Megkezdődött a karneváli próbaidőszak

Vas Népe, 2012.07.24.

Hétfőn délután hat órakor a WS Színház udvarán először ült össze az idei karneválszínházi társulat. Ahogy az illik, olvasópróbára készültek a színészek - csakhogy ezúttal nemigen volt mit olvasni: Andy Hefler vezetésével születik meg a darab is.

Készül a Karneválszínház - Eszenyi Enikő visszatér

Vas Népe, 2012.08.13.

A társulat már ott van a tett helyszínén. A karneválszínházi premier augusztus 17-én 18 órakor kezdődik a Megyeháza udvarán; hétfő délelőtt próbát néztünk. Éppen az Élni Borzasztó Zrt. temetkezési reklámja látszott a képernyőn, vagyis a színpadon.

Eljön a nap, amikor ciki lesz nem színházba járni

nyugat.hu, 2012.08.27.

Ezt Jordán Tamás előlegezte meg reménykedve a Weöres Sándor Színház évadnyitóján. A könnyed hangulat még itt tartotta a színészeknek a nyarat, délutántól viszont már a munkára koncentrálnak.

Citrommese a négyzeten

Vaskarika, 2012.09.28.

Az ősszel új színházi évad köszöntött Szombathelyre. A legelső premier egy anekdotadarab, egy Molnár-komédia. A Játék a kastélyban három felvonásban, a nagyszínpadon várja a publikumot szeptember 28-tól. A rendezői székben a szombathelyi direktor: Jordán Tamás.

Ötödik gyertya - Születésnapi Gála a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.10.01.

Boldog Születésnapot Weöres Sándor Színház! A napokban múlt ugyanis öt éves a szombathelyi teátrum. A társulat, a vendégeik és a közönség együtt ünnepelte a kultúra helyi szentélyét, és vele együtt Jordán Tamás igazgatót, aki mindezt összefogja.

Reggeli vizsgák Hrabalnál - Beszélgetés Ivo Krobot rendezővel

Vas Népe, 2012.10.13.

A cseh Ivo Krobot többször rendezett már Magyarországon, legújabban a szombathelyi Weöres Sándor Színház vendége volt: a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Hrabal-kisregénynek a színpadi változatát is ő jegyzi.

Papundeklire a tengert

Ellenfény, 2012.10.24.

Ivo Krobot cseh rendező többször dolgozott már Magyarországon, a Szigorúan ellenőrzött vonatokból pedig elsőként több mint húsz éve Nyíregyházán rendezett jó hírű előadást. Milos Hrma forgalmista-gyakornok szombathelyi beavatás-története az őt játszó fiatal színész számára is beavatás.

Egy nyeregben Cervantesszel

Vaskarika, 2012.11.30.

Tényleg csak a halál ellen nincs orvosság? A bolondok aranykorában Don Quijote még a szélmalmokkal is harcot vív, hogy bebizonyítsa: a valóság tükrénél csak az ő páncélja fényesebb. Bátorság, hűség és a szerelem szentháromságával La Mancha lovagja spanyolul kardozik, magyarul osztja az észt, és a lehetetlennel ütközik meg, műszakállal, középkori gúnyában. Silló Sándor fantáziabörtönében raboskodtunk a Weöres Sándor Színházban.

Valami varázs: Kovács Gergely a WSSz társulatából

Vas Népe, 2012.12.04.

Szeret mindennek a végére járni: Kovács Gergely, aki a 2011/12-es évadban, friss diplomával a zsebében szerződött Weöres Sándor Színház társulatához.

Márkus Emíliáról szól a "Híres szombathelyi nők" című könyvsorozat új része

SZTV, 2012.12.18.

A Szülőföld könyvkiadó és Szombathely önkormányzatának együttműködésében megjelent könyvet hétfőn mutatták be a Weöres Sándor színházban, stílusosan a Márkus Emília teremben.

