Alföldi és Jordán utolsó órája

nyugat.hu, 2013.03.07.

Jutalomjáték ez nekünk, nézőknek is – Jordán és Alföldi remek társak, olyan intim, gondolkodó színházat csinálnak, amiben lubickol a szombathelyi közönség is. (...) jó látni, hogy a két (más generációt, más világlátást képviselő) színész-rendező, akiknek eddig sok közük nem volt egymáshoz, nagy összhangban, kölcsönös tiszteletben és szeretetben képes együtt színházat csinálni.

Jegye(se)ket, bérlete(se)ket!

nyugat.hu, 2008.09.22.

Jöttek, mi láttunk – ők győztek! A vidéki nagyvárosokban tett körút után tegnap végre a leendő szombathelyi közönség is megtudhatta, mi vár rá januártól. Összefoglalva: kényeztetés...

Álmodozások kora

Népszabadság, 2008.12.03.

Bár hivatalosan januárban indul az új, Jordán Tamás vezette szombathelyi Weöres Sándor Színház, már működik a teátrum. Ideiglenes játszóhelyen, melynek felújítása májusig csúszik, de az új épületre kiírt ötletpályázat eredményhirdetése megvolt. Lesz-e a tervből színház, az milliárdok kérdése.

Koporsó, pogácsa, és Jordán Tamás sajtótájékoztatója

nyugat.hu, 2008.12.05.

Mikulás előtt két nappal az esténket a teátrummá avanzsált Hemoban töltöttük. Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház körüli legújabb fejleményekről tájékoztatott, majd csemege gyanánt a direktor egy illusztris bankvezérrel készült tréfáját osztotta meg velünk. A sajtó kényeztetését a pogácsákon túl egy előadással, Egressy Három koporsójával is megfejelték.

Weöres Sándor Színház: 9700 – műfaja csapatjáték

alon.hu, 2009.01.14.

Jordán Tamás annyiban már mindenképpen beváltotta ígéretét, hogy közönségdarabot kaptunk. A Weöres Sándor Színház első darabjának teljes második felvonását még a bemutató előtti egyik próbán láttuk. A habkönnyű 9700 egészen biztos, hogy a szombathelyieknek és nem a fővárosi kritikusoknak készült.

Kis színpadon nagy regény - A nevető ember

Népszabadság, 2009.10.26.

Victor Hugo hatalmas regényének cselekménye még némi romantikus dagállyal is elmondható lenne terjedelmének huszadában. A többi esszésorozat a XVII-XVIII. század fordulójának (főképp angol) társadalmáról, amely magában foglalja A nevető ember születési ideje tudományosságának szerteágazó prezentálását is.

Közben egy találkozás

Vas Népe, 2009.09.19.

Mindennek az a kolozsvári buszmegálló az oka. Béres Attila - mintha még az ujja hegye is mosolyogna - percre pontosan emlékszik, mikor döntötte el, hogy az egyetemi matematika szak előadásai helyett inkább a színházat választja. Most Szombathelyen készül premierre.

Elfelejtett értékek a szeméttárolóban, avagy a lét abszurditása

Vaskarika, 2009.11.14.

Vava Stefanescu, a gyergyószentmiklósi társulat vezetője egymás mellé, illetve egymásba rendezett 3 különálló, mégis összefüggésbe hozható Beckett-művet, a Némajáték I. – Jövés-menés – Némajáték II. -t. Mind a karakterek, mind a helyszínek visszaköszönnek a becketti elképzelésből, miközben a három műből egy teljesen új, negyedik születik.

Zenés ébresztő a Mikulásnak

Vas Népe, 2009.12.07.

A Savaria Szimfonikus Zenekar és a Weöres Sándor Színház közösen szervezett Zenés Mikulást a gyerekeknek tegnap a színház klubjában. Ez volt a két intézmény első közös programja. (A kezdet pedig sosem egyszerű.)

Jordán Tamás Jancsival készít madárijesztő-robotot

nyugat.hu, 2010.01.19.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház a jövő héten játssza Szakmák színháza című darabját, melyben bemutatja azt az öt szakmunkát, amely iránt a legkevésbé érdeklődnek a pályaválasztó általános iskolások az utóbbi időben. De a darab nem csak a témája miatt rejt magában újdonságot. Külön érdekessége, hogy a színészek egy időben két térben mozognak: a valós térben és egy vásznon.

