Nekem is kell valami élet

Vas Népe, 2009.11.14.

Most minek is élünk akkor? Hú bazmeg, szétmegy a fejem, amikor erre gondolok, egyszerűen szétmegy... , mondja Herda Pityu jelenkori vidéki közmunkás - úgy is, mint a Hamlet sírásóinak kései utóda - árokpucolás közben. Hogy könnyebben teljen az idő. Ha telik egyáltalán. A próbanapló folytatódik.

Elfelejtett értékek a szeméttárolóban, avagy a lét abszurditása

Vaskarika, 2009.11.14.

Vava Stefanescu, a gyergyószentmiklósi társulat vezetője egymás mellé, illetve egymásba rendezett 3 különálló, mégis összefüggésbe hozható Beckett-művet, a Némajáték I. – Jövés-menés – Némajáték II. -t. Mind a karakterek, mind a helyszínek visszaköszönnek a becketti elképzelésből, miközben a három műből egy teljesen új, negyedik születik.

A kamatyadótól a politikai szatíráig

kimozdulo.hu, 2009.10.02.

Az író, aki annyira nem akart színikritikus lenni és annyira nem is érdekelte a színház, hogy idővel ott lett segédrendező. Az író, aki ha regényt ír, hízik, ha drámát, fogy. Az író, aki a szatíraíró gyorstalpalóját a beszélő nevek számának magyar irodalombeli fölgyarapításával kezdené. Az író, aki a Feleségverseny regénye kapcsán volt a Weöres Sándor Színház új beszélgetős sorozatának első vendége.

Bot és vászon

Vas Népe, 2009.12.15.

"Nem a legjobbkor hívsz ", szól bele Jordán Tamás igazgató a telefonba a WS Színház nagyszínpadán, az Anconai szerelmesek díszletei között.

Revűzió: Szilveszteri jókedv a Weöres Sándor Színházban

kimozdulo.hu, 2009.12.30.

Az utolsó próbák egyikén jártunk, és állíthatjuk, hogy aki már szilveszterre vagy az azutáni előadásra bejelentkezett, az nem fog csalódni.

Táncdalfesztivál: Nem a játékszered

Vas Népe, 2010.01.02.

Szilveszterre készült, széria lesz belőle: a Weöres Sándor Színház újrajátssza a 66-os/67-es táncdalfesztivált. Az ötlet bevált, a Revűzió működik. ...vagy mégsem...?

Szakmák színháza: a BPW csarnokában forgatott Jordán Tamás

Vas Népe, 2010.01.13.

Merlin, a varázsló, vagyis Jordán Tamás és stábja a minap a BPW Hungária egyik csarnokában forgatott. Mint megtudtuk, a színházigazgató által kitalált Szakmák Színházának hamarosan bemutatásra kerülő előadásában a videotechnika is fontos szerephez jut.

Vasi robotkísérlet a Szakmák Színházában

Vas Népe, 2010.01.20.

A kiválasztott öt hiányszakma hatásos népszerűsítése okán a Szakmák Színháza a robot- és a videotechnológiát is felvillantja a diákok számára.

A valóságos hős Sancho

Vas Népe, 2010.01.23.

A nyitó mondatról nem volt szó? , kérdezte valaki, aki nagyon szerette volna látni-hallani Grecsó Krisztiánt a Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmány-sorozatában; aztán valahogy mégse ért oda. (Bánhatja.) A Tánciskola nyitó mondatáról nem volt szó? Annyira marquezes, szerintem.

Szinkronban a közönséggel

Vas Népe, 2010.02.11.

Jordán Tamás a filmszinkronizálás rejtelmeibe bevezető, frenetikussá váló estét is felhasználta arra (nagyon helyesen), hogy felkészítse a közönséget a HEMO átépítésére.

Színésztársalgó

SZTV, 2010.02.16.

Az MMIK-ban folytatja tovább működését a színház, amíg tartanak a HEMO felújítási munkálatai. A Színésztársalgóból megtudhattuk, hol tart a költözés, illetve, hogy készül egy film szinkronja. A Thea-Tér legutóbbi programjába is bepillanthattunk.

