Elszabadul a pokol Szombathelyen

Vas Népe, 2017.02.22.

Indul a tavaszi bérletes szezon a Weöres Sándor Színházban. Február 24-én 19 órakor kezdődik a Vineta Köztársaság premierje a Márkus Emília Teremben. Arról, hogy miképpen szabadul el a pokol.

Az Ivanov a Hétvégi Belépőben

MTV, 2017.02.19.

Az Ivanovról készült bejátszás, amely a MTV Hétvégi Belépő című magazinjában volt látható. Lukáts Andor rendező, Bányai Kelemen Barna és Hartai Petra színművészek szólaltak meg az anyagban (25.30-nál).

Legyen eszed, Pista!

Art7.hu, 2017.02.15.

Mágnás Miskában érezzük az őserőt, ahogy ravaszul lubickol a lovász és a mágnás öltözékében. A szerepcserélő komédiák iskolapéldája Bányai Kelemen Barna alakítása.

Lisztben az igazság – Process Ivanov a Weöres Sándor Színház aulájában

Vaskarika, 2017.02.06.

Egyedülálló produkcióra vállalkozott a Westwerk Egyesület, a Weöres Sándor Színház aulájában a nézőkkel közösen műalkotást hoztak létre.

Performansz a színházi aulában

Frisss.hu, 2017.02.06.

A Westwerk Egyesület nemrégen alkalmi betűtésztalevest csinált a Csótóból, most pedig alkotóművészeti játszótérré változtatta a Weöres Sándor Színház auláját.

A két, új tavaszi bemutató

M1, Ma Reggel, 2017.02.06.

Széles kínálattal várja a közönséget a szombathelyi Weöres Sándor Színház: februárban két premierrel is készül a társulat - hangzott el az M1 Ma Reggel című műsorában.

Zsótér Szombathelyen kísért

Színház.net, 2017.01.31.

A szombathelyi Kísértetek egy orrunk alá tolt nagytotál egy őrmezői famíliáról Norvégiában, vagy egy norvég családról Őrmezőn. Azaz bárkiről bárhol.

Tükröt tartunk a színészeknek!

Vaskarika, 2017.01.31.

Egy színház, kilenc interjú, és 20 ezer olvasó: ez a Vasi Színésztükör! A Vaskarika.hu csapata a Weöres Sándor Színház alapítása óta feltűnik a nézőtéren, kérdezősködik a szünetekben, leskelődik a díszletek között.

Felkelő nap háza - Kísértetek

Revizor, 2017.01.22.

Borús hangulatú, falméretű festmények között játszódik Zsótér Sándor Kísértetek-rendezése a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. Az előadás szereplői, mintha e festmények alakjai volnának, emlékképek, kísértetek.

Az elaljasodás természetrajza

Népszava, 2017.01.21.

Hartai Petra, Nagy Cili, Kiss Mari, Jámbor Nándor, Kálmánchelyi Zoltán, Bajomi Nagy György, Mertz Tibor, Orosz Róbert, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán elsőrangú teljesítményt nyújtanak.

Eredeti másolatok - Mágnás Miska

Revizor, 2017.01.19.

Hogy mi a különbség a kecskeméti, Rusznyák Gábor rendezte és a szombathelyi, Mohácsi János jegyezte Mágnás Miska között? Bő másfél óra. Beugratós a kérdés: vajon kinek a javára?

Jobb, mint Ronaldóé: Jordán Tamás önéletrajzi kötetének bemutatója

Vas Népe, 2017.01.17.

A születésnapos Jordán Tamás került ki győztesen abból az alkalmi versengésből, amelynek szabályait Lévai Balázs határozta meg a WSSz nagyszínpadán. A tét: kié a jobb memoár? Ronaldóé vagy Jordán Tamásé?

Most kisöpört mindent a szőnyeg alól: Jordán Tamás élete, tétre, helyre és befutóra

Nyugat, 2016.01.17.

Ki mással mutathatta volna be Szombathelyen Jordán új könyvét, mint Lévai Balázzsal és a zenész-baráttal, Sebő Ferenccel. De előtte még Szólt az ember...

Jordán Tamás és az ő szőnyege, ami alól most sok mindent kisöpört

Frisss.hu, 2016.01.17.

Az önéletrajzi könyv még karácsony előtt jelent meg, és most a direk tor 74. születésnapja után köszöntötte őt a társulat és a közönség.

Claudius ajánlásával: ma 8 éve kezdődött meg a nagy időutazás

Vas Népe, 2016.01.17.

Akik naponta látják egymást, nem veszik észre az idő jeleit. A régi fotók azonban furcsán megbizsergetik a szívet. Pont nyolc éve lépett működésbe a WSSz időgépe: a legelső premier a színház alapítását mesélte el.

Maszkok és színek

Vas Népe, 2017.01.15.

Én az életet keresem mindig, mert az életet kell visszaadni. Így szól Orbán Attila festőművész ars poeticája. Képeiből a Weöres Sándor Színház aulájában - a Thea-térben - nyílt kiállítás.

Nem találjuk a helyünket – Lukáts Andor az Ivanov-tünetekről

Vas Népe, 2016.01.10.

„Én magam sem értem, mi történik a lelkemben”, mondja a címszereplő– 35 éves, ereje teljében lévő, értelmes, jóravaló fiatalember – Anton Csehov Ivanov című darabjában. A Weöres Sándor Színház színészei most Lukáts Andor vezetésével fejtik föl, hogy vajon mi történik.

A tökéletes köztársaság tervezése megkezdődött

Vas Népe, 2016.01.10.

Egyszerre két próbaidőszak kezdődött meg kedden a WSSz-ben. A nagyszínpadon Csehov-előadás készül, a Márkus Emília Teremben a Vineta Köztársaság: magyarországi ősbemutató.

SZÖR, avagy Színház Összes Rövidítve - Így színészkedtetek Ti 2016-os évértékelője

Vaskarika, 2016.01.09.

Egy rövid bevezetőben szinte lehetetlen felsorolni, mennyi mindennel foglalkozott a Weöres Sándor Színház a 2016-os évben. Évértékelőnkben a legfontosabb előadásokat vettük sorra.

Ismét a legjobb negyven között

7ora7.hu, 2016.12.27.

A 7óra7 szerkesztősége szakírókkal kiegészülve idén is közzétette az általuk kiválasztott negyven legfontosabb előadást 2016-ban. A Weöres Sándor Színház A mi osztályunk és a Hamlet című színművel ismét bekerült a válogatásba.