A múlandóság drámaiatlan drámája

Vaskarika, 2009.04.04.

Egy utazás nem csak valami újnak a lehetőségét rejti magában, de a búcsút is, melyet attól a helytől veszünk, ahonnan elindulunk, s ahova soha nem térhetünk vissza. Csehov hősei is egy ilyen útra indulnak, amikor végleg elárverezik fejük fölül a csodaszép cseresznyéskertet. Az érkező és az induló vonat között azonban még van egy kis idejük, amit kihasználhatnának arra, hogy ne csak búcsúzniuk kelljen. A Weöres Sándor Színház Cseresznyéskert-premierjén jártunk.

Szerelmes Balázs

Vaskarika, 2009.02.22.

Balázsnak szüksége van szerelemre, gyengédségre, azonban az efféle „szolgáltatások” csak a világhálón keresztül érintik meg. Először a Sextoon műsorain választ számára tetszetős elfoglaltságot, majd orvosai tudta nélkül regisztrálják egy társkereső fórumra. Így is akad egy-két hódolója. Egyik sem tart azonban néhány percnél tovább, a lányok ugyanis fel szeretnének menni a lakására… A Weöres Sándor Színház egy újabb brilliáns Dömötör-darabbal rukkolt elő.

Álomszínházi tervek Szombathelyen

nyugat.hu, 2009.11.24.

A Március 15. térre megálmodott szombathelyi kőszínház versenyterveit mutatták be ma az Aréna utcában. Álomszínházak ezek, már csak azért is, mert a mostani eredményhirdetést nem követi építkezés. Hogy mikor lesz vadonatúj kőszínháza a vasi megyeszékhelynek, azt nem lehet tudni.

Zenés ébresztő a Mikulásnak

Vas Népe, 2009.12.07.

A Savaria Szimfonikus Zenekar és a Weöres Sándor Színház közösen szervezett Zenés Mikulást a gyerekeknek tegnap a színház klubjában. Ez volt a két intézmény első közös programja. (A kezdet pedig sosem egyszerű.)

Ki a jó/elég jó anya, ha nem ő? - Pogány Judit átváltozása

nyugat.hu, 2009.05.23.

Ritkán érzékenyülök el, nem szokásom szentimentális filmeken sem zokogni, de egyvégtében fojtogat valami, már-már elviselhetetlen bánat sugárzik a színpadról. A monodráma egyik ereje a valóságtartama: egy brutális gyilkos édesanyjával Vajda István készített tényfeltáró riportot. Ezekből a vallomás-füzérekből áll maga a dráma. Pogány Judit nincs jelen, csak Molnárné mesél. Pedig jó anya volt…

A média csődje

168 óra, 2010.01.01.

A Weöres Sándor Színház Jordán Tamás nevével fémjelzett csapata Dömötör Tamás átiratában és rendezésében vitte színre George Orwell Állatfarm című regényének parafrázisát, Farm Bt. címmel. A darab csupán konfliktusaiban követi az eredeti művet.

Szabó Győző elcsavarja a cselédlányok fejét

Origó, 2010.01.12.

A Beugró-ból és a Valami Amerika 1-2-ből ismert Szabó Győző alakítja a külvárosi szívtiprót Molnár Ferenc Liliom című darabjában a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Csavargók, cselédlányok, felkapaszkodó zsidó fiú

Westindex, 2010.01.16.

Épp száz éve, hogy Molnár Ferenc talán legjobb drámáját bemutatták a Vígszínházban, s épp száz év, hogy ott azonnal megbukott. Az ok nem a darab minőségében keresendő, sokkal inkább abban, hogy nem szolgálta ki a kor nyárspolgári közízlését, túlzottan velőbe vágó volt, hisz Budapestnek azt a szegmensét emelte ki, amiről akkor nem illett beszélni.

A miniszternek is tetszett a szombathelyi Szakmák Színháza

alon.hu (MTI), 2010.01.25.

Rendkívül ötletesnek találta és támogatásáról biztosította a szombathelyi Weöres Sándor Színház kezdeményezését, a Szakmák Színháza elnevezésű előadás-sorozatot a hétfői bemutató után Herczog László munkaügyi és szociális miniszter.

Búcsú a Hemo épületétől - Egressy Zoltán volt a Kötelező olvasmány vendége

Vaskarika, 2010.02.19.

