Mesék a kórházban

A Csodalámpa Alapítvány felkérésére azonnal és nagy örömmel vállalták a Weöres Sándor Színház színészei, hogy kéthetente meséket olvasnak a Markusovszky kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek. Ezzel Budapesten kívül elsőként Szombathelyen valósult meg az alapítvány programja.

A médiaipar boldogtalanjai

filmen a Czukor Show

Vasárnap este teltház előtti díszbemutatón debütált Dömötör Tamás új filmje Szombathelyen. A stábban Árpa Attila mellett társulati színészek, növendékek, szombathelyi arcok és hangok. Új, magyar és szombathelyi: a dráma drámájáról, a televízió kibeszélős műsorainak mészárszékéről.

Tiszta sci-fi

képek a HEMO bontásáról

"A HEMO északkeleti szárnya lassan a földdel egyenlő." Ezt jegyeztük be március 24-én saját költözési-építési naplónkba, a Menetrendbe. Friss képgaléria a bontásról.

Egymás szemében…

Az „Öt az egyben” főpróbáján

Együtt a néző és a színész, nincs függöny, nincs távolság, ami egymástól elválasszon; egy térben mozgunk, egyazon történet részesei vagyunk: sok az egyben.

Az elszabadult szardíniák komédiája

Függönyön innen és túl

A siker borítékolva, Michael Frayn Függöny fel!-je egy fordulatokban gazdag, kifejezetten közönségbarát bohózat.

Falakon túl - Terepbejáráson a Hemoban

A szerkezet ugyan a régi, de amióta az építők a Hemot elfoglalták, már az összes közfalat kidöntötték. Sisakot kapunk, hogy körbenézhessünk. Az építés részleteiről a projektvezetőt, Strobl Ákost kérdezzük.

Kelemen Zoltánnal szavalt az ünneplő tömeg

A Március 15-i városi megemlékezések keretében az Ady téri Petőfi szobornál több százan szavalták együtt Kelemen Zoltán vezényletével második himnuszunkat, a Nemzeti dalt. Nézze meg galériánkat!

Megy ez nekünk: újabb győzelem az uszodában

A színészek vitték el a pálmát a városi uszodában megrendezett barátságos vízilabda mérkőzés visszavágóján is. A WSSZ csapata ismét három góllal nyert a Vasi Aligátorok öregfiúi ellen. A végeredmény ezúttal: 14:11. Nézze meg galériánkat!

Nicsak, ki beszélt!

Jelenetek a szinkronszínészek titkos életéből

Tudják, milyen egy szinkronstúdióban spanyol kurtizánként tettetni, hogy épp a féllábú Tom Cruise-zal van viharos szerelmi légyottunk? ... és – ezen az estén Németh Juci szinkron-sztorija csak hab volt a tortán.

"Inkább érzem magam szereplőnek, mint kívülálló fotósnak."

már csak pár napig látható Mészáros Zsolt kiállítása

Fényképek a Weöres Sándor Színházból - nemrég ezzel az egyszerű címmel, ám annál nagyszerűbb tartalommal nyílt meg Mészáros Zsolt kiállítása. Aki nem csak itt kíváncsi a képekre, még pár napig megtekintheti azokat a színház aulájában.

A kisördög esete az ovisokkal

a Pancimanci sikere

Hatalmas sikerrel játsszák növendékeink a Pancimanci című mesejátékot. Fotósunk a Losonc utcai Óvodában járt.

Merlin szakmákat varázsolt

A mutatvány sikerült. Hétfőn a premieren „Merlin” gyümölcse beérett: a mesteri technikai megoldások, a fiatalosan új formanyelv a premier közönségét is levette a lábáról.

Így készült: Szakmák Színháza

fotók a kulisszák mögül

Érdekes megoldással kapcsolja össze Jordán Tamás rendező a filmvásznat a valós színpadi térrel a Szakmák Színháza előadásában. A filmrészletek nyersanyagát öt napon át forgatta a stáb, s végül 12 órányi nyersanyag került a vágó asztalára. Íme néhány fotó a forgatásról.

Mikszáthi mesélőkedv a színházban

Grecsó Krisztián volt a kötelező

„Jeles, ámbár ifjú.” – Így köszönti Lévai Balázs. Szó mi szó, lehengerlő adomázó. Színes történeteiből kirajzolódik a regény- és „megélhetési tárcaíróvá” lett alföldi parasztgyerek nem mindennapi históriája.

A mi Liliomunk - A főpróba után

A kültelki amorózó megbukott az angyali seregek előtt, de megannyi asszony és lány szívét dobogtatta meg: színpadon és azon túl... Teltház és vastaps fogadta Molnár Ferenc Liliomát Szombathelyen.

Akinek a színházcsinálás szenvedély

"Jó érzés a rendezőnek, ha nem kell szakmabeli kompromisszumokat kötnie.”- meséli Valló Péter, a Liliom rendezője, a Radnóti Színház művészeti vezetője.

Szilveszter a színházban

A Revűzió nagysikerű premiere után kvízjátékkal, koktélbemutatóval és tánccal búcsúztunk az óévtől. Íme a szilveszteri galéria!

Nem vártunk holnapig

A Társulat Verebes Istvánnal magára szabta a ’66-os Táncdalfesztivált, szőröstül-bőröstül újraértelmezte a kádárista könnyűzenét. Retro-színház ez, sok humorral és parányi nosztalgiával. Ütős összeállítás, pezsgőre lazító. Egyet kívánhatunk: Boldog új színházat és évadot!

Láss csudát: próbafolyamattól az előadásig

Elárultuk a titkokat

Az ifjúsági bérlet keretében számos fiatal pillanthatott és pillantott is be a színház műhelytitkaiba, s látott "csudát" a nagyteremben. A társulat Jordán Tamás vezényletével, Siló Sándor és Gyöngyösi Tamás közreműködésével vezette be a fiatalokat a színház varázslatos és sokszínű világába, hol a színpadon, hol a színpadra kivetített képen keresztül.