ugrás a tartalomra

Házirend

2024. október 17.

A Weöres Sándor Színház házirendje. 

Kedves Nézőink!

A Weöres Sándor Színház a zavartalan színházi élmény érdekében az alábbi szabályok betartására kéri közönségét:

A  színházjegy (vagy bérlet) megvásárlásával, a színházba való belépéssel a nézőink, látogatóink elfogadják, és tudomásul veszik az alábbi  színházi rendet.

Előadásainkat, programjainkat érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Az ingyenes előadásainkon az arra érvényes beléptetési szabály betartásával lehet részt venni (pl. regisztráció).

Jegyárainkról, az igénybe vehető kedvezményekről, valamint a fizetési módokról a színház honlapján (www.wssz.hu) találnak információt. A pénztártól való távozás után reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

A színházi jegypénztár csak az előadások előtt egy órával nyit ki és az előadás megkezdéséig tart nyitva. Előadás előtt fél órával már csak az aznapi előadások nézőit szolgáljuk ki.

Az előadásokra érvényes Szent Márton kártya, diák-, illetve nyugdíjas kedvezmény csak abban az esetben vehető igénybe, ha a jegy tulajdonosa rendelkezik a kedvezményt igazoló dokumentummal. Ezeket a jegyellenőrzésnél is kérhetik a nézőtéri munkatársak. A dokumentumok hiányában megtagadhatják nézőteres munkatársaink a belépést vagy a különbözet kifizetése mellett tekinthető meg az előadás.

A Szent Márton kártya, diák és nyugdíjas-jegy nem átruházható.

Jegyet csak abban az esetben áll módunkban visszaváltani, ha az előadás valamilyen okból (kivéve vis major) elmaradt.

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja, az esetleges változásokról honlapunkon, Facebook oldalunkon, jegyirodánkban és jegypénztárunkban adunk tájékoztatást.

A Weöres Sándor Színház előadásai 4 éves kor alatt nem látogathatóak. Az előadásokat, ha szükséges, korhatári besorolással látjuk el. Kérjük fiatalkorú esetén tájékozódjanak közönségszervezőinknél az életkori ajánlásokról, vagy tájékozódjanak az előadások színlapján a www.wssz.hu oldalon.

Az előadásokra késve érkező nézőink jegyük szerinti helyüket csak a szünetben tudják elfoglalni.

A Nagyszínpadon az előadás jellegétől függően a késve érkezőket ha nem foglaltak a pótszékek, akkor pótszékekre tudjuk ültetni. Ha foglaltak a pótszékek, úgy a szünetben tudjuk csak beengedni. Ha nincs szünet az előadásban és foglaltak a pótszékek, úgy a későn érkező nézőket nem tudjuk beengedni és ebben az esetben a jegy árát nem tudjuk visszatéríteni.

A Márkus Emília Teremben és a Stúdiószínpadon zajló előadásainkra a termek adottságára való tekintettel a későn (kezdés után) érkező nézőinket nem tudjuk beengedni még pótszékre sem. Ebben az esetben a jegy árát nem tudjuk visszatéríteni.

Az előadások alatt a Nagyszínpad nézőteréről bármilyen ok miatt távozó néző csak szünetben térhet vissza a helyére, addig pótszékre tud ülni. Ha nincs szünet, értelemszerűen akkor is csak pótszéket tudunk biztosítani.

A Márkus Emília Terem és a Stúdiószínpad nézőteréről bármilyen ok miatt távozó néző csak a szünetben térhet vissza a helyére, részükre pótszéket sincs módunkban biztosítani.

Aki az előadás rendjét megzavarja, a többi néző kárára zavaró magatartást tanúsít, illetve viselkedésével – beszélgetéssel vagy bármely módon – zavarja az előadás nézőit és/vagy a színpadon fellépőket, a nézőtéri személyzet kötelezheti a nézőtér elhagyására.

Az előadások alatt a mobiltelefon és más, az előadást zavaró eszköz használata nem megengedett. Az előadások alatt bármilyen eszközzel (például mobiltelefonnal) történő kép-, videó- vagy hangrögzítés szigorúan tilos, ez alól kivételt képeznek az előre egyeztetett, hivatalos, engedéllyel történő forgatások, fotózások. E szabály be nem tartása személyiségi jogi, szerzői- és szomszédos jogi jogsértés következményeit vonhatja maga után. A látogató a személyzet felszólítására köteles azonnal felhagyni a hang-, illetve képrögzítéssel, az addigiakat törölnie kell, ellenkező esetben a színház munkatársai felszólíthatják a nézőtér elhagyására.

