Pygmalion, Kabaré

SZTV, 2011.03.22.

Hoztam magammal egy videót: Pygmalion, Kabaré; vendég: Szabó Tibor. A beszélgetés 03:24-től indul.

Mérnökszínház: Merlin és Jancsi újra akcióban

Gyöngyösi Városi Portál, 2013.03.31.

A Gyöngyösön februárban bemutatott Szakmák Színházának folytatásaként készítette el a szombathelyi Weöres Sándor Színház a Mérnökszínház című produkciót.

Szakmák Színháza - Interjú Jordán Tamással

Heti Válasz, 2011.03.22.

2010. január 25-én indult el Szombathelyen a Szakmák Színháza. Az egyedülálló, továbbtanulás előtt álló diákokat megcélzó előadás, eddig tizenegy városban járt, és a fiatalok körében osztatlan sikert arat.

Színészportrék a Szombathelyi TV-ben

SZTV, 2013.03.29.

A Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjában új sorozat indult: színészeink mesélnek magukról. Első alkalommal Jordán Tamással beszélgetett Merklin Ferenc. (03.04-től)

Nem lehet megunni – a Kabaré Szombathelyen

nyugat.hu, 2011.03.21.

Az élet kabaré, igen. Béres Attila a szombathelyi színházban gondolta újra ezt a már-már közhelyes szállóigét. A végeredmény: levett a lábamról, nem csak engem, a közönség felállva tapsolta az évad eddigi legjobb előadását.

Dario Fo üzent a színházi világnapon

Vas Népe, 2013.03.27.

Március 27-én világszerte megünneplik a színházi világnapot. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) az idén Dario Fo Nobel-díjas olasz drámaírót, rendezőt kérte föl az ünnepi üzenet megfogalmazására.

A Megasztár és a Csillag születik válogatóján is járt Korponay Zsófia

Vas Népe, 2011.03.20.

A Voler Mouche énekesnőjeként vált szélesebb körben ismertté Korponay Zsófia (19), akinek énekhangját hallhattuk a március 15-én a szombathelyi Savaria Moziban bemutatott Félember avagy a szabadság hangja című filmben is.

A képzelet rajzolja meg a Kőszívű ember fiait

SZTV, 2013.09.17.

A kőszívű ember fiai című előadás a szombathelyi általános iskolák és a színház együttműködésében megvalósuló, interaktív beavató színházi produkció. Erről esett szó a Műhely című magazinban (00.44-től).

Az évad legjobb előadása – Kabaré-kritika

Westindex, 2011.03.19.

Figyelem, a következő cikkben az elfogadottnál több pozitív jelzőt használunk. A Weöres Sándor Színház Kabaréjáról (szinte) csak jót lehet írni, habár ez nagyrészt a rendezőnek, mintsem a színészeknek köszönhető. Az évad harmadik bemutatója nagy sikerre számíthat, legalábbis ezt jósoljuk neki, nekik. Kritika.

A félkegyelmű

szinhaz.hu, 2013.03.26.

Nehéz utat választ Jeles András, emblematikus szürreál látomás helyett, /Téli utazás!!!/, a dosztojevszkiji sokrétűség minél több szálát igyekszik összefogni.

„Ich bin ein Berliner!” - Tárlat a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2011.03.18.

Berlin címmel nyílt kiállítás március 17-én a Weöres Sándor Színház aulájában. A jelenleg premierét élő Kabaré című színdarab ihlette tárlaton az alkotók Berlin megfoghatatlanságát, jelentőségét, nagyságát próbálták szubjektíven átadni: Berlint, ahogy ők látják, vagy amiről nekik Berlin jut eszükbe.

Odesszai történetek Jávori Fegyával

Vas Népe, 2013.03.26.

Ki hitte volna, hogy a végén együtt fújjuk a Moszkvai estéket Jávori Ferenc (mindenkinek Fegya) kíséretében? Pedig ez történt.

Meggyőz és elgondolkodtat a Pygmalion a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2011.03.16.

Az „igazi” Weöres Sándor Színház második bemutatója – az újszerűségével együtt hagyományos Ember tragédiája után – ismét egy újfajta megközelítést mutat nem csak az eredeti színdarab, de a hagyományos színházi gondolkodás felé is. G.B. Shaw Pygmalionját Szombathelyen Keszég László rendezte, a fotóspróbán jártunk. Kritikánkért olvasson tovább.

Átveszik az igazság helyét - Chicago Szombathelyen

szinhaz.hu, 2011.11.15.

1929. Chicago. Roxie Hart arról álmodik, hogy egy napon a revűsztár, Velma Kelly nyomaiba léphet. Ez sikerül is neki, a kettős gyilkossággal vádolt Velmát még a börtönbe is követi. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban, Fekete Linda és Nagy Cili mesélik el a két nő küzdelmét egymással és önmagukkal, Keszég László rendezésében.

Amerikai álom: férfiszakasz

Vas Népe, 2011.11.19.

Szóval amikor Velma a WS Színház nagytermében a tárgyalására készül, fönn már szedelőzködik a tizenkét dühös ember.

Állati jó buli volt

Frisss TV, 2011.12.05.

Állati jó bulira invitálta a Weöres Sándor színház és a Fekete István Állatvédő Egyesület a családokat a hétvégén. A színház aulájában volt bábszínház, verses mesemondás, állatsimogatás, rajz és ajándékkészítés. Az egyesületnek a gondozásában lévő állatok oltására, etetésére és a leendő menhely és a jelenlegi telephely fenntartására több mint 120 000 Ft. adomány gyűlt össze a rendezvényen.

Színházban keresik a mérnököket

delmagyar.hu, 2011.12.08.

Színházi előadással próbálják rávenni a fiatalokat, hogy mérnöknek tanuljanak. A darabot Szegeden is bemutatták Jordán Tamással és az elektromos robogóval a főszerepben.

Egy héten belül a második bemutatójára készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.01.26.

Ezúttal a nagyszínpadon mutatják be Shakespeare Szentivánéji álom című darabját, Mohácsi János rendezésében. Athén királyát Trokán Péter, a világ szálait mozgató Oberont Mertz Tibor alakítja. A sajtó munkatársai tegnap kaptak ízelítőt az iróniától sem mentes előadásból.

Állandó elázások – Szentivánéj Mohácsi-módra

Westindex, 2012.01.30.

Az embernek sajnos vannak előítéletei Mohácsiékkal kapcsolatban. Ha meghallja a nevüket, valami fergeteges, varázslatos színházi élményre számít korábbi tapasztalatai alapján. Aztán megnézi a legújabb előadásukat és örömmel veszi észre, hogy előítéletei teljesen jogosak voltak. Szentivánéji álom-kritika.

Pukkermukker POSZT-ra megy - a Szentivánéj sikere

nyugat.hu, 2012.03.07.

Lehetne persze „könnyebb” darabokat is játszani – lamentált Jordán -, de ha nincs Jeles vagy Mohácsi-rendezés, akkor nincs a szombathelyi társulatban Trokán vagy Kiss Mari sem, ugyanis a színészek szakmai kihívásokra is vágynak…