Bűnök és bűnhődések

Vas Népe, 2011.10.05.

Az évadnyitó bemutató után kedden újabb két előadás előkészületei kezdődtek meg - pontosabban folytatódtak - a Weöres Sándor Színházban. Olvasópróbán jártunk.

Mind ott bóklászunk a sötétben

Vas Népe, 2011.12.11.

Mohácsi János másodszor rendez a Weöres Sándor Színházban: Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát viszi színre a társulattal. Természetesen mohácsisan (vagy pont hogy "Shakespeare-sen+: a szövegkönyvet Mohácsi János és Mohácsi István írja.

Welcome-színház a stúdióban

Vas Népe, 2011.12.29.

Különleges próbaüzem kezdődött tegnap a WSSz stúdiószínpadán: Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd először lépett a közönség elé a welcome-színházzal.

Jegyeket, bérleteket! Vegyenek!! - Jordán Tamás sajtótájékoztatott

Vaskarika, 2012.01.18.

Jordán Tamás értékelte a színház egyéves működését és bemutatta az új évad darabjait, valamint ismertette a színház újonnan induló sorozatait. Elmondta azt is, hogy Szombathelyen még mindig kevés a bérletes, bár országos jelenség a nézőszám csökkenése. A sajtótájékoztató végén sztendápolt a média képviselőinek egy keveset, ízelítőt adva a Széllel szembe című verses komédiájából.

Új bemutatók és sorozatok, a bérletes ennek ellenére kevés!

Westindex, 2012.01.18.

2088 bérlet fogyott el eddig a tavaszi szezonra a Weöres Sándor Színházban, még legalább fele ennyi kellene! Jordán Tamás színi direktor fájlalja, hogy még nincs információja az állami támogatás mértékéről, de azért tervezget: négy úgy bemutató és több új sorozat a jelenlegi mérleg.

Fotósok vetélkedése a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.12.

Jordán Tamás alapvetése szerint a színház nemcsak az előadások terepe, hanem beszélgetéseket és kapcsolatokat generáló találkozóhely is. Legutóbb például szombathelyi fotóriporterek vetélkedtek a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. Jó kis este volt.

Egy nap - Németh Judittal

FrisssTV, 2012.02.15.

„Egy nap”, a FrisssTV új sorozata, amelyben ismert közéleti szereplőkről avagy érdekes, különleges, Szombathelyen élő emberekről készítünk mini portrét egy napjuk bemutatásával. Elsőként Németh Juditnak, a Weöres Sándor Színház színészének életébe nyertünk bepillantást.

Készül a Szentivánéji álom

SZTV, 2012.01.31.

Vlahovics Edit és Mertz Tibor volt a Műhely vendége. A beszélgetés 02:40-től indul.

A következő évad műsorterve

SZTV, 2012.06.05.

A színház közeljövőjéről beszélt mai sajtótájékoztatóján a Weöres Sándor Színház újraválasztott igazgatója. Jordán Tamás úgy érzi, hogy az egyhangú közgyűlési döntéssel végleg legitimálták a színházat, és élvezik a képviselők bizalmát.

Ovidius: Átváltozások - Karneválszínház

SZTV, 2012.07.31.

Eszenyi Enikő és Jordán Tamás voltak a Műhely vendégei. A beszélgetés 31:04-től, a próbán készült felvételekkel indul.

Interjú Jordán Tamás színésszel, rendezővel, színigazgatóval

Montázs Magazin, 2012.08.04.

Kecskeméten, a Naiv Művészek Múzeumának kertjében kellemes nyáresti előadásra gyülekezett a hallgatóság tegnap este. Derűs, békés hangulatban várták az előadás kezdetét, mint akik biztosak benne, hogy itt csak valami jó történhet velük.

"Mi ez a síri csend?" - Ovidius szombathelyi átváltozása - Karneválszínház 2012

Vaskarika, 2012.08.17.

„Vasnépékből” eszkábált papíroroszlán jelmez, egy cicomás képkeret, mátrix-effektek, szinkronpróba, mackónadrág és színes konfetti - hogy lesz ebből Ovidius mű? Vagy inkább hogyan nem!? Római tintára magyar humort: Ovidius szombathelyi átváltozása augusztus 17-el startol a Megyeháza udvarán.

Zene az esőben: a WSSz Szentivánéji álom-előadása két kategóriában elnyerte a Kritukusok Díját

Vas Népe, 2012.09.17.

A WS Színház Szentivánéji álom-előadásának két alkotója kapta meg a Kritikusok Díját, a díjátadónak vasárnap este a Nemzeti Színház adott helyet.

Játék a kastélyban: évadnyitó premier a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2012.09.29.

Molnár Ferenc már megint megnyerte a fogadást: amikor a színpadi szalonban elhangzik, hogy "citrom", a nézőtéren fölcsattan a nevetés. A szombathelyi Játék a kastélyban rendezője Jordán Tamás.

Krobot úr bemutatja: Hrabal-premier a WS Színházban

Vas Népe, 2012.10.05.

Pénteken lesz az évad első kamaratermi premierje a Weöres Sándor Színházban: a Szigorúan ellenőrzött vonatok rendezője Csehországból jött, ő Ivo Krobot.

Silló Sándor vezetésével készül a La Mancha lovagja a WSSz-ben

Vas Népe, 2012.10.11.

Alig mutatta be a Weöres Sándor Színház a Molnár Ferenc-vígjátékot és a szép Hrabal-fantáziát, máris újabb próbafolyamat kezdődött: a La Mancha lovagja nagyszínpadi musical. November végén lesz a premier, Silló Sándor rendezésében.

Jordán Tamás átvette a Vidor-díjat

Vas Népe, 2012.10.15.

Az idei nyíregyházi Vidor Fesztiválon különdíjat kapott Jordán Tamás eredeti stand up-estje. A díjátadási ceremóniát az előadás megszületésének helyén, a WS Színházban tartották.

Örkény-abszurditás készül a WS Színházban, az író születésének centenáriumán

Vas Népe, 2012.10.17.

A prózát mozgással kombináló előadás készül a Weöres Sándor Színházban: Örkény-egypercesekből, az író születésének centenáriumán.

Bálint Éva színésznő két picivel

Vas Népe, 2012.10.11.

Egy női oldalon olyan férjeket is kellene gyűjteni, akik kellően értékelni tudják otthon lévő feleségük tevékenységét. Szabó Tibor és Bálint Éva színészpárnál jártunk.

Kulka János: Olyan dolgokat tehetek meg, amit mások nem

nyugat.hu, 2012.11.18.

Szombathelyen is játszik, beugróként, a Tizenkét dühös ember című előadásban. Interjúnkban beszél Magenheim doktorról, Milla tüntetésről, buddhizmusról.