Szöget a gondolatba - Könyörgöm akasszuk fel! a WSSZ-ban

Vaskarika, 2012.12.11.

Harminc művész újra szögreakasztotta gondolatait. Most a Weöres Sándor Színház első emeletén mutatkoznak be alkotásaikkal a nagyközönségnek, szobrokkal, festményekkel, absztrakt és egyedi kompozíciókban.

Dosztojevszkij-próbák 1.

Ellenfény, 2013.01.09.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Dosztojevszkij-próbák 3.

Ellenfény, 2013.02.08.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Dosztojevszkij-próbák 4.

Ellenfény, 2013.02.20.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

40 pengőért szerelmet

Vaskarika, 2013.02.22.

Több, mint százhatvan fős a túljelentkezés - kaptuk gyorsan a választ a Weöres Sándor Színházból még korábban. Jordán Tamás József Attilává válására kisebb varázslat volt bejutni.

Öt perccel az örökkévalóság előtt

Vaskarika, 2013.03.01.

Február legutolsó páros számú napján egy páratlan előadás került bemutatásra a Weöres Sándor Színházban.

Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd vendégjátéka

Vas Népe, 2013.03.01.

Mire képes egy színész a hangjával, a testével, a lényével? Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd gyakorlatilag mindenre.

Márciusi örökifjak: a százéves Weöressel a Pilvaxban

Vas Népe, 2013.03.07.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója és Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója csütörtökön dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester részvételével tartottak sajtótájékoztatót a WSSz stúdiójában abból az alkalomból, hogy nemcsak a Weöres Sándor-emlékév eseményei sűrűsödnek, hanem közeleg az 1848-as forradalom évfordulója is.

Weöres Sándor-haka

kulturpart.hu, 2008.09.29.

Papíron pont egy éve létezik a szombathelyi Weöres Sándor Színház. A társulat szeptemberben bérlettoborzó zenés-táncos kampányműsorral járta Vas megyét. Lehetett volna szimpla hakni, de nem volt az mégsem.

Rendhagyó színházórák Szombathelyen

nyugat.hu, 2008.10.14.

A Szombathelyi Weöres Sándor Színház tagjai hatszor léptek színpadra az Agora Művelődési és Sportházban, bemutatkozó előadásukat mindannyiszor teltházas közönség fogadta.

Számvetés és jövőkép

Vas Népe, 2009.09.05.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház ismét tájékoztatást ad az új évadról. Mindenekelőtt Jordán Tamás igazgató köszönti a színházlátogatókat.

Színpadra vitt szakmák

Vas Népe, 2009.10.02.

A gazdaság szereplői üdvözölték, hogy Jordán Tamás a pályaválasztásban érintett gyerekek és szüleik előtt a színház eszközeivel szeretné a szakmák felé terelni a fiatalokat.

Nekem is kell valami élet

Vas Népe, 2009.11.14.

Most minek is élünk akkor? Hú bazmeg, szétmegy a fejem, amikor erre gondolok, egyszerűen szétmegy... , mondja Herda Pityu jelenkori vidéki közmunkás - úgy is, mint a Hamlet sírásóinak kései utóda - árokpucolás közben. Hogy könnyebben teljen az idő. Ha telik egyáltalán. A próbanapló folytatódik.

Szabó Győző elcsavarja a cselédlányok fejét

Origó, 2010.01.12.

A Beugró-ból és a Valami Amerika 1-2-ből ismert Szabó Győző alakítja a külvárosi szívtiprót Molnár Ferenc Liliom című darabjában a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Szakmák Színháza: lakatosok és asztalosok mesterfogásai is megjelennek a színpadon

Vas Népe, 2010.01.25.

Merlin varázsló és társai, vagyis a Weöres Sándor Színház művészei megtették a magukét, a Szakmák Színháza életre kelt, és a szakmai bemutatón komoly sikert aratott. A folytatásban közel 1500-an láthatják a darabot.

Az MMIK-ba költözik a Weöres Sándor Színház a HEMO- átépítés idejére

Vas Népe, 2010.02.11.

Költözik a Weöres Sándor Színház: az Akacs Mihály utcában február 13-án a Liliom lesz az utolsó előadás; február 24-én este az Anconai szerelmeseket már az Ady téri MMIK-ban láthatja a közönség.

Régi csibészek és a vándor, avagy mi vagyunk a rock – Szóról szóra a WSSZ Thea-térben, Benkő László és Vida Ferenc rockerekkel

Vaskarika, 2010.02.11.

Omega és Lord - vajon van-e olyan ebben az országban, aki ezt a két nevet nem ismeri? Biztosan akad - főleg a fiatalok közt -, azonban e két zenekar neve összenőtt több generáció mindennapjaival, és még sok minden mással is. A hétfő esti, telt házat vonzó, bő másfélórás érdekfeszítő elbeszélgetés alatt sok olyan dolgot hallottunk, ami még nekünk is újnak bizonyult. Pedig hát…

Weöres Sándor Színház: Egressy Zoltán volt az utolsó vendég a HEMO-ban

Vas Népe, 2010.02.16.

Akár az égi forgatókönyvre is hivatkozhatott volna Jordán Tamás, amikor hétfőn este az események keretes szerkezetére - "Egressytől Egressyig" - hívta föl a figyelmet.

Örökhétfő, az örökkévalóságnak - Búcsú a Hemótól

Vas Népe, 2010.02.20.

Nincs vég, csak folytatás. De hát a Hemo épületét eleve azért kapta meg Szombathely, hogy benne színház legyen.

Túlczukrozott show - Beszéljük ki, Milán!

Vaskarika, 2010.04.02.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy rendező, Dömötör Tamás, aki Füst Milán Boldogtalanok című drámájából szeretett volna filmet készíteni úgy, hogy a történetet mai formában egy délutáni kibeszélő show keretei között meséli el. A mese folytatását már mindenki ismeri. Az ötlet először színpadra került, és miután a darab jól működött és sikeres lett, már elkészülhetett belőle a film is. A Czukor show díszbemutatójára, március 28-án, Szombathelyen, a Savaria Filmszínházban került sor, az alkotás mindenegyes résztvevőjével. Ketten is billentyűzetet ragadtunk, hogy megmutassuk a kamera sötét oldalát.