Lucifer hiányszakmákhoz fiatalokat csábít

Népszava, 2010.07.07.

Első hallásra őrültségnek hangzik a Szakmák Színháza. Vagyis az, hogy egy színházi produkció keretében hiányszakmákat népszerűsítenek. De már játszották ötször Szombathelyen, ötször Győrben, és egyéb városokban is, és még további turnéra készülnek Jordán Tamás és a szombathelyi Weöres Sándor Színház kezdeményezésével. Hamarosan sor kerülhet a Mérnök Színház premierjére is.

A tartalék tartalékos (fotógaléria)

Vas Népe, 2010.08.13.

A Weöres Sándor Színház A tartalék tartalékos című karneválszínházi előadása - fotó: Benkő Sándor

Bajomi Nagy György: közmunkás, aligátor, filozófus

Vas Népe, 2010.10.24.

Bajomi Nagy György úgy volt a szombathelyi színház kezdőcsapatának tagja, hogy hús-vér valójában még nem lehetett jelen: a Tűzvonalban-sorozatot forgatta éppen. Most itt van de mennyire!

Így kukkolunk mi: Öt az egyben - Szobaszínházban jártunk

Vaskarika, 2010.10.16.

Csupán kétszer annyi néző, mint ahány színész, egy kis terem, 5 különböző élethelyzet, sorsok és vidámság, komolyság és dráma, tánc, buli, kísértetek és felismerések. Fordulópontok vagy éppen fordulóévek. Erről szól az életünk, és szinte saját életünket, mint eljátszott történetet nézhettük meg a Weöres Sándor Színház ifjú tehetségeinek tolmácsolásában, a Bloom-házban.

Príma Díjasok

SZTV Híradó, 2010.11.12.

Átadták a Vas megyei Prima Díjakat. Tudomány, kultúra és művészetek, valamint oktatás és közművelődés kategóriában jutalmazták azokat, akik munkásságukkal elnyerték a társadalom és a szakma elismerését is.

Már finisben a szombathelyi színház építése, január 22-én lesz az avatás

Népszava, 2010.01.04.

Már birtokba vette a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata a teátrum épületét, amely már szerkezetkész, ott tartják a próbákat, január 22-én, Az ember tragédiája című előadással avatják fel - mondta a Független Hírügynökségnek Jordán Tamás igazgató.

Nádasdy Ádám újrafordította Shaw Pygmalionját

Nyelv és Tudomány, 2010.12.28.

George Bernard Shaw darabja a nyelvtudomány gyakorlati hasznát mutatja. Éppen ezért különösen érdekes, hogy a darab új fordítását Nádasdy Ádám, a költőként és műfordítóként is ismert nyelvész fordította újra - Jordán Tamás felkérésére.

Van teátruma Szombathelynek: felavatták a Weöres Sándor Színházat

Vas Népe, 2011.01.23.

Szombaton ünnepélyesen átadták a Weöres Sándor Színházat, így díszruházatot öltöttünk, megnéztük a ceremóniát, a díszelőadást, és ha már ott voltunk írtunk róla egy szubjektív beszámolót.

A magyar kultúra napján avatják fel a szombathelyi Weöres Sándor Színházat

kultura.hu, 2011.01.22.

A magyar kultúra napján, január 22-én avatják fel Szombathelyen a Weöres Sándor Színházat, a megnyitóünnepségen Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szőcs Géza kulturális államtitkár mond avatóbeszédet.

Felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színházat

MR1 Kossuth Rádió, 2011.01.22.

A magyar kultúra napján szombaton ünnepélyesen felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színház 1,85 milliárd forintos állami támogatással felújított épületét. a teátrum társulata ez alkalomból Madách Imre: Az ember tragédiája című művét állította színpadra Jordán Tamás rendezésében. (Gergó Judit riportja)

Ami világos, az nem olyan érdekes

Vaskarika, 2011.02.22.

