A Tragédiával nyit a megújult színház Szombathelyen

Népszava, 2010.08.28.

Teljesen új színház nem épül ugyan Szombathelyen, de a volt helyőrségi klub (Hemo) rövidesen teljesen megújul. A tervek szerint január végén Az ember tragédiájának premierjével avatják majd fel Jordán Tamás rendezésében.

Horváth Ákost a főhősnő telefonon hívta Moszkvából: a Pál Adrienn nagy siker

Vas Népe, 2010.10.26.

Mintha tegnap lett volna, hogy májusban elintegettük Horváth Ákost, aki A Herner Ferike faterja bemutatója után azonnal elindult Cannes-ba, a Pál Adrienn (világ)premierjére.

A kis Lord, ha újjászületik

Vas Népe, 2010.10.31.

A Weöres Sándor Színház tegnap mutatta be A kis Lord című előadást. Mint kiderült, a Burnett-regény színpadi változatának vannak szombathelyi előzményei vagyis működik az a bizonyos égi forgatókönyv.

Új korszakot nyit a színház: januárban avatják a csodapalotát

Vas Népe, 2010.12.04.

A színház a jelen - és a színház a jövő. Itt toporgunk a kapuban: a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata hamarosan beköltözik az Akacs Mihály utcai csodapalotába.

"Csodapalotában" próbálhatnak

kultura.hu, 2011.01.02.

Hétfőtől már az új "csodapalotában" készülhet az új teátrum felavatása alkalmából rendezett díszelőadásra a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata - közölte Jordán Tamás igazgató.

A legnagyobb manipulátor visszatér - MERTZ TIBOR

kultura.hu, 2011.01.21.

Másodszor játssza Lucifert Az ember tragédiájában, mindkétszer Jordán Tamás rendezte. 1999-ben a budapesti Merlinben, most a szombathelyi Weöres Sándor Színház új épületének nyitóelőadásában. A január 21-i premier és a másnapi épületavató előtt manipulációról, a régi szép szolnoki évekről, a színházi hierachiáról, új társulásáról beszélgettünk Mertz Tiborral.

Átadták hát a Weöres Színházat

nyugat.hu, 2011.01.22.

Méltóságteljes, bár didergős ünnepség volt. Ipkovich György korábbi polgármesternek Puskás Tivadar és Hende Csaba is köszönetet mondott. És nagyon sok „civil” érdeklődő nézte végig a szabadtéri részt.

Erdélytől Szombathelyig

Westindex, 2011.01.28.

Lehet, hogy mire ezek a sorok megjelennek, Szabó Tibor már újdonsült apuka- csak úgy sugárzik belőle a boldogság. De nem volt ez mindig így, hosszú, útelágazásokkal teli utazás volt, mire megtalálta a színházat, és élete párját, Bálint Évát. Az Egyszeregy királyfi ma már szombathelyi lokálpatriotának mondja magát. A SzínházSzerda alkalmából őszintén beszélt munkáról és magánéletről, múltról és jelenről.

Érzékeny egyveleg

Vas Népe, 2011.02.01.

A színházi nagyüzemhez is hozzá kell szokni. Hogy alig vagyunk túl az ünnepélyes épületavatáson, máris egymást érik az olvasópróbák - miközben működik a repertoár.

Megszületett Szabó Tibor és Bálint Éva fia: Bálint

Napló, 2011.02.04.

Három gyermek született már a Weöres Sándor Színház létezés óta, de most itt az első száz százalékos színészgyerek, akinek anyja is, apja is társulati tag: Szabó Tibor és Bálint Éva kisfia Szabó Bálint Ákos január 29-én látta meg a napvilágot.

Mérnökszínház pályaválasztás előtt

SZTV, 2011.09.14.

Színházi produkcióval ösztönzik a középiskolás fiatalokat arra, hogy a mérnöki pályát válasszák. A szakemberhiány pótlására hét innovációs ügynökség fogott össze. A fiatalok egy magyar fejlesztésen keresztül tekinthetnek be a szakma rejtelmeibe a Weöres Sándor Színházban.

Nem adom fel… - Négyszemközt Jordán Tamással

nyugat.hu, 2011.09.30.

"Nagy utat tettünk meg, viszont az, amiért valójában Szombathelyre szerződtem, az nehezen jön össze." - Jordán Tamással annak apropóján beszélgettünk, hogy a WSSZ 4. születésnapját ünnepli.

Az éneklő házmester: Szabó Róbert Endre a Cafe Frei pódiumán

Vas Népe, 2011.10.09.

Hogy is volt, amikor egy opera-előadásban csak úgy falta azt a finom, drága marcipánt? Amit akkor nem is érzett annyira finomnak. A SzínházSzerda soros vendége a Cafe Frei pódiumán: Szabó Róbert Endre - akinek pályájához Kiss Mari fűz fontos megjegyzéseket.

Kolbászos gasztrohorror - Hamvas Béla találkozása Tarantinóval a WSSZ-ben

nyugat.hu, 2011.10.10.

Csípős és polgárpukkasztó, hátrahőkölsz tőle, kapkodod a fejed, hova keveredtél. Fura ez a Pótkolbász. Ha szokatlant akarsz, akkor tessék, kóstolgasd! A Jó pálinka itassa magát… stábjának vegykonyhájában nem egy szokványos Hamvas Béla átirat született. Nekünk megvolt.

Jordán Tamás: minden vágyam, hogy békesség legyen

szinhaz.hu, 2011.11.04.

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazagatója a TV2-nak adott interjújában beszélt színháza helyzetéről, a Nemzetiről, régi idők politikájáról és arról, miről álmodik. Szemléztük.

Újabb premierre készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.01.19.

A színészek a Zarándokéneket próbálják, amikor a színházat - ki tudja, honnan, miért? - terroristák foglalják el. Jeles András újra rendez a Weöres Sándor Színházban: Fukazava Hicsiró Zarándokének című világhírű művének színpadi-ballada változatát a rendező készítette el.

Nekünk Mohács(i) kell!

nyugat.hu, 2012.01.28.

Nekünk Mohács(i) kell, mondom én, mert Mohácsi János egyike a kortárs magyar színház izgalmas alakjainak. Legendásan hosszú rendezéseiért egykor Kaposvárig (majd Pécsig) kellett zarándokolni. Azonban ez már a második szezon Szombathelyen, hogy bérletben is hozzájuthatunk.

A Rokonok a WS Színházban

Vas Népe, 2012.02.01.

Alig vagyunk túl két különleges bemutatón, máris forog tovább a színházi kerék: tegnap két olvasópróba is volt a Weöres Sándor Színházban.

„Mert az a fontos, hogy figyeljenek az emberek és jól érezzék magukat” – Jordán Tamás stand up estje

Vaskarika, 2012.02.14.

Csakis széllel szemben érdemes, ahol poénok és poémák találkoznak, ahol a humor és költészet összeér, és elvarázsolja közönségét. Jordán Tamás stand up műsorának sajátos világát ismerhetik meg a Weöres Színházba látogatók.

Kiss Mari: Itt a léleknek kell megnyílnia

Vas Népe, 2012.02.25.

A legerősebb szombathelyi hívószó számomra Jeles András volt, mondja Kiss Mari, a Weöres Sándor Színház művésze - aki a legújabb Jeles-rendezésben meghalni indul: föl a hegyre.