Igazi cseh poéma

Népszabadság, 2012.11.19.

Mindig jól értette Ivo Krobot a nagy cseh író, Bohumil Hrabal világát, lelkületét, humorát, humanizmusát, színes, érdekes, változatos köznapiságát, a kisemberek ábrándjaiból, álmaiból, mániáiból szőtt tarka líráját.

Egy szabad ember

Vas Népe, 2012.11.19.

Egy éve volt a bemutató, és bár a bérletes széria már kifutott, azóta is nagy az érdeklődés a Tizenkét dühös ember iránt a Weöres Sándor Színházban (szerző: Reginald Rose, rendező: Silló Sándor). A kulcsfontosságú 8. esküdtet Zayzon Zsolt távozásával Kulka János (a Nemzetiben 2006 óta szintén az övé a szerep) játssza ebben a szimfóniában.

Don Quijote – a lúzer csatát nyert

nyugat.hu, 2012.12.03.

A WSSZ a szélmalomharcot megvívta, a Búsképűt a szombathelyiekkel együtt mi is a szívükbe zártuk.

Először színész

Vas Népe, 2013.01.21.

A 20 éves Rotary Club Szombathely rendezett jótékonysági bált, ahol átadták a Kiss Sándor-díjat is: elsőként egy fiatal színésznek. Balogh János, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja vehette át az elismerést.

Mertz Tibor nem csak játszani, esni is tud

Vas Népe, 2013.01.27.

Folytatódott a blog-írás, s ezzel együtt a Színházszerda beszélgetéssorozata. Mertz Tibort kérdezte Fekete Linda a Frei Café színpadán. Különleges este, különleges emberekkel.

Amikor a nevető szemünk nagyobb - Miért szép?

Vaskarika, 2013.02.18.

A Miért szép? sorozat hatodik előadásán rendhagyó helyszínen köszöntötte az érdeklődőket a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán Jordán Tamás.

Mindenki olyanban, amilyet megérdemel: Irokéz Selection No.9

Vas Népe, 2013.03.04.

Az Irokéz Selection tárlatai mindig finoman illeszkednek ahhoz az előadáshoz, amelyhez belépőként szolgálnak.

"Végre itt van a nagy csapat" - Bérletkampányban Jordán társulata

nyugat.hu, 2008.09.10.

Utcaszínházi produkcióval tájolja körbe a megyét a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Cintányéros-cudarvilágos, táncolós-mulatós, önirónikus vircsafttal.

Jordán Tamást injekciózzák

zoom.hu, 2009.02.16.

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor színház igazgatója bordáit törte, nem is egyet, hanem mindjárt négyet. Nagy fájdalmai ellenére játssza szerepét a 9700 című darabban, úgy érzi, nem teheti meg...

Disney-től, szeretettel

Vas Népe, 2009.08.15.

Meg is mutatom, milyen homokvárat építettünk Szigligeten a gyerkőcökkel, mondja Kálmánchelyi Zoltán - akinek a lélegzetelállító homokvár csak az egyik specialitása.

A könyv unalmas, a szerző érdekes

kimozdulo.hu, 2009.11.24.

Hősöm tere. Lévai Balázs referenciális olvasást emleget. Jordán Tamás az egyhuzamban végigolvasóknak boros párhuzammal jósol másnaposságot. Maga az író a legérthetőbb kötetének titulálja. A közönség megtartja magának a kérdéseit. Cikkírónk előbb megvallja, hogy miért nem jutott többszöri nekifutással sem tovább 80 oldalnál, aztán teljesíti a krónikási penzumát.

Jordán Tamás: Egy átverés-show főszereplőjének érzem magam

Vas Népe, 2009.12.11.

Éjfélben dőlt el, hogy a szombathelyi Hemo átépítését célzó közbeszerzési eljárást nem függeszti föl a közgyűlés. Január 6-án lesz borítékbontás. Addig: remény és haladék a Weöres Sándor Színháznak.

A Reményik iskolások Sztehló Gábor emlékére

Vas Népe, 2009.12.11.

Ritkán látni ilyen szép összjátékot: a Reményik iskola Suliszínháza Németh Gyöngyi vezetésével vitte színre a Sztehló Gábornak emléket állító Gaudiopolis - az öröm városa című dramatikus játékot.

Orosz Róberték a gyerekekkel közösen díszítik a fenyőfát

Vas Népe, 2009.12.20.

Káposztás gombaleves, töltött pulykacomb és gesztenyetorta lesz a karácsonyi menü Orosz Róbertéknél. És bár az asztali élvezetek is fontos részei az ünnepnek, a Weöres Sándor Színház színészének és feleségének, Lujzának néhány éve a két gyermek öröme jelenti az igazi karácsonyi meglepetést.

Még egyszer hátulról: minimum duplafenekű vígjáték

Vas Népe, 2010.01.28.

Még csak most ujjongtuk végig a Liliom bemutatóját, és máris olvasópróbára mehettünk: Michael Frayn Még egyszer hátulról című bravúrbohózatának rendezője Jordán Tamás.

Kiss Mari: A színésznek is kell a katarzis

Vas Népe, 2010.02.13.

Jó hallani a hangját. Jó látni a mosolyát. Hosszan beszélgettünk a szombathelyi Pannónia étterem egyik barátságos kuckójában. Pedig ő azért van, hogy sokan hallják a hangját, lássák a mosolyát: Kiss Mari, a Weöres Sándor Színház színésznője.

Színésztársalgó

SZTV, 2010.03.02.

Két, most készülő előadásról láthattak előzeteseket: elsőként Michael Frayn Noises Off című zseniális bohózatáról, amit a Weöres Sándor Színház Függöny fel! címmel tűz műsorra, Jordán Tamás rendezésében. Ezzel párhuzamosan Czukor Balázs is új előadásra és egyben új szerepre készül: rendezőként dolgozik együtt a növendékekkel az Öt az egyben című szobaszínházi darabon. Beszámoltunk a Thea-tér első „házon kívüli” estjéről is a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárból, ahol a Szóról szóra házigazdája, Burkon László két legendás szombathelyi családról beszélgetett meghívott vendégeivel. Czenki Zsuzsanna, a Thea-tér igazgatója pedig az új helyszínnel kapcsolatos tudnivalókat osztotta meg Önökkel.

Kiss Mari színésznő Csonka Ernő festőművésznél vendégeskedett

Vas Népe, 2010.03.07.

Ha Kiss Mari nem sietett volna próbára, meglehet, még most is ott ülne az ablak előtti kényelmes, puha fotelban. Pedig a Weöres Sándor Színház színésznője épp csak átugrott Csonka Ernő festőművészhez, hogy megnézze a lovas festményeit. Szép délután volt: pálinkával, finom süteményekkel, lovakkal és versekkel.

Istendráma: ha van, nem látszik

Vas Népe, 2010.05.17.

A Herner Ferike faterja szombat esti bemutatójával minden jel szerint sikeres széria indult útjára a Weöres Sándor Színházban.

Szombathelyi Karneválszínház 2010: A tartalék tartalékos (képsorozat)

alon.hu, 2010.08.11.

Főpróbát tartottak az idei Karneválszínházban, ahol A tartalék tartalékos című darabot láthatja a közönség a szombathelyi megyeháza udvarán. - fotó: Czika László