Kis versmondás, nagy élmény

Vas Népe, 2011. 11. 28.

A nagy versmondás után itt van a kis versmondás: Jordán Tamás ezekben a hetekben iskoláról iskolára, pontosabban osztályról osztályra jár.

Színházi előadással népszerűsítették a mérnöki életpályát

MiNap Online, 2011.11.30.

Művészi eszközökkel átadott élmények segítségével igyekszik a középiskolás korosztály körében népszerűsíteni a mérnöki-természettudományos pályákat és területeket a regionális innovációs ügynökségek és a Jordán Tamás által vezetett szombathelyi Weöres Sándor Színház.

Nálunk a karácsony nagyon nagy családi ünnep

Vas Népe, 2011.12.24.

Nem kell engem óvni, sőt: terhelni kell és dolgoztatni , mondta Csonka Szilvia 2009. elején, amikor az éppen útnak induló WS Színházban először ültünk le beszélgetni. Most fölragyogó mosollyal kommentálja a szembesítést : munka, terhelés van bőven.

Zarándokének - Jeles András újra Szombathelyen rendezett

szinhaz.hu, 2012.01.25.

Jeles András újra a Weöres Sándor Színházban rendezett, ahol január 20.-án mutatták be Fukazava Hicsiró Zarándokénekéből készült előadását.

Bővül a család: Szabó Tibor és Bálint Éva nyár végére várják második gyermeküket

Vas Népe, 2012.01.28.

Szabó Tibor és Bálint Éva február 21-én állampolgársági esküt tesznek. A nyár végére várják második gyermeküket. Áldott ez az állapot - szó szerint szerint és átvitt értelemben is.

Mérnök-színház

Zalaegerszegi TV, 2012.02.01.

Meghökkentő módon igyekeznek mérnök-hallgatókat toborozni a Nyugat-magyarországi Egyetemre: a szombathelyi Weöres Sándor Színház afféle egyfelvonásos darabban népszerűsíti a műszaki pályát.

Vegyenek bérletet!

nyugat.hu, 2012.02.21.

A Weöres Sándor Színház színészeinek tréfás bemutatkozása február 21-én a Farsang Farka elnevezésű hagyományteremtő programon a Fő téren.

Rák Jóska, dán királyfi

SZTV, 2012.03.07.

A rendszerváltás és az elmúlt 20 év tanulságaival szembesíti a nézőt a Weöres Sándor Színház legújabb előadása, amelynek bemutatóját pénteken láthatja a közönség. A budapesti Soós Péter első szombathelyi rendezése Háy János Rák Jóska, dán királyfi című darabja.

Mindent elnyel a mocsok – Rák Jóska a WSSZ-ben

Westindex, 2012.03.13.

A Weöres Sándor Színház tavaszi bérletének első bemutatója Háy János Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiája. Az előadás telitalálat, csak azt nem tudjuk, hogy nevessünk-e vagy sírjunk...-

A Rokonok már a spájzban vannak

nyugat.hu, 2012.03.15.

Nem sodor magával ez az amúgy szövevényes, oknyomozással felérő móriczi panama-sztori… – A szombathelyi színház premierjén jártunk.

A gondolat szabadon száll – a költészet napja a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.04.12.

A Weöres Sándor Színházban József Attila Szabad- ötletek jegyzéke című vallomásával ünnepelték a jeles dátumot. Jordán Tamás megjelenítésében hitelesen tárult elénk a költő önmagával és az élettel vívott harca.

Egy igazi válságdráma – Top dogs a Weöres Sándor Színházban

Westindex, 2012.05.12.

Mi történik azokkal a cégvezetőkkel, akiket ilyen-olyan okok miatt elbocsátanak munkahelyükről? Hogyan tudják elkezdeni újra felépíteni életüket gazdasági (és mindenféle) válság idején? És ami még fontosabb kérdés: hogyan lehet egy ennyire aktuális témát ma a színpadon feldolgozni?

Miért sötét színűek a nézőtéren az ülések? – kulisszatitkok a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2012.09.16.

(...) Érdeklődésünk nemcsak egy-egy darab megtekintéséig, vagy egy rendezvényen való részvételig terjed, jó lenne minél többet megtudni a háttérről, a kulisszatitkokról is. Erre adott lehetőséget a színház a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz kapcsolódva.

Repülő reflektor

Magyar Narancs, 2012.07.05.

Akkor most elmondom, milyen az a nézőbarát előadás...

Százak mondtak verset a Balaton partján

Napló, 2012.09.28.

Közel hétszáz diák szavalta el közösen József Attila Eszmélet című versét Jordán Tamás vezényletével pénteken az Erzsébet ligetben.

Kiállítás: fotók, szobrok, galambok között vezet az út a Hrabal-előadásra

Vas Népe, 2012.10.09.

A Szigorúan ellenőrzött vonatok premierjének estéjén nyílt meg és november 9-éig látható a Weöres Sándor Színházban, a Márkus Emília Terem előterében A Hrabal-galaxis pillanatképei című vándorkiállítás, mintegy utat mutatva az előadásra érkezőknek.

A frontális oktatás már nem csodaszer

eduline.hu, 2012.10.30.

A Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói láthatták először a fővárosban azt a rendhagyó színházi előadást, amely a mérnöki pályáról és az abban rejlő lehetőségekről szól. Lady Gaga, Merlin varázsló és egy különleges magyar találmány nyomában.

Trokán Péter: "Köszönettel tartozom a hölgyeknek"

nyugat.hu, 2012.11.30.

Vannak férfiak, akik az évek előrehaladtával nemhogy veszítenének erejükből, de ötven felett élik meg férfiasságuk fénykorát. Vannak színészek, akiknek a Nemzeti Színház a végcél, és vannak, akik kockáztatnak, és Szombathelyre szerződnek. Trokán Péterrel egyik témából a másikba vágtunk.

Piros sapka, piros orr - Színházszerda Vass Szilárddal és Unger Tündével

Vaskarika, 2012.12.06.

„Sokkolóan festhetek piros orrban” - mondta magáról Vass Szilárd a heti Színházszerdán a Café Freiben, ahol Unger Tünde tőle és a gyerekeitől kérdezgetett. December legpirosabb és legputtonyosabb napjára hangolták a színházrajongókat a késő délutáni órákban.

Cirkusz: fuzionál a színház és az egyetem

Vas Népe, 2013.01.02.

Január 4-én 19 órakor kezdődik a Hemzsegő szívek bemutatója a WSSz nagyszínpadán: így fuzionál a színház és az egyetem.