Cintányéros, tankcsapdás: C(z)udar világ

Vas Népe, 2014.01.04.

Cudar világ-próbával kezdődött az év a Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében. Mi is ott voltunk, amikor megszületett a bonyodalmakat elindító vásár-jelenet: sötét figurák, sötét világ, kivirágzó szerelem.

Praktikus szépség a színházban

Vas Népe, 2013.12.22.

A Máli néni című Füst Milán-vígjátékot is tárlat kíséri a WSSz-ben: kinn is, benn is kassákos, konsktruktivista hangulat. Itt a Kassák Múzeum arculat, ott a kassákos díszlet.

Női vonalak - első adás: Bálint Évával

SZTV, 2013.12.17.

Női szerepek az advent és karácsony idején témájában mesélt szokásairól Bálint Éva a Szombathely Ma című magazin Női vonalak decemberi adásában.

Kombinált ajándékdoboz

Vas Népe, 2013.12.16.

„Nagyon jó darab, van benne mit játszani”, mondja a rendező, Béres Attila az Illatszertár című László Miklós-vígjátékról. És rögtön meg is mutatja: a Weöres Sándor Színház stúdiójában komplett előadás kerekedik az olvasópróbából.

Máli néni, a túlélő show Szombathelyen

Vas Népe, 2013.12.11.

Füst Milán Máli néni című sokfenekű vígjátékát Koltai Róbert rendezésében láthatja a Weöres Sándor Színház közönsége. A nagyszínpadi előadás címszereplője Kiss Mari.

Egyelőre beszédtéma: régi-új antik színház a domboldalon

Vas Népe, 2013.12.10.

Antik színház Szombathelyen?! Volt, - és talán lesz is, persze nem egészen úgy, ahogy az egykori Savariában megépítették. Legyen egyszerre legendásan antik - és európai módra korszerű. A Vasi TIT a WSSz-stúdióban szervezett beszélgetést.

Állati jó karácsony, az árva állatokért

Nyugat, 2013.12.09.

Jó kapcsolatot ápol a Fekete István Állatvédő Egyesület a Weöres Sándor Színházzal. Nem első alkalommal fogadták be, az „Állati jó karácsony, az árva állatokért”elnevezésű jótékonysági rendezvényt a színház falai közé.

A szabadtéri színjátszás múltjáról és jövőjéről tartottak fórumot

SZTV, 2013.12.09.

Egyszerre antik és modern szabadtéri színházat tervezne Mezős Tamás építész a Kálvária-dombnál. A régészek azt feltételezik itt állhatott az ókori Savaria színháza vagy amfiteátruma.

Vicces és veszélyes mese

Vas Népe, 2013.12.09.

Minden papírformát fölrúg az a Mágnás Miska-előadás, amelyet nemsokára a Weöres Sándor Színház bérletes kínálatában láthat a közönség. A rendező: Czukor Balázs.

Milyen legyen Szombathely antik színháza?

Nyugat, 2013.12.07.

Milyen lehetett, és milyen lehetne Savaria szabadtéri színháza a Kálvária-domb oldalában? Vitafórumot hallgattunk erről, és a terveket is megmutatjuk.

Szeret utazni, raftingolni akar

SZTV, 2013.12.06.

Pilisvörösváron, sváb településen született, egy évet Berlinben élt. Hét évig tanult hegedülni. Nemrég uszodabérletet vásárolt, szereti a szombathelyi Fő teret. - Sodró Elizát kérdezte Perlaki Nóri a Színészportréban (02.30-tól).

Mikuláskor is piros zacsival büntetnek a közteresek?

Nyugat, 2013.12.06.

Szívinfarktus közeli állapotban bontottuk ki reggel ezt az autónk szélvédőjére akasztott mikuláscsomagot. Nem fogják elhinni, mi volt benne.

Koltai Róberttel, otthonosan a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2013.12.06.

A Krúdy Klubban beköszön a szakácsnak, a pultnál meg csak annyit mond, hogy a szokásosat kéri. És rögtön érkezik is a habos kávé, de nem ám akárhogyan.

Mágnás Miska Czukor Balázs olvasatában

Vaskarika, 2013.12.05.

A Színházszerda - Aktuális sorozat első decemberi programján Jordán Tamás Czukor Balázzsal beszélgetett a Cafe Frei pódiumán.

Ezt bogozd ki Máli néni! – WSSZ premier

Nyugat, 2013.11.30.

Koltai Róbert Szombathelyen rendezett Füst Milánt, egy békebeli, nevettető pesti mesét, amelyben saját törülközőbe csavart, elkendőzött életünkön röhöghetünk. „Tíz problémából hét magától oldódik meg.

Koltai Róbert nagyszínpadi előadást rendezett a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2013.11.29.

“Mondja igen, mondja nem. Igenis nagyságos asszony. Most mond az, hogy a te Málid nem egy zseni? Hát cselédem van nekem, egy ilyen darab. Ebben a nehéz időben.”

Máli néni a Weöres Sándor Színházban

Alon, 2013.11.29.

Kilépve a Weöres Sándor Színház önműködő ajtaján a novemberi hideg fogadott. A parkolóig araszolva azon gondolkoztam, mitől működik még egy ilyen teljesen kommersz darab is ennyire hatásosan.

Máli néni - álmosító avantgarde bohózat a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2013.11.29.

Cigaretta csokoládéval, mert jó nehéz az élet. Legalábbis Máli néniék szerint, akik valahogy mind rokonok. Vagy „mittudomén!” A Weöres Sándor Színház legújabb darabja Füst Milán vígjátéka alapján igyekszik nevettetni...

A Baradlay fiú a buránából

Vas Népe, 2013.11.25.

Minden jel arra mutat, hogy a hetedikeseknek tetszett A kőszívű ember fiaiból készült nagyszínpadi mozaik a WS Színházban. Talán még Jókai regényébe is belelapoznak ezek után. De hogy színházba biztosan jönnek, az biztos.

Támpont: a Perint és a Gyöngyös

SZTV, 2013.11.22.

Budapesten született, szereti Szombathelyt, a Perint és a Gyöngyös a két tájékozódási pontja a városban. Tizenöt éves koráig öttusázott, ma is rendszeresen sportol: Kovács Gergely volt a Hétvége magazin vendége. (02.20-tól)