Kétségbeejtő kilátások

szinhaz.net, 2009.12.01.

Jeles egy-egy történetnek, előadásnak, satöbbinek kizárólag azokkal a részleteivel foglalkozik, amelyek érdeklik.

Pillanatfelvétel az MMIK-ból Kelemen Zoltánnal

Vas Népe, 2010.03.08.

Pillanatfelvétel: a Weöres Sándor Színház átmeneti szállásán, az MMIK büféjében; a szezontól búcsúzó Anconai szerelmesek előtt és a Malomország című verses-zenés est után. Kelemen Zoltán köszöni, jól van.

Németh Judit Tina Turnert énekel és Tankcsapdát hallgat

Vas Népe, 2010.03.14.

Budapest, Vörösberény, Szombathely, de főleg Szombathely: e tengely mentén telnek a mindennapjai Németh Juditnak. A Weöres Sándor Színház színésznője a nyolcason közlekedik, autójában hol Cecilia Bartolit, hol Tankcsapdát hallgat.

Március 15. Szombathelyen: közben majdnem tavasz lett

alon.hu, 2010.03.15.

Kelemen Zoltánnak, a Weöres Sándor Színház színészének sikerült a bravúr: megszavaltatta az MMIK előtt megjelent, korábban passzivitásra ítéltetett szombathelyieket. A többhelyszínes ünnepségen az időjárás volt a legnagyobb téma.

Jordán Tamás: 76 ezer szombathelyi kapta a díjat

Inforádió, 2010.03.17.

Szentimentálisan fogalmazva: 76 ezer szombathelyi kapta az elismerést - mondta Jordán Tamás, aki a magyar köztársasági érdemrend középkeresztjét vehette át a Weöres Sándor Színház alapítási munkásságáért.

Frayn: Kettő az egyben Amikor végképp nem tudjuk, hol az elöl meg a hátul

Vas Népe, 2010.03.22.

Azóta már többször is végigmentek - ajtóstul meg szardíniástul. A WS Színház utolsó bemutatója a szezonban Frayn Függöny fel! című bohózata, Jordán Tamás rendezésében.

Színészek mesélnek beteg gyermekeknek

Vas Népe, 2010.03.28.

Mesedélutánokat tartanak a Markusovszky kórház gyermekosztályán. A Weöres Sándor Színház színészei önként és örömmel vállalták, hogy kéthetente egy-egy órára felvidítják a beteg gyermekeket.

Cannes-ban látja először a Pál Adrienn című filmet az egyik főszereplő, Horváth Ákos

Vas Népe, 2010.05.15.

Ma este, amikor eltapsoltuk a színészeket A Herner Ferike faterja bemutatóján a Weöres Sándor Színházban, Horváth Ákos maga mögött hagyja Krekács Béla ásóját, az árokpartot; sőt, azon sem gondolkodik tovább, hogy akkor most tényleg a Herner Ferikét mutatták-e a csigakettőn (vagy valaki mást).

A „szerethető rosszfiú”, Szabó Győző Szombathelyre szerződik

nyugat.hu, 2010.06.02.

Diplomája szerint képzőművész, a Tilos az Á csaposaként fedezték fel, azóta színész (is). Nem titok, a Valami Amerikának köszönheti hírnevét, mostanság leginkább a Beugróból és a Blikk reklámjaiból ismerik. Írt könyvet, és bluest is énekel. Ősztől Szombathely színész-csapatát erősíti…

Színház az egész világ és csalfa benne minden férfi és nő! A Karneválszínház előadása

Vaskarika, 2010.08.20.

Mit tesz egy férjes asszony, ha utoléri a magány? Szeretőt tart, ahogy az elvárható, és ha betoppan inflagranti a rokonság? Színész legyen a talpán, aki ismeretlenül is eljátssza a férj szerepét! Voltaképp nem más ez, mint egy csiki-csuki bohózat, amelyben mindenki csal, a többi meg hülye. Feydeau – Desvallières : A TARTALÉK TARTALÉKOS a Weöres Sándor Színház előadásában.

Nagy Cili csatlakozott a Weöres Sándor Színház társulatához

Vas Népe, 2010.10.02.

Nagy Cili az augusztusi karneválszínházi előadásban debütált Szombathelyen: ő játszotta Angélát, Gulicska festőművész szépséges - ráadásul rendkívül jó helyzetfelismerő képességgel rendelkező - feleségét. Beszélgetni vele üdítő lelki tréninggel ér föl. Határozott és sebezhető.

Újabb Jeles embermese - a szombathelyi Kis Lord

nyugat.hu, 2010.10.31.

Jeles András rendezése szimpátiát ébreszt - holott a befogadói oldalról odafigyelést, időt igényel. A Kis lord hosszúnak valóban hosszú, de ebből a színházból még egy felvonást simán végigültünk volna. Komolyan.

A kis Lord: Jordán Tamás és Grünwald Dávid

YouTube, 2010.11.18.

Jeles András rendezésében a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata mutatta be A kis Lord című színművet 2010. október végén. Az interjúban Jordán Tamás (Lord Dorincourt) és Grünwald Dávid (Cedric Errol) szólal meg. (Szombathelyi Televízió)

Weöres Sándor Színház: zsűri előtt a homlokzat-variációk

Vas Népe, 2010.12.02.

Csütörtökön ült össze a szakmai zsűri, hogy eldöntse: melyik színházi homlokzatfríz-tervet tartja a legalkalmasabbnak a megvalósításra. A javaslatról a közgyűlés dönt.

A család mindent visz - Vass Szilárd volt a Színházszerda vendége

Westindex, 2010.12.09.

Ha lenne egy nagy kirakós játékunk, amelyhez minden szerdai kávédélután után illeszthetnénk egy kockát, rajta egy szóval, akkor a legutóbbin biztosan a család szerepelne. Vass Szilárd fiatal, három gyermekes apukaként rohangál színház, kórház, és otthon között. Alberti Zsófinak azért sikerült egy röpke órára elrabolnia a 9700 Széchényijét.

Tragédia télen, nyáron

szinhaz.hu, 2011.01.03.

A 2011-es évben az ország több pontján is készülnek Tragédia előadások. Szombathelyen 2011 januárjában, a színház új épületében Madách örök érvényű művének bemutatójával kezdődik meg a bérletes (fél) évad, és azzal együtt új korszak a színház életében.

Felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színházat

alon.hu, 2011.01.22.

Volt falfestés, fanfár, légió, díszelőadás és VIP-vendégek, ettől függetlenül családiasra sikeredett az új szombathelyi színház átadása. Egy nagyon hosszú fejezetnek van vége, most a pezsgőzés utáni hétköznapok jönnek.

Amiről a homlokzati frízminta mesél

Vas Népe, 2011.01.28.

Nem csak azért jó, hogy elkészült a WS Színház, mert ez Szombathely első, állandó társulattal bíró színháza: Filep Ákos korszerű, 21. századi épületet tervezett.

Vajda Márta a színház és a város viszonyáról, társulati létezésről, megszállottságról

Vas Népe, 2011.01.29.

A Weöres Sándor Színház nyitóelőadásán itt volt Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára. Azt is megkérdeztük tőle, hogy milyen lesz a POSZT - Jordán Tamás után. Az mindenesetre biztos, hogy nem könnyű a színházi találkozó új művészeti vezetőjét megtalálni.