Závada Pál Idegen testünk című 2008-as regénye volt a fókuszpontban a Kötelező olvasmány című rendezvénysorozat újabb felvonásában, melynek keretében kortárs szerzők műveivel ismerkedhetnek meg a szombathelyi érdeklődők. Az új színházépületben első alkalommal beszélgetett Jordán Tamás, Spilák Klára és a szerző.

Lucifer mozija

Ellenfény, 2011.01.24.

A színházavatás Szombathelyen tényleg örömteli, régóta várt pillanataiban nem könnyű elfogulatlanul szemügyre venni a színháznyitó díszelőadást, amely ráadásul ezúttal is – mondhatni hagyományosan – Madách sokféleképpen terhelt, nagy és nehéz művéből, Az ember tragédiájából készült.

Keresd a nőt! -a Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikusok közösködtek

Vaskarika, 2011.02.24.

Második alkalommal tartott közös előadást a két szombathelyi kulturmogul, ezúttal már a WSSZ színháztermében. A majdnem telt házas est előzményeként tavaly már a Bartók teremben volt egy közös műsorozás, és mint azt Mérei Tamás zenekarvezető és Jordán Tamás színházigazgató köszöntőjükben elmondták, már akkor eldöntött tény volt, hogy az új színház átadása után is folytatják a közös munkát – és íme!

Ha hallod majd az elefántdübörgést – A Weöres Sándor Színház sajtótájékoztatott

Vaskarika, 2011.03.04.

Jordán Tamás színházigazgató jött, látott és győzött, legalábbis a felületes szemlélőnek így tűnhet. Elsősorban nemcsak az utóbbi négy évben elteltekre gondolunk itt, hanem a csütörtök ebédidőben tartott sajtóvendéglátáson hallottakra és tapasztaltakra is.

Mert semmi sem az, aminek látszik – Weöres és Fekete a színházban

nyugat.hu, 2011.03.06.

Péntek este, Weöres Sándor Színház. A vendég két szombathelyi: egyikőjük a költő, akiről a házat is elnevezték. És Fekete Ernő, a Katona József Színház fiatal művésze, szintén Szombathelyről indult, és akihez nem egyszer volt már szerencsénk helyi színpadokon is.

Átváltozások- Pygmalion premier a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2011.03.13.

Nem produktumok vagyunk –e mindnyájan? Ha megpróbálnak felébreszteni bennünket csipkerózsika álmából, inkább úgy teszünk, mintha nem történt volna semmi. Pedig de. - Keszeg László Pygmalionja mindnyájunkból Galateát farag, és éppen ezért megrendítő, felzaklató. Nem marad meg a technikailag pontosan elsajátított szöveg fölmondásánál, hanem ravasz módon belevonódunk. Természetesen, ha hagyjuk magunkat.

Az évad legjobb előadása – Kabaré-kritika

Westindex, 2011.03.19.

Figyelem, a következő cikkben az elfogadottnál több pozitív jelzőt használunk. A Weöres Sándor Színház Kabaréjáról (szinte) csak jót lehet írni, habár ez nagyrészt a rendezőnek, mintsem a színészeknek köszönhető. Az évad harmadik bemutatója nagy sikerre számíthat, legalábbis ezt jósoljuk neki, nekik. Kritika.

A Benkó Dixieland koncertezett a színházban

Vas Népe, 2011.03.23.

A Benkó Dixieland koncertezett hétfő este a Weöres Sándor Színházban. A legismertebb és legrégebbi hazai dixiegyüttes telt házat vonzott, és osztatlan sikert aratott. A műfaj és a zenekarvezető kétségtelenül örökifjú. A sok sláger a dixieland, a swing korszakából végül is sikerre vitte a koncertet

Játéknap

SZTV, 2011.03.01.

Hoztam magammal egy videót: Játéknap; vendég: Vlahovics Edit. A beszélgetés 11:25-től indul.

Mérnökszínház Szombathelyen: szinte lehetetlen feladatot oldott meg Jordán Tamás (képsorozat)

alon.hu, 2011.09..14.

Már a fotóspróbán vastaps fogadta a Weöres Sándor Színház rendhagyó darabját, amely kötélen egyensúlyoz át a mocsár felett.