A hímzett lesz a divat - Karnevál(színház)i méretek

Vas Népe, 2010.07.29.

Az idén a hímzett tunika lesz a női karneváli divat: az Aréna utcai szalonban már látható néhány "mintadarab." A Telekiben készülnek a karneválszínházi katonaruhák is.

"Ennek nincsen konzekvenciája"

Revizor, 2010.08.22.

Hol van már az az idő, amikor Szombathely színházszerető közönsége leginkább a nyári karneválszínház előadásaiban bízhatott! Amikor még a vasi megyeszékhelynek nem volt kőszínháza; amikor nyaranta még nem babra ment a játék. Markó Róbert kritikája.

Kálmánchelyi Zoltán Gulicska festő szerepének kedvéért vált meg a hajától

Vas Népe, 2010.09.14.

Kálmánchelyi Zoltán kifejezetten a karneválszínházi szerep kedvéért vált meg a hajától. Azt mondja, nem volt nagy áldozat: egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia.

Ki viszi át a Szerelmet?

Napló, 2010.09.29.

Érdekelnek-e még valakit a versek az sms-ek, e-mailek racionális világában? Megszólít-e még valakit Nagy László költészete? Hogyan lehet ma verset tanítani? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettek azon a háromnapos konferencián, amelyet Veszprémben, Ajkán és Iszkázon tartottak a hétvégén.

Digi-madárijesztő: színpadi eszközökkel mutatták be a hiányszakmákat

Zalai Hírlap, 2010.10.12.

Rendhagyó módon hiányszakmákról szólt hétfőn a színházi előadás a nagykanizsai HSMK-ban. A kanizsai TISZK által szervezett programon közel 400 általános iskolás vett részt.

Igazából indiánnak készült- Horváth Ákos volt a Színházszerda vendége

Westindex, 2010.11.10.

Hogy mi a különbség a román és a magyar színjátszás között? Ha azt mondják, fuss, az előbbi megkérdezi meddig, az utóbbi arra kíváncsi, miért. Horváth Ákost kivéve, mert ő „kőkemény”. És nem csak úgy, ahogy mondja azt a Herner Ferikében, Krekács szerepében. Járt testnevelés szakra, pedig úszni sem tudott, volt színpadépítő szakmunkás, és mindennek készült, csak színésznek nem. Most szerdán mégis ő fűzte tovább azt a bizonyos láncot.

Így még nem kaptak tanácsot

Tolnai Népújság, 2010.11.16.

Nyolcszáz gyerek látta hétfőn Pakson a szombathelyi Weöres Sándor Színház egyedülálló, pályaválasztáshoz kapcsolódó előadását. Szinte folyamatos volt a hangos tetszésnyilvánítás.

Netkomédia - Csináljunk színházat!

szinhaz.hu, 2010.11.23.

A Szombathelyi Weöres Sándor Színház érdekes kísérletbe fogott: olyan előadást állítanak színpadra 2011 nyarán, amelynek alkotási folyamatába bevonják a közönséget. A leendő Néző már az előadás témájának kiválasztásához is hozzájárulhat ötleteivel: a beküldött ötletekből válogatva, azokat összeillesztve, azokból építkezve, a zsűri közreműködésével állítják majd össze a darab történetét...

Kígyó, betű, szárnyas malac – milyen legyen az új színház arca?

nyugat.hu, 2010.12.03.

Az épülő szombathelyi színház homlokzati frízére kiírt pályamunkákat zsűrizték szakemberek. A terveket lencsevégre kaptuk és most szavazásra bocsátjuk.

Veres Gábor alkotása dísziti majd az épület homlokzatát

Vas Népe, 2010.12.22.

Az önkormányzat meghívásos pályázatot írt ki az Akacs Mihály utcai Weöres Sándor Színház homlokzatát díszítő fríz megtervezésére. Veres Gábor szobrászművész a nyertes.

Szemtől szembe - Kelemen Zoltán és Vass Szilárd színházszerdája

Westindex, 2010.12.17.