Színésztársalgó

SZTV, 2010.02.09.

Február 15-én a Weöres Sándor Színház átadja a HEMO épületét a közbeszerzési pályázat nyertesének, hogy az megkezdhesse az átépítést. A színház addig az MMIK-ban várja nézőit, no meg a Csodapalota elkészültét. Az utolsó HEMO-s próba mellett főleg a költözésről hallhattak a Színésztársalgóban.

Kossuth- és Széchenyi-díjakat adtak át

Vas Népe (MTI), 2010.03.15.

Március 15-én adják át a legmagasabb magyar állami kulturális kitüntetést, a Kossuth-díjat, és a legmagasabb állami tudományos kitüntetést, a Széchenyi-díjat. A magyar köztársasági érdemrend középkeresztjét vehette át a Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás.

Tóth Krisztina költő, író - ornamentia nélkül

Vas Népe, 2010.04.06.

A WS Színház Kötelező olvasmány-sorozatának estjein (ha lehet) egyre fokozódik a hangulat és helyzet. Legutóbb Tóth Krisztinával beszélgetett Lévai Balázs és Jordán Tamás - a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Liliom fodrásznővel és dühös emberekkel

Népszava, 2010.05.21.

Liliomláz van Magyarországon. A minap a Magyar Színházban mutatták be Molnár Ferenc remekművét, korábban a Budapesti Kamaraszínházban. Nem is olyan régen még a Bárkában is látható volt. Ráadásul Grazban Bodó Viktor vitte színre a darabot, a kritikák szerint rendkívüli sikerrel. A szombathelyi, a Weöres Sándor Színházban bemutatott Liliom produkció Valló Péter rendezésében, is az idei évad értéke.

Épül a csodapalota: Csak egy spenótzöld sarok emlékeztet a Hemóra

Vas Népe, 2010.06.16.

Már csak egy spenótzöld külső sarok emlékeztet a Hemóra: benn jól látszanak az új színházépület helyiségeinek körvonalai. Műszaki átadás: október 22-én.

A tartalék tartaléka

Népszabadság, 2010.09.13.

A tartalék tartalékában kezdi új évadát a szombathelyi színház. Hiszen eredetileg a HEMO, az egykori helyőrségi klub is csak tartalék volt, a tervezett, megígért új színház megépítéséig. Ám a tartalék közben előlépett, most építik át színházzá. A tervek szerint jövő januárban nyitják meg Az ember tragédiájával.

Cafe Frei: összebújós, beszélgetős Kávészínház Jordán Tamással

Vas Népe, 2010.10.17.

Osztatlan sikerrel debütált a Színházszerda: a Weöres Sándor Színház és a frissen megnyílt szombathelyi Cafe Frei közös sorozatában elsőként a színházigazgató Jordán Tamás kérdezte régi kollégáját, Németh Juditot.

Hegesztőpisztoly a színpadon

Népszabadság, 2010.11.19.

Az ismert színházi közhely szerint, ha a színen feltűnik egy pisztoly, az előbb-utóbb elsül. De mi van akkor, ha a színen egy hegesztőpisztoly tűnik fel? Egyáltalán, hogyan kerül a hegesztőpisztoly a színpadra? És ha már odakerült, képes-e ott érdekes lenni?

A fiatal Al Pacino – Kávéházi beszélgetés Endrődy Krisztiánnal

Vaskarika, 2010.11.21.

Endrődy Krisztián és Horváth Ákos egy-egy pohár Unicum mellett beszélgetnek – valószínűleg nem ritka jelenet, a próbák után biztos sokszor megesik. Csakhogy ezúttal a közönség is részese lehetett ennek az élménynek. A nézőkre való tekintettel nyilván kicsit visszafogta magát a két színész, ezek után pedig kíváncsiak lennénk, hogy milyen az, ha ezt nem teszik…