Fényképek a Weöres Sándor Színházból

nyugat.hu, 2010.01.15.

Ezzel a címmel nyílt kiállítás csütörtökön kollégánk, Mészáros Zsolt munkáiból a szombathelyi színházban. A képek sokkal inkább az előadásokból, mintsem csupán az előadásokról készültek.

Merlin varázsló a Weöres Sándor Színházban - Szakmák Színháza Szombathelyen

Vaskarika, 2010.01.20.

„Ezt nem lehet írásba adni, ezt látni kell”- mondta Jordán Tamás kedd délelőtt a Weöres Sándor Színházban a Szakmák Színháza sajtótájékoztatóján. A jövő héten debütáló darab azon túl, hogy öt hiányszakmát mutat be, feszít vászonra és elevenít meg a színpadon, olyan újszerű technikát alkalmaz, melyben a tér- és idősíkok áthidalhatók, átjárhatók. A nem mindennapi vállalkozásról, annak előkészületeiről, illetve jövőbeni terveiről Jordán Tamás és Kovács Vince beszélt.

Liliom körhintáján – Felültünk rá

nyugat.hu, 2010.01.15.

Valló Péter mélyről fogalmaz, átgondolt és átkonstruált munkát végzett. A végeredmény, állítom, bárhol megállná a helyét. Ne szaporítsuk a szót: ez a Liliom tegnap este, a premier előtti nyilvános főpróbán Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban a „mennybe” ment.

„Nem történt semmi erkölcs”, csak eljátszottak egy életet, két felvonásban

Vaskarika, 2010.01.16.

„Én tényleg egy disznó vagyok… De nem vagyok házmester!” Irónia és múlt századi társadalomkritika bújt meg s feleselt egymásnak a Weöres Sándor Színház Liliom-premierén, mégis összeszorította a szívünket a vicceken túl rejtőző komolyság. A Valló Péter rendezte darab két felvonásban mutatta be egy letűnt kor édesbús romantikáját, egy külvárosi vagány hódítások mögött megbújó emberi gyengeségét és a „szívszerelem” tisztaságát.

Bónusz a közönségnek - A jó pálinka itassa magát

Vas Népe, 2010.02.01.

Bérleten kívül - bónuszként a közönségnek - tűzte műsorára a Weöres Sándor Színház A jó pálinka itassa magát című előadást. A biztos sikerre az élet által írt jelenetfüzér legendás előélete jelentett garanciát.

Lékhorgászat Zsennyén: Trokán Péter pontyot akasztott

Vas Népe, 2010.02.02.

Kipróbálta a lékhorgászatot egy baráti társasággal Trokán Péter, a Weöres Színház színművésze. A csapat megküzdött egy termetes csukával, a színész pedig pontyot zsákmányolt.

Jeles-laboratórium: korunk igazi arca tűnik elő

Ellenfény, 2010.02.17.

Amikor az előadás végén - a szája megcsonkítása folytán a nevetés örökös, borzalmas maszkját viselő - Gwynplane farkasnyüszítésben tör ki, akkor az a saját életétől és saját halálától végképp megfosztott (21. századi) emberi lény üvöltése.

Mezítelen talpak a múlt árnyékában- a Katona József Színház Ivanovja Szombathelyen

Vaskarika, 2010.04.20.

Anna Petrovna hisztérikus jelenetében a falnak dobálja betegpapucsát, mintegy megpróbálja levetkezni magáról a beteg nő szerepét. Orvosa azonban visszaerőszakolja rá lábbelijét, és ágyba parancsolja. Lehetetlen kitörni egy olyan világban, ahol bezárják az ajtót, nehogy beszűrődjön egy kis napfény, ahol minden nyirkos, mintha eső után lennénk (vagy inkább vihar előtt?), ahol nem járkálhatunk mezítláb, azaz nem mutathatunk magunkból semmit, s ahol egy férfi előbb nyúl az üveg vagy a cigaretta után, mint a nőért.

A legnagyobb katarzis, hogy sorstalan emberek sorsra lelnek – interjú Kelemen Zoltánnal

Westindex, 2010.05.16.

Háy János – kortárs magyar szerző – istendrámáját alkalmazta két felvonásban színpadra Kelemen Zoltán, a szombathelyi Weörös Sándor Színház színésze. A Herner Ferike faterja c. mű egy mélységesen összetett alkotás, állítja a rendező. Mi azonban a dolgok hátterére is kíváncsiak voltunk – Kelemen Zoltán pedig készségesen mesélt, a darabról, színházról, az életről.

