Hermia díja

168 óra, 2012.07.15.

A Pécsi Országos Színházi Találkozón a Szentivánéji álom alapján készült, Mohácsi János és Mohácsi István jegyezte produkcióban Hermia alakítójaként ő kapta a legjobb női mellékszereplő díját. A színésznő úgy látja: tündérmesének is lehet mélyebb üzenete, ahogy a való életben is eshetnek álomszerű pillanatok.

Improvizációs tréninggel készülnek a színészek az idei karneválszínházi előadásra

SZTV, 2012.07.25.

A próbaidőszak rendhagyó, hiszen a rögtönzéseken keresztül állnak össze a darab jelenetei, és itt születik meg a szöveg is. Az előadás alapja Ovidius Átváltozások című műve, rendezője pedig Andy Hefler, a Beugró improvizációs játék trénere.

Készül a Karneválszínház - Eszenyi Enikő visszatér

Vas Népe, 2012.08.13.

A társulat már ott van a tett helyszínén. A karneválszínházi premier augusztus 17-én 18 órakor kezdődik a Megyeháza udvarán; hétfő délelőtt próbát néztünk. Éppen az Élni Borzasztó Zrt. temetkezési reklámja látszott a képernyőn, vagyis a színpadon.

Isteni Cla-Cla-Claudius

Vas Népe, 2012.08.24.

Ilyen az, amikor egyszer csak boldogan elszáll az előadás, nem is tudni, miért. Mint a Császárok napja csütörtökön délután.

A Játék a kastélyban előkészületei a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2012.09.11.

A Molnár Ferenc-életmű egyik legjobbját, a Liliomot már láthatta a közönség a Weöres Sándor Színházban, most a híres külvárosi legenda után tizenhét évvel megírt tökéletes Molnár-vígjáték következik a nagyszínpadon: a Játék a kastélyban.

Az autizmussal élők alapélménye a káoszérzet

Vas Népe, 2012.10.15.

Megismerni és megérteni - a támogatók megnyerésén túl ez a legfontosabb célja annak a kampánynak, amely egy zárt és zavarbaejtő világot nyit meg: az autistákét.

Jordán Tamás igazgató a színházbarátokhoz

Vas Népe, 2012.12.01.

A Weöres Sándor Színház kirobbanó formában kezdte meg a 2012/13-as évadot: rendkívül nagy az érdeklődés a bérletes előadások iránt.

Jordán Tamás és a hetven pogácsa

Vas Népe, 2013.01.11.

"Anyámtól harmincöt éves éves korom óta - miután a kedvencem az a krumplis pogácsa, amit ő csinál - minden születésnapomra kapok annyi pogácsát, ahány éves vagyok. Most majd hetven darab pogácsa lesz a dobozban" - mondja Jordán Tamás, akinek szülei anno április 11-én kötötték össze életüket: tavaly ünnepelték 70. házassági évfordulójukat.

Jordán Tamás lórúgást ígért, operettsikert kapott

Vas Népe, 2013.01.15.

A hetvenedik te magad légy: Jordán Tamás szombat esti, születésnapi József Attila-gyónása a Weöres Sándor Színház stúdiójában, kétszer két ülésben. Kedden a Nemzeti Színházban hangzik el a Szabad-ötletek jegyzéke.

Jordán 70. szülinapi "mozija"

Duna TV, 2013.01.23.

Jordán Tamás hetvenedik születésnapja alkalmából a Kultikon magazin is készített vele interjút.

Egy fataláló feltaláló - Kovács Gábor faragász tárlata a színházaulában

Vaskarika, 2013.02.18.

Február 16-án nyílott meg Kovács Gábor faragász tárlata a Weöres Sándor Színház aulájában. A kiállítást Oroszy Csaba festőművész nyitotta meg, akinek zseniális gondolatait alant közöljük.

Dosztojevszkij-próbák 5.

Ellenfény, 2013.02.25.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében. A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Dosztojevszkij-próbák 6.

Ellenfény, 2013.02.27.

(Nincs több szamovár, de majd lesz.) Főpróbahét, szombat, első felvonás. Este hatkor már hömpölyögnek a felhők a díszletkupola tetejét megsebző nyílásban.

Szentpétervári álom

Ellenfény, 2013.03.06.

Istenkísértés megmutatni az epileptikus rohamot a színpadon, mondja valaki a második szünetben. Jeles András – pontosabban Miskin herceg szerepében Czukor Balázs – megmutatja, de A félkegyelmű a Weöres Sándor Színházban nem ezért különleges előadás. Még csak azért sem, mert két szünettel este tizenegy óra után ér véget; bár a mai színházi megszokás szerint ez is istenkísértés.

Bemutatkozott a Weöres Sándor Színház - hűvös délután, meleg hangulat

alon.hu, 2008.09.21.

Zenés-táncos ismerkedési estre került sor a Weöres Sándor színház társulata és Szombathely város közönsége között vasárnap este a Fő téren. A találkozó remekül sikerült, úgy tűnik, a két fél egymásra talált. A hideg szélben 350-400 ember nézte végig az előadást.

9700: megnyílt a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2009.01.17.

Bevált a Feri bácsi-projekt: pénteken este nagy tapsok, nagy nevetések, szép kicsi csöndek, forró és – mondjuk ki: meghatott ünneplés - közepette megnyílt a „lokálisan fixált” Weöres Sándor Színház Szombathelyen, az Akacs Mihály utcában.

Kelj fel és járj CyberBalázs! – valóvilággal kevert skype-színház premierje

nyugat.hu, 2009.02.21.

A szombathelyi társulat új színpadi műfajt teremtett, skype-színházat, egy egyszemélyes Big Brother-szerű "élőfilmet". Egy libabőrös filmadaptáció: a Szerelmes Balázs.

„A tánccal filozófiát is tanulsz, kőkemény szellemi munka”

nyugat.hu, 2009.10.08.

Mesélik róla, vérbeli színházi ember, „jelenség”, a legpozitívabb értelemben, kisugárzása, lendülete és sodrása van. Johanna most itt Szombathelyen az „Anconai szerelmesek” lépteit igazgatja.

Megmozgatni a várost, megváltoztani a társadalmat

nyugat.hu, 2009.05.07.

Januárban elkezdődhet a volt HEMO felújítása, ahol 10-15 évig méltó helye lesz a színháznak. Addik az MMIK-ba költöznek. Az igazgató sajtótájékoztatóján persze szó esett a lassan véget érő első, és az augusztusban kezdődő második évadról is.

A lenyugvó nap ereje

Vas Népe, 2009.11.04.

Dömötör Tamás a közepébe talált: a Farm BT. annyira rólunk szól, hogy nyüszíteni kell a tehetetlen nevetéstől. Közben meg mégis erőt vesz rajtunk valami megkönnyebbülés.