Évadnyitó a WS színházba: Jordán Tamás második igazgatói ciklusát kezdte meg Szombathelyen

Vas Népe, 2012.08.27.

Boldog új évet! Sőt: Boldog új öt évet! Hétfőn megkezdődött a 2012/13-as évad a Weöres Sándor Színházban, ahol a második ötéves igazgatói ciklusát megkezdő Jordán Tamás mellett dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a társulatot.

A Szabó Tibor–Bálint Éva színészházaspárnál jártunk babanézőben

Vas Népe, 2012.09.16.

Szabó Dorka Panna érkezésével kiegyenlítődtek az erőviszonyok: a család immár női és férfiszakasszal büszkélkedhet.

Így kell ezt csinálni - Játék a kastélyban

nyugat.hu, 2012.09.28.

Molnár Ferenc után azon gondolkodom, mennyire nehéz nem csak egy színdarabot, de egy kritikát is frappánsan elkezdeni. Legyek hatásvadász, vagy kezdjem szimplán?

Öt évesek lettek - WSSZ szülinapon

nyugat.hu, 2012.10.01.

Hihetetlen, de a szombathelyi színház immár öt éve él, és köszöni szépen, remekül működik. A gép forog, az alkotók azonban még hétvégén sem pihennek. Helyette szeptember utolsó vasárnapján, születésnap apropóján fergeteges gálával szórakoztatták a közönséget.

Mérnök Színház – fókuszban a középiskolások

moderniskola.hu, 2012.11.03.

2012. október 26-án először mutatta be Jordán Tamás társulata Budapesten a Mérnök Színház című előadást a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói számára, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Én, te, ő, mi, ti, nők - Kézről kézre Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.12.08.

Georges Feydeau „polgárt pukkaszt és unalmat” a Weöres Sándor Színház utolsó őszi darabjában. Hamvai Kornél fordítóként a rendezői székben dirigál, először Szombathelyen, de reméljük nem utoljára. Óvatosan a művel, 160 percnyi tömény nevetés izomlázhoz vezethet!

Az Angyal nézőpontjából

Vas Népe, 2012.12.09.

Ahogy már megszokhattuk, párhuzamosan fut két új előadás a Weöres Sándor Színházban: előbb a nagyszínpadon mutatták be a La Mancha lovagját, aztán az emeleti kamarateremben a Kézről kézre című Feydeau-bohózatot.

Labirintuslakók a Thea-térben

Vas Népe, 2012.12.19.

Ezekben a hetekben több mint harminc fiatal alkotó nyüzsgő, zizgő, szellemes, tehetséges kiállítása látható a WS Színház emeletén, a Thea-térben.

Vargabetűktől a színpadig - Hemzsegő szívek a NyME-SEK és a WSSZ fúziója

Vaskarika, 2013.01.07.

Ha az egyetemisták nem mennek a színházba, a színházat hozzák el nekik. Ennek apropóján született meg a NyME-SEK és a Weöres Sándor Színház fúziójára, Karinthy Cirkusza alapján, hagyományteremtő szándékkal a Hemzsegő szívek című darab.

Egy mosoly, egy bók, egy mámor

Vas Népe, 2013.01.25.

Molnár Piroska és Jordán Tamás megnyitotta a virtuális színészmúzeumot: legalábbis egy estére, a WS Színház Krúdy Klubjában. Így ünnepeltük a magyar kultúra napját.

Rendkívüli osztályfőnöki órát tartottak a színház művészei

SZTV, 2013.02.01.

A 10.A osztály Csonka Szilviát és Bajomi Nagy Györgyöt, a Weöres Sándor Színház művészeit látta vendégül. A diákok régóta kérték, hogy személyesen is találkozhassanak színészekkel.

Ha eljő a „Márczius”

Vas Népe, 2013.02.19.

Négy éve már megtörtént, most újra megtörténik: a WSSz színészei belevisznek minket a forradalomba.

A szépség: rejtvény

Vas Népe, 2013.02.28.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház arcának meghatározó szerzője, rendezője Jeles András, aki ezúttal saját Dosztojevszkij-átiratából teremt színházat. Itt és most.

Jordán Tamás beveszi Szombathely városát?

MTV, 2008.08.24. (videó)

A Nap-kelte vendége Jordán Tamás.

„Úgy érzem itt magam, mintha egy jó filmben lennék” – Beszélgetés Kiss Mari színésznővel

nyugat.hu, 2008.11.06.

A portás mosolyog: Kiss Mari művésznő már vár, bátran lépjek csak be a próbára. Épp egy zenés-táncos betét közben zavarom meg. Mosolyog, sugárzik, belülről is. Öröm hallgatni. Először a próbáról faggatom, aztán belemelegszünk a beszélgetésbe, és a mindennapokba.

Boldogság a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2009.10.14.

Hol a boldogság mostanában? Barátságos meleg szobában - meg a Weöres Sándor Színházban. Az évadnyitó előadás egy bizonyos pontján meg is jelenik előttünk: a BOLDOGSÁG.

A színház célja, hogy megváltoztassa a társadalmat

hirado.hu, 2009.05.07.

A szombathelyi színházalapító szerint:"ha egy színház beéri azzal, hogy csak előadásokat hozzon létre, amire aztán vagy bejönnek az emberek vagy nem, az halálra van ítélve (...) a színháznak bele kell ágyazódnia a társadalomba.."

A múlandóság drámaiatlan drámája

Vaskarika, 2009.04.04.

Egy utazás nem csak valami újnak a lehetőségét rejti magában, de a búcsút is, melyet attól a helytől veszünk, ahonnan elindulunk, s ahova soha nem térhetünk vissza. Csehov hősei is egy ilyen útra indulnak, amikor végleg elárverezik fejük fölül a csodaszép cseresznyéskertet. Az érkező és az induló vonat között azonban még van egy kis idejük, amit kihasználhatnának arra, hogy ne csak búcsúzniuk kelljen. A Weöres Sándor Színház Cseresznyéskert-premierjén jártunk.

Szerelmes Balázs

Vaskarika, 2009.02.22.

Balázsnak szüksége van szerelemre, gyengédségre, azonban az efféle „szolgáltatások” csak a világhálón keresztül érintik meg. Először a Sextoon műsorain választ számára tetszetős elfoglaltságot, majd orvosai tudta nélkül regisztrálják egy társkereső fórumra. Így is akad egy-két hódolója. Egyik sem tart azonban néhány percnél tovább, a lányok ugyanis fel szeretnének menni a lakására… A Weöres Sándor Színház egy újabb brilliáns Dömötör-darabbal rukkolt elő.

Álomszínházi tervek Szombathelyen

nyugat.hu, 2009.11.24.

A Március 15. térre megálmodott szombathelyi kőszínház versenyterveit mutatták be ma az Aréna utcában. Álomszínházak ezek, már csak azért is, mert a mostani eredményhirdetést nem követi építkezés. Hogy mikor lesz vadonatúj kőszínháza a vasi megyeszékhelynek, azt nem lehet tudni.