ugrás a tartalomra

Végállomás

premier: 2016. október 5.
A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. A történet férfi és nő kimeríthetetlen, titkokkal és hazugságokkal, vágyakkal és szenvedélyekkel teli kapcsolatáról szól.

Írta: B. Török Fruzsina

VÉGÁLLOMÁS

krimi egy részben

Egy felvonásban - 75 perc

Lev Tolsztoj nyomán

A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. Idegen emberek ülnek egymás társaságában, és a házasság intézményének lehetetlenségéről folytatnak heves vitát.

A társalgás egy pontjánaz addig szótlanul ülő Pozdnisev váratlan szenvedéllyelszól közbe. Élete legféltettebb és legfájdalmasabb titka szakad ki belőle: „Uraim és hölgyem, tudják meg, én vagyok az a Pozdnisev, aki egy damaszkuszi tőrrel leszúrta a feleségét…”

A vallomás hatására mindenki elmenekül, kivéve egy embert.Pozdnisev kíméletlen részletességgel tárja fel neki élete tragédiáját, olyan őszinteséggel, mintha gyóntatópappal ülne.

„Ki ez a titokzatos nő? És miért ilyen fontos neki ez a beszélgetés?" Ezek a kérdések zakatolnak Pozdnisev fejében és nem is sejti, milyen hamar választ lel kérdéseire...


 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Elindult az orosz expressz

Szereplők:

Pozdnisev Koltai Róbert

Fiatal nő Bálint Éva

Ügyvéd Kelemen Zoltán

Kereskedő Endrődy Krisztián



Alkotók:

Díszlet- és jelmeztervező Szlávik István

Ügyelő/Rendezőasszisztens/Súgó/Kellékes Egervári György


RENDEZŐ Koltai Róbert

Bemutató: 2016. október 5. 19 óra, Stúdiószínpad