Csonka Szilvi kicsinyített verdája is ott áll a színház makettje előtt

nyugat.hu, 2011.02.01.

Az élethű makett a szombathelyi színházavatóra készült, a kivitelező Mészáros Zsolt, fotósunk, aki a LEGO-nak köszönhetően lett a 3D-s épületek szerelmese. Aztán jött az Andrássy kastély, a Globe színház...

A legkisebb szombathelyi színészbébi – Szabóéknál vendégeskedtünk

nyugat.hu, 2011.02.09.

Szabó Tibor és Bálint Éva kisfia, Szabó Bálint Ákos január 28-án, péntek délután látta meg a napvilágot. Fotósunk a szombathelyi színész-házaspárnál járt.

Kabaré hátulról, azaz Viccel ütjük agyon

Westindex, 2011.02.21.

Hosszú, nehézkes munka eredménye, mire egy darab – esetünkben a Kabaré- előadásra kész. A Weöres Sándor Színház színészei most a kulisszák mögé engedtek bepillantást; bakikat, konfliktusokat, komikus helyzeteket játszottak újra- kivételesen rendezői kérésre, hogy mi, nézők beavatódjunk. Hát sikerült. Ez a Viccel ütjük agyon, a Thea-tér sorozat új programja.

A megnemértés diszkrét bája - Avagy tavaszt nem is egy fecske csinált már

Vaskarika, 2011.03.05.

Mint beígértük hangsúlyosan, szörfözgetünk egyet az elmúlt időszak, különösképp a Jordán Tamás feltűnése óta eltelt négy év emlékeiben, az akkori benyomásainkat is felidézzük, és természetesen a mostanra kialakult képünk is megmutatjuk annak, aki esetleg kíváncsi rá. Semmi dorongolásra nem készülünk, hisz mi magunk is hiszünk a szó szerinti agora megvalósíthatóságában. Pláne most, amikor ilyen nagy szükség van rá, és ilyen biztató az esélyek és az adottságok együttállása.

Színház: évadnyitás

SZTV, 2011.08.30.

Kilenc bemutatót tart, 4000 bérletesre számít a 2011/2012-es szezonban a Weöres Sándor Színház. Ma tartotta az évad első társulati ülését a színház, ahol dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere is köszöntötte a művészeket és tagokat.

A semmiből kellett csodát csinálni- Nagy Cilivel beszélgettünk

Westindex, 2011.09.22.

Vasárnap debütált John Osborne drámája Nagy Cili rendezésében a Weöres Sándor Színház stúdiószínpadán. Nehéz darab, súlyos gondolatokkal, elfojtott vágyakkal, elhalasztott tettekkel. A papírdoboz falai között egy pillanatra mindnyájan magunkra ismerhetünk. A bemutató előtt Nagy Cilivel beszélgettünk első rendezéséről, próbákról, és jövőbeni terveiről.

Tizenkét dühös ember Szombathelyen

szinhaz.hu, 2011.11.13.

A szombathelyi társulat Reginald Rose híres darabját vitte színpadra, Silló Sándor rendezésében. Jordán Tamás igazi közönségcsalogató darabnak tartja a 12 dühös embert, cikkünkből kiderül, nem véletlenül választotta.

Állati jó buli volt Szabó Győzővel

nyugat.hu, 2011.12.04.

Versíró és rajzpályázat, Frédi bácsi bábszínháza, vadászgörény-simogató - mindez a szombathelyi színházban.

Kapkod a szíve után

Vas Népe, 2012. 01. 03.

A szösz egyrészt len- vagy kenderrost (ami már fonható), másrészt piheszerű, könnyű szál, amit az ember többnyire igyekszik lepöccinteni a kabátjáról.

Szombathelyi mentőangyal: videoklipek polgármesteri kezdeményezésre

Vas Népe, 2012.01.11.

A Weöres Sándor Színház és a városi tévé együttműködésében készülnek az újraélesztés fontosságát hangsúlyozó videoklipek.

Fejünk felett a halál kötélen kerekez – Emberkísérlet Jelestől

nyugat.hu, 2012.01.21.

Abszurd a helyzet, itt halottnak tekintenek (ítéletem Vass Szilárd olvassa fel), meg nem született nézőnek, és kísérleteznek velem. Jeles András egyik kezével a földhöz vág, a másikkal a magasba emel. Nem egyszerű képletek darabjai, engem ezért izgatnak – színház ez olasz módra. Nem könnyű skandináv keresztrejtvény…

A Bőröndrobogó és a Xanaxok: mérnökszínház Jordán Tamással (videó)

Zalai Hírlap, 2012.02.02.

A zalaegerszegi Keresztury ÁMK-ban Jordán Tamás színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója és a teátrum művészei tartottak előadást az egerszegi középiskolák műszaki érdeklődésű diákjai számára.

Játék és élet

Népszabadság, 2012.02.10

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a szombathelyi teátrum igazgatója kártyával a kezében született, ötévesen már tudott snapszerozni. Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna Kazinczy-díjas győri tanárnő hétévesen Gogol elbeszélésétkezdte el olvasni, mert úgy gondolta, hogy a méretre legkisebb kötet a gyerekkönyv.

A SzínházSzerda vendége Soós Péter rendező

Vas Népe, 2012.02.26.

Mi az összefüggés a boksz és a bölcsészet között? Hát a rendszerváltás meg a Hamlet között? Soós Péter rendezőtől ezekre a kérdésekre is választ kaptak mindazok, akik ott voltak a legutóbbi szombathelyi SzínházSzerda-délutánon.

Rokonok közt

Vas Népe, 2012.03.12.

A válogatás sosem a véletlen műve: az Irokéz Gyűjtemény negyedik tárlatán látható groteszk arcképek jól illenek a WS Színház Rák Jóska...-bemutatójához.

Színházban jártak a Haladás-futballisták

haladas.hu, 2012.03.13.

Jordán Tamás meghívására hétfő este a szombathelyi Weöres Sándor Színházban jártak a Haladás játékosai.

Költészet napja: közös versmondás Sárváron

Vas Népe, 2012.04.11.

A költészet napja alkalmából szerdán 13 órakor 600 diák mondta együtt Nagy László versét a sárvári Kossuth téren.

Nagyon jól vagyok

Vas Népe, 2012.04.16.

Miért is akar bemenni az ember az oroszlán barlangjába? Biztos, mert izgalmasnak találja. Pont, mint egy Top Dogs-próbát, Béres Attila vezetésével.

Mi lesz a vége?

7ora.7.hu, 2012.04.25.

Háy János nem az a szerző, aki akár a múltat, akár a jelent a legcsekélyebb mértékben is biztatónak látná és láttatná, a Rák Jóskánál viszont a néző is arra kényszerül, hogy húsz évvel későbbről, a mából nézzen vissza akkori várakozásaira (már ha életkoránál fogva ezt megteheti), és ez a visszanézés legalábbis ironikus, ha nem éppen keserű mellékízt ad a nem egyszer kifejezetten szórakoztató előadásnak.

Madárkalitkába zárt komédia

Vaskarika, 2012.05.05.

Végy pár jó színészt, adj hozzá egy remek sztorit, keverd meg a szálakat, és főzd, amíg a közönség a könnyét nem törölgeti a nevetéstől. Már színpadon a Weöres Sándor Színház legújabb darabja, Molière műve: A nők iskolája.