Az ördög és a fésű nem alszik

Vas Népe, 2016.02.15.

Robert Thomas Agatha Christie­ típusú, a végére kicsit megcsavarintott bűnügyi komédiája szintén fölkínálja magát a lélektani pepecselésnek – aminek azonban nemcsak egyszerűen fittyet hány, hanem egyenesen ellene is dolgozik a WSSz Nyolc nő ­bemutatója.

Uram! Egy hölgy várja a hal(l)ban ­ Egy totál reménytelen kiállítás

Vas Népe, 2016.02.15.

A Nyolc nő című bűnügyi komédiához (amelynek főszereplője egy láthatatlan férfi) bevezetésképpen nem árt a kimeríthetetlen nő­férfi kapcsolatot újra szemügyre venni.

Egy hét, két bemutató

Savaria Fórum, 2016.02.13.

Lukáts Andor azt mondta a tévében (ATV), hogy érdemes lenne jobban odafigyelni a vidéki színházakra, különösen (a miskolci mellett) a szombathelyire.

Nyolc indok a Nyolc nő mellett

Frisss.hu, 2016.02.13.

A Weöres Sándor Színház legújabb darabja egy vérbeli krimi, ami alatt végig azon morfondírozik a néző: de ki lehet a gyilkos? Nyolc okot mondunk arra, miért is érdemes megnézni a Nyolc nőt.

Sóvárgunk, gyötrődünk, keresünk…

Vaskarika, 2016.02.13.

A szerelem az emberi természet orvosa, mely visszavarázsolja az embereket hajdani állapotukba; a kettőből újra eggyé forraszt. Nyolc művészeti ág tizenhat művésze állított ki nőről és férfiról az aulában.

Nagyseggű viperák, sápadt penészvirágok

Nyugat, 2016.02.13.

8 borzalom nő + 1 férfihalál - Lesújtó egy képet kapunk a nőkről. Ez egy ilyen férfiszemüveg. - Vélemény a szombathelyi színház legújabb nagytermi premierjéről.

Nyolc nő - oktett /ok s tett/ a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2016.02.12.

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik saját magán. Hát, még másokon; akik szintén elég sok energiát feccölnek bele abba (fecsérelnek el azzal?), hogy a látszat/uk/, azaz a megjelenési formájuk eltakarja a létlényegüket.

A gyilkos köztünk van

Vaskarika, 2016.02.12.

Elhagyatott kastély, hulla késsel a hátában, titkok, megmagyarázhatatlan események, nyolc nő összezárva – mindenki gyanús –, és mindenekelőtt fergeteges humor: ez Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája a Weöres Sándor Színházban.

RögtönÖzzön!

Úgytudjuk.hu, 2016.02.11.

Szombathely egyik kávézójában szerdánként lehetőségünk van kizökkenni a hétköznapok monotonitásából, átrepülni egy másik világba. Ez a világ az improvizációs színészeté volt.

Suttogások és sikolyok: nyolc gyanús nő, avagy a galád család színre lép

Vas Népe, 2016.02.10.

Az első sikoly a nézőé: amikor meglátja ezeket az elképesztő lányokat, asszonyokat – jelmez: Bujdosó Nóra, smink és maszk: Takács Katalin –, biztos, hogy reflexből sikoltani támad kedve.

A Nyolc nő bemutatójára készülnek

SZTV, 2016.02.09.

Robert Thomas francia kortárs szerző műve szórakoztat és egyben elgondolkodtat: kiderül, mennyire kétségbeeshet az ember, ha zsákutcába kerül az élete és magára marad.

Mind összezárva az égő pajtában

Vas Népe, 2016.02.07.

A kortárs lengyel szerző, Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk Történelem XIV órában című darabjából fölkavaró, fejbe kólintó előadást rendezett Lukáts Andor: arról, hogy a „múltunk mind össze van torlódva”.

Utálom a XX. századot, avagy A mi osztályunk

f21.hu, 2016.02.07.

A Weöres Sándor Színházban immár szokás, hogy a könnyebb, sokszor zenés, darabok mellet mindig van műsoron pár olyan előadás, ami igazán üt. Sőt, keményen gyomorszájon vág.

Tanóra az embertelenségről

Frisss.hu, 2016.02.06.

A Weöres Sándor Színház idei első darabja, A mi osztályunk kegyetlen és igaz történet. Nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet Lukáts Andor rendező.

A mi osztályunk - a mi emberiségünk

Teremtuccse, 2016.02.06.

Lukáts Andor olyan erős, ütős, kemény, egységes létművet komponált, amelyet, akinek, ha megadatik, hogy részesévé váljék: nem felejt el, amíg él.

Elevenen megégettek 1600 embert, aztán beköltöztek otthonaikba. De miért?

Nyugat, 2016.02.06.

Egymás szomszédai voltak: "A mi osztályunk". Megrázó premier a szombathelyi színházban. Megráz és felébreszt. Aztán talán jobban értjük és értékeljük azt, amiben épp vagyunk.

Huszadik század XIV órában

Vaskarika, 2016.02.05.

Diktatúrák, szenvedés, szerelem, halál – akár egy hollywoodi történet hívószavai is lehetnének, Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk című színműve azonban a kegyetlen valóságot tárja elénk.

A mi osztályunk a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2016.02.03.

Tadeusz Słobodzianek, az egyik legismertebb és legelismertebb lengyel szerző drámáját, A mi osztályunkat mutatja be a Weöres Sándor Színház Lukáts Andor rendezésében.

Coito ergo sum

Nol.hu, 2016.01.28.

A saját magányomról és szeretet utáni sóvárgásomról akartam beszélni József Attila által – mondja Jordán Tamás, aki Amit szívedbe rejtesz című estjét majdnem 30 éve játssza.

Mese és szilvás gombóc illat

f21.hu, 2016.01.28.

Néhány, kissé fura, de mégis (vagy éppen ezért) mesés figura érkezik A padlásra! Bizony, ők nem a Zeneakadémia jelmezbáljára készülődnek, még kinézetük ellenére sem.