Borbiró András a Haladás meccseken sem kíméli a hangját

Vas Népe, 2010.05.30.

Hatévesen már Tordy Géza mellett állt a Vígszínház színpadán. A Harry Potterben az ő hangján szólal meg a gonosz Draco Malfoy. És bár nem erre a munkájára a legbüszkébb, azt mondja, csajozás közben mindig bejön a Malfoy-sztori. Borbiró András gyerekszínészből lett színész. A Weöres Sándor Színház színésze, aki huszonhárom évesen is egy nagy gyerek. Most már egy kicsit a miénk is.

Felgördülhet a függöny - Már a tervezéskor komoly támogatókra lelt a Mérnök Színháza

Vas Népe, 2010.07.04.

A minapi szakmai fórumon a Weöres Sándor Színház előadása és a hozzászólások nyomán bebizonyosodott, hogy a maga eszközeivel a színház a mérnöki és természettudományos pályák élménydús bemutatására is alkalmas lehet.

A tartalék tartalékos (fotógaléria)

Vas Népe, 2010.08.13.

A Weöres Sándor Színház A tartalék tartalékos című karneválszínházi előadása - fotó: Benkő Sándor

A 2010-es Vas megyei Príma-díj nyertesek

alon.hu, 2010.11.13.

A kőszegi várban tartott díjkiosztón – melyen a megye számos vezető politikusa és ismert közéleti személyisége is megjelent – három kategóriában ítélték oda a díjat a jelölteknek.

Hegesztőpisztoly a színpadon

Népszabadság, 2010.11.19.

Az ismert színházi közhely szerint, ha a színen feltűnik egy pisztoly, az előbb-utóbb elsül. De mi van akkor, ha a színen egy hegesztőpisztoly tűnik fel? Egyáltalán, hogyan kerül a hegesztőpisztoly a színpadra? És ha már odakerült, képes-e ott érdekes lenni?

Veres Gábor alkotása dísziti majd az épület homlokzatát

Vas Népe, 2010.12.22.

Az önkormányzat meghívásos pályázatot írt ki az Akacs Mihály utcai Weöres Sándor Színház homlokzatát díszítő fríz megtervezésére. Veres Gábor szobrászművész a nyertes.

Paprika TV és Café Frei dal - mozgalmasan indult 2011-ben a Színházszerda-sorozat

Westindex, 2011.01.06.

Szerémi Zoltán kávéházi hangulat helyett „otthoni” uzsonna-délutánt varázsolt, rendes vendéglátóhoz mérten saját készítésű korhelylevessel, na és pezsgővel, az újév tiszteletére. Az asztal másik oldalán Orosz Róbert kapott helyett. Videós-képes- beszámolós jelentés egyenesen a Café Freiből!

Amiről a homlokzati frízminta mesél

Vas Népe, 2011.01.28.

Nem csak azért jó, hogy elkészült a WS Színház, mert ez Szombathely első, állandó társulattal bíró színháza: Filep Ákos korszerű, 21. századi épületet tervezett.

A Pygmalion-premier avatja föl a színház kamaratermét

Vas Népe, 2011.02.03.

Ez nem a My Fair Lady - mondja Keszég László rendező: az idős és bölcs G. B. Shaw Pygmalionjából hiányzik a happy end. Kedden délelőtt ott voltunk a (vissza)olvasópróbán.

Hazafiságból jeles - Jordán Tamás, Nol Presszó

NolTV, Nol Presszó, 2011.02.03.

Gondolt-e arra, milyen jó, hogy nem ő most a Nemzeti Színház igazgatója? - kérdeztük az egykori Nemzeti-direktort. A színész-rendező Jordán Tamással, a szombathelyi Weöres Sándor Színház vezetőjével arról is beszélgettünk, dolgozott-e valaha eredeti szakmájában: geodétaként, milyen játékban tud kiteljesedni, és miben érez lelki rokonságot József Attilával.

