Ki a jó/elég jó anya, ha nem ő? - Pogány Judit átváltozása

nyugat.hu, 2009.05.23.

Ritkán érzékenyülök el, nem szokásom szentimentális filmeken sem zokogni, de egyvégtében fojtogat valami, már-már elviselhetetlen bánat sugárzik a színpadról. A monodráma egyik ereje a valóságtartama: egy brutális gyilkos édesanyjával Vajda István készített tényfeltáró riportot. Ezekből a vallomás-füzérekből áll maga a dráma. Pogány Judit nincs jelen, csak Molnárné mesél. Pedig jó anya volt…

A média csődje

168 óra, 2010.01.01.

A Weöres Sándor Színház Jordán Tamás nevével fémjelzett csapata Dömötör Tamás átiratában és rendezésében vitte színre George Orwell Állatfarm című regényének parafrázisát, Farm Bt. címmel. A darab csupán konfliktusaiban követi az eredeti művet.

Csavargók, cselédlányok, felkapaszkodó zsidó fiú

Westindex, 2010.01.16.

Épp száz éve, hogy Molnár Ferenc talán legjobb drámáját bemutatták a Vígszínházban, s épp száz év, hogy ott azonnal megbukott. Az ok nem a darab minőségében keresendő, sokkal inkább abban, hogy nem szolgálta ki a kor nyárspolgári közízlését, túlzottan velőbe vágó volt, hisz Budapestnek azt a szegmensét emelte ki, amiről akkor nem illett beszélni.

A miniszternek is tetszett a szombathelyi Szakmák Színháza

alon.hu (MTI), 2010.01.25.

Rendkívül ötletesnek találta és támogatásáról biztosította a szombathelyi Weöres Sándor Színház kezdeményezését, a Szakmák Színháza elnevezésű előadás-sorozatot a hétfői bemutató után Herczog László munkaügyi és szociális miniszter.

Búcsú a Hemo épületétől - Egressy Zoltán volt a Kötelező olvasmány vendége

Vaskarika, 2010.02.19.

Egyszer minden véget ér, de a búcsú egyben valami újnak a kezdetét is jelenti. Kilenc évvel ezelőtt Egressy Zoltán Sóska, Sültkrumplijával nyitotta meg kapuit a Kamara Savaria, majd nem sokkal később ő a társszerzője a Weöres Sándor Színház legelső premierjének, a 9700-nak. S most, 2010 februárjában ő a „régi Hemo” utolsó "kötelező olvasmánya". Ennél tökéletesebb keretes szerkezetet álmodni sem lehetne… Vagy mégis? Reméljük jövő januárban a „csodapalota” is hasonlóan emblematikus figurával nyitja meg kapuit.

Szombathely kiemelkedően jól használta fel az uniós támogatásokat

Népszava, 2010.03.04.

Bajnai Gordon szombathelyi látogatása során tájékozódott a Weöres Sándor Színház játszóhelyének kormányzati forrásból támogatott átépítéséről is. Az igényelt működési támogatásról szólva elmondta: a kulturális tárca az önkormányzattal együtt azon van, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is meglegyenek a színház működésének feltételei.

Tömény hangulatjavító – Függöny fel! (Még egyszer, hátulról) a Weöres Sándor Színház előadásában

Vaskarika, 2010.03.19.

Ezúton szeretnénk megkérni minden kedves olvasót, hogy azonnal dobja ki kedélyjavító csodapiruláit, folyékony, alkoholtartalmú tudatmódosítóit, valamint mindazt, amiről eddig azt hitte: átlendíti a rosszkedven, ugyanis a Weöres Sándor Színház társulata megtalálta a depresszió ellenszerét!

Szombathelyen debütált a Czukor Show

Westindex, 2010.03.29.

Szombathelyi díszbemutatón debütált vasárnap a Czukor show. Dömötör Tamás filmjét teltház előtt nézte végig a közönség, majd néhány döbbent másodperc után kitört a tapsvihar. Pedig a nézők igazából semmi megdöbbentőt nem láttak, csupán egy kibeszélő showt, no meg egy drámai befejezést, de úgy látszik, ez elég volt.

Erdély után Sében mutatták be A pincér dalai című estet

Vas Népe, 2010.04.29.

Tavaly a Weöres Színházban, a Tea-Térben mutatták be A pincér dalai című zenés estét. Az épület átalakítása után ez a játszóhely megszűnt, így a csapat haknizik.

Tranzitban játszódik a történet

Vas Népe, 2010.05.22.

Czukor Balázs jött, látott - győzött is; és most elmegy: a jövő évadban már nem a szombathelyi Weöres Sándor Színház, hanem a budapesti Szputnyik Hajózási Társaság társulatát erősíti. Azt mondja, mindent megkapott, amit akart - és most keres tovább.

Gőzerővel épül a színház

SZTV Híradó, 2010.06.10.

Van ugyan némi lemaradása az eredeti ütemtervhez képest a Weöres Sándor Színház átépítését végző kivitelezőnek, a Zalai Állami Építőipari Vállalatnak, de ígéretük szerint nem lesz annak akadálya, hogy a tervezett időben átadják az épületet a színészeknek.

"Ennek nincsen konzekvenciája"

Revizor, 2010.08.22.

Hol van már az az idő, amikor Szombathely színházszerető közönsége leginkább a nyári karneválszínház előadásaiban bízhatott! Amikor még a vasi megyeszékhelynek nem volt kőszínháza; amikor nyaranta még nem babra ment a játék. Markó Róbert kritikája.

Kálmánchelyi Zoltán Gulicska festő szerepének kedvéért vált meg a hajától

Vas Népe, 2010.09.14.

Kálmánchelyi Zoltán kifejezetten a karneválszínházi szerep kedvéért vált meg a hajától. Azt mondja, nem volt nagy áldozat: egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia.

Ki viszi át a Szerelmet?

Napló, 2010.09.29.

Érdekelnek-e még valakit a versek az sms-ek, e-mailek racionális világában? Megszólít-e még valakit Nagy László költészete? Hogyan lehet ma verset tanítani? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettek azon a háromnapos konferencián, amelyet Veszprémben, Ajkán és Iszkázon tartottak a hétvégén.

Igazából indiánnak készült- Horváth Ákos volt a Színházszerda vendége

Westindex, 2010.11.10.

Hogy mi a különbség a román és a magyar színjátszás között? Ha azt mondják, fuss, az előbbi megkérdezi meddig, az utóbbi arra kíváncsi, miért. Horváth Ákost kivéve, mert ő „kőkemény”. És nem csak úgy, ahogy mondja azt a Herner Ferikében, Krekács szerepében. Járt testnevelés szakra, pedig úszni sem tudott, volt színpadépítő szakmunkás, és mindennek készült, csak színésznek nem. Most szerdán mégis ő fűzte tovább azt a bizonyos láncot.

Így még nem kaptak tanácsot

Tolnai Népújság, 2010.11.16.

Nyolcszáz gyerek látta hétfőn Pakson a szombathelyi Weöres Sándor Színház egyedülálló, pályaválasztáshoz kapcsolódó előadását. Szinte folyamatos volt a hangos tetszésnyilvánítás.

Netkomédia - Csináljunk színházat!

szinhaz.hu, 2010.11.23.

A Szombathelyi Weöres Sándor Színház érdekes kísérletbe fogott: olyan előadást állítanak színpadra 2011 nyarán, amelynek alkotási folyamatába bevonják a közönséget. A leendő Néző már az előadás témájának kiválasztásához is hozzájárulhat ötleteivel: a beküldött ötletekből válogatva, azokat összeillesztve, azokból építkezve, a zsűri közreműködésével állítják majd össze a darab történetét...

Kígyó, betű, szárnyas malac – milyen legyen az új színház arca?

nyugat.hu, 2010.12.03.

Az épülő szombathelyi színház homlokzati frízére kiírt pályamunkákat zsűrizték szakemberek. A terveket lencsevégre kaptuk és most szavazásra bocsátjuk.

Szemtől szembe - Kelemen Zoltán és Vass Szilárd színházszerdája

Westindex, 2010.12.17.

Talán őt ismerjük a legjobban. Törzsgyökeres szombathelyi, mikor Dömötör Tamás és Endrődy Krisztián révén a Kamara Savaria, majd a Weöres Sándor Színház tagja lett, tulajdonképpen haza jött. Játszani, rendezni, élni. Kelemen Zoltán mesélt gyermekkoráról, magányos nagy szerelemről, színházról, és amolyan sorsszerű pillanatokról. Pedig azt hittük, róla mindent tudunk…

Áldott ez az állapot - babát vár a színész házaspár

Vas Népe, 2010.12.24.

Messziről jöttek, otthonra találtak: Szabó Tibor és Bálint Éva itt voltak a Weöres Sándor Színház megszületésénél és most első gyermeküket várják.