Bajomi Nagy György és Kiss Zoltán kapta a Holdbeli csónakos-díjat

MTI, 2013.10.27.

Bajomi Nagy György, a Weöres Sándor Színház színésze és Kiss Zoltán, a színház világosítója kapta idén a Holdbeli csónakos-díjat, amelyet a teátrum hatodik születésnapja alkalmából rendezett gálán adtak át vasárnap.

Holdbeli csónakosok

Vas Népe, 2013.10.27.

Vasárnap ünnepelte hatodik születésnapját a WSSz. A Holdbeli csónakos-díjakat harmadszor, az Opel-különdíjakat először adták át.

Elindult a (P)Art Klub

SZTV, 2013.10.22.

A (P)Art Klub szeptemberben mutatkozott be a Krúdy Klubban, akkor Filó-Art: Az éjszaka zenéje szólalt meg. A második esten Csendes tűz címmel az Upanisadjazz Ensemble koncertezik. - erről beszélt dr. Kiss Tamás, az együttes alapítója a Műhelyben. (21.35-től)

Nélkülük nem lenne karnevál

Vas Népe, 2013.10.24.

Újraindult Burkon László „Szóról szóra” című sorozata a Weöres Sándor Színházban, az előző részekkel együtt ez volt a 21. alkalom. A vendégek ezúttal Mentes Vilmos és Szommer Ildikó voltak, a Drummoló dobcsoport szerepeltetésén kívül is meglepetéssel.

Pályaválasztás színházi előadással

Városi Televízió Szeged, 2013.10.22.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara színházi előadással jutalmazta a diákokat: Szakmák Színháza címmel egy, a pályaválasztást segítő előadást láthattak Jordán Tamás főszereplésével.

Jordán Tamás trójai falova

Napló, 2013.10.20.

Jordán Tamás színész "Széllel szembe" című stand up estjén jó volt részt venni: közvetlen stílusa, a művész és a mindennapi ember együttese kellemes irodalmi, társasági élményt nyújtott.

Máli néni titkos törülközői

Vas Népe, 2013.10.19.

"Mindenki szerelmes - és mindenki őrült", vonja meg az első felvonás mérlegét Koltai Róbert a Máli néni olvasópróbájának szünetében, a Weöres Sándor Színházban. Ő a rendező.

A hegyeket hiányolta

SZTV, 2013.10.18.

Rádiós műsorvezető, színész, régebben dj-ként is közreműködött egy-egy buliban. Amikor Szombathelyre költözött Kassáról, a hegyeket hiányolta. - Kristóf Rolanddal beszélgetett Perlaki Nóri a Hétvége című magazinban. (02.37-től)

Rúdtáncos hastáncosok repedő fürdőruhában - Hírek Zoli és Sziszi módra

Vaskarika, 2013.10.17.

Hogyan lehet eljátszani a "sokoldalú birsalmát" vagy az "optikai térnövelést"? Minden hónap harmadik szerdáján Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház művészei aktuális újsághíreket dolgoznak fel humorosan, a közönség bevonásával.

A beavatottak - A Tünet együttes beavató táncszínháza a Nagy Lajos Gimnáziumban

Vaskarika, 2013.10.15.

Mennyire ismerik a diákok a kortárs tánc és a kortárs színház fogalmát, jellemzőit? Mennyire kifinomult és fejlett a koncentrációjuk, térérzékelésük, kontaktusteremtési készségük és az önismeretük?

Irokéz-üdvözlet a Tóték-előadáshoz

Vas Népe, 2013.10.14.

Talán még soha ennyire nem passzolt egymáshoz az Irokéz Selection-tárlat és a soros színházi bemutató, amelyhez az aktuális válogatás valamilyen módon kezdettől hozzárendelődik.

Kertész és színész

SZTV, 2013.10.11.

2005 óta él Szombathelyen, eredeti végzettsége kertész, szakmáját majdnem két évig gyakorolta Németországban. Jelenleg kommunikáció-magyar szakra jár. - Budai Dávid mesélt magáról a Hétvége című magazinban. (01.40-től)

Álmodom vagy ébren vagyok? – Az arab éjszaka a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2013.10.09.

Kint vagyok vagy bent? Lent vagy fent? Kijövök vagy bemegyek? Belső monológjaim a valóság reflexiói, vagy csupán tépelődéseimet vetítem a külvilágra?

A kis margóvágó

Ellenfény, 2013.10.08.

Krobot Tótékját alapvetően ugyanaz a szelíd, karcmentes derű lengi be, mint a tavaly bemutatott Szigorúan ellenőrzött vonatokat.

Ma leszáll Az arab éjszaka

Vas Népe, 2013.10.08.

Ma 19 órakor kezdődik a WS Színház stúdiójában Roland Schimmelpfennig Az arab éjszaka című darabjának bemutatója, Czukor Balázs rendezésében. Indul az "Ezeregyéj-széria".

Kettő az egyben: Esterházyék és a fülledt arab éjszaka

Nyugat, 2013.10.08.

Az ilyen estéket havonta, kötelezően, receptre íratnám fel magunknak. Czukor Balázs rendezését is hiba lett volna kihagyni: izgalmas darab, friss rendezés.

Kígyónyi űr, avagy Tóték tragikomédiája

Vaskarika, 2013.10.04.

A kígyó, ha a saját farkába harap és önmagát falja fel, egy kígyónyi űrt hagy maga után. S vajon miféle űr marad egy ember után hasonló helyzetben?

Zenész vagy színész?

SZTV, 2013.10.04.

A Hétvége magazin pénteki adásában Szabó Róbert Endrét látta vendégül a Szombathelyi Televízió műsorvezetője, Perlaki Nóra. (13.50-től)

Bedobozolás ellen, Tóttal egy klozetban

Nyugat, 2013.10.04.

Bajuszos magyar Örkény-abszurd, Ivo Krobot hangszerelésében. A Tóték főpróbáján a WSSZ-ben.

Egy rendező Svejk városából - Ivo Krobot volt a Színházszerda vendége

Vaskarika, 2013.10.04.

Tizedik magyarországi rendezése a Tóték, a Weöres Sándor Színházban másodszor visz színre darabot. Ivo Krobot az ország legkeletibb színháza - Nyíregyháza - után a legnyugatibban rendez: Örkény István Tóték című művének ma lesz a premierje.