Borbiró András a Haladás meccseken sem kíméli a hangját

Vas Népe, 2010.05.30.

Hatévesen már Tordy Géza mellett állt a Vígszínház színpadán. A Harry Potterben az ő hangján szólal meg a gonosz Draco Malfoy. És bár nem erre a munkájára a legbüszkébb, azt mondja, csajozás közben mindig bejön a Malfoy-sztori. Borbiró András gyerekszínészből lett színész. A Weöres Sándor Színház színésze, aki huszonhárom évesen is egy nagy gyerek. Most már egy kicsit a miénk is.

Czukor Show a sanghaji filmfesztiválon

MTV, 2010.06.08.

A sanghaji premieren jelen lesz Dömötör Tamás rendező-forgatókönyvíró mellett Péter Kata és Árpa Attila, valamint Mátis Inez és Pusztai Ferenc producer

Szabados Misi is elhagyta a szombathelyi társulatot

nyugat.hu, 2010.06.25.

A Karneválszínházzal búcsúzik szombathelyi közönségétől Szabados Mihály színész. Pár hónapja mondott fel a Weöres Sándor Színház főrendezője, Dömötör Tamás is, vele együtt szerződött el Péter Kata és Czukor Balázs.

Felgördülhet a függöny - Már a tervezéskor komoly támogatókra lelt a Mérnök Színháza

Vas Népe, 2010.07.04.

A minapi szakmai fórumon a Weöres Sándor Színház előadása és a hozzászólások nyomán bebizonyosodott, hogy a maga eszközeivel a színház a mérnöki és természettudományos pályák élménydús bemutatására is alkalmas lehet.

A WS Színház Revűziója a Nádasdy-várban

Vas Népe, 2010.08.02.

Kellenek az ilyen esték: kellemes környezet - a Nádasdy-vár udvara -, ma is eleven slágerek - a 66-67-es táncdalfesztiválokról -, és jó előadók: a WS Színház színészei.

Valós és virtuális

Vas Népe, 2010.09.16.

Harmadik szezonját kezdte meg a WS Színház, amely várhatóan novemberben foglalhatja el az Akacs Mihály utcai csodapalota egy részét: ott kezdődnek a Tragédia-próbák.

Jordán Tamás tele tervekkel - Újabb felemás színházi szezon előtt

nyugat.hu, 2010.09.16.

A szombathelyi színház támogatásának fele még hiányzik, de Jordán Tamás bizakodó: „Vigasztalás lehet, hogy Szőcs Géza államtitkár tud erről a helyzetről és keresi a lehetőségét annak, hogy a hiányzó pénzt valahogy a részünkre megszerezze.”

Már visszafelé számolhatják a napokat a "csodapalota" lakói

Westindex, 2010.09.15.

A harmadik évadot kezdte meg a Weöres Sándor Színház, erről Jordán Tamás színházigazgató szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót. Szó esett az idei évad programjairól, premierekről és műsoron maradó produkciókról, új kezdeményezésekről, a társulat távozó és tagjairól és természetesen a „csodapalotáról” is.

Netkomédiások

Vas Népe, 2010.09.25.

Máris lehet ötletelni: megkezdődtek a jövő évi szombathelyi karneválszínházi előadás előkészületei. Újdonság, hogy a közönség az első pillanattól részese és alakítója az eseményeknek. Nélküle az előadás tényleg nem jöhet létre.

Színházszerda a Cafe Freiben - „Afrika zamata, parfümös, boldog, forró, ifjú pára”

Vaskarika, 2010.10.15.

Színházszerda - ismét egy új, és reményeink szerint hagyományteremtő programsorozat vette kezdetét október 13-án Szombathelyen, a nemrég nyílt Cafe Frei falai között. Olyan hangulatú beszélgetéssorozat, amely vállaltan egy színházi társalgó légkörét hivatott megidézni a kávézó látogatói előtt.

Sors-szimfónia

Vas Népe, 2010.11.06.

...rajta túl derengő csillagok: Jeles András előadása, A kis Lord a végtelenbe nyit utat a Weöres Sándor Színházban. És ahogy a romantikusan szép leporelló képei peregnek, az ember nem kíván mást, csak nézhesse még.