Percenként kész egy emlék - Tóth Krisztina magas labdája a könyvtárban

Vaskarika, 2010.04.03.

Március 31-én Tóth Krisztina költő, műfordító volt a Kötelező olvasmány aktuális vendége. A „feldobott labda” köré szövődő irodalmi est rétora Lévai Balázs volt, közreműködött Vlahovics Edit és Jordán Tamás.

Jordán Tamás: Mediawave, mint az a bizonyos falat kenyér

Kisalföld, 2010.05.03.

Jordán Tamással, a szombathelyi Weöres Sándor Színház megalapítójával több Mediawaves programon is összefutottunk. Megkérdeztük tőle, mit gondol a fesztiválról.

Utcai filmműhely a MEDIAWAVE-en

Kisalföld, 2010.05.05.

A műhelymunka során főleg saját történeteket várnak a szervezők, melyeket a Weöres Sándor Színház színészeinek – így mások mellett Szabados Mihály vagy Csonka Szilvia – szereplésével, valamint profi operatőrrel és vágóval készíthetnek el a jelentkezők. A forgatás helyszínéül a Savaria mozi mögött található Művészetek Árkádjának egy része szolgál, ahol színházi díszletekkel rendeznek be a jelenetekhez szükséges filmműtermet.

Színésztársalgó

SZTV, 2010.05.04.

A Színésztársalgóban ismét színes volt a paletta: betekinthettek velünk egy készülő meseopera ének meghallgatására, bemutattuk a színház fodrászait, ellátogattunk a Markusovszky Kórházba, ahol színészek meséltek beteg gyerekeknek, a Spartacus Sporttelepre, ahol az Aranykorúakkal küzdött meg a társulat, és újra szétnéztünk a színház építkezésén is. (Május 11-én új műsorral jelentkezünk.)

Hiányszakmák a színpadon

Kisalföld, 2010.05.11.

Varázslattal valószínűleg nem oldható meg, hogy a hiányszakmák tanulására hirtelen sok diák jelentkezzen, de Jordán Tamás társulata ezt kísérli meg egy színházi előadás keretében.

Győztes színház: Molnárra Miller, Anconára Berlin, Függöny...-re Naftalin

Vas Népe, 2010.06.01.

Győzött Ancona: a Weöres Sándor Színház 2009/2010-es évadában az Anconai szerelmesek című előadást nézték meg a legtöbben.

Karneválszínház: a szabadtéri előadások hamvas bája

Vas Népe, 2010.08.14.

A színháztörténeti sorozat most bohózatot kínál a Karneválszínházban - az idén is a Megyeháza udvarán. A bohózatban semmi sem az, aminek látszik - vagy mégis?

Ilyen még nem volt: bohó(zati) tartalék a nyárból - vendégjáték az MMIK színháztermében

Vas Népe, 2010.09.07.

Szeptember 11-én 15 és 19 órakor az MMIK színpadára lép A tartalék tartalékos. (Mind a kettő.) Ez az első év, hogy a karneválszínházi előadás beköltözik a kőszínházba.

Szabó Győző is körbejárta az épülő szombathelyi színházat

nyugat.hu, 2010.09.04.

Bejárással vette kezdetét a szombathelyi évad: a társulati ülésen a Weöres Sándor Színház csapatostul kivonult, és szemlét tartott az egykori Hemo-nál. – Galéria az épülő színházról, látványtervek, infók miegymás.

Az ember tragédiájával nyílik új helyén a Weöres Sándor Színház

alon.hu (MTI), 2010.09.15.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház számára a 2010-2011-es színházi évadban a legkiemelkedőbb esemény a "csodák palotájának", vagyis a színház felújított, átalakított épületének elfoglalása lesz - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján szerdán Jordán Tamás igazgató.

Pénz, paripa, fegyver - Jordán Tamás színiigazgató sajtótájékoztatott

Vaskarika, 2010.09.16.

