Rögtönöz(z)ön!

Úgytudjuk.hu, 2015.11.05.

Szerda este a Weöres Sándor Színház színészei léptek a közönség elé a Café Frei-ben. A RögtönÖzön est legutóbb is nagy sikert aratott, így borítékolható volt a telt ház.

RögtönÖzön, avagy mosolyterápia a Café Freiben

Vaskarika, 2015.11.05.

Kutatások sora bizonyítja a nevetés, a mosoly pozitív élettani hatásait. Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház színésze mindannyiunk mosolyterapeutája. S ebben hónapról hónapra társai is akadnak.

„Egy szerencsés sérülés miatt lettem színész” – Interjú Balogh Jánossal

Vaskarika, 2015.11.04.

„Van még egy hobbim is, talán barkácsolásnak nevezhető. Csináltam egy színes fatáblát, ez fent van a színésztársalgóban, van rajta egy felirat: „Keep calm, the premier is not today!”

Ön, áll, ó! - Udvaros Dorottya Mégis szép című önálló estje

Teremtuccse, 2015.10.27.

Ön, áll, ó! Miért ekképpen tagolja/tálalja (nap)estjén az est(vé)jét Udvaros Dorottya? Játék a hangokkal, a betűkkel? A felszínen legalábbis.

Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek, pláne Udvaros Dorottyának?

Nyugat, 2015.10.27.

Udvaros Dorottya huncutul provokál, kortárs írókat, zeneszerzőket faggat, énekel, csacsog, ahogy egy önálló esten kell. Mindezt egy estén át hallgattuk a WSSz-ben.

U.D. szerepében Udvaros Dorottya: "Én már nem leszek másik"

Vas Népe, 2014.10.27.

Mi a csudára jó egy önálló est, kérdezi beköszönésképpen Udvaros Dorottya a WSSz színpadán: „Ön áll – ó!?” Pont valami ilyesmin gondolkodtunk, miközben hétfőn este bandukoltunk a színház felé az őszi avarban.

„Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”

Vaskarika, 2015.10.27.

Telt ház és várakozó tekintetek fogadták Udvaros Dorottyát a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán. A művésznő arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek.

Ha kell, ékes, ha kell, sufnis - Jenei Ágnes kellékes volt a Színházszerda vendége

Vaskarika, 2015.10.23.

A Színházszerda újabban az előadásokon túli világba, a kulisszák rejtelmeibe invitálja a Cafe Frei hallgatóságát. Október 21-én Kálmánchelyi Zoltán vendége Jenei Ágnes kellékes, 2015. évi Holdbeli csónakos-díjas és Opel-különdíjas volt.

Először egy csónakban a WSSz és a Mesebolt

Vas Népe, 2015.10.22.

Történelmi pillanatoknak lehettünk tanúi: a Holdbeli csónakos olvasópróbájával megtörtént a „Mesebolt-­WSSz ­fúzió”. Kovács Géza, a bábszínház igazgatója reméli, hogy a „mobil Ukkonvár” minél több településre eljut: a színház nemcsak világot teremt, hanem közösséget is.

Kalács Kázmér kék péksége

SZTV, 2015.10.21.

A kék pék című előadás fotós próbáján forgatott a Szombathelyi Televízió. A gyerekek mindent észrevesznek: még azt is, ha lecsúszik a a kalács a képzeletbeli asztalról (11.00-tól).

Beleszőtted a sorsod az életembe

Vaskarika, 2015.10.21.

Péreli Zsuzsa képzőművész életszemléletében és műveiben egy sokoldalú, életigenlő személyiség tárul elénk. Férjével, Tolcsvay Lászlóval bebizonyították, milyen szoros a kapcsolat a képzőművészet és a zene között.

Berendezik a nagy kék pékséget: Hartai Petra, Kenderes Csaba és persze a gyerekek

Vas Népe, 2015.10.21.

Elbűvölőek együtt: Hartai Petra, Kenderes Csaba és a gyerekek, amint kizárólag a képzeletüket mozgósítva nemcsak berendeznek egy komplett kék pékséget a WSSz­ Stúdióban, hanem még a kék kalácsot is megsütik.

Kalács Kázmér és Kiflicske kék péksége nagyon bejön a gyerekeknek

Frisss.hu, 2015.10.20.

Devecsery László meséjét, A kék péket nem most mutatták be először a Weöres Sándor Színházban, ám az új változat teljesen más.

A kék pék - Devecsery László mesejátéka

Vaskarika, 2015.10.21.

Devecsery László "A kék pék" című interaktív mesejátékában Kalács Kázmért, a kék péket Kenderes Csaba, Kiflicskét, a feleségét Hartai Petra játssza.

A színház igazi belső sebekkel dolgozik - Interjú Mertz Tiborral

Vaskarika, 2015.10.13.

Két olyan jelenetem is volt, ami kiverhette a biztosítékot: egy imitált önkielégítés és egy férficsók. Sikítozás volt a nézőtéren! Letiltották a diákokat, de természetesen özönlöttek hozzánk ezután.

Jelenetek 2 házasságból

Teremtuccse, 2015.10.12.

Jeleneteket azt tudunk csinálni. Mindahányan. Nem-független. Még csak meg sem kell szólalnunk. Akkor is zajlik – a jég az élettengerünkön, nyáridőben is. Mélyben, magasban, középen? Nézőpont(y) kérdése.

Jegyezzük meg jól: nálunk ezentúl Ványa bá, és nem a jó öreg Ványa bácsi

Vas Népe, 2015.10.10.

Csehov csodálatos, Csehov szomorú, Csehov mulatságos. Csehov aktuális, de nem úgy. A Ványa bá (és nem bácsi!) olvasópróbáján jártunk. A WSSz­ Stúdióban az is kiderült, hogy Csehovhoz nem kell se uborka, se szamovár.

Koltainak megint jól áll ez a Móricz - Jelenetek két hálószobából

Nyugat, 2015.10.10.

Itt az új WSSz-premier, két Móricz-egyfelvonásos összegyúrva: B. Török Fruzsina és Koltai Róbert újragondolásában. A téma egy+egy pár bazi nagy veszekedése.

Móricz szerint a házasság, avagy elsárkányosodott feleségek

Vaskarika, 2015.10.10.

B.Török Fruzsina alkalmazta színpadra Móricz Zsigmond művét, melyet Koltai Róbert rendezett a Weöres Sándor Színházban. A két egyfelvonásos komédia a múlt század 30-as éveinek lenyomata.

Boldogan, amíg meg nem...?

Frisss.hu, 2015.10.10.

Koltai Róbert rendezése a húsleves melletti házasélet velejébe kalauzol a Weöres Sándor Színházban. Nem ez az első eset, hogy Koltai Róbert rendezi és játssza is a Jelenetek 2 házasságból című Móricz-átiratot.