Igazi cseh poéma

Népszabadság, 2012.11.19.

Mindig jól értette Ivo Krobot a nagy cseh író, Bohumil Hrabal világát, lelkületét, humorát, humanizmusát, színes, érdekes, változatos köznapiságát, a kisemberek ábrándjaiból, álmaiból, mániáiból szőtt tarka líráját.

Egy szabad ember

Vas Népe, 2012.11.19.

Egy éve volt a bemutató, és bár a bérletes széria már kifutott, azóta is nagy az érdeklődés a Tizenkét dühös ember iránt a Weöres Sándor Színházban (szerző: Reginald Rose, rendező: Silló Sándor). A kulcsfontosságú 8. esküdtet Zayzon Zsolt távozásával Kulka János (a Nemzetiben 2006 óta szintén az övé a szerep) játssza ebben a szimfóniában.

Don Quijote – a lúzer csatát nyert

nyugat.hu, 2012.12.03.

A WSSZ a szélmalomharcot megvívta, a Búsképűt a szombathelyiekkel együtt mi is a szívükbe zártuk.

Először színész

Vas Népe, 2013.01.21.

A 20 éves Rotary Club Szombathely rendezett jótékonysági bált, ahol átadták a Kiss Sándor-díjat is: elsőként egy fiatal színésznek. Balogh János, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja vehette át az elismerést.

Mertz Tibor nem csak játszani, esni is tud

Vas Népe, 2013.01.27.

Folytatódott a blog-írás, s ezzel együtt a Színházszerda beszélgetéssorozata. Mertz Tibort kérdezte Fekete Linda a Frei Café színpadán. Különleges este, különleges emberekkel.

Amikor a nevető szemünk nagyobb - Miért szép?

Vaskarika, 2013.02.18.

A Miért szép? sorozat hatodik előadásán rendhagyó helyszínen köszöntötte az érdeklődőket a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán Jordán Tamás.

Mindenki olyanban, amilyet megérdemel: Irokéz Selection No.9

Vas Népe, 2013.03.04.

Az Irokéz Selection tárlatai mindig finoman illeszkednek ahhoz az előadáshoz, amelyhez belépőként szolgálnak.

Négyezer búsuló juhász

Vas Népe, 2013.03.11.

A Weöres Sándor Színház klubjában hétfőn 19.30-kor kezdődik a Bábelna című Tasnádi István-darab bemutatója, kockás abroszok mellett, miközben ezer színben pompázó búsuló juhászok keringenek a világűrben.

A szex játék, a házasság pedig a büntetés - Mesterdefekt

Nyugat, 2013.03.14.

Csavaros „Ki nevet a végén”, vérre menő szellemi párbaj a WSSZ színpadán - Jordán Tamással és Kálmánchelyi Zolival.

Rettentő furfangos: Mesterdetektív-premier a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2013.03.18.

"Ó, még egy rettentő furfangos játék", reagál az ifjú Milo Tindle tapasztalt vendéglátója, Andrew Wyke felvetésére, miszerint "akkor nem csalódott bennem. Mert most meg fogom ölni". És tényleg megteszi. Vagy mégsem? A Mesterdetektív a WSSz-ben.

"Végre itt van a nagy csapat" - Bérletkampányban Jordán társulata

nyugat.hu, 2008.09.10.

Utcaszínházi produkcióval tájolja körbe a megyét a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Cintányéros-cudarvilágos, táncolós-mulatós, önirónikus vircsafttal.

Jordán Tamást injekciózzák

zoom.hu, 2009.02.16.

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor színház igazgatója bordáit törte, nem is egyet, hanem mindjárt négyet. Nagy fájdalmai ellenére játssza szerepét a 9700 című darabban, úgy érzi, nem teheti meg...

Színpadra vitt szakmák

Vas Népe, 2009.10.02.

A gazdaság szereplői üdvözölték, hogy Jordán Tamás a pályaválasztásban érintett gyerekek és szüleik előtt a színház eszközeivel szeretné a szakmák felé terelni a fiatalokat.

Közben egy találkozás

Vas Népe, 2009.09.19.

Mindennek az a kolozsvári buszmegálló az oka. Béres Attila - mintha még az ujja hegye is mosolyogna - percre pontosan emlékszik, mikor döntötte el, hogy az egyetemi matematika szak előadásai helyett inkább a színházat választja. Most Szombathelyen készül premierre.

Disney-től, szeretettel

Vas Népe, 2009.08.15.

Meg is mutatom, milyen homokvárat építettünk Szigligeten a gyerkőcökkel, mondja Kálmánchelyi Zoltán - akinek a lélegzetelállító homokvár csak az egyik specialitása.

A könyv unalmas, a szerző érdekes

kimozdulo.hu, 2009.11.24.

Hősöm tere. Lévai Balázs referenciális olvasást emleget. Jordán Tamás az egyhuzamban végigolvasóknak boros párhuzammal jósol másnaposságot. Maga az író a legérthetőbb kötetének titulálja. A közönség megtartja magának a kérdéseit. Cikkírónk előbb megvallja, hogy miért nem jutott többszöri nekifutással sem tovább 80 oldalnál, aztán teljesíti a krónikási penzumát.

Jordán Tamás: Egy átverés-show főszereplőjének érzem magam

Vas Népe, 2009.12.11.

Éjfélben dőlt el, hogy a szombathelyi Hemo átépítését célzó közbeszerzési eljárást nem függeszti föl a közgyűlés. Január 6-án lesz borítékbontás. Addig: remény és haladék a Weöres Sándor Színháznak.

A Reményik iskolások Sztehló Gábor emlékére

Vas Népe, 2009.12.11.

Ritkán látni ilyen szép összjátékot: a Reményik iskola Suliszínháza Németh Gyöngyi vezetésével vitte színre a Sztehló Gábornak emléket állító Gaudiopolis - az öröm városa című dramatikus játékot.

Orosz Róberték a gyerekekkel közösen díszítik a fenyőfát

Vas Népe, 2009.12.20.

Káposztás gombaleves, töltött pulykacomb és gesztenyetorta lesz a karácsonyi menü Orosz Róbertéknél. És bár az asztali élvezetek is fontos részei az ünnepnek, a Weöres Sándor Színház színészének és feleségének, Lujzának néhány éve a két gyermek öröme jelenti az igazi karácsonyi meglepetést.

Még egyszer hátulról: minimum duplafenekű vígjáték

Vas Népe, 2010.01.28.

Még csak most ujjongtuk végig a Liliom bemutatóját, és máris olvasópróbára mehettünk: Michael Frayn Még egyszer hátulról című bravúrbohózatának rendezője Jordán Tamás.