Alföldi Róbert Volponét rendez

Vas Népe, 2017.04.05.

Miközben a Volponé-ban benne van a visítva röhögés lehetősége, Alföldi Róbert szerint a komédia összes szereplőjét komolyan kell venni: veszélyesek! Ott voltunk az olvasópróbán. A címszerepben: Jordán Tamás.

Hát ezért olyan szép a színház - Egy szokásos rendkívüli este a Krúdy Klubban

Vas Népe, 2017.03.30.

Van úgy, hogy a véletlen - vagy a kényszer - szükségszerűséggé változik. Ez történt a WSSZ Miért szép? sorozatának 15. összejövetelén a Krúdy Klubban.

Színházi egypercesek – Miért szép? előadás a Krúdy Klubban

Vaskarika, 2017.03.30.

Kiállításmegnyitóval kezdődött a színházaulában a 15. Miért szép? irodalmat, zenét és képzőművészetet kombináló rendezvénysorozat. Az aulába lépve hatalmas élmény volt azt látni, hogy a falakról kedvenceink mosolyognak ránk.

A menekülő bohóc - Ivanov

Színház.net, 2017.03.29.

Falevelek a földön. Semmi fény, csak derengés. Sötétszürke ősz. A ház spalettái csukva. Egy férfi ül háttal a széken. Karjai lelógnak, jobb kezének ujjai alig láthatóan mozdulnak.

Elsüllyedt álmok

Színház.net, 2017.03.29.

Ha azt mondom, Vineta, egy generációnak azonnal Nils Holgersson jut eszébe. Ez az a csodálatos és elátkozott város, amely – már a német oldalra átrepülve – teliholdkor bukkan fel Nilsnek és Pocoknak a tenger mélyéből.

Tartuffe-olvasópróbát tartottak a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2017.03.28.

Rögtönzött latinórával indít Béres Attila a Tartuffe olvasópróbáján. Gondolkodom, tehát vagyok, de vajon mi kell a gondolkodáshoz? Kételkedés. "Dubito ergo cogito, cogito ergo sum." Így teljes a kör.

A titokzatos Grönholm-módszer, avagy mit rejt Jordán Tamás irodája

Józing Blog, 2017.03.26.

A darab a felszínen nem több, mint egy képzeletbeli multinacionális cég (Dekia) állásinterjúja. Száraz téma ez így önmagában. Nem úgy, mint A Grönholm-módszer, amire gyakorlatilag lehetetlen jegyet szerezni.

A Kreutzer-szonáta színpadon

Art7.hu, 2017.03.22.

A Kreutzer szonáta akár olvasva, akár a Végállomás-formában a színpadon, máig lehengerel nyers őszinteségével és gondolkozásra késztet Pozdnisev szavai fölött.

Kelj fel és járj

Art7.hu, 2017.03.12.

Csehov Ivanovja a Weöres Sándor Színházban sem tragédia. Hogy miért nem, arra nem kell keresnünk a választ, talán nincs is.

Magánszféra - Tárlatnyitó a színházaulában

Vaskarika, 2017.03.07.

Három különböző stílusban alkotó művész, három barátnő - mi a közös és mi a különböző bennük? - Magánszféra címmel Benedek Noémi, Horváth Kinga és Foky Éva kiállítása nyílt meg a Weöres Sándor Színház aulájában.

Gyötrődés és szerelem

Vaskarika, 2017.03.01.

Egy 35 éves fiatalember meghasonlik saját magával, a világgal, és hiába keresi az okát, nem tudja, miért történik vele mindez. A bűntudat egyre jobban eluralkodik rajta, a környezetével való összeütközés elkerülhetetlen.

Felkenni vagy lemosni a gyalázatot? Csakazértis Ivanov

Nyugat, 2017.03.01.

Aki nem hiszi, hogy Szombathelynek van vesztenivalója, az menjen, nézze meg Lukáts Andor Csehov rendezését! Történt, ami történt, mi tüntetés után beültünk főpróbát nézni. Feszültség volt.

Testről és lélekről meg szellemről

Teremtuccse, 2017.03.03.

Testről és lélekről, meg szellemről szól Ivanov drámája. A két rendező, az immár Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó és a Kossuth-díjas Lukáts Andor ugyanarról beszél bizonyos síkokon: szégyenteljes tespedtségben punnyadunk.

Csehov-bemutatóra készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2017.03.02.

Lukáts Andor rendező a korábbi feldolgozásokkal szemben máshová helyezi a hangsúlyt az Ivanovban: unalmasan szomorú szereplők helyett a maguk módján küzdő főhősöket ígér.

Mi lesz velünk, Anton Pavlovics? – Ivanov színre lép

Vas Népe, 2017.03.01.

Anton Pavlovics Csehov 1887-ben, vagyis pont 130 évvel ezelőtt írta meg első drámáját: ez az Ivanov. Ivanov szerepében Bányai Kelemen Barna. Vigyázat: a híres csehovi puska már az elején ott van az orrunk előtt.

Emberkísérlet

Art7.hu, 2017.02.27.

Mérnökökből, menedzserekből, politikusból álló szupercsapat száll meg egy romos villát, ahol lehetőségük van az emberiség következő nagy dobásának megtervezésére: a Vineta Köztársaságra.

Vineta Köztársaság, avagy hogyan tovább?

Teremtuccse, 2017.02.26.

Az emberek kezében van a jövőjük. Hogy az már megint a múlt? Hiszen soha – jó, többnyire - nem vagyunk képesek, úgy en bloc (anblok) helyesen gondolkodni, dönteni, lépni.

50 négyzetkilométernyi tökéletesség

Köz-Hír Szombathely, 2017.02.25.

Emelje fel a kezét, aki még soha nem játszott el a gondolattal, milyen lenne egy tökéletes városban élni, vagy akár megteremteni azt! Tökéletes házak, parkok, tökéletes élet!

Egy tökéletes világ víziója

Vaskarika, 2017.02.25.

Ki ne szeretne minden világok legjobbikában élni? Ki ne szeretné minden világok legjobbikát, a tökéletes várost megtervezni, szinte Teremtőt játszani? Moritz Rinke: Vineta Köztársaság című színművében a kiválasztottak örömmel mondanak igent a hívásra.

Vigyázat, Lenin hívei már a szombathelyi színházban vannak! Itt a Vineta-pokol, lehet szokni

Nyugat, 2017.02.25.

Ennek a Vinetának, tisztázzuk az elején, köze sincs az erdélyi padlizsánkrémhez, ez nem az a darab, se majonéz, se frissen őrölt bors, se csipetnyi fokhagyma nincs benne.