Mérnökszínház Szombathelyen: szinte lehetetlen feladatot oldott meg Jordán Tamás (képsorozat)

alon.hu, 2011.09..14.

Már a fotóspróbán vastaps fogadta a Weöres Sándor Színház rendhagyó darabját, amely kötélen egyensúlyoz át a mocsár felett.

A ValóVilág esete a Xanax-al- útnak indult a Mérnökszínház

Westindex, 2011.09.17.

Odaveszett a mérnöki gondolkodás… Jordán Tamás keresi, keresi, csak nem találja. Kicsit humoros, kicsit modern, kicsit negédes, kicsit szerethető. Ha a mérnökséghez nem is kap tőle kedvet az ember, a szándék megvolt, és az a lényeg.

Dühös fiatalok mozgalma

Vaskarika, 2011.09.18.

Jelen korunk ifjúsága a szánalmas kategóriát sem üti meg, a rendezetten terelhető birkák mintaszerű allegóriája, a lavórban poshadó lábvíz tökéletes metaforája. Forradalmuk nincs, eszméik se hallatszanak, gyávaságuk és konformizmusuk olyan szűrőt tesz szemük elé, amin át még dicsérni is képesek önnön kizsákmányolásukat, a médiavakság, és a közbutítás alappillérei.

A SzínházSzerda vendége: Varga Dóra

Vas Népe, 2011.10.02.

Valószínűleg nem sokan mondhatják el magukról, hogy Jeles András rendező addig futott utánuk a pesti forgatagban, amíg utol nem érte őket. Varga Dórával pont ez történt - nagyjából azóta van köze a szombathelyi Weöres Sándor Színházhoz.

Bűnök és bűnhődések

Vas Népe, 2011.10.05.

Az évadnyitó bemutató után kedden újabb két előadás előkészületei kezdődtek meg - pontosabban folytatódtak - a Weöres Sándor Színházban. Olvasópróbán jártunk.

Mind ott bóklászunk a sötétben

Vas Népe, 2011.12.11.

Mohácsi János másodszor rendez a Weöres Sándor Színházban: Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát viszi színre a társulattal. Természetesen mohácsisan (vagy pont hogy "Shakespeare-sen+: a szövegkönyvet Mohácsi János és Mohácsi István írja.

Welcome-színház a stúdióban

Vas Népe, 2011.12.29.

Különleges próbaüzem kezdődött tegnap a WSSz stúdiószínpadán: Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd először lépett a közönség elé a welcome-színházzal.

Jegyeket, bérleteket! Vegyenek!! - Jordán Tamás sajtótájékoztatott

Vaskarika, 2012.01.18.

Jordán Tamás értékelte a színház egyéves működését és bemutatta az új évad darabjait, valamint ismertette a színház újonnan induló sorozatait. Elmondta azt is, hogy Szombathelyen még mindig kevés a bérletes, bár országos jelenség a nézőszám csökkenése. A sajtótájékoztató végén sztendápolt a média képviselőinek egy keveset, ízelítőt adva a Széllel szembe című verses komédiájából.

Új bemutatók és sorozatok, a bérletes ennek ellenére kevés!

Westindex, 2012.01.18.

2088 bérlet fogyott el eddig a tavaszi szezonra a Weöres Sándor Színházban, még legalább fele ennyi kellene! Jordán Tamás színi direktor fájlalja, hogy még nincs információja az állami támogatás mértékéről, de azért tervezget: négy úgy bemutató és több új sorozat a jelenlegi mérleg.

Fotósok vetélkedése a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.12.

Jordán Tamás alapvetése szerint a színház nemcsak az előadások terepe, hanem beszélgetéseket és kapcsolatokat generáló találkozóhely is. Legutóbb például szombathelyi fotóriporterek vetélkedtek a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. Jó kis este volt.

Egy nap - Németh Judittal

FrisssTV, 2012.02.15.

„Egy nap”, a FrisssTV új sorozata, amelyben ismert közéleti szereplőkről avagy érdekes, különleges, Szombathelyen élő emberekről készítünk mini portrét egy napjuk bemutatásával. Elsőként Németh Juditnak, a Weöres Sándor Színház színészének életébe nyertünk bepillantást.

Készül a Szentivánéji álom

SZTV, 2012.01.31.

Vlahovics Edit és Mertz Tibor volt a Műhely vendége. A beszélgetés 02:40-től indul.

A következő évad műsorterve

SZTV, 2012.06.05.

A színház közeljövőjéről beszélt mai sajtótájékoztatóján a Weöres Sándor Színház újraválasztott igazgatója. Jordán Tamás úgy érzi, hogy az egyhangú közgyűlési döntéssel végleg legitimálták a színházat, és élvezik a képviselők bizalmát.

Ovidius: Átváltozások - Karneválszínház

SZTV, 2012.07.31.

Eszenyi Enikő és Jordán Tamás voltak a Műhely vendégei. A beszélgetés 31:04-től, a próbán készült felvételekkel indul.

Interjú Jordán Tamás színésszel, rendezővel, színigazgatóval

Montázs Magazin, 2012.08.04.

Kecskeméten, a Naiv Művészek Múzeumának kertjében kellemes nyáresti előadásra gyülekezett a hallgatóság tegnap este. Derűs, békés hangulatban várták az előadás kezdetét, mint akik biztosak benne, hogy itt csak valami jó történhet velük.

"Mi ez a síri csend?" - Ovidius szombathelyi átváltozása - Karneválszínház 2012

Vaskarika, 2012.08.17.

„Vasnépékből” eszkábált papíroroszlán jelmez, egy cicomás képkeret, mátrix-effektek, szinkronpróba, mackónadrág és színes konfetti - hogy lesz ebből Ovidius mű? Vagy inkább hogyan nem!? Római tintára magyar humort: Ovidius szombathelyi átváltozása augusztus 17-el startol a Megyeháza udvarán.

Zene az esőben: a WSSz Szentivánéji álom-előadása két kategóriában elnyerte a Kritukusok Díját

Vas Népe, 2012.09.17.

A WS Színház Szentivánéji álom-előadásának két alkotója kapta meg a Kritikusok Díját, a díjátadónak vasárnap este a Nemzeti Színház adott helyet.

Játék a kastélyban: évadnyitó premier a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2012.09.29.

Molnár Ferenc már megint megnyerte a fogadást: amikor a színpadi szalonban elhangzik, hogy "citrom", a nézőtéren fölcsattan a nevetés. A szombathelyi Játék a kastélyban rendezője Jordán Tamás.

Krobot úr bemutatja: Hrabal-premier a WS Színházban

Vas Népe, 2012.10.05.

Pénteken lesz az évad első kamaratermi premierje a Weöres Sándor Színházban: a Szigorúan ellenőrzött vonatok rendezője Csehországból jött, ő Ivo Krobot.

Silló Sándor vezetésével készül a La Mancha lovagja a WSSz-ben

Vas Népe, 2012.10.11.

Alig mutatta be a Weöres Sándor Színház a Molnár Ferenc-vígjátékot és a szép Hrabal-fantáziát, máris újabb próbafolyamat kezdődött: a La Mancha lovagja nagyszínpadi musical. November végén lesz a premier, Silló Sándor rendezésében.