„Ez a színház nekem egy terápia”- Kálmánchelyi Zoli volt a SzínházSzerda vendége

Westindex, 2011.02.26.

Szerda kora este a Café Frei pódiumán megint történt valami… olyan igazi. Kálmánchelyi Zoli úgy döntöget falakat, hogy közben mi nézők, észre sem vesszük, máris ott vagyunk. Ott, ahol a humor és a játék átlendít minden nehézségen, ahol a könny és a nevetés egymásban oldódnak fel. Egyszerre birtokosa az indián bölcsességének és Cliff fiatalságának- erről most a tisztelt O. is megbizonyosodhat, ugyanis két videót is készítettünk!

A ValóVilág esete a Xanax-al- útnak indult a Mérnökszínház

Westindex, 2011.09.17.

Odaveszett a mérnöki gondolkodás… Jordán Tamás keresi, keresi, csak nem találja. Kicsit humoros, kicsit modern, kicsit negédes, kicsit szerethető. Ha a mérnökséghez nem is kap tőle kedvet az ember, a szándék megvolt, és az a lényeg.

A szegény nótárius kalandjai – premier a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2011.10.03.

Schlanger András második szombathelyi rendezésével bebizonyította, hogy remek érzéke van vígjátékokhoz, A peleskei nótáriusban egy (ma már) középszerű népszínmű-alapanyagból gyúrt egy kacagtató, a szó legjobb értelmében szórakoztató, bájos előadást. Kritika.

Face to Face: Stekovics Gáspár fotói a Thea-térben

Vas Népe, 2011.10.10.

Stekovics Gáspár fotóit Szebeni András fotográfus, Érdemes művész - a portréfotózás nagymestere - ajánlotta a közönség figyelmébe pénteken este a Weöres Sándor Színház aulájában: a Thea-térben. Celebritások a színen.

Amerikai álom: női szakasz

Vas Népe, 2011.11.19.

Körülbelül akkor, amikor Velma Kelly előadja az ügyvédjének, hogy majd milyen átélten pislog oda az esküdteknek - egy emelettel feljebb éppen szedelőzködik a tizenkét dühös ember. Már nem dühösek. Fönn lélektani dráma, lenn börtönmusical a Weöres Sándor Színházban.

Csodálkozom, hogy élek

Vas Népe, 2011. 11. 28.

Ilyenkor megváltozik (ahogy Márai mondja) a térfogat, amelyben élünk: Jeles András ismét a Weöres Sándor Színházban rendez. Zarándokének-bemutató januárban.

Állati jó buli volt Szabó Győzővel

nyugat.hu, 2011.12.04.

Versíró és rajzpályázat, Frédi bácsi bábszínháza, vadászgörény-simogató - mindez a szombathelyi színházban.

Pripacsok

Ellenfény, 2012.02.06.

Ennek a Szentivánéji álomnak a középpontjában nem az átmenet rítusán sikeresen áteső – a felnőttek társadalmába éppen betagozódó – fiatal szerelmesek állnak, hanem az idősebb generációk. Határ-átlépés ez is: előbb ágálni az idő múlása ellen, aztán szépen elfogadni, hogy még annyit se mondtál, „jegybanki alapkamat” – és az ifjúság máris elsuhant.

Szabó Tibor: „Otthonra találtunk Szombathelyen.”

frisss.hu, 2012.02.21.

Letette állampolgársági esküjét Szabó Tibor, az Erdélyből Szombathelyre származott színész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja. Lapunknak elmondta: „felemelő pillanat volt, amikor értünk szólt a Himnusz.”

Rokonok: benéztünk Kardics bácsi irodájába

Vas Népe, 2012.02.24.

A WS Színház március 14-ére tűzte ki a tavaszi bérlet első nagyszínpadi bemutatóját: a Rokonok rendezője Jordán Tamás. Benéztünk a Kardics-irodába.