Improvizáció felsőfokon – RögtönÖzön

Vaskarika, 2015.10.08.

Egy új műsor premierjét tekinthették meg a nézők szerdán RögtönÖzön címmel a Cafe Frei-ben, amelyben a Weöres Sándor Színház színészei: Vass Szilárd, Fekete Linda, Horváth Ákos, Nagy Cili és Jámbor Nándor szórakoztatták a közönséget improvizációikkal.

Játsszuk újra, emberek!

Teremtuccse, 2015.10.05.

Életfelvevőnk fókuszában ki is áll(hat)na többnyire, mint saját magunk. Pereg a film(ünk). A valóságos meg a képzeletbeli/álomszerű, vágyakkal teli.

Tényleg, minek is újra játszani Woodyt (és Kernt)?

Nyugat, 2015.10.03.

Itt egy újabb bemutató a szombathelyi színházban, egy talpig szemüveges szobavígjáték, a Játszd, újra Sam!, Görög Lászlóval a főszerepben, Béres Attila újrarendezésében.

Makrancos Makbett Alföldi Róberttől

Teremtuccse, 2015.10.02.

William Shakespeare Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása –Weöres Sándor Színház – másodszori, immár őszi vizitje után a teátrumból kijőve ekképpen mereng a tinédzser: akkor most mindenki sáros?

Trokán Péter jól evezett a Weöres Színház csónakjában

Nyugat, 2015.10.04.

Meg is kapta érte a pont nyolc éves szombathelyi társulat Holdbéli csónakos-díját. És lehet Trokánt nem szeretni? Pénteken a Játszd újra, Sam! bemutatója után osztották ki a színház legnagyobb díját, a Holdbeli csónakos-díjat.

Nyolcadik születésnapján díjakat osztott a WSSz

Alon, 2015.10.03.

Pénteken, a Játszd újra, Sam! című előadás bemutatója után ünnepelte fennállásának nyolcadik évfordulóját a Weöres Sándor Színház. Ez alkalomból – ahogy a korábbi évfordulókon is – sor került a Holdbeli csónakos-díjak és az Opel különdíjak átadására.

Trokán Péter az idei Holdbeli csónakos-­díjas

Vas Népe, 2015.10.03.

A társulati tagok szavazatai alapján a színészek közül Trokán Péter, a nélkülözhetetlen háttéremberek közül Jenei Ágnes kellékes vehette át Jordán Tamástól a színházi szenátus Holdbeli csónakos­-díját.

Woody Allen-feeling Szombathelyen

Vaskarika, 2015.09.02.

Woody Allen örök és megunhatatlan. A kissé esetlen, neurotikus értelmiségi figuráit generációk érzik a szívükhöz közelállónak. A Játszd újra, Sam! színpadi változata igazi romantikus komédia, sok-sok humorral, öniróniával és keserédes valósággal.

Görög Lászlóval ez egy gyönyörű barátság kezdete

Frisss.hu, 2015.10.02.

A Játszd újra, Sam! egy őszi, összebújós estékre való szerelmes vígjáték. Csípős humorral, zseniális színészi játékkal és az örök Bogart-állítással: a nők tényleg pofonegyszerűek. Na, persze…

A fekete bohóc

Ellenfény Online, 2015.10.01.

Czukor Balázst nem érdeklik a nagyhatalmi, politikai játszmák: az ő Hamletjében nem bajlódnak birtok- és határügyekkel, Fortinbras hódító norvég királyfi nemhogy nem tűnik föl, a neve sem hangzik el.

Filmtöredékek a szerelemről, avagy Humphrey Bogart közbeszól

Vas Népe, 2015.09.30.

Úgyis azt mondják, hogy mostanában a film előszeretettel követeli ki a maga helyét a színházban. Na, Woody Allen erre már jó régen rájött, még a múlt században.

Szigliget szelleme a palackból

Vas Népe, 2015.09.28.

Minden fénykép fáj, hiszen olyasmit őriz, ami nincs már, idézi Dobai Pétert, a Steko-­album egyik szereplőjét Bokányi Péter, a könyvbemutató moderátora.

Most látom, milyen: Dénes Nóra-­részletek a falakon

Vas Népe, 2015.09.28.

Már megint olyan tárlatot kínál a WSSz az évadkezdő bemutatókhoz, amely útjelzőként működik: elvezet az előadásokhoz. Dénes Nóra Fragments című fotókiállítása a színház aulájában látható. Ez a Thea-­tér.

Túlmenni minden határon?

Frisss.hu, 2015.09.26.

Kicsit sem sántít Ivo Krobot új rendezése, Martin McDonagh kortárs szerzeménye, A kripli. Mankót eldobva, nagy lendülettel indult az új évad a Weöres Sándor Színházban.

Riska meg kavics

Teremtuccse, 2015.09.26.

Fixírozni – bámulni, megfigyelni, méregetni, szemezni, rögzíteni, szóval: fixálni – elítélendő, megvetendő, gyanús cselekedet? Vagy legalábbis akkor (is már az), ha tehenekre szegezi valaki a tekintetét?

Ilyen lett a macskapöcsűre karikírozott világ, az ír-magyar kripliség

Nyugat, 2015.09.26.

De ki az a Kripli? Csámpás, nyomorék, elég ennyi negatív jelző egy szeles mihaszna napra. A témánk egy friss szombathelyi premier, az első őszi. Ivo Krobot rendezése a WSSz-ben.

A látszat néha csal – A kripli

Vaskarika, 2015.09.26.

Egy zárt közösség csoportdinamikája egészen sajátos. A szegénység, a kitörésre való képtelenség furcsa jellemeket hoz létre. Ki-ki a saját világába menekülve, a saját bogarával próbálja megélni és túlélni a mindennapokat.

A Bunkerrajzoló avagy a Vadnarancsoktól a Vad Fruttikig

Vaskarika, 2015.09.25.

Hogyan is találkozott ez a két egészen különleges szellem: Likó Marcell rocksztár és Géczi János József Attila-díjas író? Miért nem a klasszikus értelemben vett rekonstrukció a Bunkerrajzoló című könyv?

Az őszinteség szabadsága ­

Vas Népe, 2015.09.24.

Különleges és szép este volt. A nézőtéren egykori csoporttársak, barátok, rajongók és kíváncsi olvasók. Nem kérdés, hogy a legtöbben Likó Marcellre voltak kíváncsiak!

Újabb díjat nyert Székely Csaba

Erdélyi Magyar Televízió, 2015. 09.21.

Újabb díjat nyert Székely Csaba. A marosvásárhelyi drámaíró a legjobb új drámáért járó díjat vehette át tegnap a Színikritikusok Céhétől. A Vitéz Mihály című darabot a szombathelyi Weöres Sándor színház mutatta be.