A lenyugvó nap ereje

Vas Népe, 2009.11.04.

Dömötör Tamás a közepébe talált: a Farm BT. annyira rólunk szól, hogy nyüszíteni kell a tehetetlen nevetéstől. Közben meg mégis erőt vesz rajtunk valami megkönnyebbülés.

„Azt akarom, hogy sisteregjen körülöttem a levegő!”

kimozdulo.hu, 2009.05.07.

Szónoki hév, bevallott szerénytelenség és a saját gyermek iránti feltétlen odaadás áradt az igazgató minden szavából az egy órát is meghaladó hosszúságú sajtótájékoztatón. Terítékre kerültek a 2008/2009-es évad eredményei és némi ízelítőt is kaptak a sajtó képviselői a következő fejleményeiről az előadásoktól kezdve a színház ideiglenes elhelyezéséig.

Abszurd a közgyűlésen – színészek a nézőtéren

alon.hu, 2009.12.11.

A tegnapi képviselőtestületi ülésen az ellenzék azzal állt elő, hogy Szombathely jövő évi költségvetési lyuk egy részét a Hemó színházzá alakítására kapott pénzből tömje be a város. Az előadás telt ház előtt zajlott, a nézőtér megtelt színészekkel, vendégszerepelt Jordán Tamás és Trokán Péter. De katarzist nem éreztünk.

Jancsi love munka - Szakmák a színpadon

nyugat.hu, 2010.01.26.

Nem mindennapi az ötlet, hogy egy színház nyíltan szakmákat propagáljon. Jordán Tamás Merlinje (a darabbéli mágus) nem egy bugyuta agitpropos darabbal rukkolt elő: a vászon és a színpad közötti játék annyira újszerű, hogy ötvenpercnyi időre minket is leköt, noha egy hajszálnyival már túl vagyunk a pályaválasztás korán.

Színésztársalgó

SZTV, 2010.05.11.

Közeledik az évad utolsó – bérleten kívüli – premiere, A Herner Ferike faterja. A Színésztársalgóban megmutattuk Önöknek ezt az előadást a bemutató előtti finisben, valamint megismerkedhettek a díszletes fiúkkal, információkat hallhattak a jövő évadra tervezett előadásokról és a bérletárakról, illetve jártunk a Mediawave-en is, ahol egyik este Jordán Tamás és Joós Tamás közösen válogatott az erdélyi magyar lírából. (Ismétlés: május 18., 19.25)

Színésztársalgó

SZTV, 2010.05.25.

A Herner Ferike faterja című előadás volt az idei évad utolsó premiere, egy nappal korábban, a Kötelező olvasmány programsorozatának keretében pedig magával a szerzővel, Háy Jánossal is találkozhatott a közönség. A május 25-i Színésztársalgóban erről a két estéről láthattak összeállításokat, valamint Szimfonikus Színházról és fociról volt még szó.

A kis herceg, ahogy a Homo Ludens táncolja

Vas Népe, 2010.06.04.

Dinamikus - mondhatni dühös - kordiagnózist csinált a Homo Ludens Zenés Színpad Saint-Exupery örökzöld, szép, filozofikus meséjéből, A kis hercegből.

POSZT scriptum

Népszabadság, 2010.06.14.

Lezárult a Pécsi Országos Színházi Találkozó első fejezete. Tíz év Jordán Tamás és Simon István fesztiváligazgatásával. Jövőre újabb színházi emberek elképzelése szerint POSZT-olunk. Az idei tíznapos tizedik találkozón a legtöbb díjat az Örkény Színház Kasimir és Karoline című produkció ja nyerte, a legjobb előadás a debreceniek Fodrásznője lett.

Lucifer hiányszakmákhoz fiatalokat csábít

Népszava, 2010.07.07.

Első hallásra őrültségnek hangzik a Szakmák Színháza. Vagyis az, hogy egy színházi produkció keretében hiányszakmákat népszerűsítenek. De már játszották ötször Szombathelyen, ötször Győrben, és egyéb városokban is, és még további turnéra készülnek Jordán Tamás és a szombathelyi Weöres Sándor Színház kezdeményezésével. Hamarosan sor kerülhet a Mérnök Színház premierjére is.

