Erdélytől Szombathelyig

Westindex, 2011.01.28.

Lehet, hogy mire ezek a sorok megjelennek, Szabó Tibor már újdonsült apuka- csak úgy sugárzik belőle a boldogság. De nem volt ez mindig így, hosszú, útelágazásokkal teli utazás volt, mire megtalálta a színházat, és élete párját, Bálint Évát. Az Egyszeregy királyfi ma már szombathelyi lokálpatriotának mondja magát. A SzínházSzerda alkalmából őszintén beszélt munkáról és magánéletről, múltról és jelenről.

Érzékeny egyveleg

Vas Népe, 2011.02.01.

A színházi nagyüzemhez is hozzá kell szokni. Hogy alig vagyunk túl az ünnepélyes épületavatáson, máris egymást érik az olvasópróbák - miközben működik a repertoár.

Megszületett Szabó Tibor és Bálint Éva fia: Bálint

Napló, 2011.02.04.

Három gyermek született már a Weöres Sándor Színház létezés óta, de most itt az első száz százalékos színészgyerek, akinek anyja is, apja is társulati tag: Szabó Tibor és Bálint Éva kisfia Szabó Bálint Ákos január 29-én látta meg a napvilágot.

Jordán Tamás nyüzsgést, életet akar. Mi ezzel a gond?

alon.hu, 2011.03.04.

Jordán Tamás minden átmenet nélkül vágott bele mondandójába tegnapi sajtótájékoztatóján. A színésztársalgó volt a találkozó helyszíne, ahonnan kiváló kilátás nyílna a városra, s talán a közeljövőre is. De a kép eléggé ködös volt.

Szabó Győző: belül ugyanaz a kölyök vagyok, aki húsz évvel ezelőtt voltam

Vas Népe, 2011.03.05.

Karcos - vagy inkább szelíd. Morcos - vagy inkább derűs. Tüskés - vagy inkább kedves. Erős macsó - vagy inkább szorongó kölyök. Valószínűleg mindez együtt. De a leginkább: kiváló színész. Szabó Győzővel a Weöres Sándor Színház klubjában beszélgettünk.

A Megasztár és a Csillag születik válogatóján is járt Korponay Zsófia

Vas Népe, 2011.03.20.

A Voler Mouche énekesnőjeként vált szélesebb körben ismertté Korponay Zsófia (19), akinek énekhangját hallhattuk a március 15-én a szombathelyi Savaria Moziban bemutatott Félember avagy a szabadság hangja című filmben is.

Szakmák Színháza - Interjú Jordán Tamással

Heti Válasz, 2011.03.22.

2010. január 25-én indult el Szombathelyen a Szakmák Színháza. Az egyedülálló, továbbtanulás előtt álló diákokat megcélzó előadás, eddig tizenegy városban járt, és a fiatalok körében osztatlan sikert arat.

Az életem egy nyitott könyv – Törőcsik Mari Szombathelyen járt

nyugat.hu, 2011.03.23.

Ugyan, ki kíváncsi még rám? – tette fel a kérdést Törőcsik Mari, amikor meghívást kapott a Weöres Sándor Színházba. A kérdés persze költői, a művész neve olyan hívószó, mely dupla nagytermet is megtöltene, bizony, sokan hoppon maradtak a jegypénztárban. A Szóról szóra sorozat talán legsikeresebb fejezete volt a tegnapi est, amikor a házigazda Burkon László Törőcsik Marit és Szenkovits Pétert fogadta.

Viccel ütjük agyon

SZTV, 2011.03.08.

Hoztam magammal egy videót: Viccel ütjük agyon; vendég: Jordán Tamás. A beszélgetés 07:55-től indul.

Mérnökszínház pályaválasztás előtt

SZTV, 2011.09.14.

