A Fekete István Állatvédő Egyesület javára rendezett jótékonysági délutánt a színház

SZTV, 2011.12.05.

Ahogy ők mondták: Állati jó bulit tartottak, a bevételt pedig teljes mértékben az állatok javára ajánlották fel. A programok között szerepelt kutyás bemutató, valamint adventi készülődés és Mikulás meglepetés is, és természetesen az érdeklődők megismerhették az egyesület munkáját is.

Szeretemzene? - Hindi Fatima koncertje a Krúdy Klubban

Vaskarika, 2011.12.05.

Szeretsz, nem szeretsz című dalestjével melengette a Krúdy Klub közönségének szívét Hindi Fatima. Nekünk nem kérdés, szeretjük. A közönségnek sem: minden taps egy-egy kebelreölelés. De ki ne szeretne egy egzotikus, gyönyörű fiatal nőt? Korántsem ez a kérdés, sokkal inkább az, ő mit szeretne! Ezt boncolgatjuk, s eszmefuttatjuk meg hosszúpórázon agyunk.

„Ekkora Pukk még sosem volt!” – Szabó Győző és Zayzon Zsolt a Szentivánéji álomról

Vaskarika, 2011.12.15.

Új színpadi megoldások, egyedi rendezési stílus, háromórás játékidő – ez vár mindazokra, akik megnézik a jövő év elején színházunk soron következő darabját, Shakespeare Szentivánéji álom című művét.

Velma és Velma

Vas Népe, 2011.12.15.

November 18-án volt a Chicago bemutatója a Weöres Sándor Színházban, Keszég László rendezésében. A hetedik előadás után váltani kellett.

A szakmát népszerűsítik - "Mérnök Színház - avagy a bőröndrobogó és a xanaxok"

szekesfehervar.hu, 2012.01.31.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség nagy hangsúlyt fektet a térség, különösen Székesfehérvár fiatal, műszaki érdeklődésű diákjainak és kezdő vállalkozásainak támogatására. (videóval)

Második lett a Frisss.hu fotósa az Exponáláson

frisss.hu, 2012.02.13.

A színház nem csak az előadások terepe, mást is ad az embereknek – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház új programját. Az Exponálás során szombathelyi fotósok mérkőztek meg egymással szigorúan baráti alapon. Az első helyet Czika László az MTI, másodikat Tóth Dávid, a Frisss.hu fotósa szerezte meg.

„Mindenem az írás” - Koltai Róbert Móricz-estje a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.02.23.

Országjáró turnéra indul Koltai Róbert Napló-szilánkok címmel, melyben Móricz Zsigmond 1924-25-ös naplójával ismerteti meg a közönséget, egy rendkívüli produkció keretében. Az előadások első állomása Szombathely.

Jordán Tamás volt a Műhely vendége

SZTV, 2012.03.06.

Témák: Széllel szembe, POSzT, Rák Jóska, dán királyfi és Rokonok. A beszélgetés a Németh Judit Talán c. estjéről készült összeállítással 02:40-től indul.

Nem hallod? Üvöltök!- a mi Hamletünk

Westindex, 2012.03.10.

Hogy a szombathelyi közönség elviseli-e, hogy röpködnek a b**megek a színpadon? Hogy képes-e szembe nézni saját tükörképével? Nem könnyű, de kötelező.

Két pasi meg egy gondolatpihe

Westindex, 2012.03.30.

Kálmánczhelyi Zoli és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház két színésze különleges vállalkozásba fogtak: szavak nélkül csinálnak színházat. Mert lehet bizony, csak kelleni fog hozzá egy harmadik szereplő... a közönség.

Megkezdődött a karneváli próbaidőszak

Vas Népe, 2012.07.24.

Hétfőn délután hat órakor a WS Színház udvarán először ült össze az idei karneválszínházi társulat. Ahogy az illik, olvasópróbára készültek a színészek - csakhogy ezúttal nemigen volt mit olvasni: Andy Hefler vezetésével születik meg a darab is.

Eljön a nap, amikor ciki lesz nem színházba járni

nyugat.hu, 2012.08.27.

Ezt Jordán Tamás előlegezte meg reménykedve a Weöres Sándor Színház évadnyitóján. A könnyed hangulat még itt tartotta a színészeknek a nyarat, délutántól viszont már a munkára koncentrálnak.

Citrommese a négyzeten

Vaskarika, 2012.09.28.

Az ősszel új színházi évad köszöntött Szombathelyre. A legelső premier egy anekdotadarab, egy Molnár-komédia. A Játék a kastélyban három felvonásban, a nagyszínpadon várja a publikumot szeptember 28-tól. A rendezői székben a szombathelyi direktor: Jordán Tamás.

Ötödik gyertya - Születésnapi Gála a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.10.01.

Boldog Születésnapot Weöres Sándor Színház! A napokban múlt ugyanis öt éves a szombathelyi teátrum. A társulat, a vendégeik és a közönség együtt ünnepelte a kultúra helyi szentélyét, és vele együtt Jordán Tamás igazgatót, aki mindezt összefogja.

Reggeli vizsgák Hrabalnál - Beszélgetés Ivo Krobot rendezővel

Vas Népe, 2012.10.13.

A cseh Ivo Krobot többször rendezett már Magyarországon, legújabban a szombathelyi Weöres Sándor Színház vendége volt: a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Hrabal-kisregénynek a színpadi változatát is ő jegyzi.

Egy nyeregben Cervantesszel

Vaskarika, 2012.11.30.

Tényleg csak a halál ellen nincs orvosság? A bolondok aranykorában Don Quijote még a szélmalmokkal is harcot vív, hogy bebizonyítsa: a valóság tükrénél csak az ő páncélja fényesebb. Bátorság, hűség és a szerelem szentháromságával La Mancha lovagja spanyolul kardozik, magyarul osztja az észt, és a lehetetlennel ütközik meg, műszakállal, középkori gúnyában. Silló Sándor fantáziabörtönében raboskodtunk a Weöres Sándor Színházban.

Márkus Emíliáról szól a "Híres szombathelyi nők" című könyvsorozat új része

SZTV, 2012.12.18.

A Szülőföld könyvkiadó és Szombathely önkormányzatának együttműködésében megjelent könyvet hétfőn mutatták be a Weöres Sándor színházban, stílusosan a Márkus Emília teremben.

Jordán Tamás ezer nebulót zengetett meg a sportházban

nyugat.hu, 2008.04.18.

A direktor arra vállalkozott, hogy több mint ezer középiskolással szavaltatja el Pilinszky Apokrif című művét.

Fekete-Fehér+1 szín

Vaskarika, 2009.03.18.

Fekete és fehér. Az örök ellentét színei. A K17 galéria alkotói azonban megmutatták, milyen, amikor egy pillanatra a kettőből egy lesz, és az ellentéteken felülkerekedik a harmónia. S ha plusz egy színt adunk hozzájuk - egy másik helyszínen -, akkor azt kapjuk, ami a valóság.

A nagytestvér pornófalván is rajtatartja szemét

Vaskarika, 2009.10.31.

A pornófalva nevű sakktábla figurái egytől egyik kiszolgáltatott bábuk. A hatalom játszik velük, ide-oda rakosgatja őket a kockákon, mi pedig ölbe tett kézzel nézzük… Nézünk egy filmet, melyben a színház nyelvén elmondanak rólunk, korunkról, világunkról valamit, de ha akarjuk úgy is vehetjük, hogy csak moziban vagyunk. Döntés kérdése, és ennek joga még a miénk. Farm Bt., a Weöres Sándor Színház legújabb darabja!