Salsa, vino, formaggio

Vaskarika, 2016.12.03.

A darab egy Buenos Airesben élő, nagyhangú olasz bevándorló família életét mutatja be. A mű középpontjában a farkasétvágyú, matuzsálemi korú dédi áll (ül), aki kieszi a családot a vagyonból.

Hét főbűn a Weöres Sándor Színházban

F21, 2016.12.03.

Jordán Tamás a címszereplő matróna bőrébe bújva emészt fel mindenkit maga körül ebben az olasz-argentin tragikomédiában, amely inkább szól saját bűneinkről, mint egy falánk öregasszonyról…

Szegény Dédi!

Tollal.hu, 2016.12.03.

Örökké éhes, mintha csak az evéssel pótolná családja szeretetét. Mert hiába él nagy létszámú családban, ha azokból tán egy, ha szereti. Talán azért, mert amíg a Dédit szidják, nem foglalkoznak ővele?

Ember a fényben: Nádas Péter arról, hogy a nyíltság ­ rejtőzködés

Vas Népe, 2016.11.29.

­A színházi­-drámai vénáját vegyük elő, ajánlja felütésként Darabos Enikő – persze rögtön megjegyezve, hogy kicsit képzavaros a megfogalmazás­, miközben a megszólított szerzővendég, Nádas Péter véletlenül éppen a zsebkendőjét veszi elő.

Kemény lélek, lágy képzelet

Ellenfény Online, 2016.11.21.

Zsótér Sándor Ibsen kísérteteivel köszönt be a Weöres Sándor Színházba. Az előadás úgy naprakész, hogy közben különös hommage: egy 110 évvel ezelőtti Kísértetek-előadásra emlékezik.

Apád alávaló, romlott ember volt

Index, 2016.11.20.

Zsótér Sándor előadása megmutatja, mitől tud jó és fontos lenni a színház, és ezzel egy kicsit vissza is adja a hitünket ebben az egészben. Jó olyan színházat nézni, amiben az elsőtől az utolsó percig fontos dolgokról van szó a színpadon.

A szelleműzés esélyeiről

7ora7.hu, 2016.11.15.

Talányos dráma a Kísértetek, nehezebben adja magát, mint Ibsen közismertebb művei. Zsótér Sándor rendezése pedig nem könnyíti meg a néző dolgát, tőle is erőfeszítést kér, bevonja a kísértetek, élethazugságok utáni nyomozásba.

A díszlet bosszúja és hálája

Fidelio, 2016.11.14.

Zsótér Sándor Kísértetek-rendezésének és Horgas Ádám Ahogy tetszik-rendezésének is meghatározó eleme a díszlet, véli kritikusunk, aki a szombathelyi színházban járt.

Egy kislány, aki sokat dolgozik: Hartai Petra a Weöres Sándor Színház társulatából

Vas Népe, 2016.11.05.

Ragyog, csintalanul mosolyog, őzike a szeme. Legutóbb a Thália Színházzuhanyzójában zokogott egy jót, a Ványa bá ­vendégjáték után. Szonyáért megkapta a legígéretesebb pályakezdő színésznő díját.

A bónamenta íze – Grecsó Krisztián ötödik regénye is kötelező olvasmány

Vas Népe, 2016.11.01.

Hát megint itt vagyunk a WSSz­-Stúdióban, kezdődik a Kötelező olvasmány-szezon: Grecsó Krisztián érkezik új kötetével. Megyünk utána, mellette elférünk.

„A színház ilyen: az a szépsége és félelmetessége, hogy a jelenben történik!”- Interjú Horgas Ádámmal

F21, 2016.10.27.

A Weöres Sándor Színház történetében te vagy az első rendező, akinek egyszerre három produkciója is műsoron van: A dzsungel könyve, A padlás, és most az Ahogy tetszik.

Grecsó Krisztián: Ha befejezek egy regényt, annyira elkeseredem, mert írhatom a következőt

Nyugat, 2016.10.26.

Kint nyálkás, semmirevaló egy este, bent a WSSZ Stúdiószínpadán kisebb csodával felért, hogy kortárs irodalom hívószóra összejött a teltház. A vendég Grecsó Krisztián író, költő, zenész, az Élet és Irodalom prózarovatának szerkesztője.

Ilyen még nem volt magyar színpadon

Vas Népe, 2016.10.26.

A dédi bemutatásához mindenekelőtt kell egy igazán nagy formátumú, játékos kedvű színész, mondja Valló Péter rendező, aki a WS Színházban végre megtalálta a Magyarországon még sosem játszott argentin kortárs tragikomédia kulcsfiguráját. Az ideális dédi: Jordán Tamás.

Hartai Petra: Én magam voltam Barbie

Lokál, 2016.10.26.

Szereti Szombathelyt, kedveli a vasi ízeket. Jelenleg Shakespeare Rozalindáját alakítja, de a legszívesebben Csehov figuráit ölti magára. A Weöres Sándor Színház számára több egy teátrumnál, barátokra, otthonra lelt itt.

Gyökerek nélkül nem létezhet a jelen - Grecsó Krisztián a Kötelező olvasmányban

Vaskarika, 2016.10.26.

Grecsó Krisztián volt a Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmányának vendége. Az író a legújabb könyvéről, a Jelmezbálról beszélgetett Lévai Balázzsal és Jordán Tamással.

Camera obscura kísérletek Telek Balázs fotóművész posztumusz kiállításán

Vas Népe, 2016.10.24.

A Telek Balázs fotóművész (1974-2015) alkotásaiból válogatott kiállítás egyszerűen azért kapott helyet a Thea-­térben, mert fontos, hogy találkozzunk ennek a tragikusan korán félbeszakadt, mégis imponáló kortárs fotóművészi életműnek a darabjaival.

Átadták a Holdbeli csónakos-díjakat

Savaria Fórum, 2016.10.22.

A 2015/2016-os évad Holdbeli csónakos díját a színészek titkos szavazása alapján a színészek között Endrődy Krisztián, a technikai személyzetből M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens kapta.

Ahogy tetszik: Shakespeare szabad színpada benépesül

Vas Népe, 2016.10.19.

Ilyen az, amikor a képzelet valóra válik, és a nyelv révén költői képekben tobzódó szabad Shakespeare-­színpad tényleg mindenfélével benépesül. Ahogy tetszik, Horgas Ádám rendezésében a WS Színházban, lódobogással, erdővel és a szerelem változataival.

Ahogy tetszik/Mellékhatás; szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem/életem

Teremtuccse, 2016.10.17.

WSSZ, Ahogy tetszik. Horgas Ádám rendező alapossága csettintésre készteti a néző ujjait. Ez igen, vagy így, vagy sehogy, mert másképp nem érdemes, nem szabad!

Szombathelyiek a Holdbeli csónakos-díjazottak

SZTV, 2016.10.18.

A 2016-os Holdbeli csónakos-díjazottak - M. Kapornaki Rita és Endrődy Krisztián - volt a Szombathelyi TV Műhely című kulturális magazinjának vendége (01.45-től).