A színházról

Öt díj a Városmajori Színházi Szemléről

A szezon végén lezajlott Városmajori Színházi Szemlén hat nem budapesti színház előadása mutatkozott be teltházak mellett.

A Művészeti Tanács megkezdte munkáját

Sajtónyilvános társulati ülés keretében mutatta be Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház új igazgatója a teátrum Művészeti Tanácsának tagjait.

Könyv a Weöres Sándor Színház első tizenhárom évéről

Benned a létra…Gazdagon illusztrált korszak-dokumentáció a Weöres Sándor Színház első tizenhárom évéről. A könyv kedvezményes áron kizárólag a Weöres Sándor Színház jegypénztárában kapható.

Díjaink

Ezidáig ennyi elismerést gyűjtött be a Weöres Sándor Színház társulata. POSzT, Vidor Fesztivál, Városmajori Színházi Szemle, Thália Humorfesztivál, Vidéki Színházak Fesztiválja, Színikritikusok Díja, Jászai Mari Díj, Magyarország Érdemes Művésze Díj, és így tovább...Büszkék vagyunk magunkra!

Holdbeli Csónakosok, különdíjasok

A 2019/2020-as évad teljesítménye alapján a Holdbeli Csónakos Díjat Nagy-Bakonyi Boglárka színművésznő és Móri Csaba szcenikus-színpadmester kapta a hagyományos díjátadó ceremónián.

Nemzetközi kapcsolatok – ETC

A Weöres Sándor Színház 2017 novemberében csatlakozott az európai színházakat tömörítő Európai Színházi Konvencióhoz, az ETC-hez. Azóta számos lehetőséget kapott a színház, hogy részt vegyen a nemzetközi színházi életben, s több, külföldi színházi szakember is dolgozott, dolgozik folyamatosan a szombathelyi színházban.

Elköszöntünk Jordán Tamástól

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, Szabó Tibor alapító tag, 2021. február 1-jétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, és a TÁRSULAT elköszönt Jordán Tamástól a Nagyszínpadon rendezett, sajtótájékoztatóval egybekötött társulati ülésen.

Műfaji sokszínűségre kell törekedni

"Sokat kell tennünk azért, hogy a jelenlegi és majdani közönség érezze, hogy minden egyes néző fontos számunkra."

Alapító tag viszi tovább a szombathelyi színházat

Szabó Tibor színművész lesz február elsejétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, akinek kinevezését október 8-án egyhangúlag szavazta meg Szombathely önkormányzatának közgyűlése – adta hírül az MTI.

Tíz éve az új épületben

1989. óta ünnepeljük január 22-én a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon véglegesítette a Himnusz szövegét.

Jordán Tamás lett a Nemzet Színésze

A Nemzet Színésze címet Schwajda György javaslatára 2000. augusztus 22-én adományozta először a nemzeti kulturális örökség minisztere.

Jordán Tamás Szombathely díszpolgára

A Kossuth - és Jászai Mari-díjas színész, rendező november 9-én, a hagyományos, városi ünnepségen, a Szent Márton gálán vehette át az elismerést.

Technikai leírás

A színházterem (Nagyszínpad) 274, a kamaraterem (Márkus Emília terem) 180, a próbaterem (Stúdiószínpad) 80, az étterem (Krúdy Klub) szintén 80 fő befogadására alkalmas.

Tízéves a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Szombathely életében a színház akarása, vagy inkább a színház akarásának nyilvános megfogalmazása összekapcsolódott – bizonyos szempontból szinte egyet jelentett – a rendszerváltással.

Antal D. Csaba blogja Németországból

Május 18-25. között került megrendezésre Dredzában az „Our Stage- 4. Europäisches Bürgerbühnen Festival” közösségi színházi fesztivál. A Weöres Sándor Színház részéről Antal D. Csaba vehetett részt a rendezvényen. Blogolt élményeiről.

Színházavató

2011. januárjában, a Magyar Kultúra napján ünnepélyesen felavattuk a szombathelyi Weöres Sándor Színház felújított épületét.

A Weöres Sándor Színház

2007. szeptember 27-én Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése megalapította a Weöres Sándor Színházat. Magyarország legújabb teátruma nevét a szombathelyi születésű Weöres Sándor író-költőről kapta.

Szombathely színháza

A város színháztörténete a közönség és a színházcsinálók közös históriája, s ez már sok évszázaddal ezelőtt elkezdődött. Egy közösségnek, egy városnak akkor van színháza, amikor arra szükség támad.
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.