A tartalék tartalékos (fotógaléria)

Vas Népe, 2010.08.13.

A Weöres Sándor Színház A tartalék tartalékos című karneválszínházi előadása - fotó: Benkő Sándor

Bajomi Nagy György: közmunkás, aligátor, filozófus

Vas Népe, 2010.10.24.

Bajomi Nagy György úgy volt a szombathelyi színház kezdőcsapatának tagja, hogy hús-vér valójában még nem lehetett jelen: a Tűzvonalban-sorozatot forgatta éppen. Most itt van de mennyire!

Így kukkolunk mi: Öt az egyben - Szobaszínházban jártunk

Vaskarika, 2010.10.16.

Csupán kétszer annyi néző, mint ahány színész, egy kis terem, 5 különböző élethelyzet, sorsok és vidámság, komolyság és dráma, tánc, buli, kísértetek és felismerések. Fordulópontok vagy éppen fordulóévek. Erről szól az életünk, és szinte saját életünket, mint eljátszott történetet nézhettük meg a Weöres Sándor Színház ifjú tehetségeinek tolmácsolásában, a Bloom-házban.

Príma Díjasok

SZTV Híradó, 2010.11.12.

Átadták a Vas megyei Prima Díjakat. Tudomány, kultúra és művészetek, valamint oktatás és közművelődés kategóriában jutalmazták azokat, akik munkásságukkal elnyerték a társadalom és a szakma elismerését is.

Már finisben a szombathelyi színház építése, január 22-én lesz az avatás

Népszava, 2010.01.04.

Már birtokba vette a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata a teátrum épületét, amely már szerkezetkész, ott tartják a próbákat, január 22-én, Az ember tragédiája című előadással avatják fel - mondta a Független Hírügynökségnek Jordán Tamás igazgató.

Nádasdy Ádám újrafordította Shaw Pygmalionját

Nyelv és Tudomány, 2010.12.28.

George Bernard Shaw darabja a nyelvtudomány gyakorlati hasznát mutatja. Éppen ezért különösen érdekes, hogy a darab új fordítását Nádasdy Ádám, a költőként és műfordítóként is ismert nyelvész fordította újra - Jordán Tamás felkérésére.

Van teátruma Szombathelynek: felavatták a Weöres Sándor Színházat

Vas Népe, 2011.01.23.

Szombaton ünnepélyesen átadták a Weöres Sándor Színházat, így díszruházatot öltöttünk, megnéztük a ceremóniát, a díszelőadást, és ha már ott voltunk írtunk róla egy szubjektív beszámolót.

A magyar kultúra napján avatják fel a szombathelyi Weöres Sándor Színházat

kultura.hu, 2011.01.22.

A magyar kultúra napján, január 22-én avatják fel Szombathelyen a Weöres Sándor Színházat, a megnyitóünnepségen Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szőcs Géza kulturális államtitkár mond avatóbeszédet.

Felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színházat

MR1 Kossuth Rádió, 2011.01.22.

A magyar kultúra napján szombaton ünnepélyesen felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színház 1,85 milliárd forintos állami támogatással felújított épületét. a teátrum társulata ez alkalomból Madách Imre: Az ember tragédiája című művét állította színpadra Jordán Tamás rendezésében. (Gergó Judit riportja)

Ami világos, az nem olyan érdekes

Vaskarika, 2011.02.22.

Závada Pál Idegen testünk című 2008-as regénye volt a fókuszpontban a Kötelező olvasmány című rendezvénysorozat újabb felvonásában, melynek keretében kortárs szerzők műveivel ismerkedhetnek meg a szombathelyi érdeklődők. Az új színházépületben első alkalommal beszélgetett Jordán Tamás, Spilák Klára és a szerző.

Lucifer mozija

Ellenfény, 2011.01.24.

A színházavatás Szombathelyen tényleg örömteli, régóta várt pillanataiban nem könnyű elfogulatlanul szemügyre venni a színháznyitó díszelőadást, amely ráadásul ezúttal is – mondhatni hagyományosan – Madách sokféleképpen terhelt, nagy és nehéz művéből, Az ember tragédiájából készült.