Te hol voltál az elmúlt 10 percben?

origo.hu, 2012.06.18.

A legjobb rendezés, a legjobb női mellékszereplő és a legjobb jelmez díját nyerte meg a POSZT-on Mohácsi János és Mohácsi István Shakespeare-értelmezése: a Szentivánéji álomban egy középkorú pár házassága válságba jut, a kapuzárási pánikkal küzdő felek szeretőket tartanak, és ahogy csak lehet, megpróbálnak keresztbe tenni a másiknak. Kritika.

Fáy Miklós: Neki dudál a kis kamion

Mozgó Világ, 2012. július

Ez, ugye, nem Shakespeare. Nem is Arany János, nem Nádasdy Ádám, nem Varró Dániel. Némi meglepetésre kiderül, hogy valószínűleg nem is Mohácsi János vagy István, bár szerzőként ők vannak megjelölve a színlapon, Shakespeare alapján, de csak mert ők mondták ki a végső szavakat.

Vigyázzunk az átokkal, mert valóra válik

Vaskarika, 2012.08.25.

Császárok napja, ez a címe a Weöres Sándor Színház előadás-sorozatának, ahol a nézők egy-egy császár életével ismerkedhetnek meg szórakoztató formában. A Savaria Karnevál idején ki más kerülhetne sorra, mint Claudius Hollósi Frigyessel. A Megyeháza udvarán megismerkedhettünk Claudius korának képzeletbeli mindennapjaival.

„Ne legyünk hülye.” Ismeretlen szerző Shakespeare nyomán

Népszabadság, 2012.09.04.

Nem mindig tesz jót a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) az előadásoknak. Kivéve, ha igen. Van, hogy az ambíció legyűri a technikai akadályokat.

A Szentivánéji álom a WS Színházban

Vas Népe, 2012.10.28.

A Mohácsi-féle Szentivánéji álom a WS Színház sikerelőadása, sok szakmai díja mellett a közönség is szereti. A múlt évadbeli bemutató után ráadásul most újjá is született: benne Alberti Zsófi Heléna, Czukor Balázs Lysander szerepében debütált.

A Homo Ludens Mozgásszínház a WSSz stúdiószínpadán

Vas Népe, 2012.11.03.

Nevünk minekünk nincs, mert minek címmel készül mozgásszínházi előadás a 100 éve született – nagyon, de nagyon „mai” – Örkény István tiszteletére a WSSz stúdiójában.

Emília-keringő: Márkus Emma a Híres szombathelyi nők sorozatban

Vas Népe, 2012.12.18.

Hol máshol: a WSSz Márkus Emília Termében mutatták be a Híres szombathelyi nők című sorozat legújabb, Márkus Emília pályaképét megrajzoló kötetét.

Kemencébe művészetet, mennyországba zenét, halálmenetbe életet

Vaskarika, 2012.12.20.

Ötödik alkalommal bolyongtunk a szépség toronymagas betűi között. Az irodalom, a zene és a képzőművészet miértjét és mikéntjét kutattuk. Idegenvezetőink, Jordán Tamás, Dr. Fűzfa Balázs, Mérei Tamás, Oroszy Csaba és T. Takács Tibor voltak. Nagyítót a kézbe, térképet elő, a navigációt viszont kikapcsolni!

Misszionárius, széllel szembe

Népszava, 2013.01.15.

Jordán Tamásnak fontos, hogy az emberek fölfedezzék maguknak a színházat, olyan helynek tartsák, ahol nekik elő kell fordulniuk, ahol gondolkodni kell. Erről is beszélt a Kossuth-díjas színész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház direktora, aki ma 70 éves.

Idegtépően kínos kijózanodás

Népszava, 2013.02.09.

Főleg arról regél ez a féktelenül ötletdús, játékkedvtől duzzadó produkció, hogy a fölöttünk állók, a hatalommal rendelkezők, mennyi bajt csinálhatnak, milyen káoszt idézhetnek elő végiggondolatlan, hozzá nem értő cselekedeteikkel. Hogyan packázhatnak velünk, miközben mi folyamatosan szívunk.

Dosztojevszkij-próbák 4.

Ellenfény, 2013.02.20.

Jeles András kezdettől jelen van az öt éve megalapított Weöres Sándor Színház életében: A nevető ember, A kis Lord és a Zarándokének után most Dosztojevszkijjel lépett dialógusba. A félkegyelmű címszereplője Czukor Balázs, premier március elsején.

Orosz rulettből jeles

Alon, 2013.03.01.

A tavaszi ciklust idén Jeles András nyitotta a Weöres Sándor Színházban. A híres orosz író Dosztojevszkij: A félkegyelmű című művét állította a Márkus Emília terem színpadára.

Jordán Tamás színházat alapít Szombathelyen

index.hu, 2007.04.26.

A Nemzeti Színház jelenlegi főigazgatójának megbízatása év végén lejár, és Jordán Tamás jövőre már mással szeretne foglalkozni. Szombathely első kőszínházának épülete ugyan még nincs, de hamarosan Jordán közreműködésével belekezdenek a részletek kidolgozásába.

Weöres Sándor Színház: 9700 – műfaja csapatjáték

alon.hu, 2009.01.14.

Jordán Tamás annyiban már mindenképpen beváltotta ígéretét, hogy közönségdarabot kaptunk. A Weöres Sándor Színház első darabjának teljes második felvonását még a bemutató előtti egyik próbán láttuk. A habkönnyű 9700 egészen biztos, hogy a szombathelyieknek és nem a fővárosi kritikusoknak készült.

Szombathelynek van színháza! (A 9700 premierje)

nyugat.hu, 2009.01.17.

Feri Bácsi színházat csinált a Szaratov hűtőszekrényből eszkábált időgéppel. (Feri bácsi szerepében: Jordán Tamás. Jordán Tamás szerepében: Feri bácsi.) Péntek este megtörtént a varázslat, a Hemo-ból valódi zenés-táncos színház lett. Köszönhetően a szombathelyi társulatnak és közönségének.

Számvetés és jövőkép

Vas Népe, 2009.09.05.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház ismét tájékoztatást ad az új évadról. Mindenekelőtt Jordán Tamás igazgató köszönti a színházlátogatókat.

Egy kék szemű óriás

Vas Népe, 2009.10.30.

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház Jászai-díjas színésze önálló estre készül - muzsikusokkal körülvéve. A pincér dalai-nak premierje november 8-án lesz a színház klubjában.

Magritte almája

Vas Népe, 2009.11.10.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház pártiumi és magyarországi turnéja befejezéseként érkezett vasárnap délután a szombathelyi Weöres Sándor Színházba "Három tánc Beckettre" című mozgásszínházi előadásával.

Csók, könny, vegeta

Vas Népe, 2009.11.24.

Csákányi Eszter Orlandót megszégyenítő sebességgel vált alakot újra és újra: A hét asszonyáért az idén megkapta a kritikusok díját - mint a legjobb női főszereplő. Akkor most melyikért is?

Anconai szerelmesek: zenés darabbal kezdi az évadot a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2009.08.26.

Béres Attila rendező tegnap - az első találkozás alkalmából - maga olvasta föl az Anconai szerelmesek című komédiát a színészeknek. Mert a hagyomány - az hagyomány.