Hogyan nem vittem semmire - vagy mégis?

Vas Népe, 2011.04.03.

Schlanger András fáradt, gyűrött, de boldog. Nem egészen fél órája szombathelyi. Az ünnepi ruha otthon maradt, de a színész, rendező magával hozta régi-új történeteit, életének szösszeneteit.

Vlahovics Edit a Színészportréban

SZTV, 2013.04.19.

A Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában ezúttal Vlahovics Edit mesélt magáról (01.50-től).

A színház: az élet veleje – Jordán Tamással beszélgetett Fűzfa Balázs

Vaskarika, 2011.03.30.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház sikertörténetet könyvelhet el magának, mert programjai iránt az érdeklődés töretlen. Dr. Fűzfa Balázs a színház szerepéről, jövőjéről, illetve személyes terveiről beszélgetett a társulat igazgatójával, Jordán Tamással.

Zenés útravaló - Szabó Tibor és zenekara a színen

Vas Népe, 2013.04.18.

Nagyszínpadi telt házat vonzott Szabó Tibor estje a WS Színházban. Ahogy egy internetes bejegyzés mondja: A siker nyilvánvaló.

A körhinta forog tovább

SZTV, 2011.03.29.

Hoztam magammal egy videót: A körhinta forog tovább (Törőcsik Mari); vendég: Jordán Tamás. A beszélgetés 15:35-től indul.

Kicsi ember, nagy hang - Szabó Tibor estjén jártunk

Nyugat, 2013.04.18.

Balzsamos tavaszi szél lengedez, virágillat száll a levegőben- azt hittem, fázni fogok, de még a készenléti pulóveremre sincs szükség, mikor megérkezünk a szombathelyi Weöres Sándor színházba. Meglepően nagy a zsibongás, az előtérben még egy jegyüzérbe is belefutunk.

Profán szertartás a színházi világnapon

Vas Népe, 2011.03.27.

Most már tényleg kezdjük kapizsgálni, mit jelent, hogy a színház jóval több előadások sorozatánál. A Jordán Tamás vezetésével működő Weöres Sándor Színházban mindig történik valami; ma például Profán szertartás lesz.

Irodalmi szösszenetek a Brenner iskolában

martinus.hu, 2013.04.15.

Rendhagyó irodalomórára gyülekeztek a Brenner-iskola felsős diákjai a kollégium dísztermében április 10-én már a költészet napjára készülődve.

Lovagi fórum: bor, hal, motor és színház

Vas Népe, 2011.03.26.

A tavalyi munkáról és az idei tervekről egyaránt szó esett az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának szombati Lovagi Fórumán Vasszécsényben. A lovagok eldöntötték, hogy az idén a Weöres Sándor Színház ifjú színészeit támogatják.

Szabó Tibor András a Színészportréban

SZTV, 2013.04.12.

A Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjában, a Színészportré újonnan indult rovatának második vendégeként Szabó Tibor András mesélt magáról. (02.35-től)

A színház titkos kémiája: Sólyom Katalin a Pygmalionban

Vas Népe, 2011.03.26.

Sólyom Katalin vendégként játssza Higginsnét a Weöres Sándor Színház Pygmalion-előadásában. Boldog, hogy itt lehet - ráadásul a Sólyom család történetének szálai is Szombathelyre vezetnek.

Színvilág-érzelemvilág címmel nyílt kiállítás a színházban

SZTV, 2013.04.09.

Az alkotásokat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményeiben gondozottak készítették. A Szociális Hét előrendezvényén kerekasztal beszélgetést is tartottak a művészetterápiáról.

Helló Berlin, viszlát világ! – Kabaré, avagy egy görbe este a színházban

Vaskarika, 2011.03.24.

Ha van olyan, hogy telitalálat színházi darab, akkor a Weöres Sándor Színház nagyszínpados Kabaréja az. Térben és időben mindenképp, és mint az utóbbi egy hét folyamán megtapasztaltuk, rendezésben és mutatott játékban is.

A hit az igazi gyógyír

Vas Népe, 2013.04.08.

Pszichiátriai betegek művészetterápiás alkotásaiból nyílt tárlat a színházban. A megnyitót kerekasztal-beszélgetés követte.

Az életem egy nyitott könyv – Törőcsik Mari Szombathelyen járt

nyugat.hu, 2011.03.23.

Ugyan, ki kíváncsi még rám? – tette fel a kérdést Törőcsik Mari, amikor meghívást kapott a Weöres Sándor Színházba. A kérdés persze költői, a művész neve olyan hívószó, mely dupla nagytermet is megtöltene, bizony, sokan hoppon maradtak a jegypénztárban. A Szóról szóra sorozat talán legsikeresebb fejezete volt a tegnapi est, amikor a házigazda Burkon László Törőcsik Marit és Szenkovits Pétert fogadta.

Weöres Sándor Színház: jót és jól játszanak

Hírcity.hu, 2013.04.03.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás szerint a városi teátrumok érdeke, hogy szélesre tárják a kapukat az egész régió közönsége előtt.

„Volt 5-6 estém és néhány pillanatom” - Törőcsik Mari a WSSz Nagyszínpadán

Vaskarika, 2011.03.23.

„Ki kíváncsi még rám?” – kezdte mondandóját a méltán népszerű, rendkívül szerény művésznő, ám ha vetettünk egy pillantást a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadának nézőterére, a rendezők bizony kitehették a megtelt táblát. Bár a színésznő nem hitte volna, még mindig teltház várja második otthonában.

Mi lesz most, Parfjon?

Vas Népe, 2013.04.02.

Dosztojevszkij életművének alapkérdése, hogy lehetséges-e megváltás – ha tetszik, feltámadás. A szerző A félkegyelműben teszi föl a legélesebben a kérdést, és a válasza – első pillantásra legalábbis – negatív. Reményre csak a regény továbbgondolása jogosít.

A Benkó Dixieland koncertezett a színházban

Vas Népe, 2011.03.23.

A Benkó Dixieland koncertezett hétfő este a Weöres Sándor Színházban. A legismertebb és legrégebbi hazai dixiegyüttes telt házat vonzott, és osztatlan sikert aratott. A műfaj és a zenekarvezető kétségtelenül örökifjú. A sok sláger a dixieland, a swing korszakából végül is sikerre vitte a koncertet

Megoldhatatlan képletek

prae.hu, 2013.04.02.

Négy és egynegyed órás előadás egy orosz nagyregényből, A félkegyelműből. Ha ez kellőképpen elrettentően hangzik, mindjárt hozzá is teszem: mindössze kétszer néztem az órámra, a felvonásvégeknél, hogy nahát, már ennyi az idő?