Jézus Mária, színészek!

Vas Népe, 2013.09.05.

Jordán Tamás igazgatóként folyton azon töri a fejét, hogy miképpen teremthetne közvetlen kapcsolatot a színész és a néző között. Például úgy, a WS Színház nyilvános évadnyitót rendez a Fő téren.

Beszélgetés a Tótékról

SZTV, 2013.09.03.

Ivo Krobot, Bajomi Nagy György és Halász András a készülő októberi bemutatóról, a Tótékról beszélgettek Tanai Ibolya műsorvezetővel a Szombathelyi Televízió Műhely című kulturális magazinjában. (15.20)

Tóték a háborúban

Vas Népe, 2013.09.01.

Ivo Krobot cseh rendező igazi Hrabal-szakértő, és nem csak azért, mert személyesen is jól ismerte a mestert. A múlt évadban a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Hrabal-kisregény színpadi változatát rendezte meg Szombathelyen, az idén Örkény Tótékja következik.

A kőszívű ember fiai: kötelező, csak egy kicsit másképpen

Vas Népe, 2013.08.27.

A kőszívű ember fiaiból kifejezetten diákoknak készül színpadi keresztmetszet a Weöres Sándor Színházban, iskolai kezdeményezésre, pályázati támogatással.

Szigorúan a Tóték

Vas Népe, 2013.08.27.

Ivo Krobot a tőle „megszokott” felkészültséggel, ihletett munkakedvvel, derűs komolysággal érkezett a Tóték olvasópróbájára. És természetesen két régi munkatársával: Duró Győző dramaturggal és Halász András tolmáccsal, nyelvi tanácsadóval.

Réthly Attila: Szeretnék örömmel színházat csinálni

Vas Népe, 2013.08.17.

A színház természetétől egyáltalán nem idegen a játék nappali fényben, mondja a karneválszínházi előadás rendezője, Réthly Attila.

Félúton a Fórum felé - Karneválszínházzal vár Szombathely

Színház.hu, 2013.08.17.

Augusztus 15-én került bemutatásra Stephen Sondheim: Félúton a fórum felé című musicalje a szombathelyi Megyeháza udvarán; az előadás augusztus 24-éig, összesen tizenegy alkalommal lesz műsoron.

Félúton a Fórum felé - egyszer úgyis odaérünk

Vas Népe, 2013.08.15.

"Csipetnyi heppiendet" ígér az idei karneválszínházi előadás, és állja is a szavát: a Félúton a Fórum felé 100 perc könnyedség a nézőnek - és elszabadult komédiázás; mindenekelőtt Mertz Tibornak.

Rabszolgasors, rózsaszín kisgatyában

Nyugat, 2013.08.15.

Mindig is izgatott a kérdés, vajon mit hordhattak a rómaiak a tóga alatt. Végre fellebbent a fátyol! Bezerédi Zoltán és a WSSZ Karmeválszínháza.

Egy igazi rekeszizompróba - Karneválszínház: Félúton a Fórum felé

Vaskarika, 2013.08.15.

Mint minden évben, idén is alkalomhoz illő előadással színesíti a Weöres Sándor Színház a karneváli forgatag mulatni vágyó kedvét. A gomolyfelhőket esernyővel, a rosszkedvet nevetéssel űzik el, mert a lényeg, hogy ami „tragikus lesz holnap, komikus ma még”!

Szabadság, szerelem, kavarok és amit akartok - Könnyű préda

szinhaz.hu, 2011.08.20.

A friss özvegynek primadonna-belépő jár. Közben meg kinek ne szakadna meg a szíve, ha a kék ég alól felhangzik, hogy "ne nézzen úgy rám a gyönyörű szemével" - írják a Könnyű prédáról, azaz a Netkomédiáról, melynek bemutatójára augusztus 19.-én került sor. A Színház.hu összegyűjtötte mit lehet tudni a darabról. Kedvcsinálónk következik.

Karneválszínház: Félúton a Fórum felé

Alon, 2013.08.14.

Értem én, hogy karneváli darab. Azt is, hogy a színház egy-jelen esetben ókori-templom, amiben komédia vagy tragédia születik. Elfogadható, hogy a néző ilyenkor inkább mosolyogni akar, mint agyalni másod és harmadjelentésű monológokon.

Egy lábficamítóan könnyed darab: Könnyű préda

Vaskarika, 2011.08.20.

Íme, egy tavaly óta kerekedő, minden tekintetben teljesen 21. századi mű, melynek története az interneten csírázott és hajtott ki egy netkomédia közönsége által művelt webágyásban, míg végül színpadra – műfűre – került.

Téma: Félúton a Fórum felé

SZTV, 2013.08.06.

Jordán Tamás a karneválszínházi produkcióról, a Félúton a Fórum felé című előadásról beszélt a Szombathelyi Televízió Műhely című magazinjában.

Élvezési jog, vagy mit tudom én - Karneválszínház, ahogy akartuk

nyugat.hu, 2011.08.19.

Igen, igen, tobzódunk a hús-vér karakterekben, és ebben a poénokkal megtűzdelt sokrétegű nyári szabadtéri komédiázásban. Imádjuk, hogy mai és szombathelyi. Ez az idei Karneválszínház, amit mi akartunk. A Netkomédiázás Udvaros Dorottyával és a Könnyű Prédával révbe ért.

Zenés rabszolgasors

Vas Népe, 2013.07.29.

Félúton a Fórum felé: a karneválszínházi premier az idén augusztus 15-én esedékes a megyeháza udvarán, most még a WS Színházban próbál a társulat.

Savaria Karneválszínház 2011: Könnyű préda (színházkritika + képsorozat)

alon.hu, 2011.08..17.

Követi a hagyományokat, de karneváli értelemben kísérletezőbb a korábbiaknál a Könnyű préda. A keddi jelmezes próbán jártunk.

Szabad-ötletek, szabad ég alatt – József Attilával és Jordán Tamással

Vas Népe, 2013.07.21.

Bár a 80-as évek közepe óta több százszor elmondta (pontos nyilvántartást nem vezet), arra még soha nem volt példa, hogy pszichiátriai intézetben, ráadásul a szabad ég alatt álljon ki a közönség elé a Szabad-ötletek jegyzékével Jordán Tamás. Most ez történt.

Könnyű préda: Lázár Kati tolószékben is megoldja

Vas Népe, 2011.08.16.

Lázár Katit baleset érte: begipszelt lábbal, tolószékben játszik a közelgő karneválszínházi Könnyű préda-premieren. A kényszerű kellék akár jól is állhat egy "tisztánlátó médiumnak".

Staféta Fűzfa Balázzsal

Vas Népe, 2013.07.14.

Milyen céllal jött létre a Weöres Sándor Asztaltársaság? – kérdezte Veres Gábor szobrászművész dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténésztől.