Ma debütál a Weöres Sándor Színház az MMIK-ban

Vas Népe, 2010.02.24.

Ma debütál a Weöres Sándor Színház az MMIK színpadán: az Anconai szerelmesek díszlete már tegnap a helyére került. Közben a próbateremben is zajlott az élet: Függöny fel!

Jordán Tamással az Akacs Mihály utcai építkezésen

Vas Népe, 2010.03.11.

Jordán Tamás, a WS Színház igazgatója szerdán megnézte, hol tart a munka az Akacs Mihály utcában. A Hemo homlokzatán molinó hirdeti, hogy építkezik a ZÁÉV Zrt.

Az élet és a Czukor sója – egy „szombathelyi” film

nyugat.hu, 2010.03.31.

Ezt meg kell nézni. Lokálpatriotizmusból is, ugyanis számos Szombathelyről ismerős arc, hang jelenik meg benne. De ezen túl és ennek ellenére is kötelező penzum. Mert jó.

Kelemen Zoltán mesélt a gyermekosztályon

Vas Népe, 2010.05.05.

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze egy foxikölyökről, Dásenkáról mesélt szerdán délután a Markusovszky kórház gyermekosztályán fekvő apróságoknak.

„Azért csak elgondolkodik az ember” - Weöres Sándor Színház: A Herner Ferike faterja

kimozdulo.hu, 2010.05.17.

Minden tekintetben vakmerően magasra tette a lécet a Háy János-darabbal a Weöres Sándor Színház, illetve Kelemen Zoltán rendező. Szombat este a darab bemutatója óta tudjuk, hogy nekifutás és az ugrás sikerült, a léc a helyén maradt. Most a közönségnek kell összekapnia magát.

Modern és letisztult - Virtuális séta a szombathelyi színházban

nyugat.hu, 2010.06.27.

A 3D-s látványtervek hevernek a szűk kávéházi asztalon. Beszélgetőtársam az eljövendő színház belsőépítésze, Meláth Szilvia, aki a kész elképzeléseket rendezgeti, és vázolja, milyen is lesz majd az új szombathelyi színház, a Jodán Tamás által "Csodapalotának" becézett épület.

Karneválszínházi bohózat: csalás még a csalás is

Vas Népe, 2010.08.03.

A tartalék tartalékos, első felvonás, első jelenet: Szénpataky bejut Gulicskánéhoz és többé nem szabadulhat. Karneválszínházi próbán jártunk, az MMIK színháztermében.

Herner Ferike-premier, az biztos

Vas Népe, 2010.10.12.

A sors szeszélye - vagy valami más - folytán premier-értékű előadás jött létre pénteken este a Weöres Sándor Színházban, az MMIK színpadán: A Herner Ferike faterja című Háy János-istendráma átlendült abba a furcsa, telített dimenzóba, ahonnan sírva és nevetve megérkezhet a megtisztulás.

Szegény gyermekből gazdag örökös – A kis Lord próbája a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2010.10.27.

Ki ne álmodozna arról, különösen gyermekkorában, hogy egyszer csak kiderül, ő valójában nem az, akinek eddig hitte magát, hanem egy hatalmas vagyon örököse? Frances Hodgson Burnett: A kis Lord című ifjúsági regényének főszereplője, Cedric egy ilyen hihetetlen szituációban találja magát. A Weöres Sándor Színház próbáján szabadon szállt a képzelet.

A király új ruhája – a színházfejlesztésről nyilatkozott lapunknak Jordán Tamás színiigazgató

Vaskarika, 2010.11.19.

A HEMO-hoz képest több, mint kétszeres területen, öt játszóhellyel, korszerű színpadtechnikával épül és alakul át a Weöres Sándor Színház új otthona. Jordán Tamás színiigazgató nyilatkozott lapunknak a színházfejlesztésről.

Befejeződik a Weöres Színház építése (video)

nyugat.hu (MTI), 2010.11.23.

Hétezer négyzetméteres lesz az épület, a színházi létesítmények mellett egy korszerű tévéstúdió is működik majd benne. Nyitóelőadás január 22-én.

Manipulálja Ön is a Weöres Sándor Színház darabját!

nyugat.hu, 2010.11.30.

Még az is megeshet, hogy jövőre a Karneválszínházban a mi vígjátékunkon kacag Szombathely, profi drámaírók és színészek viszik színre az ötleteinket. Netkomédia címmel különleges színházi projekt indult Szombathelyen.

Kettős premier januárban: új színház, új darab

SZTV Híradó, 2010.12.22.

Az ember tragédiájával avatják fel Szombathely új színházát január 22-én. Egy nappal előtte bérletben láthatja a közönség az új előadást.

Paprika TV és Café Frei dal - mozgalmasan indult 2011-ben a Színházszerda-sorozat

Westindex, 2011.01.06.

Szerémi Zoltán kávéházi hangulat helyett „otthoni” uzsonna-délutánt varázsolt, rendes vendéglátóhoz mérten saját készítésű korhelylevessel, na és pezsgővel, az újév tiszteletére. Az asztal másik oldalán Orosz Róbert kapott helyett. Videós-képes- beszámolós jelentés egyenesen a Café Freiből!

A hely: Weöres Sándor Színház, Szombathely

MR1 Kossuth Rádió, 2010.01.20.

A hely négy részben mutatja be a Magyar Kultúra Napjának talán legnagyobb eseményét, 130 év után ugyanis ismét lesz színháza Szombathelynek.

Új színház nyílik

NolTV, 2011.01.21.

Új színházat adnak át január 22-én, Szombathelyen. A bemutató előadás szüneteiben Jordán Tamás és Szabó Győző mutatta meg a majdnem kész épületet.

Megint állva tapsolunk

Vaskarika, 2011.01.25.

Ezek a napok Szombathelyen a Weöres Sándor Színházról szólnak. Január 21-én a színház megtartotta premierjét, 22-én az új épület avatóünnepélyét, 24-én pedig a Bokrétaünnep keretében a színházi szakma vette birtokba a vadonatúj színpadot. Színészek, zenészek és színidirektorok tisztelték meg vendégszereplésükkel városunk új kőszínházát.

Kávészínház - Szabó Tibor életében minden út a színházhoz vezet

Vas Népe, 2011.01.30.

Lankadatlan érdeklődés kíséri a SzínházSzerdákat a Cafe Frei pódiumán, ahol legutóbb Szabó Tibor volt a főszereplő - a kérdések labdáit Czapkó Antal dobta föl.

Weöres Sándor és Fekete Ernő találkozása a szombathelyi színházban

Vas Népe, 2011.01.29.

„Azt éreztem, hogy mindenképp itt kell ma lennem"- mondta Fekete Ernő, a budapesti Katona József Színház rendkívül sokat foglalkoztatott, elismert színésze a szombathelyi Weöres Sándor Színház megnyitóján. A művész nemsokára a Mennyekbe vágtató prolibusz című Weöres Sándor-estjét hozza el Szombathelyre.

„Vannak figuráim, akik olykor meglátogatnak”- Závada Pállal Spilák Klára beszélgetett

Westindex, 2011.02.23.

Túl vagyunk ezen is. Mármint az első Kötelező olvasmányon a Csodapalotában. A siker töretlen, a zsúfolásig telt Kamarateremben az est háziasszonya, Spilák Klára és Závada Pál az Idegen testünk apropóján beszélgettek nem csak irodalomról; az ideális olvasótól és a posztmoderntől hamar eljutottak a történelemhez és társadalomhoz, ahonnan már csak egy ugrás a politika is. Igen, provokatív. De nem amit mond, hanem ahogy.