"Mindig ilyen színházra vágytam"

Heti Válasz, 2011.02.01.

Nem csalódott-e, amiért be kell érniük a megálmodottnál kisebb épülettel? Mit értsünk profán "miséken"? Miért éppen Stohl András műsorvezetésével tartották a bokrétaünnepet? Kérdéseinket Jordán Tamás igazgatónak tettük fel.

A Pygmalion-premier avatja föl a színház kamaratermét

Vas Népe, 2011.02.03.

Ez nem a My Fair Lady - mondja Keszég László rendező: az idős és bölcs G. B. Shaw Pygmalionjából hiányzik a happy end. Kedden délelőtt ott voltunk a (vissza)olvasópróbán.

SzínházSzerda: Nagy Cili játszik, énekel, rendez és válaszol

Vas Népe, 2011.02.06.

Szabó Tibor személyében felkészült riporter fogadta Nagy Cilit a legutóbbi SzínházSzerda pódiumán. Cili franciásan finom szépségéhez passzolt Peltzer Géza franciás harmonikajátéka is.

„Kezdjétek végtelen pályátokat”

szinhaz.net, 2011.01.21.

A játszók ki-belépnek a vászon mögül és mögé, figyelemreméltó pontossággal idomulnak a vetített valósághoz... - Markó Róbert Az ember tragédiájáról - KRITIKA

Manipulálja újfent a Karneválszínházat! – Most beleszólhat!

nyugat.hu, 2011.02.26.

A különleges szombathelyi színházi projekt, a Netkomédia új fejezethez érkezett. A zsűri előzetes szűrése után Kiss Judit Ágnes és Lőrinczy Attila szinopszisa közül dönthetjük el, melyiket szeretnék Karneválszínházon látni. A szavazatokat március 2-ig várják.

Depresszióra heti 60 perc Kiss Mari

Vaskarika, 2011.03.11.

Kivételesen csütörtökön került megrendezésre a SzínházSzerda soron következő találkozója, melyben Kálmánchelyi Zoltán Kiss Marit „látta vendégül” a Café Frei színpadán. A Weöres Sándor Színház színésznője a tőle megszokott széles mosollyal társalogta végig a kora esti órácskát, s közben áradt belőle az optimizmus és a harmónia.

A színház szíven lő, és kész

Vas Népe, 2011.08.27.

A sors rendezte úgy, hogy Lázár Kati Kossuth-díjas színművésszel a szombathelyi Markusovszky kórház balesetsebészeti osztályának egyik hűvös szobájában beszélgetünk. Az ágya mellett járókeret, a lénye csupa elevenség.

DühöngŐ fiatalok Szombathelyen

nyugat.hu, 2011.09.20.

Mert hiába diplomáztunk és vagyunk fehérek, akkor sincs normális munka, ha nincs hátszeled, esélyed sincs hogy vigyed valamire. Csak a harang marad? – Nagy Cili és a WSSZ válasza.

Jordán Tamás vezényelte Berzsenyi: A közelítő tél című versét

Vas Népe, 2011.09.30.

A több száz gyerek együttes versmondását a Székesegyház előtt Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház igazgatója vezényelte. Elhangzott: Berzsenyi: A közelítő tél.

Kis versmondás, nagy élmény

Vas Népe, 2011. 11. 28.

A nagy versmondás után itt van a kis versmondás: Jordán Tamás ezekben a hetekben iskoláról iskolára, pontosabban osztályról osztályra jár.

Színházi előadással népszerűsítették a mérnöki életpályát

MiNap Online, 2011.11.30.

Művészi eszközökkel átadott élmények segítségével igyekszik a középiskolás korosztály körében népszerűsíteni a mérnöki-természettudományos pályákat és területeket a regionális innovációs ügynökségek és a Jordán Tamás által vezetett szombathelyi Weöres Sándor Színház.

Nálunk a karácsony nagyon nagy családi ünnep

Vas Népe, 2011.12.24.

Nem kell engem óvni, sőt: terhelni kell és dolgoztatni , mondta Csonka Szilvia 2009. elején, amikor az éppen útnak induló WS Színházban először ültünk le beszélgetni. Most fölragyogó mosollyal kommentálja a szembesítést : munka, terhelés van bőven.

Zarándokének - Jeles András újra Szombathelyen rendezett

szinhaz.hu, 2012.01.25.

Jeles András újra a Weöres Sándor Színházban rendezett, ahol január 20.-án mutatták be Fukazava Hicsiró Zarándokénekéből készült előadását.

Bővül a család: Szabó Tibor és Bálint Éva nyár végére várják második gyermeküket

Vas Népe, 2012.01.28.

Szabó Tibor és Bálint Éva február 21-én állampolgársági esküt tesznek. A nyár végére várják második gyermeküket. Áldott ez az állapot - szó szerint szerint és átvitt értelemben is.

Mérnök-színház

Zalaegerszegi TV, 2012.02.01.

Meghökkentő módon igyekeznek mérnök-hallgatókat toborozni a Nyugat-magyarországi Egyetemre: a szombathelyi Weöres Sándor Színház afféle egyfelvonásos darabban népszerűsíti a műszaki pályát.

Pripacsok

Ellenfény, 2012.02.06.

Ennek a Szentivánéji álomnak a középpontjában nem az átmenet rítusán sikeresen áteső – a felnőttek társadalmába éppen betagozódó – fiatal szerelmesek állnak, hanem az idősebb generációk. Határ-átlépés ez is: előbb ágálni az idő múlása ellen, aztán szépen elfogadni, hogy még annyit se mondtál, „jegybanki alapkamat” – és az ifjúság máris elsuhant.

Vegyenek bérletet!

nyugat.hu, 2012.02.21.

A Weöres Sándor Színház színészeinek tréfás bemutatkozása február 21-én a Farsang Farka elnevezésű hagyományteremtő programon a Fő téren.

Rák Jóska, dán királyfi

SZTV, 2012.03.07.

A rendszerváltás és az elmúlt 20 év tanulságaival szembesíti a nézőt a Weöres Sándor Színház legújabb előadása, amelynek bemutatóját pénteken láthatja a közönség. A budapesti Soós Péter első szombathelyi rendezése Háy János Rák Jóska, dán királyfi című darabja.

Mindent elnyel a mocsok – Rák Jóska a WSSZ-ben

Westindex, 2012.03.13.

A Weöres Sándor Színház tavaszi bérletének első bemutatója Háy János Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiája. Az előadás telitalálat, csak azt nem tudjuk, hogy nevessünk-e vagy sírjunk...-

A Rokonok már a spájzban vannak

nyugat.hu, 2012.03.15.

Nem sodor magával ez az amúgy szövevényes, oknyomozással felérő móriczi panama-sztori… – A szombathelyi színház premierjén jártunk.