Talán őt ismerjük a legjobban. Törzsgyökeres szombathelyi, mikor Dömötör Tamás és Endrődy Krisztián révén a Kamara Savaria, majd a Weöres Sándor Színház tagja lett, tulajdonképpen haza jött. Játszani, rendezni, élni. Kelemen Zoltán mesélt gyermekkoráról, magányos nagy szerelemről, színházról, és amolyan sorsszerű pillanatokról. Pedig azt hittük, róla mindent tudunk…

Áldott ez az állapot - babát vár a színész házaspár

Vas Népe, 2010.12.24.

Messziről jöttek, otthonra találtak: Szabó Tibor és Bálint Éva itt voltak a Weöres Sándor Színház megszületésénél és most első gyermeküket várják.

Az ember tragédiája

SZTV, 2011.01.19.

A technika Luciferje sem tudta meggátolni a Weöres Sándor Színház színészeit, hogy először, szűk közönség előtt színpadra állítsák Az ember tragédiáját. Ma az újságíróknak mutatták be a darabot. Volt még némi műszaki hiányosság, ám a színészek előadása sodró lendületű volt.

Jordáni tragédia a véghajrában - A főpróbáról

nyugat.hu, 2011.01.21.

Az Ember tragédiája még születőben, a teremtés gépezetét a premierig még olajozni kell. - Csütörtök este egy véghajrá felé közeledő színházzal ismerkedtünk. Remélhetjük, a társulat és a pallérok gigászi küzdelme nem lesz hiábavaló, és a premierre méltóképp összeáll a Nagy Mű…

Jó volt! – Jordán és a Jóbarátok örömünnepén

nyugat.hu, 2011.01.25.

A színpad egy négyzetméterére ritkán jut ennyi valódi híresség, mint tegnap este a szombathelyi színházban. Felsorolni is nehéz, a kedélyes bokrétaünnepen ki volt jelen - és lepett meg bennünket egy-egy valóban színvonalas etűddel. A szakma krémje ünnepelt, többek közt Bálint András, Darvas Ferenc, Haumann, Charlie, Kern, Lázár Kati, Mácsai, Shell Judit, és Udvaros Dorottya.

Ez az este nem volt véletlen

Westindex, 2011.02.11.

Bár életében nagy szerepet tulajdonít a véletlennek, arra a pillanatra tisztán emlékszik, mikor határozott úgy, hogy színész lesz. A Szomszédokkal elhíresült Trokán Péter most színházi élményeiről, emlékeiről diskurált; lelkesen és bensőségesen. Mert ez az este nem volt véletlen- a kérdező foteljében Nagy Cili kapott helyet.

Közösségi tér-teremtés - megújult a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Építészfórum, 2011.03.08.

A Weöres Sándor Színház építészeti koncepciójának kialakításánál az lebegett a szemünk előtt, hogy az épület ne csak egy klasszikus értelemben vett színház legyen, ahova előadás előtt odamennek az emberek, a függöny legördülése pedig hazamennek, hanem egy olyan közösségformáló hely, ahol lehet találkozni, megnézni egy kiállítást, meghallgatni egy énekmondót, vagy egy jazzgitáros estjét, és közben akár egy pohár bort is meg lehet kóstolni.

Minden, amit a Weöres Sándor Színházról tudhat (összeállítás)

Vas Népe, Színházmelléklet, 2011.09.10.

Megkezdődött a 2011/2012. évad: a hagyományok szerint Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítóigazgatója köszönti és tájékoztatja a közönséget. Színház néző nélkül – nem létezhet.

Magyar virtus

Ellenfény, 2011.10.07.

A feszes koreográfia és az imponálóan fegyelmezett, visszafogott csapatjáték tartja össze, teszi egységessé és viszi-sodorja el a garantáltan boldog és kellőképpen abszurd végkifejletig a szombathelyi Weöres Sándor Színház évadnyitó bemutatóját, A peleskei nótáriust.

Mikor értékes egy élet? - Szurrogátum delikátesz, avagy nemcsak a 42 lehet a válasz

Vaskarika, 2011.10.11.

Szándékosan súrolta az ízléstelenség határát a Weöres Sándor Színház, és a Junion Színház közös – Hamvas Béla életművének tisztelgő - produkciója a stúdiószínpadon. Ismét sikerült felszínre öklendeznie a szatirikus fekete humor filozófiai mélységeit, a művészet rámutató magatartásával. Kolbász formájában.