Disney-től, szeretettel

Vas Népe, 2009.08.15.

Meg is mutatom, milyen homokvárat építettünk Szigligeten a gyerkőcökkel, mondja Kálmánchelyi Zoltán - akinek a lélegzetelállító homokvár csak az egyik specialitása.

A könyv unalmas, a szerző érdekes

kimozdulo.hu, 2009.11.24.

Hősöm tere. Lévai Balázs referenciális olvasást emleget. Jordán Tamás az egyhuzamban végigolvasóknak boros párhuzammal jósol másnaposságot. Maga az író a legérthetőbb kötetének titulálja. A közönség megtartja magának a kérdéseit. Cikkírónk előbb megvallja, hogy miért nem jutott többszöri nekifutással sem tovább 80 oldalnál, aztán teljesíti a krónikási penzumát.

Jordán Tamás: Egy átverés-show főszereplőjének érzem magam

Vas Népe, 2009.12.11.

Éjfélben dőlt el, hogy a szombathelyi Hemo átépítését célzó közbeszerzési eljárást nem függeszti föl a közgyűlés. Január 6-án lesz borítékbontás. Addig: remény és haladék a Weöres Sándor Színháznak.

A Reményik iskolások Sztehló Gábor emlékére

Vas Népe, 2009.12.11.

Ritkán látni ilyen szép összjátékot: a Reményik iskola Suliszínháza Németh Gyöngyi vezetésével vitte színre a Sztehló Gábornak emléket állító Gaudiopolis - az öröm városa című dramatikus játékot.

Orosz Róberték a gyerekekkel közösen díszítik a fenyőfát

Vas Népe, 2009.12.20.

Káposztás gombaleves, töltött pulykacomb és gesztenyetorta lesz a karácsonyi menü Orosz Róbertéknél. És bár az asztali élvezetek is fontos részei az ünnepnek, a Weöres Sándor Színház színészének és feleségének, Lujzának néhány éve a két gyermek öröme jelenti az igazi karácsonyi meglepetést.

Még egyszer hátulról: minimum duplafenekű vígjáték

Vas Népe, 2010.01.28.

Még csak most ujjongtuk végig a Liliom bemutatóját, és máris olvasópróbára mehettünk: Michael Frayn Még egyszer hátulról című bravúrbohózatának rendezője Jordán Tamás.

Kiss Mari: A színésznek is kell a katarzis

Vas Népe, 2010.02.13.

Jó hallani a hangját. Jó látni a mosolyát. Hosszan beszélgettünk a szombathelyi Pannónia étterem egyik barátságos kuckójában. Pedig ő azért van, hogy sokan hallják a hangját, lássák a mosolyát: Kiss Mari, a Weöres Sándor Színház színésznője.

Színésztársalgó

SZTV, 2010.03.02.

Két, most készülő előadásról láthattak előzeteseket: elsőként Michael Frayn Noises Off című zseniális bohózatáról, amit a Weöres Sándor Színház Függöny fel! címmel tűz műsorra, Jordán Tamás rendezésében. Ezzel párhuzamosan Czukor Balázs is új előadásra és egyben új szerepre készül: rendezőként dolgozik együtt a növendékekkel az Öt az egyben című szobaszínházi darabon. Beszámoltunk a Thea-tér első „házon kívüli” estjéről is a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárból, ahol a Szóról szóra házigazdája, Burkon László két legendás szombathelyi családról beszélgetett meghívott vendégeivel. Czenki Zsuzsanna, a Thea-tér igazgatója pedig az új helyszínnel kapcsolatos tudnivalókat osztotta meg Önökkel.

Kiss Mari színésznő Csonka Ernő festőművésznél vendégeskedett

Vas Népe, 2010.03.07.

