Jordán Tamás tele tervekkel - Újabb felemás színházi szezon előtt

nyugat.hu, 2010.09.16.

A szombathelyi színház támogatásának fele még hiányzik, de Jordán Tamás bizakodó: „Vigasztalás lehet, hogy Szőcs Géza államtitkár tud erről a helyzetről és keresi a lehetőségét annak, hogy a hiányzó pénzt valahogy a részünkre megszerezze.”

Már visszafelé számolhatják a napokat a "csodapalota" lakói

Westindex, 2010.09.15.

A harmadik évadot kezdte meg a Weöres Sándor Színház, erről Jordán Tamás színházigazgató szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót. Szó esett az idei évad programjairól, premierekről és műsoron maradó produkciókról, új kezdeményezésekről, a társulat távozó és tagjairól és természetesen a „csodapalotáról” is.

Netkomédiások

Vas Népe, 2010.09.25.

Máris lehet ötletelni: megkezdődtek a jövő évi szombathelyi karneválszínházi előadás előkészületei. Újdonság, hogy a közönség az első pillanattól részese és alakítója az eseményeknek. Nélküle az előadás tényleg nem jöhet létre.

Színházszerda a Cafe Freiben - „Afrika zamata, parfümös, boldog, forró, ifjú pára”

Vaskarika, 2010.10.15.

Színházszerda - ismét egy új, és reményeink szerint hagyományteremtő programsorozat vette kezdetét október 13-án Szombathelyen, a nemrég nyílt Cafe Frei falai között. Olyan hangulatú beszélgetéssorozat, amely vállaltan egy színházi társalgó légkörét hivatott megidézni a kávézó látogatói előtt.

Sors-szimfónia

Vas Népe, 2010.11.06.

...rajta túl derengő csillagok: Jeles András előadása, A kis Lord a végtelenbe nyit utat a Weöres Sándor Színházban. És ahogy a romantikusan szép leporelló képei peregnek, az ember nem kíván mást, csak nézhesse még.

Sztár bármikor lehetsz, a művészhez hosszú út vezet”- Csonka Szilvia volt a SzínházSzerda vendége

Westindex, 2010.11.26.

Bűbájos, elragadó, megkapó személyiség, jelenség Csonka Szilvia. A gyermeki derű és a felnőtti élettapasztalat keveredik benne. Amerre jár, mosolyt fakaszt, nyugalmat áraszt. A színpadon épp úgy, mint az életben, az utcán, a bankban, vagy egy kávé mellett. Endrődy Krisztián most őt kérdezte.

Vass Szilárd Atlantisról érkezett a WS Színházba

Vas Népe, 2010.12.12.

Képzeljük el, hogy egy kb. kétéves kisfiú kora reggel, az ágyban az édesapja fején ugrál. Boldog. A jelenetet a papának a hálószobában elhelyezett tükör "közvetíti." Nem, nem színházi abszurd: ez a kőkemény valóság Vass Szilárdéknél, ahol gyerekből három is van. SzínházSzerda, Cafe Frei, telt ház.

A magyar kultúra napján adják át az új Weöres Sándor Színházat

Vas Népe, 2011.01.17.

Claudius császár küldöttje hozza majd az ollót a szalag átvágásához január 22-én szombaton, a 18 órakor kezdődő színházavatóra. A szombathelyi Weöres Sándor Színház épületét akkor adják át hivatalosan.

Színházavató ünnepség szombaton

SZTV, 2011.01.17.

A Weöres Sándor Színház teljes társulata fellép Az ember tragédiája című darabban. Ezzel az előadással avatják fel január 22-én, a Magyar Kultúra Napján az új színházépületet. Hétfőn sajtótájékoztató keretében ismertették a nyitóünnepség programját.

Az ember tragédiájával megnyílt a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2011.01.24.

