Mesterdetektív a Weöres Sándor Színházban: Jordán Tamás a nagyító alatt és fölött

Alon, 2013.03.17.

Ügyesen sakkozik Jordán Tamás igazgatóként a Weöres Sándor Színház felhozatala tekintetében. A hosszú emésztésű Jeles-féle Félkegyelmű után itt a krimi vonalon lavírozó, Horgas Ádám rendezte Mesterdetektív.

Közösségi tér-teremtés - megújult a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Építészfórum, 2011.03.08.

A Weöres Sándor Színház építészeti koncepciójának kialakításánál az lebegett a szemünk előtt, hogy az épület ne csak egy klasszikus értelemben vett színház legyen, ahova előadás előtt odamennek az emberek, a függöny legördülése pedig hazamennek, hanem egy olyan közösségformáló hely, ahol lehet találkozni, megnézni egy kiállítást, meghallgatni egy énekmondót, vagy egy jazzgitáros estjét, és közben akár egy pohár bort is meg lehet kóstolni.

Sokkterápia - Bábelna - nyelvleckék hala(n)dóknak

Vaskarika, 2013.03.17.

Tasnádi István "Bábelna - nyelvleckék hala(n)dóknak" című darabjában a magyar történelem máig fájó sebeit tépi fel rövid, humorral átitatott, puskaropogásszerű jeleneteiben. De nem kell rajtuk keseregnünk, mert megteszi helyettünk Árpád, a szakszervezetis.

Mert semmi sem az, aminek látszik – Weöres és Fekete a színházban

nyugat.hu, 2011.03.06.

Péntek este, Weöres Sándor Színház. A vendég két szombathelyi: egyikőjük a költő, akiről a házat is elnevezték. És Fekete Ernő, a Katona József Színház fiatal művésze, szintén Szombathelyről indult, és akihez nem egyszer volt már szerencsénk helyi színpadokon is.

A szabadság szelleme él

Vaskarika, 2013.03.15.

Aggódva figyeltük a meteorológiai előrejelzést, vajon meghiúsíthatja-e az időjárás Kelemen Zoltán forradalmi játékát. A szél ugyan nem kedvezett a szabadtéri előadásnak, ám a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán otthonra talált a Márczius.

Örökös Nézők

Vas Népe, 2011.03.08.

A zenét csak nem lehet kihagyni, ha egy könnyed szombat estéről van szó - hát még, ha tízkor kezdődik a program; nevezetesen a Viccel ütjük agyon második epizódja, a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. A telt házról már tényleg fölösleges említést tenni.

A szex játék, a házasság pedig a büntetés - Mesterdefekt

Nyugat, 2013.03.14.

Csavaros „Ki nevet a végén”, vérre menő szellemi párbaj a WSSZ színpadán - Jordán Tamással és Kálmánchelyi Zolival.

Szabó Győző: belül ugyanaz a kölyök vagyok, aki húsz évvel ezelőtt voltam

Vas Népe, 2011.03.05.

Karcos - vagy inkább szelíd. Morcos - vagy inkább derűs. Tüskés - vagy inkább kedves. Erős macsó - vagy inkább szorongó kölyök. Valószínűleg mindez együtt. De a leginkább: kiváló színész. Szabó Győzővel a Weöres Sándor Színház klubjában beszélgettünk.

Mesterjáték és játékdetektív

Vaskarika, 2013.03.14.

Logikai játékok, fantáziadús jelzők, találós kérdések, szerepjáték, gyilkosságok; avagy két óriásgyerek játékdélutánjai egy vidéki (Szín)házban.

A megnemértés diszkrét bája - Avagy tavaszt nem is egy fecske csinált már

Vaskarika, 2011.03.05.

Mint beígértük hangsúlyosan, szörfözgetünk egyet az elmúlt időszak, különösképp a Jordán Tamás feltűnése óta eltelt négy év emlékeiben, az akkori benyomásainkat is felidézzük, és természetesen a mostanra kialakult képünk is megmutatjuk annak, aki esetleg kíváncsi rá. Semmi dorongolásra nem készülünk, hisz mi magunk is hiszünk a szó szerinti agora megvalósíthatóságában. Pláne most, amikor ilyen nagy szükség van rá, és ilyen biztató az esélyek és az adottságok együttállása.