Ha Kiss Mari nem sietett volna próbára, meglehet, még most is ott ülne az ablak előtti kényelmes, puha fotelban. Pedig a Weöres Sándor Színház színésznője épp csak átugrott Csonka Ernő festőművészhez, hogy megnézze a lovas festményeit. Szép délután volt: pálinkával, finom süteményekkel, lovakkal és versekkel.

Istendráma: ha van, nem látszik

Vas Népe, 2010.05.17.

A Herner Ferike faterja szombat esti bemutatójával minden jel szerint sikeres széria indult útjára a Weöres Sándor Színházban.

Szombathelyi Karneválszínház 2010: A tartalék tartalékos (képsorozat)

alon.hu, 2010.08.11.

Főpróbát tartottak az idei Karneválszínházban, ahol A tartalék tartalékos című darabot láthatja a közönség a szombathelyi megyeháza udvarán. - fotó: Czika László

A Tragédiával nyit a megújult színház Szombathelyen

Népszava, 2010.08.28.

Teljesen új színház nem épül ugyan Szombathelyen, de a volt helyőrségi klub (Hemo) rövidesen teljesen megújul. A tervek szerint január végén Az ember tragédiájának premierjével avatják majd fel Jordán Tamás rendezésében.

Színházbejárással nyílt meg az évad

Vas Népe, 2010.09.01.

"Ki tudja, hány évad van már mögöttem, mégis úgy érzem most magam, mint az iskolás gyerekek: be vagyok sózva", üdvözölte Jordán Tamás igazgató kedden délután az MMIK-ban az évadnyitóra érkező társulatot. Aztán gyorsan három turnusra bontotta a csapatot: irány az Akacs Mihály utca - irány az épülő színház.

Horváth Ákost a főhősnő telefonon hívta Moszkvából: a Pál Adrienn nagy siker

Vas Népe, 2010.10.26.

Mintha tegnap lett volna, hogy májusban elintegettük Horváth Ákost, aki A Herner Ferike faterja bemutatója után azonnal elindult Cannes-ba, a Pál Adrienn (világ)premierjére.

A kis Lord, ha újjászületik

Vas Népe, 2010.10.31.

A Weöres Sándor Színház tegnap mutatta be A kis Lord című előadást. Mint kiderült, a Burnett-regény színpadi változatának vannak szombathelyi előzményei vagyis működik az a bizonyos égi forgatókönyv.

A 2010-es Vas megyei Príma-díj nyertesek

alon.hu, 2010.11.13.

A kőszegi várban tartott díjkiosztón – melyen a megye számos vezető politikusa és ismert közéleti személyisége is megjelent – három kategóriában ítélték oda a díjat a jelölteknek.

Új korszakot nyit a színház: januárban avatják a csodapalotát

Vas Népe, 2010.12.04.

A színház a jelen - és a színház a jövő. Itt toporgunk a kapuban: a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata hamarosan beköltözik az Akacs Mihály utcai csodapalotába.

"Csodapalotában" próbálhatnak

kultura.hu, 2011.01.02.

Hétfőtől már az új "csodapalotában" készülhet az új teátrum felavatása alkalmából rendezett díszelőadásra a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata - közölte Jordán Tamás igazgató.

A legnagyobb manipulátor visszatér - MERTZ TIBOR

kultura.hu, 2011.01.21.

Másodszor játssza Lucifert Az ember tragédiájában, mindkétszer Jordán Tamás rendezte. 1999-ben a budapesti Merlinben, most a szombathelyi Weöres Sándor Színház új épületének nyitóelőadásában. A január 21-i premier és a másnapi épületavató előtt manipulációról, a régi szép szolnoki évekről, a színházi hierachiáról, új társulásáról beszélgettünk Mertz Tiborral.

Átadták hát a Weöres Színházat

nyugat.hu, 2011.01.22.

Méltóságteljes, bár didergős ünnepség volt. Ipkovich György korábbi polgármesternek Puskás Tivadar és Hende Csaba is köszönetet mondott. És nagyon sok „civil” érdeklődő nézte végig a szabadtéri részt.