Március 15. Szombathelyen: közben majdnem tavasz lett

alon.hu, 2010.03.15.

Kelemen Zoltánnak, a Weöres Sándor Színház színészének sikerült a bravúr: megszavaltatta az MMIK előtt megjelent, korábban passzivitásra ítéltetett szombathelyieket. A többhelyszínes ünnepségen az időjárás volt a legnagyobb téma.

Színésztársalgó

SZTV, 2010.04.13.

Kötelező olvasmány Tóth Krisztinával, Szóról szóra a Fekete családdal, Czukor Show díszbemutató – ezekkel a témákkal várta nézőit a Színésztársalgó. De megismerkedhettek a színház kellékeseivel is, és bemutattuk Kálmánchelyi Zolit, a Weöres Sándor Színház színészét - és egyben a magazin műsorvezetőjét - egy egészen más oldaláról.

Interjú Fekete Ernő színésszel

Vas Népe, 2010.04.17.

Szarajevó, Szentpétervár, Moszkva, New York (stb.) után szerdán este Szombathelyen is fölszikrázott a budapesti Katona József Színház csodálatos Ivanov-tűzijátéka - Fekete Ernővel a címszerepben. A délutáni próba előtt váltottunk szót, az MMIK büféjének hullámverésében.

Mediawave-átjáró: utcai filmműhely Dömötör Tamással

Vas Népe, 2010.05.06.

Utcai filmműhely nyílt az Agora- Savaria mozinál, a textilekkel, gyeppel, függő-ágyakkal otthonossá tett átjáróban. Ízig-vérig Mediawave-hangulatban: csináld meg, vidd haza!

A Herner Ferike faterja: jelmez van, díszlet még nincsen

Vas Népe, 2010.05.08.

"Most minek is élünk akkor?" , kérdezi Herda Pityu vidéki közmunkás - hogy könnyebben teljen az idő. Ha telik egyáltalán. Május 15-én mindenesetre meglesz A Herner Ferike faterja című Háy János-dráma bemutatója a WS Színházban. A próbanaplóban megszólal a szerző is.

Lucifer hiányszakmákhoz fiatalokat csábít

Népszava, 2010.07.07.

Első hallásra őrültségnek hangzik a Szakmák Színháza. Vagyis az, hogy egy színházi produkció keretében hiányszakmákat népszerűsítenek. De már játszották ötször Szombathelyen, ötször Győrben, és egyéb városokban is, és még további turnéra készülnek Jordán Tamás és a szombathelyi Weöres Sándor Színház kezdeményezésével. Hamarosan sor kerülhet a Mérnök Színház premierjére is.

Színházbejárással nyílt meg az évad

Vas Népe, 2010.09.01.

"Ki tudja, hány évad van már mögöttem, mégis úgy érzem most magam, mint az iskolás gyerekek: be vagyok sózva", üdvözölte Jordán Tamás igazgató kedden délután az MMIK-ban az évadnyitóra érkező társulatot. Aztán gyorsan három turnusra bontotta a csapatot: irány az Akacs Mihály utca - irány az épülő színház.

A tartalék tartaléka

Népszabadság, 2010.09.13.

A tartalék tartalékában kezdi új évadát a szombathelyi színház. Hiszen eredetileg a HEMO, az egykori helyőrségi klub is csak tartalék volt, a tervezett, megígért új színház megépítéséig. Ám a tartalék közben előlépett, most építik át színházzá. A tervek szerint jövő januárban nyitják meg Az ember tragédiájával.

Digi-madárijesztő: színpadi eszközökkel mutatták be a hiányszakmákat

Zalai Hírlap, 2010.10.12.

Rendhagyó módon hiányszakmákról szólt hétfőn a színházi előadás a nagykanizsai HSMK-ban. A kanizsai TISZK által szervezett programon közel 400 általános iskolás vett részt.

Befejeződik a Weöres Színház építése (video)

nyugat.hu (MTI), 2010.11.23.

Hétezer négyzetméteres lesz az épület, a színházi létesítmények mellett egy korszerű tévéstúdió is működik majd benne. Nyitóelőadás január 22-én.