Egy fataláló feltaláló - Kovács Gábor faragász tárlata a színházaulában

Vaskarika, 2013.02.18.

Február 16-án nyílott meg Kovács Gábor faragász tárlata a Weöres Sándor Színház aulájában. A kiállítást Oroszy Csaba festőművész nyitotta meg, akinek zseniális gondolatait alant közöljük.

Öt perccel az örökkévalóság előtt

Vaskarika, 2013.03.01.

Február legutolsó páros számú napján egy páratlan előadás került bemutatásra a Weöres Sándor Színházban.

Mesterjáték és játékdetektív

Vaskarika, 2013.03.14.

Logikai játékok, fantáziadús jelzők, találós kérdések, szerepjáték, gyilkosságok; avagy két óriásgyerek játékdélutánjai egy vidéki (Szín)házban.

Tele a hold, lyukas a szív

Vas Népe, 2013.03.20.

Még föl se ocsúdtunk a két legutóbbi premier (A félkegyelmű, Mesterdetektív) után, és máris olvasópróbát jelez a próbatábla a WS Színházban: szerdán megkezdődött a Portugál-visszaszámlálás. Bemutató: május 3-án.

Jordán Tamás ezer nebulót zengetett meg a sportházban

nyugat.hu, 2008.04.18.

A direktor arra vállalkozott, hogy több mint ezer középiskolással szavaltatja el Pilinszky Apokrif című művét.

Fekete-Fehér+1 szín

Vaskarika, 2009.03.18.

Fekete és fehér. Az örök ellentét színei. A K17 galéria alkotói azonban megmutatták, milyen, amikor egy pillanatra a kettőből egy lesz, és az ellentéteken felülkerekedik a harmónia. S ha plusz egy színt adunk hozzájuk - egy másik helyszínen -, akkor azt kapjuk, ami a valóság.

A nagytestvér pornófalván is rajtatartja szemét

Vaskarika, 2009.10.31.

A pornófalva nevű sakktábla figurái egytől egyik kiszolgáltatott bábuk. A hatalom játszik velük, ide-oda rakosgatja őket a kockákon, mi pedig ölbe tett kézzel nézzük… Nézünk egy filmet, melyben a színház nyelvén elmondanak rólunk, korunkról, világunkról valamit, de ha akarjuk úgy is vehetjük, hogy csak moziban vagyunk. Döntés kérdése, és ennek joga még a miénk. Farm Bt., a Weöres Sándor Színház legújabb darabja!

Fából vaskarika - Spiró György a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2009.10.02.

A művész addig művész igazán, amíg van hite a változtatásra, amíg bízik benne, hogy jobbá formálhat valamit - ezek voltak a bevezető gondolatai Spiró György író-olvasó találkozójának a Weöres Sándor Színházban. Jordán Tamás színházigazgató nem adja fel - ez az este is annak bizonyítéka, hogy igenis meg lehet mozgatni az embereket, be lehet őket csalogatni a színházba, el lehet olvastatni velük egy könyvet…

"Lökhajtásos változat a véreres valóságról"

Vaskarika, 2009.03.08.

Ha végignézünk a történelmen, férfiak és nők valamennyi korban harcban álltak egymással, és a gyengébb nem mindig megpróbálta érvényesíteni akaratát a férfiak uralta világban. Ezért érvényes számunkra ma is Arisztophanész: Lüzisztraté című darabja, és ezért ihlette meg Hamvai Kornélt, hogy a mai viszonyokra átdolgozza. A zenés vígjáték bemutatóját március 7-én láthatta a nagyközönség a Weöres Sándor Színházban.

Kéz a kézben a színészek és a szimfonikusok

nyugat.hu, 2009.11.10.

Összefogott a Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar. A két társulat ezután közös rendezvényekkel kívánja jól lakatni a kultúrára éhes közönséget. Jordán Tamás bemutatta a „csodapalota” terveit is.