Szimfonikus Színház – új sorozat a Bartók Teremben

A Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar tavaszi programsorozatának első előadásán zenéről és prózáról egészen új aspektusból hallhat a közönség.

A Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar még ősszel elhatározta, hogy több közös programmal lepi meg a közönséget. S íme: a decemberi kakaókoncertek után május 12-én a Bartók Teremben útjára indul az a változó tematikájú sorozat, ahol negyven perc zene és harminc perc próza váltja egymást.

A sorozat első előadása a „Megrendelésre születtek…” címet viseli, ötletét pedig az a talán sokak számára kevésbé ismert tény adta, hogy a zeneirodalomban és a szépirodalomban egyaránt létezik számtalan olyan zseniális, sokat hallott mű, ami nem a szerző belső ihletettségéből született, hanem felszólításra, kérésre vagy épp megrendelésre. Persze ez a művek értékéből semmit sem von le, ebből az új aspektusból való megismerésük pedig csak külön örömet jelenthet a hallgatóságnak.

Közreműködnek:
a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Weöres Sándor Színház színművészei

Műsor:
Händel: Messiás-nyitány
Mozart: Varázsfuvola-nyitány
Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány
Dohnányi: Szimfonikus percek,1. és 5. tétel
Kortárs magyar mű

Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Arany János, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, József Attila verseit elmondja: Jordán Tamás, Németh Judit, Szerémi Zoltán, Trokán Péter és Vlahovics Edit.

Belépő: 1800 Ft

Vonatkozó cikk:
A színház és a zene mindenkié
A Mikulás zenélni is tud
Zenés Mikulás után Zenés Advent

wssz
2010. április 28.

Támogatók