Maugli és a nőstényhölgy

Magyar Teátrum Online, 2014.05.04.

Könnyű megjósolni, Dés László, Geszti Péter és Békés Pál alkotását, a Rúdyard Kipling műve nyomán született musicalt a Weöres Sándor Színház boldogan műsoron tarthatná, amíg a szereplők meg nem halnak.

A csoda nem marad el

Szombathelyi7, 2014.05.03.

A 20. század elején játszódik Molnár Ferenc: Az üvegcipő című remekműve. A költészettel és humorral átszőtt történetet Valló Péter rendezésében láthatja a közönség.

Molnár Ferenc: Az üvegcipő

Tollal.hu, 2014.05.03.

Meglepett az arénaszerű terem látványa, de hamar megszoktam, hogy velem szemben is a közönség ül. A „színpad" közelsége miatt kevésbé volt színház-érzete az előadásnak, azzal, hogy az orrunk előtt, karnyújtásnyira peregtek az események, magunk is részei, részesei lettünk.

Konyhaprincess, párdon!

Alon, 2014.05.03.

A molnári verses könnyedség, a kilencszázhúszas évek társadalmi korrajza és egy józsefvárosi Hamupipőke története maga Az üvegcipő.

Kavics az Üvegcipőben - egy újabb szombathelyi Valló Péter rendezésben

Nyugat, 2014.05.02.

Holdvilágos éjszakán… Hát ki álmodik ma arról, hogy beleszeret egy ötvenes műbútorasztalosba, egy "drága mérges" generális kisbajszosba, akit ráadásul Sipos Lajosnak hívnak?

Hát már fütyül az oroszlán?

Vas Népe, 2014.04.26.

Az ember mindig oda vágyik, ahova nem lehet. Vagy mégis: megnéztük, hogyan lép át a főpróbahétbe Az üvegcipő a WSSz Márkus Emília termében. Premier: május 2-án.

Kaczmarski Ágnes tárlata a Weöres Sándor Színház aulájában

Vaskarika, 2014.04.19.

Tizennegyedik alkalommal kapta Vas megyéhez kötődő, 35 év alatti művész a Kiss Sándor-díjat. Idén Kaczmarski Ágnest érte ez a megtiszteltetés, akinek a Weöres Sándor Színház aulájában rendezett kiállítása adta az esemény díjhoz méltó ünnepélyességét.

A hintázó kismalac és a barokk angyal

Vas Népe, 2014.04.18.

14 - avagy Kaczmarski Ágnes kiállítása a Weöres Sándor Színház aulájában: ő a tizennegyedik Kiss Sándor-díjas fiatal alkotó. Filmes? Fotográfus? Fotóművész? Képzőművész?

Egyszer élünk

Vas Népe, 2014.04.14.

Mohácsi János (már megint) arra kapott fölkérést, hogy fergeteges komédiával búcsúztassa el az évadot a Weöres Sándor Színházban. Iróniaveszély!

Zűrzavaros Színházszerda

Vaskarika, 2014.04.10.

Mertz Tibor kérdezte Mohácsi Jánost, a közeljövőben bemutatásra kerülő Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka című komédiájának rendezőjét, és egyik szereplőjét, a Szombathelyen először fellépő Bánfalvi Esztert.

A dzsungel könyve második látásra

Tollal.hu, 2014.04.06.

Szándékosan vettem a legutolsó sorba jegyet (igaz, már nem is volt máshová), mert onnan belátom egy pillantással az egész színpadot.

Szakmák a színen - Mesés történet a pályaválasztásért

Vas Népe, 2014.04.02.

Több éve sikerrel mutatja be a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata a pályakezdő általános iskolás fiatalok számára a Szakmák Színháza című produkciót.

Trokán Péter, a szigligeti kastélyból

Vas Népe, 2014.04.01.

A kastély mindig titokzatos hely, és ha meggondoljuk, van is valami pici kafkai a WS Színház új előadásában, amely az alkotóházként működő szigligeti kastélyban játszódik, valamikor a múlt század 50-es éveiben. Ez a Szigliget – vagy a „balmorál”.

A dzsungel könnye, avagy mi lesz veletek, Mauglik?

Teremtuccse, 2014.03.29.

Élet-halál, befogadás-kirekesztés, csapat-magány, továbbá gyermeki naivság kontra felnőtti önzés, valamint természet kontra társadalom. „Csupán” ennyi A dzsungel könyve, Maugli(ink) kalandsorozata…

Molnár és Caragiale, évadvégi csattanónak

Vas Népe, 2014.03.31.

Molnár Ferenccel és Caragialéval, sírva nevetéssel köszön el a 2013/14-es évadtól a Weöres Sándor Színház: benéztünk Az üvegcipő és a Zűrzavaros éjszaka olvasópróbájára. Májusi bemutatók.

Olthatatlan - Kulka János szabadságról, csöndről, munkáról

Vas Népe, 2014.03.29.

Hamlet, III. Richárd, Woland, Dorn doktor, Higgins professzor, Csongor, Füles, Tevje, Apollón, Jago, Lear király - és még mennyi minden. Kulka János mégis úgy érzi, hogy az élet gazdagabb és sokfélébb, mint amennyit ő a színpadon megél belőle.

Társkeresés neten

SZTV, 2014.03.25.

A nőktől nőkről, de nem kizárólag nőknek szóló Női magazin vendége volt kedden Vlahovics Edit. Az internetes társkeresés témájában osztotta meg két másik stúdióvendéggel véleményét a nézőkkel.

Gyermekrajzok A dzsungel könyvéhez

SZTV, 2014.03.24.

Sok meglepetéssel igyekszik lázba hozni közönségét ebben a szezonban a Weöres Sándor Színház társulata. A dzsungel könyve bemutatója kapcsán például gyerekrajzpályázatot hirdetett.

Állatos történet, emberi tartalom és Csil, a felejthetetlen

Savaria Fórum, 2014.03.22.

Vannak előadások, melyekről az ember már az első pillanatban tudja: fergeteges sikert hoznak majd. Vannak darabok, melyeknek már a címe garancia a teltházra.

Javaslom és ajánlom: fogadják be

Vaskarika, 2014.03.22.

Kell annál jobb kritika, hogy egy 8 éves kislány ugyanúgy jön ki a darab után, ahogy egy nyugdíjas néni? Az önkéntelen reakciók semmilyen írásos rásegítést nem igényelnek: a szemek csillogásánál nincs beszédesebb őszinteség.