Hatvanhat - Weöres-emlékest Sebőékkel

Vaskarika, 2013.09.28.

"Ha füled már nem hall, a szemed már nem lát, a kezed már nem fog, a lábad már nem visz, akkor fordulj magadba. De vigyázz: ott benn a táj ne legyen barátságtalan!"

Az ég-sapkájú Életünk: a Weöres-szám

Vas Népe, 2013.09.28.

Ég-sapkát húzott az ünnepi alkalomra az ötvenegyedik évfolyamában járó szombathelyi, irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat, az Életünk: a jól ismert címlap, borító kékben, ég-kékben, a kék árnyalataiban köszönti Kemenesalja szülöttét, a 100 éves Weöres Sándort.

Filmek és cicák

SZTV, 2013.09.27.

Egy nap négy-öt filmet is képes megnézni, ha úgy adódik, hogy nem játszik vagy próbál. - Nagy Cili volt a Hétvége című magazin színészportréjának vendége. (11.20-tól)

Kőszívű ember és az improvizáló belső ellenőr

Vaskarika, 2013.09.25.

Szeptember 25-én délután kötetlen beszélgetéssel indította az évadot Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd színművészekkel, a Cafe Frei pódiumán.

Két darab igazgató

Vas Népe, 2013.09.23.

Alföldi színháza a WSSz-ben - egyelőre könyv formájában. De a végén Jordán Tamás nyilvánosan meghívta Alföldi Róbertet Szombathelyre, rendezni.

„Itt még rendben vagyok!” - Alföldi Róbert és Csáki Judit könyvbemutatója a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2013.09.22.

Alföldi Róbertet nem kell bemutatnunk, ha korábban nem is voltunk tisztában munkásságával, az elmúlt hónapokban-években aprólékosan megismerhettük annak minden részletét.

„Felnőttem ebben az öt évben”- Csáki Judit: Alföldi színháza című könyve és a szombathelyi bemutatója

Alon, 2013.09.22.

A budapesti premier után két héttel, szombat délután a Weöres Sándor Színházban is megjelentek a főszereplők: Csáki Judit és Alföldi Róbert.

Labdarúgónak készült

SZTV, 2013.09.20.

Három évig fújta a sípot a megyei első és másodosztályú csapatok mérkőzésein, játszott a soproni NB I-es ifi együttesben. - Balogh János más oldaláról is bemutatkozott a Hétvége című magazinban (02.10-től).

A képzelet rajzolja meg a Kőszívű ember fiait

SZTV, 2013.09.17.

- Kinyitjuk a kamaszok fantáziáját. A Kőszívű ember fiai egy órájában megpróbáljuk őket felszabadítani. Játék lesz. - árulta el Silló Sándor a Műhely magazinban. (00.36-tól)

A nagy versmondás Keszthelyen

Keszthelyi TV, 2013.09.13.

A Balatoni Íróhét egyik kiemelt programja a nagy közös versmondás volt, melyen a 100 éve született Weöres Sándorra Valse Triste című költeményét szavalták el.

Randi a munkahelyen

SZTV, 2013.09.13.

Hogy Alberti Zsófinak fontos-e a haja? Kiderül a Szombathelyi TV Hétvége című magazinjából (16.45-től). Zsófit párja, Endrődy Krisztián is elkísérte. Természetesen másról is szó esett az adásban.

Táncos-válogatást tartottak a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2013.09.13.

Táncosokat válogatott Horgas Ádám, A dzsungel könyve rendezője. A darabot 2014 márciusában állítják színpadra a Weöres Sándor Színházban, most a leendő tánckarba keresték a szereplőket.

Az éjszaka csodái - Czukor Balázs rendez

Vas Népe, 2013.09.11.

Játszik majd az utca is Czukor Balázs rendezésében: Az arab éjszaka című Schimmelpfennig-darabot az üvegfalú WSSz-stúdióban mutatják be; széthúzott függönyökkel. Érezzük a holdat.

Elkezdődött „Az arab éjszaka” olvasópróbája

SZTV, 2013.09.10.

Roland Schimmelpfennig darabját Czukor Balázs állítja színpadra, bérleten kívüli előadáson. Az egyik legismertebb kortárs német szerző drámája egy szürreális lakótelepi közegben játszódik.

Vegyenek bérletet!

SZTV, 2013.09.10.

Hogy elhitte-e a közönség a társulat Fő téri ékszerrablását, amely a nyilvános évadnyitó egyik műsorszáma volt - kiderül a Műhely adásából. (02.27-től) A bejátszás után Jordán Tamás ismerteti az új évadot.

Egy nap alatt 60 bérlet

SZTV, 2013.09.06.

Csütörtök délután a Fő téren tartott a teátrum társulata rendhagyó bérletkampányt: megrendezett rablással, énekkel, tánccal igyekeztek látogatókat csábítani a 2013/2014-es évad előadásaira.

Színházi évadnyitó a Fő téren

Frisss.hu, 2013.09.06.

Verssel, zenével, meglepetés flashmobbal várta a jelenlegi és leendő nézőit a Weöres Sándor Színház a Fő téren. A rendhagyó kitelepülésen bérletvásárlásra buzdították a szombathelyieket, majd megtartották hivatalos évadnyitó társulati ülésüket.

Rendhagyó ülést tartott a Weöres Sándor Színház

Ma.hu/MTI, 2013.09.06.

Rendhagyó helyszínen, a város főterén tartotta évadnyitó társulati ülését csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Már folynak a próbák, még az ősszel színpadra állítják Örkény István Tóték című művét.

Kirabolták a szombathelyi Fő téri ékszerboltot – a tettes: W.S.Sz.

Nyugat, 2013.09.05.

Lufi és sósperec, erkélyről bókoló Trokán és Jordán, bankrablásnál bénázó mentősök – extra WSSz évadnyitó, ahol a Pókember is flashmobolt. (Vigyázat, nyomokban kultúrát tartalmazhat!)

Bérletkampány parasztfitnesszel, mentővel, rendőrrel

Vaskarika, 2013.09.05.

A Weöres Sándor Színház társulata nyilvános évadnyitó társulati ülésre várta közönségét szeptember 5-én Szombathely Fő terére, ahol zenés meglepetésműsorral borzolta az érzékszerveket. Az előzetes ígéretnek megfelelően lázba hozták a nézőket.