Színházi produkcióval ösztönzik a középiskolás fiatalokat arra, hogy a mérnöki pályát válasszák. A szakemberhiány pótlására hét innovációs ügynökség fogott össze. A fiatalok egy magyar fejlesztésen keresztül tekinthetnek be a szakma rejtelmeibe a Weöres Sándor Színházban.

Nem adom fel… - Négyszemközt Jordán Tamással

nyugat.hu, 2011.09.30.

"Nagy utat tettünk meg, viszont az, amiért valójában Szombathelyre szerződtem, az nehezen jön össze." - Jordán Tamással annak apropóján beszélgettünk, hogy a WSSZ 4. születésnapját ünnepli.

A szegény nótárius kalandjai – premier a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2011.10.03.

Schlanger András második szombathelyi rendezésével bebizonyította, hogy remek érzéke van vígjátékokhoz, A peleskei nótáriusban egy (ma már) középszerű népszínmű-alapanyagból gyúrt egy kacagtató, a szó legjobb értelmében szórakoztató, bájos előadást. Kritika.

Az éneklő házmester: Szabó Róbert Endre a Cafe Frei pódiumán

Vas Népe, 2011.10.09.

Hogy is volt, amikor egy opera-előadásban csak úgy falta azt a finom, drága marcipánt? Amit akkor nem is érzett annyira finomnak. A SzínházSzerda soros vendége a Cafe Frei pódiumán: Szabó Róbert Endre - akinek pályájához Kiss Mari fűz fontos megjegyzéseket.

Kolbászos gasztrohorror - Hamvas Béla találkozása Tarantinóval a WSSZ-ben

nyugat.hu, 2011.10.10.

Csípős és polgárpukkasztó, hátrahőkölsz tőle, kapkodod a fejed, hova keveredtél. Fura ez a Pótkolbász. Ha szokatlant akarsz, akkor tessék, kóstolgasd! A Jó pálinka itassa magát… stábjának vegykonyhájában nem egy szokványos Hamvas Béla átirat született. Nekünk megvolt.

Jordán Tamás: minden vágyam, hogy békesség legyen

szinhaz.hu, 2011.11.04.

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazagatója a TV2-nak adott interjújában beszélt színháza helyzetéről, a Nemzetiről, régi idők politikájáról és arról, miről álmodik. Szemléztük.

Újabb premierre készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.01.19.

A színészek a Zarándokéneket próbálják, amikor a színházat - ki tudja, honnan, miért? - terroristák foglalják el. Jeles András újra rendez a Weöres Sándor Színházban: Fukazava Hicsiró Zarándokének című világhírű művének színpadi-ballada változatát a rendező készítette el.

Nekünk Mohács(i) kell!

nyugat.hu, 2012.01.28.

Nekünk Mohács(i) kell, mondom én, mert Mohácsi János egyike a kortárs magyar színház izgalmas alakjainak. Legendásan hosszú rendezéseiért egykor Kaposvárig (majd Pécsig) kellett zarándokolni. Azonban ez már a második szezon Szombathelyen, hogy bérletben is hozzájuthatunk.

A Rokonok a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.01.

Alig vagyunk túl két különleges bemutatón, máris forog tovább a színházi kerék: tegnap két olvasópróba is volt a Weöres Sándor Színházban.

„Mert az a fontos, hogy figyeljenek az emberek és jól érezzék magukat” – Jordán Tamás stand up estje

Vaskarika, 2012.02.14.

Csakis széllel szemben érdemes, ahol poénok és poémák találkoznak, ahol a humor és költészet összeér, és elvarázsolja közönségét. Jordán Tamás stand up műsorának sajátos világát ismerhetik meg a Weöres Színházba látogatók.

Kiss Mari: Itt a léleknek kell megnyílnia

Vas Népe, 2012.02.25.

A legerősebb szombathelyi hívószó számomra Jeles András volt, mondja Kiss Mari, a Weöres Sándor Színház művésze - aki a legújabb Jeles-rendezésben meghalni indul: föl a hegyre.