Promóciós célból, továbbá nyilvános televíziós- vagy rádió-felvétel készítése során a Színház egész területén készülhet kép- és hangfelvétel a színház külön engedélyével, amelyen bármely néző feltűnhet. A jegy vagy bérlet megvásárlását, illetve színházunkba való belépését az ehhez való hozzájárulásnak tekintjük.

Ha egy produkció lebonyolításához szükséges (pl. TV-felvétel) a nézők átültetése, ennek jogát a Színház fenntartja oly módon, hogy a nézőnek azonos árkategóriájú helyet biztosít. Ilyen esetben legkésőbb az előadás megkezdése előtt az érintett nézőknek a jegyiroda munkatársai vagy a nézőtéri dolgozóink tájékoztatást adnak. Amennyiben azonos árkategóriájú helyre az adott előadáson már nincs mód, úgy a színház egy következő előadásra biztosít számára belépést.

Tájékoztatjuk kerekesszékes, mozgásukban korlátozott nézőinket, hogy színházunk akadálymentesen megközelíthető. Ezért kérjük érintett nézőinket, hogy jegyvásárlás előtt vegyék fel a kapcsolatot színházunk jegyirodájával, hogy a lehető legtökéletesebb helyhez jussanak. 

Tájékoztatjuk a vak és gyengénlátó nézőinket, hogy segítőkutyával be tudnak jönni, ugyanakkor audionarrációval egyik előadásunk sem rendelkezik.

A nézőtérre – a segítőkutyán kívül – más állatot behozni tilos!

Tilos bevinni a nézőterekre ételt és italt, illetve olyan tárgyat, melynek elhelyezése zavarja a szomszédos helyeken ülőket, vagy elzárja a menekülési útvonalat.

Tilos a színház területére belépni életveszélyt okozó tárggyal, fegyverrel.

Súlyos alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy az előadásokat nem látogathatja, érvényes belépőjegy birtokában sem! Nem látogathatja továbbá az előadásokat azon személy sem, aki botrányos, illemsértő, jogszabályba ütköző módon viselkedik, vagy ápolatlan külseje miatt a többi színházlátogató terhére van. A Színház munkatársai az előadás zavartalan lefolyását veszélyeztető látogatókat kivezettethetik.

A  színházi ruhatár használata ingyenes. A kabátokban és táskákban vagy a színház más területén elvesztett tárgyakért anyagi felelősséget nem vállalunk. A ruhatárak az előadást követően még fél óráig tartanak nyitva.

A Színház területén elhagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. A talált tárgyak iránt az előadás napján a nézőtéri felügyelőnél, az ezt követő napokon a Közönségszolgálati és Jegyirodában lehet érdeklődni.

A Színház egész épülete nemdohányzó. Dohányozni kizárólag a Színház előtt az utcán, a bejárattól minimum 5 méter távolságra lehet valamint a fűtési idényen kívül eső időszakban a színház teraszá,  a dohányzásra kijelölt helyen.

Rendkívüli esemény esetén (pl. bombariadó, tűz, természeti katasztrófa) a látogató köteles betartani a színház munkatársainak utasításait, és követni az előírásokat. Vis major helyzetben a színház a jegyeket nem váltja vissza.

Kérjük, hogy a Színház területén történt balesetet, rosszullétet, rendkívüli eseményt a nézőtéri munkatársainknak haladéktalanul jelezzék, lehetővé téve ezzel a gyors intézkedést.

Minden látogató köteles a színház helyiségeit és eszközeit, berendezési tárgyait rendeltetésüknek megfelelően használni

A látogatási szabályzat megsértése esetén a szabályt megsértője ellen figyelmeztetés után hatósági vagy egyéb eljárás is indítható. A látogatási szabály megszegéséből adódó károkért a szabályt megszegő személy felel és köteles adott esetben a jogszabályi felelősséget és az esetleges szankciók terheit viselni

A látogatási szabályzat betartása közös érdekünk, ehhez kérjük nézőink segítségét és szíves közreműködését. A Színház dolgozóinak e szabályzat betartására tett intézkedései a látogatók számára kötelező érvényűek.

Együttműködésüket köszönjük, előadásainkhoz, programjainkhoz jó szórakozást kívánunk!

A Weöres Sándor Színház igazgatósága