Örökös Nézők

Vas Népe, 2011.03.08.

A zenét csak nem lehet kihagyni, ha egy könnyed szombat estéről van szó - hát még, ha tízkor kezdődik a program; nevezetesen a Viccel ütjük agyon második epizódja, a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. A telt házról már tényleg fölösleges említést tenni.

Évadnyitó a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2011.08.31.

Kedden az első olyan évad nyílt meg a négyéves WS Színházban, amelyet az elejétől a végéig költözés nélkül, méltó körülmények között tölthet a társulat. Így sem lesz könnyű.

Pénteken este premier: tizenkét dühös ember

Vas Népe, 2011.11.07.

Pénteken este: premier a Weöres Sándor Színházban. Reginald Rose klasszikusát, a Tizenkét dühös embert Silló Sándor rendezésében láthatja nem csak a bérletes közönség. Próbán jártunk.

Jobb ma 12 dühös ember, mint holnap egy csordányi, vérben forgó szemű elefántbébi

Vaskarika, 2011.11.11.

Hiába léteznek elismert evidenciák, paradigmák, alapeszmék, ha közelebbről vizsgáljuk őket, mindig meglátjuk azok árnyalatait. De vajon, mi okunk van a szem rovására azt látni, amit az indulat láttat?

Csodálkozom, hogy élek

Vas Népe, 2011. 11. 28.

Ilyenkor megváltozik (ahogy Márai mondja) a térfogat, amelyben élünk: Jeles András ismét a Weöres Sándor Színházban rendez. Zarándokének-bemutató januárban.

A fáradhatatlan halhatatlan: Molnár Piroska számára a munka öröm

Vas Népe, 2011. 11. 27.

Hatvanhat évesen tizenkét produkcióban játszik, filmeket forgat, aztán ha van egy szabad estéje, beül egy színházba, hogy megnézze a kollégáit. Vagy éppen vonatra száll, hogy megtudja végre, milyen lett a szombathelyi színház. Molnár Piroskát Jordán Tamás igazgató és a Női Vállalkozó Klub tagjai faggatták a próbateremben.

A Fekete István Állatvédő Egyesület javára rendezett jótékonysági délutánt a színház

SZTV, 2011.12.05.

Ahogy ők mondták: Állati jó bulit tartottak, a bevételt pedig teljes mértékben az állatok javára ajánlották fel. A programok között szerepelt kutyás bemutató, valamint adventi készülődés és Mikulás meglepetés is, és természetesen az érdeklődők megismerhették az egyesület munkáját is.

Szeretemzene? - Hindi Fatima koncertje a Krúdy Klubban

Vaskarika, 2011.12.05.

Szeretsz, nem szeretsz című dalestjével melengette a Krúdy Klub közönségének szívét Hindi Fatima. Nekünk nem kérdés, szeretjük. A közönségnek sem: minden taps egy-egy kebelreölelés. De ki ne szeretne egy egzotikus, gyönyörű fiatal nőt? Korántsem ez a kérdés, sokkal inkább az, ő mit szeretne! Ezt boncolgatjuk, s eszmefuttatjuk meg hosszúpórázon agyunk.

„Ekkora Pukk még sosem volt!” – Szabó Győző és Zayzon Zsolt a Szentivánéji álomról

Vaskarika, 2011.12.15.

Új színpadi megoldások, egyedi rendezési stílus, háromórás játékidő – ez vár mindazokra, akik megnézik a jövő év elején színházunk soron következő darabját, Shakespeare Szentivánéji álom című művét.

Velma és Velma

Vas Népe, 2011.12.15.

November 18-án volt a Chicago bemutatója a Weöres Sándor Színházban, Keszég László rendezésében. A hetedik előadás után váltani kellett.

A szakmát népszerűsítik - "Mérnök Színház - avagy a bőröndrobogó és a xanaxok"

szekesfehervar.hu, 2012.01.31.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség nagy hangsúlyt fektet a térség, különösen Székesfehérvár fiatal, műszaki érdeklődésű diákjainak és kezdő vállalkozásainak támogatására. (videóval)

Második lett a Frisss.hu fotósa az Exponáláson

frisss.hu, 2012.02.13.

A színház nem csak az előadások terepe, mást is ad az embereknek – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház új programját. Az Exponálás során szombathelyi fotósok mérkőztek meg egymással szigorúan baráti alapon. Az első helyet Czika László az MTI, másodikat Tóth Dávid, a Frisss.hu fotósa szerezte meg.

„Mindenem az írás” - Koltai Róbert Móricz-estje a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.02.23.

Országjáró turnéra indul Koltai Róbert Napló-szilánkok címmel, melyben Móricz Zsigmond 1924-25-ös naplójával ismerteti meg a közönséget, egy rendkívüli produkció keretében. Az előadások első állomása Szombathely.

Jordán Tamás volt a Műhely vendége

SZTV, 2012.03.06.

Témák: Széllel szembe, POSzT, Rák Jóska, dán királyfi és Rokonok. A beszélgetés a Németh Judit Talán c. estjéről készült összeállítással 02:40-től indul.

Nem hallod? Üvöltök!- a mi Hamletünk

Westindex, 2012.03.10.

Hogy a szombathelyi közönség elviseli-e, hogy röpködnek a b**megek a színpadon? Hogy képes-e szembe nézni saját tükörképével? Nem könnyű, de kötelező.

Két pasi meg egy gondolatpihe

Westindex, 2012.03.30.

Kálmánczhelyi Zoli és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház két színésze különleges vállalkozásba fogtak: szavak nélkül csinálnak színházat. Mert lehet bizony, csak kelleni fog hozzá egy harmadik szereplő... a közönség.

Kulturszilánkok kohéziója

Vaskarika, 2012.04.23.

Másodjára vállalkoztak a szépség kutatói közelebb hozni a képzőművészetet, a zenét és az irodalmat a Szombathelyiekhez. A Weöres Sándor Színház előbb a TAT Galéria kiállításával, majd a Thea-tér nagy sikerű Miért szép? előadásával várta a kultúrabarátokat egy rendhagyó és kivételes estére. A házigazdák most is Mérei Tamás, Oroszy Csaba és Jordán Tamás voltak.

Megkezdődött a karneváli próbaidőszak

Vas Népe, 2012.07.24.

Hétfőn délután hat órakor a WS Színház udvarán először ült össze az idei karneválszínházi társulat. Ahogy az illik, olvasópróbára készültek a színészek - csakhogy ezúttal nemigen volt mit olvasni: Andy Hefler vezetésével születik meg a darab is.

Eljön a nap, amikor ciki lesz nem színházba járni

nyugat.hu, 2012.08.27.

Ezt Jordán Tamás előlegezte meg reménykedve a Weöres Sándor Színház évadnyitóján. A könnyed hangulat még itt tartotta a színészeknek a nyarat, délutántól viszont már a munkára koncentrálnak.

Citrommese a négyzeten

Vaskarika, 2012.09.28.

Az ősszel új színházi évad köszöntött Szombathelyre. A legelső premier egy anekdotadarab, egy Molnár-komédia. A Játék a kastélyban három felvonásban, a nagyszínpadon várja a publikumot szeptember 28-tól. A rendezői székben a szombathelyi direktor: Jordán Tamás.