Két felvonásban nyílt meg Szombathely első, állandó társulattal rendelkező kőszínháza: pénteken este a Premier-bérletes közönség láthatta Az ember tragédiáját az Akacs Mihály utcai Weöres Sándor Színházban; szombaton este pedig megtörtént az ünnepélyes szalagátvágás is.

"Csak annyit tudok angolul, hogy HBO..."

Fidelio, 2011.08.20.

Lőrinczy Attila új darabjában Udvaros Dorottya, Lázár Kati, Jordán Tamás és Hollósi Frigyes lép fel Szombathelyen. (videóval)

DühöngŐ: bérleten kívül a stúdiószínpadon

Vas Népe, 2011.09.22.

DühöngŐ - Ingyencirkusz két részben címmel mutatta be a Weöres Sándor Színház John Osborne világhírű drámáját (Look back in Anger), bérleten kívül, Nagy Cili rendezésében.

Zalán Tibor mesepremierjére készül a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2011. 10. 21.

Az Életünk folyóirat különszámot szentelt Zalán Tibornak, a WS Színház Zalán Tibor mesebemutatójára készül: logikus volt hát, hogy a Krúdy Klubban legyen Életünk-délután, természetesen Zalán Tibor közreműködésével.

A pókerjátszma

Vas Népe, 2011.11.09.

A Weöres Sándor Színház két bemutatóra készül egy időben: a Márkus Emília-teremben főpróbahetezik A tizenkét dühös ember; a nagyteremben pedig Keszég László vezetésével musical készül. Ezúttal Chicago-próbán jártunk.

Tizenkét dühös öltönyös (kritika)

nyugat.hu, 2011.11.12.

Azért nem rossz újság, hogy olyan színháza van Szombathelynek, ahol 12 egymástól teljesen különböző férfikaraktert így össze lehet terelni. Nem rossz ez a Tizenkét dühös ember, pedig nagyon nem volt kedvem hozzá.

Ölbe duplaszaltó – Chicago a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2011.11.19.

Végre egy vérbeli, hazugságokból szőtt, szatirikusságával a helyén találó, tisztességben és morálban a valóságot hűen fedő történet! A világ showbiznisz szemszögből, ahol a győzelemért minden megengedett, ahol a hírnév fakuló csillogása dönti nyomorba a lelkeket, és ahol csak az őszinte ember járhat pórul.

Athéni törvénykezés

Vas Népe, 2012.01.04.

Ha Mohácsi János rendez, muszáj résen lenni. És akkor jó kis meglepetések érhetik az embert de még magát Shakespeare-t is. Kedden benéztünk a Szentivánéji álom kora délutáni próbájára: Mi a helyzet az athéni jogszabálygyűjteménnyel?

Líra a léleknek, haspad a humornak - stand up Jordán-módra

Vaskarika, 2012.01.26.

Hangulathullámvasút. Monty Python-i élethelyzetek, a magyar líra gyöngyszemeivel halkítva. Jordán Tamás különleges élményt kínáló stand up estjével debütált a büki Művelődési Ház értő közönsége előtt. Az eseményt felvezette Tóth Tamás intézményvezetőnek a művelődés fontosságát hangsúlyozó beszéde, és Németh Sándor polgármester köszöntője.

A Szentivánéji álom is a POSzT versenyprogramjában

Vaskarika, 2012.03.07.

Nyilvánosságra hozták a XII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját: a június 7. és 16. közötti fesztiválon hét nagyszínpadi és hét stúdiószínházi előadás száll versenybe, köztük a Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című darbaja is.

Géz 'n' Gúz - Meggie és Géza volt a színházszerda vendége

Vaskarika, 2012.03.08.

Nem illetlenkedünk, nem öltünk nyelvet, szeretjük őket. Sőt, imádjuk mindkét művészt. Talán ezért is engedjük meg magunknak a címbeli - játék a szavakkal - névválasztást, hogy mi lenne, ha a brandet nekünk kellene kitalálni.