Best of Színházszerda - a legjobb pillanatok I. rész

Vaskarika, 2011.07.02.

A 2010 októberében indult Színházszerda egy olyan kötetlen és jó hangulatú beszélgetéssorozat volt a Cafe Frei-ben, amely azzal a céllal indult, hogy egy színházi társalgó légkörét vigyék közelebb a szombathelyiekhez, és ahol minden szerdán 17 órától 18 óráig a Weöres Sándor Színház két művésze beszélgetett, mint riporter és riportalany. A sorozat véget ért, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebb momentumokat. Best of Színházszerda következik!

A szüzesség illúziója: Weöres-szülinap a Sárkánnyal

Nyugat, 2013.06.23.

Miközben Szombathely utcáit cseresznye-nagyságú jégdarabok verték, addig a színház aulájában pezsgővel a kézben, Weöres Sándorra koccintunk. Ha élne, most lenne 100 éves.

Udvaros Dorottya lesz a Könnyű préda - az idei Karneválszínházban

nyugat.hu, 2011.06.28.

Íme a Netkomédiázás végeredménye, elkészült a szombathelyi karneválszínházi darab, Udvaros Dorottyával, Lázár Katival és Hollósi Frigyessel a főszerepben.

A rejtélyes Szent György és a kevésbé rejtélyes sárkány

Vaskarika, 2013.06.23.

A Weöres Sándor Színház június 22-én tartotta centenáriumi díszelőadását, mely része a Weöres-emlékévnek. A napra pontosan 100 éve született költő tragikomédiáját, a Szent György és a Sárkányt két részben láthatta a közönség, aki e jeles esemény és a Weöres drámapályázat eredményhirdetésének okán egy ünnepi fogadáson is részt vehetett a díszbemutató után.

Primissima-esély: Jordán Tamás a Primák között

Vas Népe, 2011.06.26.

A „Prima” minősítés már megilleti Jordán Tamást – aki kategóriájában az idei Prima Primissima Díj egyik esélyese.

Weöres 100 - Megemlékezés, díszbemutató, ünnepség, drámapályázat

MTI, 2013.06.23.

Megemlékezést tartott pénteken Weöres Sándor sírjánál a Magyar Írószövetség, a Nemzeti Örökség Intézete, valamint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság a költő születésének 100. évfordulója alkalmából a Farkasréti temetőben. Szent György és a sárkány - díszbemutató. Ünnepségek Szombathelyen és Csöngén.

Minden vég valaminek a kezdete - Megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa

Vaskarika, 2011.06.21.

Mielőtt még bárki félreverné a harangokat, leszögezzük – persze nem a templomtornyokat -, hogy a címben említett vég csakis az idei évad lezárására értendő.

Centenáriumi Weöres-bemutató Szombathelyen

Színház.hu, 2013.06.23.

Weöres Sándor: Szent György és a Sárkány című drámáját a szerző 100. születésnapján, 2013. június 22-én mutatta be a Weöres Sándor Színház Valló Péter rendezésében. Az előadás előtt megtartotta alakuló ülését a Weöres Sándor Asztaltársaság is.

Megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa

Vas Népe, 2011.06.20.

A vasárnap este bemutatott szenátus célja, feladata és - jogköre - a Weöres Sándor Színház támogatása és presztízsének növelése.

Szent György és a Sárkány a Weöres Sándor Színházban (színikritika)

Alon, 2013.06.22.

A rendíthetetlen jó, az elrendelt gonosz és a rendületlen hit ránt kardot a Weöres Sándor Színház nagytermében. Valló Péter rendező a színház névadójának oltárán áldoz szüzességet, minden értelemben. A Szent György és a Sárkány díszbemutatójával zárul a teátrum idei évada.

Színház-szenátus, a WSSZ presztízsének növelésére

nyugat.hu, 2011.06.19.

A szenátorok egytől- egyig Szombathely és a megye prominens személyei, akiknek jelenlétére és támogatására számít a színház. Díjat adományoznak, üléseznek, és utazó „nagykövetekként” hintik a színházbarátok igéjét. Hogy kik ők?

Egy napom Weöres Sándorral

Alon, 2013.06.23.

Az Alon az idén kihagyta a szentivánéjt, a tömegszórakoztatás helyett az irodalom, a színház és lokálpatriotizmus és jegyében töltötte el a szombatot. Nem bánta meg.

Amikor két férfi beszélget...

Vas Népe, 2011.06.19.

Utolsó előadásához ért a SzínházSzerda sorozata. Endrődy Krisztián beszélgetett Schmidt Róberttel mint férfi a férfival. Kérdezz-felelekre játszottak, nem volt helye túl sok érzelemnek. A közönség a tényekért is nagyon hálás volt, hát még a zenéért.

Németh Judit a mesterségéről

SZTV, 2013.06.21.

- Ezzel a hivatással talán a legtöbb szolgálatot teljesíthetem, kicsit többet adhatok magamból. - vélekedett mesterségéről, a színészetről Németh Judit a Szombathelyi Televízió Színészportréjában (02.00-től).

Egy szombathelyi színész, aki mellesleg gyerek - Grünwald Dáviddal beszélgettünk

nyugat.hu, 2011.06.13.

A színházi keresetéből a tízéves fiú most Angliára gyűjt, hogy édesapjával eljuthasson a West Endre, és élőben láthassa a Mamma Miát. Hamarosan a Szegedi Szabadtéri Játékok várja, ahol a Valahol Európában című megaprodukcióban az egyik kulcsszerepet, Kuksit játssza.

Egy jól működő párkapcsolat

SZTV, 2013.06.17.

Férfi - és nőideál, párválasztás, kapcsolat volt a téma többek között a Szombathely Ma című magazinműsorban, amelyben Fekete Linda és Kálmánchelyi Zoltán is elmondta véleményét.

Az Úristen nem fér a szekrénybe

Népszabadság, 2011.06.06.

Néhány éve kaposvári diákjaival adatta elő Mohácsi János a Naftalint. Heltai Jenő neve persze már akkor is nagyjából annyi joggal szerepelt a címlapon, mint bármely más Mohácsi-rendezés esetében az eredeti mű szerzőjéé. Szóval mintha Moliere a maga Amphitryonját Plautus neve alatt játszotta volna, vagy Kleist Moliere-é alatt a magáét.

Kelemen Zoltán és versei

SZTV, 2013.06.14.

Kelemen Zoltán 1992-ben hagyta el Szombathelyt, de 2008-ban visszatért. Erről is beszélt a Szombathelyi Televízió Színészportréjában (01.28-tól).

Mercury, Cserháti, Joplin – Akinek mindez jól áll: Németh Judit

nyugat.hu, 2011.06.06.

Ahogy sírva, izzadva és izzva Cserhátitól, Tina Turnertől Freddie Mercuryn át Janis Joplin-ig Németh Judit bármit elénekel, az földbe döngöl. Végre egy estén át csak az övé volt a színpad!

Echós szekéren érkezett a POSzT

Vas Népe, 2013.06.10.

Bodrogi Gyula, a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSzT) díszvendége fölült a Király utcában posztoló echós szekérre, aztán a Padlás-musical ismert szereplői - óriásbábok kísértetében - elhúzták a jelképes járművet a Színház térre: így kezdődött meg a fesztivál.