Egyszer minden véget ér, de a búcsú egyben valami újnak a kezdetét is jelenti. Kilenc évvel ezelőtt Egressy Zoltán Sóska, Sültkrumplijával nyitotta meg kapuit a Kamara Savaria, majd nem sokkal később ő a társszerzője a Weöres Sándor Színház legelső premierjének, a 9700-nak. S most, 2010 februárjában ő a „régi Hemo” utolsó "kötelező olvasmánya". Ennél tökéletesebb keretes szerkezetet álmodni sem lehetne… Vagy mégis? Reméljük jövő januárban a „csodapalota” is hasonlóan emblematikus figurával nyitja meg kapuit.

Szombathely kiemelkedően jól használta fel az uniós támogatásokat

Népszava, 2010.03.04.

Bajnai Gordon szombathelyi látogatása során tájékozódott a Weöres Sándor Színház játszóhelyének kormányzati forrásból támogatott átépítéséről is. Az igényelt működési támogatásról szólva elmondta: a kulturális tárca az önkormányzattal együtt azon van, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is meglegyenek a színház működésének feltételei.

Tömény hangulatjavító – Függöny fel! (Még egyszer, hátulról) a Weöres Sándor Színház előadásában

Vaskarika, 2010.03.19.

Ezúton szeretnénk megkérni minden kedves olvasót, hogy azonnal dobja ki kedélyjavító csodapiruláit, folyékony, alkoholtartalmú tudatmódosítóit, valamint mindazt, amiről eddig azt hitte: átlendíti a rosszkedven, ugyanis a Weöres Sándor Színház társulata megtalálta a depresszió ellenszerét!

Szombathelyen debütált a Czukor Show

Westindex, 2010.03.29.

Szombathelyi díszbemutatón debütált vasárnap a Czukor show. Dömötör Tamás filmjét teltház előtt nézte végig a közönség, majd néhány döbbent másodperc után kitört a tapsvihar. Pedig a nézők igazából semmi megdöbbentőt nem láttak, csupán egy kibeszélő showt, no meg egy drámai befejezést, de úgy látszik, ez elég volt.

Erdély után Sében mutatták be A pincér dalai című estet

Vas Népe, 2010.04.29.

Tavaly a Weöres Színházban, a Tea-Térben mutatták be A pincér dalai című zenés estét. Az épület átalakítása után ez a játszóhely megszűnt, így a csapat haknizik.

Tranzitban játszódik a történet

Vas Népe, 2010.05.22.

Czukor Balázs jött, látott - győzött is; és most elmegy: a jövő évadban már nem a szombathelyi Weöres Sándor Színház, hanem a budapesti Szputnyik Hajózási Társaság társulatát erősíti. Azt mondja, mindent megkapott, amit akart - és most keres tovább.

Gőzerővel épül a színház

SZTV Híradó, 2010.06.10.

Van ugyan némi lemaradása az eredeti ütemtervhez képest a Weöres Sándor Színház átépítését végző kivitelezőnek, a Zalai Állami Építőipari Vállalatnak, de ígéretük szerint nem lesz annak akadálya, hogy a tervezett időben átadják az épületet a színészeknek.

A hímzett lesz a divat - Karnevál(színház)i méretek

Vas Népe, 2010.07.29.

Az idén a hímzett tunika lesz a női karneváli divat: az Aréna utcai szalonban már látható néhány "mintadarab." A Telekiben készülnek a karneválszínházi katonaruhák is.

"Ennek nincsen konzekvenciája"

Revizor, 2010.08.22.

Hol van már az az idő, amikor Szombathely színházszerető közönsége leginkább a nyári karneválszínház előadásaiban bízhatott! Amikor még a vasi megyeszékhelynek nem volt kőszínháza; amikor nyaranta még nem babra ment a játék. Markó Róbert kritikája.

Kálmánchelyi Zoltán Gulicska festő szerepének kedvéért vált meg a hajától

Vas Népe, 2010.09.14.

Kálmánchelyi Zoltán kifejezetten a karneválszínházi szerep kedvéért vált meg a hajától. Azt mondja, nem volt nagy áldozat: egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia.

Ki viszi át a Szerelmet?

Napló, 2010.09.29.

Érdekelnek-e még valakit a versek az sms-ek, e-mailek racionális világában? Megszólít-e még valakit Nagy László költészete? Hogyan lehet ma verset tanítani? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettek azon a háromnapos konferencián, amelyet Veszprémben, Ajkán és Iszkázon tartottak a hétvégén.