Kemény lélek, lágy képzelet

Ellenfény Online, 2016.11.21.

Zsótér Sándor Ibsen kísérteteivel köszönt be a Weöres Sándor Színházba. Az előadás úgy naprakész, hogy közben különös hommage: egy 110 évvel ezelőtti Kísértetek-előadásra emlékezik.

Apád alávaló, romlott ember volt

Index, 2016.11.20.

Zsótér Sándor előadása megmutatja, mitől tud jó és fontos lenni a színház, és ezzel egy kicsit vissza is adja a hitünket ebben az egészben. Jó olyan színházat nézni, amiben az elsőtől az utolsó percig fontos dolgokról van szó a színpadon.

A szelleműzés esélyeiről

7ora7.hu, 2016.11.15.

Talányos dráma a Kísértetek, nehezebben adja magát, mint Ibsen közismertebb művei. Zsótér Sándor rendezése pedig nem könnyíti meg a néző dolgát, tőle is erőfeszítést kér, bevonja a kísértetek, élethazugságok utáni nyomozásba.

A díszlet bosszúja és hálája

Fidelio, 2016.11.14.

Zsótér Sándor Kísértetek-rendezésének és Horgas Ádám Ahogy tetszik-rendezésének is meghatározó eleme a díszlet, véli kritikusunk, aki a szombathelyi színházban járt.

Egy kislány, aki sokat dolgozik: Hartai Petra a Weöres Sándor Színház társulatából

Vas Népe, 2016.11.05.

Ragyog, csintalanul mosolyog, őzike a szeme. Legutóbb a Thália Színházzuhanyzójában zokogott egy jót, a Ványa bá ­vendégjáték után. Szonyáért megkapta a legígéretesebb pályakezdő színésznő díját.

A bónamenta íze – Grecsó Krisztián ötödik regénye is kötelező olvasmány

Vas Népe, 2016.11.01.

Hát megint itt vagyunk a WSSz­-Stúdióban, kezdődik a Kötelező olvasmány-szezon: Grecsó Krisztián érkezik új kötetével. Megyünk utána, mellette elférünk.

„A színház ilyen: az a szépsége és félelmetessége, hogy a jelenben történik!”- Interjú Horgas Ádámmal

F21, 2016.10.27.

A Weöres Sándor Színház történetében te vagy az első rendező, akinek egyszerre három produkciója is műsoron van: A dzsungel könyve, A padlás, és most az Ahogy tetszik.

Grecsó Krisztián: Ha befejezek egy regényt, annyira elkeseredem, mert írhatom a következőt

Nyugat, 2016.10.26.

Kint nyálkás, semmirevaló egy este, bent a WSSZ Stúdiószínpadán kisebb csodával felért, hogy kortárs irodalom hívószóra összejött a teltház. A vendég Grecsó Krisztián író, költő, zenész, az Élet és Irodalom prózarovatának szerkesztője.

Ilyen még nem volt magyar színpadon

Vas Népe, 2016.10.26.

A dédi bemutatásához mindenekelőtt kell egy igazán nagy formátumú, játékos kedvű színész, mondja Valló Péter rendező, aki a WS Színházban végre megtalálta a Magyarországon még sosem játszott argentin kortárs tragikomédia kulcsfiguráját. Az ideális dédi: Jordán Tamás.

Hartai Petra: Én magam voltam Barbie

Lokál, 2016.10.26.

Szereti Szombathelyt, kedveli a vasi ízeket. Jelenleg Shakespeare Rozalindáját alakítja, de a legszívesebben Csehov figuráit ölti magára. A Weöres Sándor Színház számára több egy teátrumnál, barátokra, otthonra lelt itt.

Gyökerek nélkül nem létezhet a jelen - Grecsó Krisztián a Kötelező olvasmányban

Vaskarika, 2016.10.26.

Grecsó Krisztián volt a Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmányának vendége. Az író a legújabb könyvéről, a Jelmezbálról beszélgetett Lévai Balázzsal és Jordán Tamással.

Camera obscura kísérletek Telek Balázs fotóművész posztumusz kiállításán

Vas Népe, 2016.10.24.

A Telek Balázs fotóművész (1974-2015) alkotásaiból válogatott kiállítás egyszerűen azért kapott helyet a Thea-­térben, mert fontos, hogy találkozzunk ennek a tragikusan korán félbeszakadt, mégis imponáló kortárs fotóművészi életműnek a darabjaival.

Átadták a Holdbeli csónakos-díjakat

Savaria Fórum, 2016.10.22.

A 2015/2016-os évad Holdbeli csónakos díját a színészek titkos szavazása alapján a színészek között Endrődy Krisztián, a technikai személyzetből M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens kapta.

Ahogy tetszik: Shakespeare szabad színpada benépesül

Vas Népe, 2016.10.19.

Ilyen az, amikor a képzelet valóra válik, és a nyelv révén költői képekben tobzódó szabad Shakespeare-­színpad tényleg mindenfélével benépesül. Ahogy tetszik, Horgas Ádám rendezésében a WS Színházban, lódobogással, erdővel és a szerelem változataival.

Ahogy tetszik/Mellékhatás; szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem/életem

Teremtuccse, 2016.10.17.

WSSZ, Ahogy tetszik. Horgas Ádám rendező alapossága csettintésre készteti a néző ujjait. Ez igen, vagy így, vagy sehogy, mert másképp nem érdemes, nem szabad!

Szombathelyiek a Holdbeli csónakos-díjazottak

SZTV, 2016.10.18.

A 2016-os Holdbeli csónakos-díjazottak - M. Kapornaki Rita és Endrődy Krisztián - volt a Szombathelyi TV Műhely című kulturális magazinjának vendége (01.45-től).

„Vas megyei gyerek vagyok” - Mohácsi János és Mágnás Miska, amint a WSSz¬ben kezdenek elharapózni

Vas Népe, 2016.10.18.

Hahó: vérbeli nagyoperett készül a Weöres Sándor Színházban! Ott voltunk, amikor az igazi, hamisítatlan Mágnás Miska betoppant, és máris kezdett elharapózni. „Orbitálisan kemény lesz”, ígéri Mohácsi János, a rendező.

Testvérviszály, önkény, szabadság és vágy

M5, 2016.10.17.

Egy nagy klasszikus, új köntösben, rendhagyó felfogásban - ez a szombathelyi Weöres Sándor Színház legújabb bemutatója, amelyben Shakespeare Ahogy tetszik című romantikus vígjátékát viszi színre a társulat (02.50-től).

Sírás lett a vége a WSSz nagyszínpadán: Endrődy Krisztián kapta meg a Holdbeli csónakos­-díjat

Vas Népe, 2016.10.15.

A színházi szenátus által alapított Holdbeli csónakos-­díjról a színészkollégák titkosan szavaznak: az idén Endrődy Krisztián a győztes. A technikai személyzet csapatából M.Kapornaki Rita vehette át az elismerést.

A ház ajánlata: Ahogy tetszik, avagy Shakespeare Horgas módra!

F21, 2016.10.15.

Shakespeare esetében könnyedén megszeghetők a műfaji keretek, hozzá nem illik a szabálytisztelet. Horgas Ádám rendező ráadásul mindig egy komplex műalkotásra törekszik, most is szükségünk volt minden érzékünkre.