Nem találjuk a helyünket – Lukáts Andor az Ivanov-tünetekről

Vas Népe, 2016.01.10.

„Én magam sem értem, mi történik a lelkemben”, mondja a címszereplő– 35 éves, ereje teljében lévő, értelmes, jóravaló fiatalember – Anton Csehov Ivanov című darabjában. A Weöres Sándor Színház színészei most Lukáts Andor vezetésével fejtik föl, hogy vajon mi történik.

A tökéletes köztársaság tervezése megkezdődött

Vas Népe, 2016.01.10.

Egyszerre két próbaidőszak kezdődött meg kedden a WSSz-ben. A nagyszínpadon Csehov-előadás készül, a Márkus Emília Teremben a Vineta Köztársaság: magyarországi ősbemutató.

SZÖR, avagy Színház Összes Rövidítve - Így színészkedtetek Ti 2016-os évértékelője

Vaskarika, 2016.01.09.

Egy rövid bevezetőben szinte lehetetlen felsorolni, mennyi mindennel foglalkozott a Weöres Sándor Színház a 2016-os évben. Évértékelőnkben a legfontosabb előadásokat vettük sorra.

Ismét a legjobb negyven között

7ora7.hu, 2016.12.27.

A 7óra7 szerkesztősége szakírókkal kiegészülve idén is közzétette az általuk kiválasztott negyven legfontosabb előadást 2016-ban. A Weöres Sándor Színház A mi osztályunk és a Hamlet című színművel ismét bekerült a válogatásba.

Pixelek ­ - Valló Berta kiállítása, avagy a „kitárulkozás diszkrét bája”

Vas Népe, 2016.12.20.

­A Weöres Sándor Színház első emeleti kiállítóterében nyílt meg Valló Berta tervezőgrafikus kiállítása. Ez a tér nem tipikus kiállítótér, szűkebb, kisebb helye van a képeknek a nézőt megszólítani.

Cintányéros cudar világ, hogy rohadna minden szét…!

7ora7.hu, 2016.12.20.

Szögezzük le: Mohácsi János Mágnás Miskája nem operett. Nem azért nem, mert hiányoznak belőle a habos-babos, csillogó-villogó jelmezek, koreográfiák, a szirupos felhang – ezek jellemzően a valóban jó operett-előadásokban sem találhatóak meg.

Jótékony színészek és zenészek - Az Isis Big Band és a Weöres Sándor Színház jótékonysági koncertje

Vaskarika, 2016.12.19.

Aranyvasárnap nem mindennapi eseményre telt meg a színházterem: Fekete Linda, Németh Judit, Jámbor Nándor és Szabó Tibor András részvételével, illetve az Isis Big Band közreműködésével jótékonysági koncertet szerveztek.

Pixelek és popartos poénok

Nyugat, 2016.12.18.

Csütörtökön nyílt meg Valló Berta, Pixelek című kiállítása a Weöres Sándor Színház első emeletén. A név azért is lehet ismerős, mert Berta annak a Valló Péternek a lánya, aki már több darabot is rendezett a szombathelyi színházban (például a jelenleg futó A Dédi-t).

„Nem akartam a Nemzeti Színház igazgatója lenni”

hvg.hu, 2016.12.15.

A kompromisszumkeresést nem tartja megalkuvásnak. Bár tudja, hogy a Magyar Teátrumi Társaság abszolút uralja most a magyar színházat, szót tud érteni Vidnyánszky Attilával.

Lépcső nincs, itt kapaszkodni kell

Vas Népe, 2016.12.13.

­Szép, nagy, szomorú operett ­ ez lett a Mágnás Miskából a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán. Kinn vagyunk a vízből. Vagy inkább benne vagyunk, de nyakig?

Nézze meg, hogy telt az ezüstvasárnap a Weöres Sándor Színházban!

Nyugat, 2016.12.12.

A szombathelyi színház gyerek- és felnőttprogramokkal töltötte meg a karácsony előtti második legfontosabb vasárnapot.

Színházi advent ­

Vas Népe, 2016.12.12.

Nagy volt a nyüzsgés vasárnap a Weöres Sándor Színházban, sőt a színház körül is. Az adventi délután főszereplőjének kinevezhetjük a játékot.

Mágnás Miska, a biztos befutó

Teremtuccse, 2016.12.11.

Miképpen lehetséges mégis átadni s átvenni újra meg újra, csak azért is a stafétabotot? A megoldás kutatása, megtalálása, a folyamat tovább éltetése a mi feladatunk s egyben kötelességünk is. Nem halogatandó.

Aki nem ugrik, az hülye! - Maratoni Mágnás Miska Mohácsitól

Nyugat, 2016.12.10.

Mohácsi megpróbálja újra értelmezni belülről, alapjaiból a sztorit, aktualizálni a nyelvezetét, a figurákat és a helyzeteket. Kihozni belőlük azt, ami a mának érdekes lehet.

Megérdemel több „hűhát”! - Mágnás Miska három felvonásban

Vaskarika, 2016.12.10.

Az operett nem a kedvenc műfajom, sőt. Ha azonban az operettirodalom klasszikusa, a Mágnás Miska szerzői közt feltűnik Geszti Péter és a Mohácsi testvérek neve, akkor az bizony garancia a jó előadásra.

A Weöres Sándor Színház két színésze is szerepel a Wellhello-filmben

Vaskarika, 2016.12.07.

Elkészült a #Sohavégetnemérős - Történetek Wellhello-ra című zenés játékfilm, mely december 1-jén került a mozikba országszerte. Két fontos szereplője a Weöres Sándor Színház két fiatal színművésze: Hartai Petra és Edvi Henrietta.

Talán tényleg angyal volt ­ Farkas Linda emlékezetére

Vas Népe, 2016.12.05.

Csupa nőies, légies téma: Angyal, Súlytalanság, Gyöngyforgó. Farkas Lindában az a különleges ­ többek között, hogy nemcsak tűzperformer volt, hanem ruháit, tüzes eszközeit, díszleteit is maga tervezte és készítette.

Jordán Tamás, a nőnemű totem

Vas Népe, 2016.12.03.

Egy nőnemű totem, az evés verhetetlen bajnoka, (ellen)ősanya, a létezés szakmában utazó színész. A Dédi: Jordán Tamás. A WSSz-­ben 140 percben, egy szünettel lepereg előttünk a Száz év magány. Elejétől a végéig.

Jordán Tamás Dédije valóságos sorscsapás, kieszi a hűtőt, felfalja a konyhabútort

Nyugat, 2016.12.03.

Nagy zabálás, két felvonáson át. Mindez Valló Péter rendezésében tálalják a szombathelyi WSSz-ben, egy számunkra ismeretlen szerzőtől, Roberto Cossától.

Egyre falánkabbak a zsarnokok, de...

Teremtuccse, 2016.12.03.

Az élemedett némbert férfi játssza a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, történetesen Jordán Tamás direktor. Jól áll neki az öreglány. Hogy mi mindenre képes egy vérbeli teátrista, ha belegondolunk, kész őrület!