„Legyen egy hely…”

Tiszatáj online, 2014.03.02.

Függöny mö­gött című interjúsorozatunk­ban olyan szí­né­­szek­­­kel, ren­de­zők­­kel beszélgetünk, akik nem mo­so­lyog­nak ránk plety­kalapok címoldalairól, nem ol­vas­hatjuk nevüket szap­pan­ope­rák stáblistáin, még­is egy or­szág ismeri, sze­reti őket.

„Marika néni hülye” - Sziszi és Zoli show

Vaskarika, 2014.02.27.

Havonta egy alkalommal Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd aktuális újsághíreket dolgoz fel humorosan a közönség bevonásával a Színházszerda programján.

Egy, kettő... Három nővér

Szombathelyi7, 2014.02.21.

Egy, kettő s háromra máris ütemesen verhetjük a mellünket, hogy mi aztán tényleg boldogok vagyunk, velünk minden, de minden stimmel az ég egy adta világon. Naná!

Jelenet a Boldog Békeidők Enciklopédiájából

7ora7.hu, 2014.02.21.

Szép képpel indul a szombathelyi társulat előadása. Hammerschmidt elegáns illatszertárában férfi és nő, eladó és vevő, főnök és beosztott lágy gyerekzene-dallamokra marionettfigurákként együtt tipegnek fel s alá némán, meghitt békességben.

Máli néniről

Kláris, 2014.02.20.

Az esti premier Füst Milán bohózata, a Máli néni volt, amit a nagyteremben néztünk meg. A harmincas években játszódó vígjáték még ma is tartogat számunkra izgalmas kérdéseket.

Hogyan kell élni

Vas Népe, 2014.02.18.

Olyan volt a Kaposvári Egyetem harmadéves színművész-osztályának Csehov-vendégjátéka a Weöres Sándor Színházban, mint valami üdítő, friss lélegzetet hozó tavaszi zápor.

Kern Andrásnak kívánjunk hóesést

Vas Népe, 2014.02.18.

Két teltházas előadás a Weöres Sándor Színházban; ez csak természetes. A színpadon Hernádi Judit és Kern András, huszonhét év után újra együtt. Hitted volna? Készségesen elhisszük.

Az Üveghegyen innen

Vas Népe, 2014.02.16.

Kiss Miklós üvegtervező iparművész volt a Miért szép? sorozat szombati vendége. A rendezvénynek Radnóti özvegyének halála adott szomorú aktualitást.

„Van személyes felelősség” - Interjú Jordán Tamással, a Weöres Sándor Színház igazgatójával

Alon, 2014.02.16.

Mi a helyzet a szombathelyi színházzal? Mennyire lett a lakosoknak igénye a színházra? Mi befolyásolja a műsorterv elkészítését? És mi ma a színház funkciója? Ezekről is kérdeztük a Weöres Sándor Színház direktorát.

Kertész Péter/Novák bácsi: világ, szín, vonal

Szombathelyi7, 2014.02.16.

„Jobban leépült, mint ahogyan én szeretnék majd leépülni, nagyon öregen”, vélekedik Novák bácsi kapcsán Kertész Péter, aki vendég(színész)ként immár családtagunkká vált a Weöres Sándor Színház Máli néni című, katartikus hatású lételőadásában.

Cserna-Szabó András regényéről, ételről és irodalomról mesélt

Vas Népe, 2014.02.15.

Az író a Kötelező olvasmány-sorozat vendégeként mutatta be új könyvét. Az előadás után szívesen beszélt az Emlék Bundás-sztoriról. Cserna-Szabó nagy ínyenc, így nem maradhatott kia szövegből néhány különleges ételleírás sem.

„Öt perc nevetés, 2 perc sírás” - Trokán Péter beszélgetett Balikó Tamás rendezővel

Vaskarika, 2014.02.12.

Február első Színházszerdáján a Weöres Sándor Színház aktuális készülő bemutatója került terítékre a Cafe Frei-ben. Michael Fryan - Hamvai Kornél: Szigliget című bohózatát Balikó Tamás rendező adaptálja színpadra.

Mind nagyon szeretne élni

Vas Népe, 2014.02.11.

A Kaposvári Egyetem harmadéves színművész-osztálya Csehovval érkezik a hétvégén a Weöres Sándor Színházba: a Három nővért Kelemen József vezetésével vitték színre.

A dzsungeltörvény

Vas Népe, 2014.02.10.

Ez már a tavaszi szezon: szombaton az olvasópróbával megkezdődött A dzsungel könyve próbaidőszaka a Weöres Sándor Színházban.

Csattanók, cuppanók - Cudar világ a Weöres Sándor Színházban

Alon, 2014.02.08.

A Cudar világ polgárpukkasztó és harsány darab. Egy 21. századi kábítószeres mese, ami nevettet és kiüt a mindennapokból. Czukor Balázs rendezett a Weöres Sándor Színházban.

Cudar ez a világ

Szombathelyi7, 2014.02.07.

Cudar világ uralkodik a Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében. A nő keveredik a férfival, a komolyzene a rock slágerrel, a humor a groteszkkel, az égi a földivel, a tornacipő a kalappal, a whisky a vodkával.

Most akkor cintányér vagy Tankcsapda? - Welcome Mágnás Miska

Nyugat, 2014.02.07.

Izgatott, mit lehet kezdeni ezzel az operettes nagyúri csinnadrattával, Czukor Balázs rendezésében. Vegyesek az érzelmeim.

Czukor, a korlát(hy)döntögető – Cudar világ a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.02.07.

Szeretnénk szép, idilli világban élni, olyan helyen, ahol vágyaink teljesülnek, ahol a mások érdekeit is figyelembe veszik, ahol mindenki olyan, amilyennek mutatja magát, nincs képmutatás, törtetés.

Modern szemléletű darab született a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2014.02.05.

Czukor Balázs Cudar világa a Mágnás Miska operett nyomán készült. A mű jelen korunk problémáit elemzi, nevettető és megdöbbentő stílusban.

Nyakunkon a Cudar világ

Vas Népe, 2014.02.05.

Az egészen biztos, hogy Mágnás Miska – Vas megyei gyerek, de tényleg! – is tiszteletét teszi a péntek esti premieren az Akacs Mihály utca 7-ben.