Harmadik szezonját kezdte meg a Weöres Sándor Színház. Ennek apropójából a társulatban bekövetkezett változásokról, a műsoron maradt darabokról, az új évad előadásairól, a színház anyagi forrásairól illetve a Csodapalota tervezett megnyitójáról beszélt szerdán 11 órakor, sajtótájékoztató keretében Jordán Tamás színiigazgató.

Kávézók és akcióregény - kávé Frei Tamással

nyugat.hu, 2010.10.14.

Frei Tamás saját bevallása szerint akár négy napig is tudna mesélni arról, hogyan született meg a nevét viselő kávézóhálózat, de szombathelyi látogatása alkalmával megelégedett néhány perccel is.

Egy bajomi jó beszélgetés Bajomi Nagy Györggyel - Színházszerda a Café Frei-ben

Vaskarika, 2010.10.23.

A próbák között vagy újságot olvas, vagy honfoglalózik, színészként alakította Gerébet a Pál utcai fiúkban, kivételesen úgy, hogy nem árulta el őket, gimnáziumi évei végén pedig döntenie kellett a két nagy szerelem, a vízilabda és a színház között. Szerencsénkre utóbbit választotta. A Színházszerda második előadásán Németh Judit kérdezte őt a Cafe Freiben.

Az évszázados álom valósággá vált - felavatták a Weöres Sándor Színházat

Westindex, 2011.01.23.

Be van fejezve a nagy mű- szombat este ünnepélyes keretek között is felavatták a Weöres Sándor Színházat. Fényfestés, szalagátvágás, ökumenikus istentisztelet, Puskás Tivadar polgármester köszöntő beszéde, Hende Csaba és Szőcs Géza üdvözlő szavai, Jordán Tamás pohárköszöntője- végig ott voltunk, mindent megörökítettünk. Méltóságteljes, kifogástalan, alkalomhoz illő esten vagyunk túl- sokáig emlékezni fogunk rá.

Karneválszínház - Men in black: Gyula és Viktor

Vas Népe, 2011.08.22.

Pénteken itt is átvonult egy könnyű hidegfront, úgyhogy a megyeháza udvarán egy órával később kezdődött a Könnyű préda-premier. Meg se állt a mesés végkifejletig. Direkt jó, hogy közben ránk esteledett.

A feketeöves színész: Budai Dávid a Cafe Frei pódiumán

Vas Népe, 2011.09.18.

"Szervusz, Dávid!", üdvözli a fiatal Budai kollégát Horváth Ákos a Cafe Frei pódiumán. Az új évadban sem maradunk SzínházSzerda nélkül: a Weöres Sándor Színház volt stúdiósai mesélnek magukról - most már ők is a társulat teljes jogú tagjai.

Tündi csodálatos élete

Vas Népe, 2011.09.29.

A szituáció mindig ugyanaz - a szombathelyi Weöres Sándor Színház két színésze beszélget egymással -, és mégis minden SzínházSzerda-délután nagyon más a Cafe Frei pódiumán. Legutóbb Németh Judit kérdezte Unger Tündét. Belső utakon jártunk, sok zenével, telt ház előtt.

SzínházSzerda Mertz Tiborral a Café Freiben

Vaskarika, 2011.10.22.

Október 19-én a Cafe Frei SzínházSzerda pódium beszélgetésén Alberti Zsófia kérdezte Mertz Tibort a Weöres Sándor Színház új tagját, akit "Az ember tragédiája" Lucifer szerepében ismerhetett meg a szombathelyi közönség.

Hetvenhét - Mesepremier a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2011. 11. 03.

Új szín a palettán: a hétvégén mesebemutató volt a Weöres Sándor Színház Márkus Emília-termében. A Hetvenhét igazi "bevonós" előadás.

A pódiumon Sally és Velma: Fekete Linda

Vas Népe, 2011.11.06.

Fekete Linda röpköd, ragyog, nevet, mesél és énekel, magával ragad és lehengerel; és biztos a fákat is jól megölelgetné, ha éppen lennének a közelben fák. Bár a közönség olyan sűrű, mint valami barátságos erdő, mondjuk valahol Brazília közepén.