Székely Csaba és Pilinyi Márta díjai

Alon/MTI, 2015.09.20.

A Weöres Sándor Színház három jelölésből kettőt díjra váltott a Színházi Kritikusok Céhének vasárnapi díjátadóján a Trafó-Kortárs Művészetek Házában, ahol az előző évad legkiemelkedőbb teljesítményeit jutalmazták.

Színikritikusok Díjai

Vas Népe, 2015.09.20.

Székely Csaba nemcsak a Weöres­drámapályázatot nyerte meg, hanem a Színikritikusok Díját is megkapta a Vitéz Mihály című színdarabjáért. A WSSz ősbemutatójához Pilinyi Márta tervezett jelmezeket, ő is nyert.

Harmincötödik alkalommal adták át a Színikritikusok Díját

Színházi Kritikusok Céhe, 2015.09.20.

Vasárnap este harmincötödször osztották ki a Színikritikusok Díját. Aratott a Vitéz Mihály előadás: Székely Csaba a legjobb új magyar dráma, Pilinyi Márta a legjobb jelmez díját vehette át.

Könyvbemutatón jártunk

Úgytudjuk.hu, 2015.09.19.

Szeptember 18-án péntek este a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában mutatták be Lázár F. Katalin Vattacukros süket csend című könyvét. Az eseményen pedig mi is ott voltunk.

Együtt nevet a jobb és a bal

Magyar Narancs, 2015.09.17.

Bemutatjuk az ország egyetlen vidéki színházát, amelyen még egyetlen politikus sem próbált foltot hagyni, és a kereszténydemokratáknak is az a legnagyobb bajuk, hogy sok a csúnya szó.

"Végül mindig Szerbiába érek" ­

Vas Népe, 2015.09.17.

Ez volt a 2014-­es kultúra napi bemutató óta a tizenharmadik előadás, telt házat vonzott a WSSz-Stúdióban Kelemen Zoltán színművész és Varga Richárd gitáros-­énekes (és magyartanár) Szállj költemény című estje.

B. Török Fruzsina Móricz-­terápiája: "Nekem a bizalom olyan, mint a trambulin"

Vas Népe, 2015.09.15.

B. Török Fruzsina író, dramaturg mostanában színházi munkája révén fordul meg többször Szombathelyen. De a városhoz már régóta szoros és személyes szálak fűzik. Igen: milyen kicsi a világ – és a sors olykor nem tudja, mit akar. Vagy nagyon is tudja, csak sokáig titkolja előttünk.

Ne légy cseszle! ­Vitéz Mihály is tiszteletét tette a konferencián

Vas Népe, 2015.09.13.

Azt eddig is tudtuk, hogy Vitéz Mihály elképesztő történelmi karriert futott be és hogy színházi pályafutása ugyancsak erősen fölfelé ível. De arra azért nem számítottunk, hogy a vajda egyszer csak fontos vendégként jelenik meg egy nyelvészeti konferencián.

Föllépett a falu rossza a Fő téren

Vas Népe, 2015.09.12.

A X. Big Band Fesztivál Fő téri díszletében jól mutat szombaton kora délután a Weöres Sándor Színház évadnyitója: a fináléban a falu rossza lejött a színpadról és táncba vitte a közönséget.

Évadnyitó 2015

Vaskarika, 2015.05.12.

A Weöres Sándor Színház társulata szeptember 12-én nyilvános évadnyitót tartott Szombathely Fő térén. A gyerekeket kézműves foglalkozás, a felnőtteket zenés színpadi műsor várta.

Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait

MTI, 2015.09.07.

Városmajori Szabadtéri Színpadon június 18. és július 4. között megrendezett szemle idei versenyprogramjában hét vidéki és határon túli színház legjobb szórakoztató előadásai mutatkoztak be.

Újabb elismerés a Weöres Sándor Színháznak – Bajomi Nagy György a legjobb férfi főszereplő

Art News, 2015.09.06.

Szeptember 4-én adták át a Városmajori Színházi Szemle díjait: a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Bajomi Nagy György vehette át a Vitéz Mihály című produkcióban nyújtott alakításáért. Az előadás Székely Csaba komikus történelmi tragikomédiája, rendezte Béres Attila.

Újabb díjjal gazdagodott a Weöres Sándor Színház

Nyugat Rádió, 2015.09.05.

Bajomi Nagy Györgyöt választották a legjobb férfi főszereplőnek a Városmajori Színházi Szemlén. Bajomi Nagy György a Vitéz Mihály című produkcióban nyújtott alakításáért kapott díjat. Az elismeréseket pénteken este adták át.

A 2015/2016-os évadról a Műhelyben

SZTV, 2015.09.01.

A jelenleg készülő három előadásról, az őszi bérletről, az évadról, a Thea-tér programjairól beszélt a Műhely adásában a színház produkciós menedzsere, Németh Károly (02.33-től).

Görög László Woody Allennel debütál

Vas Népe, 2015.08.27.

„Ne áruljunk zsákbamacskát, ez egy vígjáték”, köszön be az olvasópróbán Béres Attila rendező, előtte az asztalon a példány, a címlapon a szerző, Woody Allen portréjával: Játszd újra, Sam! És a WS Színház újrajátssza, röpteti és kikacagja.

A Kooperett­-hatás ­

Vas Népe, 2015.08.26.

Könnyed és szórakoztató, amikor két nevetés, két sztori, két áradó dal között váratlanul elemlámpával a sötétbe világító mondatok hangzanak el, csak úgy mellékesen.

Poénokkal operált a Szinetár-Dolhai páros

Frisss.hu, 2015.08.26.

A Weöres Sándor Színház és az Operettszínház kétórás fúziója jól működött. Bár a rossz idő miatt a szabadtérre tervezett keddi Kooperett a Weöres Sándor Színház nagytermébe költözött, ettől a változástól mégsem vesztett lendületéből.

Tíz premier vár Szombathelyen

Színház.hu, 2015.08.26.

Tíz bemutatót tervez az új évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, melynek társulatában is vannak változások - mondta el az MTI-nek a keddi évadnyitó társulati ülés után Jordán Tamás, a teátrum igazgatója

Tíz bemutatót tervez az új évadban a Weöres Sándor Színház

MTI, 2015.08.26.

Tíz bemutatót tervez az új évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, melynek társulatában is vannak változások - mondta el az MTI-nek a keddi évadnyitó társulati ülés után Jordán Tamás, a teátrum igazgatója.

A kripli Holivúdba megy

Vas Népe, 2015.08.25.

Ezt az újságot Johnny is biztos boldogan kikürtölné: a keddi évadnyitó után rögtön megkezdődött a munka a WS Színházban. Mert ami Johnny fülébe jut, nem marad kikürtöletlenül, legyen szó fületlen birkáról, macska farkába harapó libáról vagy arról, hogy filmesek tódulnak Inishmaan szigetére, Holivúdból.