Mesterdetektív címmel mutatja be új darabját a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2013.03.13.

Anthony Shaffer művéből az elmúlt évtizedekben már két mozifilm is készült, Lawrence Olivier és Michael Caine, majd utóbbi és Jude Law főszereplésével. A szombathelyi bemutató rendezője azonban egyiket sem látta, így nem is befolyásolták a korábbi feldolgozások.

Ha hallod majd az elefántdübörgést – A Weöres Sándor Színház sajtótájékoztatott

Vaskarika, 2011.03.04.

Jordán Tamás színházigazgató jött, látott és győzött, legalábbis a felületes szemlélőnek így tűnhet. Elsősorban nemcsak az utóbbi négy évben elteltekre gondolunk itt, hanem a csütörtök ebédidőben tartott sajtóvendéglátáson hallottakra és tapasztaltakra is.

A félkegyelmű a XIII. POSzT programjában

Nyugat, 2013.03.11.

A XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába bekerült a Weöres Sándor Színház Jeles András átiratában és rendezésében készült A félkegyelmű című produkciója is.

Pénzhiány a Weöres Sándor Színháznál

Vas Népe, 2011.03.04.

Gőzerővel és - pénzhiánnyal - működik a Weöres Sándor Színház. A helyszínen tájékozódtunk.

Négyezer búsuló juhász

Vas Népe, 2013.03.11.

A Weöres Sándor Színház klubjában hétfőn 19.30-kor kezdődik a Bábelna című Tasnádi István-darab bemutatója, kockás abroszok mellett, miközben ezer színben pompázó búsuló juhászok keringenek a világűrben.

Jordán Tamás nyüzsgést, életet akar. Mi ezzel a gond?

alon.hu, 2011.03.04.

Jordán Tamás minden átmenet nélkül vágott bele mondandójába tegnapi sajtótájékoztatóján. A színésztársalgó volt a találkozó helyszíne, ahonnan kiváló kilátás nyílna a városra, s talán a közeljövőre is. De a kép eléggé ködös volt.

Alföldi Róbert: "Se hős, se áldozat"

Vas Népe, 2013.03.09.

Azt mondja, se hős, se áldozat: teszi a dolgát, hogy öt meg tíz év múlva is képes legyen tükörbe nézni. Alföldi Róberttel, a Nemzeti Színház - utolsó óráit töltő - igazgatójával Szombathelyen váltottunk szót. A WSSz klubjában Jordán Tamással játszott egy jót. Illetve kettőt, két telt ház előtt.

„ Agorat csak az tud csinálni, aki olyan bigott vallású, mint én”- Jordán Tamás sajtótájékoztatója

Westindex, 2011.03.03.

Munkaebéddel összekötött sajtótájékoztatót tartott a Weöres Sándor Színház, melynek két sarkalatos pontja a költségvetés, és az un. „agorázás” volt. Jordán Tamás színházigazgató szerint tévhitben élnek a szombathelyiek, ismertette a fentiek részleteit, szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba. Betekintettünk a próbákra is, és megízleltük a Krúdy étterem kínálatát.

Kihirdették az idei POSZT versenyprogramját

Heti Válasz, 2013.03.08.

A mai napon jelentették be hivatalosan a 2013-as Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját. Pénteken a Rátkai Klubban tartott sajtóeseményen Bodrogi Gyula a POSZT díszvendége olvasta fel a kiválogatott előadások nevét.

Jordán Tamás: bércsökkentés, az újakra megalázó fizetések várnak

nyugat.hu, 2011.03.03.

2011-es szombathelyi költségvetésének igazi vesztese a nemrég átadott színház. Ekkora elvonással ugyanis egy kulturális intézménynek sem kell szembenéznie.