Klezmer világszínvonalon - A Budapest Klezmer Band koncertezett a színházban

Vaskarika, 2011.05.17.

Az elmúlt évtizedekben szerte a világon divatba jött a klezmer-zene. A klezmer szó egy régi héber hangszeres zenészt jelentő kifejezésből ered, és főként a kelet-európai zsidó kultúra népzenei együtteseire vonatkozik. A stílus világhírű reprezentánsa a Budapest Klezmer Band, aki hétfőn este, a Weöres Sándor Színház nagytermében nyújtott maradandó zenei élményt a szombathelyieknek.

Horváth Ákos élsportoló volt

SZTV, 2013.05.17.

Horváth Ákos úszott, öttusázott, kenuzott, utóbbi sportágban országos sikereket is elért. Erről és más egyébről a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában beszélt. (01.58-tól)

Védőhuzat nélkül

Ellenfény, 2011.05.17.

Bemutatkozásnak pont jó: Mohácsi János Heltai Jenő Naftalinjából rendezett előadást a Weöres Sándor Színházban. A masinéria működik, de „franciás bohózati könnyedség” ide vagy oda – azért nem ártatlan ez a Naftalin.

Sűrű, sötét

Ellenfény, 2013.05.14.

Itt is sötét van, mint abban a bizonyos Athén melletti erdőben, és a sötétben itt is minden összegabalyodik – miközben a zsinóron rángatott emberi természetre alaposan fény derül.

Könnytelen sírás és gépzaj a színpadon

Magyar Hírlap, 2011.05.17.

Besodródik a néző a szombathelyi Weöres Sándor Színház egyik játszóhelyére, a Márkus Emília Terembe, és megdöbben: egy igencsak méretes géperejű jármű foglalja el a játéktér jelentős részét. Hol találnak helyet maguknak a színészek?

Micsoda mámor - Virtus és csetlés-botlás a színpadon

Vas Népe, 2013.05.14.

Az évad vége elszáll, mint a színes, könnyű, nevetőgázzal teli luftballon. A nagyszínpadon Peter Shaffer Black Comedy című bohózata volt a záró bemutató.

Kopog, mint a kő

Vas Népe, 2011.05.17.

A Weöres Sándor Színházban szólalt meg először Hamvai Kornél vadonatúj Arthur Miller-fordítása: a hol kavics-záporként kopogó, hol súlyos kövekként alázuhanó szövegfolyam úgy nyom agyon, hogy föl is szabadít.

„Nem lesz olyan fekete a fehér!”

Köz-Hír, 2013.05.12.

Mit tesz az emberekkel egy áramszünet? Bosszúságot, kényelmetlenséget okoz, sietősen gyertyát kell keresni, és valahogyan fényt teremteni az átláthatatlan sötétségbe.

Az ember, aki többet ér egy dollárnál - Az ügynök halála a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2011.05.16.

Végre egy darab, amely nem kacagni, bú felejteni, szórakozni hív csupán, hanem megszólít, bevon, elgondolkodtat. És közben felszabadít: nem vagyunk egyedül, amikor hazugságból hazugságba, kölcsönből kölcsönbe verjük magunkat, csakhogy a családunk mit se érezzen a bajból. Valló Péter rendezésében a mai valóság egy szelete tárul elénk. Lélektani reality, fanyar humor, és groteszk igazság. Amerika sem csak Hollywood, ugye, így nekünk, magyaroknak is könnyebb? Vagy mégsem.

Villanyoltás előtt, után, közben

Vaskarika, 2013.05.11.

Egy áramszünet amellett, hogy meglepő hirtelenséggel tudja megakasztani megszokott hétköznapjaink gondosan ütemezett menetét, nem csekély tiltott és merész gondolatot szólít meg elménk legmélyebb bugyraiban.

A becsődölt ember halála – egy leszanált ügynök kabriójában

nyugat.hu, 2011.05.14.

Vakít a reflektor, pislogok, Jordán Tamás eszelős tekintettel ül a volán mögött, mindjárt eltapos. Bőg a motor – végem, engem is elgázolnak. Az Ügynök halála mindenkinek kötelező látnivaló egy olyan országban, ahol egzisztenciák tömegét rengetheti meg egy komolyabb árfolyamváltozás, és ahol jobb sorsra érdemes emberek sora kényszerül ügynökösdit játszani.

Sötétben tapogass! – új Mohácsi-premier

Nyugat, 2013.05.11.

Az előadás legvégén, ahogy a szereplők meghajlásra készen álltak, jutott eszembe: nincs rossz dolga annak a színháznak, ahol egy szimpla szezonbéli bérletes előadásra ennyi jó színész jut, és amit a Mohácsi-testvérpár jegyez.

Már Csornán vagyok! – Színházszerda Kristóf Rolanddal a Cafe Freiben

Vaskarika, 2011.05.12.

Ezúttal a nemrég teljes színészi státuszt kapó stúdiósok egyikét, Kristóf Rolandot faggatta az örökmosolygós Csonka Szilvi, a teljességgel kötetlen és vidám hangulatúra sikeredett háromnegyed órában.

Világos, ez sötétben jó!

Alon, 2013.05.10.

Humorral int búcsút nyárra a Weöres Sándor Színház. Az emeleten Portugáliába készülnek életet változtatni a szereplők, lent a sötétben tapogatózva teszik ugyanezt.

Csak móka és kacagás

Westindex, 2011.05.09.

Pénteken mutatták be a Weöres Sándor Színházban Heltai Jenő Naftalin című vígjátékát. Az 1908-ban írt három felvonásos bohózat ma is szórakoztató, nem ment ki a divatból. Szerencsére Trokán Péter sem ment ki a divatból. Kritika.

Hol maradsz, Portugál?

Szombathelyi7, 2013.05.10.

Desszertnek kevés, fröccsnek sok - a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpada ezúttal zárva marad előttem. Elengedi a kezemet, és közel három órán keresztül ott hagy a nézőtéren.

Vörös Ferenc és tanítványainak kiállítása a Weöres Sándor Színházban (fotóriport)

alon.hu, 2011.05.07.

Kettős premier volt a szombathelyi színházban. Péntek este a Naftalin című Heltai-bohózat kezdése előtt nyílt meg az aulában Vörös Ferenc festőművész-tanár és tizenegy tanítványának a közös tárlata.

Fekete Linda mesélt magáról

SZTV, 2013.05.10.

Fekete Linda nem csak csajos témákról beszélt a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában. (02.25-től)

Szeretők a szekrényben! – Mohácsi-bohózat szombathelyi premieren

nyugat.hu, 2011.05.07.

Jó esténk volt: Mohácsinak sikerült kiporolni ezt a molyrágta Heltai-kabátot. A Naftalin nyári napokra kiváló búfeledtető móka. Szigorúan pezsgővel…

A jövő évadról

SZTV, 2013.05.07.

Elkészült a programterv. Weöres Sándor születésének évfordulójára az AGORA a színházzal együttműködve rangos eseményekkel készül.