Társkeresés neten

SZTV, 2014.03.25.

A nőktől nőkről, de nem kizárólag nőknek szóló Női magazin vendége volt kedden Vlahovics Edit. Az internetes társkeresés témájában osztotta meg két másik stúdióvendéggel véleményét a nézőkkel.

Gyermekrajzok A dzsungel könyvéhez

SZTV, 2014.03.24.

Sok meglepetéssel igyekszik lázba hozni közönségét ebben a szezonban a Weöres Sándor Színház társulata. A dzsungel könyve bemutatója kapcsán például gyerekrajzpályázatot hirdetett.

Állatos történet, emberi tartalom és Csil, a felejthetetlen

Savaria Fórum, 2014.03.22.

Vannak előadások, melyekről az ember már az első pillanatban tudja: fergeteges sikert hoznak majd. Vannak darabok, melyeknek már a címe garancia a teltházra.

Javaslom és ajánlom: fogadják be

Vaskarika, 2014.03.22.

Kell annál jobb kritika, hogy egy 8 éves kislány ugyanúgy jön ki a darab után, ahogy egy nyugdíjas néni? Az önkéntelen reakciók semmilyen írásos rásegítést nem igényelnek: a szemek csillogásánál nincs beszédesebb őszinteség.

Maugli lives forever

Alon, 2014.03.21.

Időtlen és megunhatatlan történet R. Kipling állatmeséje. A dzsungel könyvéből minőségi darab született Szombathelyen. A dzsungel könyve legendás musical, az első olyan hazai darab, ami tavaly a Pesti Színházban megélte az ezredik előadást.

Nagy Cili főszerepet csinált a keselyűből

Nyugat, 2014.03.21.

Bárkivel találkozom, csak propagálni tudom, menjen és nézze meg A dzsungel könyvét. Mert: Lendületes, magával ragadó, szórakoztató – ilyen zenés színházat nem vártam Szombathelyen.

A dzsungel könyvéről

Tollal.hu, 2014.03.21.

Már az első percben eldöntöttem, hogy „ez jóóóó!!!" Amint bezümmögött a Légy, máris megalapozta a hangulatomat. S amikor a zene a fülembe mászott, elvarázsolódtam. Végérvényesen.

A Szigligetről

Tollal.hu, 2014.03.20.

Abban a korban még nem éltem, s bár hallottam róla ezt-azt, számomra „csak" történelem, de nem a személyes múltam. Ha éltem volna abban a világban, ha szenvedő alanya vagyok ama korszaknak, még hatvan év távlatából sem találnám mulatságosnak.

Maugli Szombathelyen

Szombathelyi7, 2014.03.18.

Most végre a szombathelyi közönség is találkozhat a művel, méghozzá egy varázslatos látványszínházi köntösbe bújtatva, melyet az a Horgas Ádám rendez, aki maga is szereplője volt A dzsungel könyve 17 évvel ezelőtti ősbemutatójának.

A dzsungel könyve a színházban

SZTV, 2014.03.18.

A születésről és a halálról, a magányról és a barátságról, a kamaszkor nehézségeiről és a felnőttkor felelősségéről szól A dzsungel könyve. A nagysikerű musicalt most a Weöres Sándor Színház is bemutatja.

A dzsungel mélyén Atlantisz

Vas Népe, 2014.03.18.

Horgas Ádámnak komoly színházi múltja van Szombathelyen, már a Weöres Sándor Színház megalapítása előtti időkből is. SzínházSzerda, Cafe Frei, telt ház. Közeleg A dzsungel könyve-premier: sikerszag a levegőben.

Szigliget - romokban heverő alkotmány

Teremtuccse, 2014.03.18.

Szigliget, alkotóház – szikes berek, tákolmány. Ez valóság. Nem mese. Ötvenes évek? Ugyan már! Eleitől fogva… Árpád-korabeli a kisszerűség, de, persze, még korábbi, „eredendőbb”: paradicsomi örökség(?).

De ki lopta el a rádió gombját? - Szigligeti kényszernyaraláson

Nyugat, 2014.03.15.

Így gombolyítják a WSSZ-ben a Rákosi-diktatúra szálait. A grófiból államosított szigligeti alkotóházban Hamvai Kornél angolból magyarított komédiáját láttuk.

Csoda világ ám, csoda korban élünk! - Szigliget-bemutató

Alon, 2014.03.15.

Balikó Tamás balatoni helyszínre költöztette az 50-es évek hazai művészeit. A Weöres Sándor Színház téli történetében a szocializmus keveredik a derékban meghajló erkölccsel, az alkotóvágy a politikával és a röhögő görccsel.

De mit lop a mindenes? – A Szigliget című bohózat bemutatója

Vaskarika, 2014.03.14.

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába, így lett a címe Szigliget.

Orosz Róbert: Frissen rácsodálkozni a világra

Szombathelyi7, 2014.03.14.

Minimum százzal szeret belemenni a helyzetekbe. Vagy csinál valamit, vagy nem. Orosz Róbert színházmániás. A Holdbeli csónakos-díjat a Weöres Sándor Színház társulatától - kollégáitól - érdemelte ki.

Szigligeti helyszínelők

Vas Népe, 2014.03.11.

Pénteken este Szigliget-premier a WSSz Márkus Emília Termében. Michael Frayn Balmoral című bohózatát a szigligeti alkotóházba és az 50-es évekbe helyezte Hamvai Kornél. Pénteken tehát: Függöny fel!, legalábbis képletesen.

A Szigliget című bohózat fotóspróbája

SZTV, 2014.03.11.

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába.

Minden napra egy Erdős Virág

Vas Népe, 2014.03.10.

Ezúttal látszólag kivételesen könnyű dolga volt a színházi Kötelező olvasmány-sorozat közönségének: a leckének föladott Erdős Virág-kötet „csak” egy tenyérnyi naptár.

Írni csakis indulatból – Erdős Virág a Kötelező Olvasmányban

Vaskarika, 2014.03.08.

Megérteni a körülöttünk lévő világot, ez szinte mindnyájunk alaptörekvése. A kiigazodásban jelentős szerepet játszik a művészet, ezen belül is az irodalom, a költészet.