A Hold a hetedik házban – emberi sorsok Rakovszky Zsuzsa tolmácsolásában

Vaskarika, 2011.05.03.

Rakovszky Zsuzsa nemcsak verseivel, hanem prózájával is elvarázsolja olvasóit. A Hold a hetedik házban című kötet emberi sorsok rejtelmeibe vezet, egy olyan világba, amely a miénk, mintegy tükröt tartva elénk, hogy újraértelmezhessük saját életünket.

Weöres választása

Vas Népe, 2013.05.07.

Jordán Tamás, a WSSz és Parais István, az Agora Kulturális Központ igazgatója kedden közös sajtótájékoztatón számolt be egyebek mellett a közös tervekről.

Az író mosolya

Vas Népe, 2011.05.02.

Rakovszky Zsuzsa kislányosan áttetsző és ezer titkot rejtő mosolya ragyogta be a Kötelező olvasmány-estét a WS Színházban. Ki hitte volna: ő fordította az Alkonyat-sorozatot is.

Szombathelyen nem történik semmi?

Nyugat, 2013.05.07.

Már kapható az új WSSZ-bérlet, öt őszi, négy tavaszi bemutatóval. Addig sem áll le az élet, a héten Mohácsi-premier, július végén pedig a névadó tiszteletére centenáriumi programarzenál.

Darált hús mellé nehéz plakátot tervezni

origo.hu, 2011.04.29.

A vizuális ingerek versenyében néhány éve a színházak is felvették a kesztyűt, egyre karakteresebb arculattal és modernebb plakátokkal mérkőznek a nézők figyelméért. Impozáns giccsparádé vagy vizuális forradalom uralkodik az utcákon? Nagy színházi plakátversenyünkben az [origo] olvasói is szavazhatnak (csak egyre adhatod le a voksodat, de ne az előadást, hanem a plakátot értékeld!).

Koltai is rendez majd Szombathelyen

MTI, 2013.05.07.

Weöres Sándor Szent György és a Sárkány című művét is láthatják majd a költő nevét viselő színház bérletesei, a darab június 22-ei centenáriumi díszelőadására hamarosan megkezdi a próbákat a szombathelyi társulat - jelentette be Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója.

Emlék - SzínházSzerda kicsit másként

Westindex, 2011.04.27.

Valami nagyon fontosnak kellett történnie, ha nem vagyunk szerda ötkor a Café Freiben. A kávégép zöreje összeívódik a muzsikáéval, a karunk a teltházra való tekintettel az összetolt székekben, hogy közben gondolataink is hosszú útra keljenek, és együtt táncoljanak. – Ez már mind a mienk lett az elmúlt hetek és hónapokban. Bár az éterben történtek kicsit átírták korábbi terveinket, most amolyan visszatekintő következik. Az emlékkönyv margójára.

Sötétben tapogatóznak

Vas Népe, 2013.05.07.

Ez volt az első, de a tervek szerint nem az utolsó: a Mohácsi János vezetésével készülő Black Comedy nyílt próbájára hívta a közönséget a WS Színház. Nagy volt a siker.

WS Színház: bemutató előtt a Naftalin

Vas Népe, 2011.04.27.

Még két bemutatóval adós a WS Színház az évadban: a Naftalint május 6-án láthatják a Premier-bérletesek, Az ügynök halálának egy héttel később lesz a bemutatója.

Weöres, Füst, Örkény: 2013/2014-es ízelítő a Weöres Sándor Színházban

Alon, 2013.05.07.

A 2013/2014-es őszi és tavaszi évad előadásai, a bérleten kívüli új produkciók, a repertoáron maradók, a Thea-tér programjairól esett szó a kedd reggeli sajtótájékoztatón a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában.

Csángóföldi lagzi pécsi színészekkel

Dunántúli Napló, 2011.04.25

Nagy lagzi volt Pesterzsébeten, ahol két pécsi színművész, Zayzon Zsolt és Märcz Fruzsina fogadott örök hűséget egymásnak.

A teljesség felé - sajtótájékoztató a Weöres Sándor Színház 2013/2014-es előadásairól

Vaskarika, 2013.05.07.

Szent György és a Sárkány, Máli néni, Tóték, A dzsungel könyve, Az üvegcipő - új repertoárral készül a Weöres Sándor Színház a következő évadra. A Csákányi László bérletben olvad össze az AGORA és a WSSz.

Sorstalanok klubja

Ellenfény, 2011.04.21.

A musical általában felhőtlenséget ígér és jobbnál jobb dalokat, amelyekhez a történet kis túlzással csak körítés. A Kabaré kivétel, a szombathelyi Weöres Sándor Színházban is. Béres Attila rendezése úgy aktuális, hogy nem aktualizál: csak megmutatja, hogyan válik mindent bedaráló mechanizmussá a bezárkózás és a kirekesztés.

Portugál, persze

Vas Népe, 2013.05.06.

Aki biztosra akar menni, előveszi a Portugált: ez történt az évad végén a Weöres Sándor Színházban. De ez a „portugál dolog” nem is olyan egyszerű.

Kommentszínház

SZTV, 2011.04.19.

Hoztam magammal egy videót: Kommentszínház; vendég: Horváth Ákos. A beszélgetés 15:12-től indul.

Magyar akaratlenyomat, korfüggetlen térhatással

Vaskarika, 2013.05.06.

Egy velős pofon a háromlábú széken egyensúlyozó magyar társadalomnak és a boldogság káoszelméletének lejáratlan receptje - mindezt kisfröccsel kínálja szocialista kiskocsmában Egressy Zoltán Portugálja, Szerémi Zoltán rendezésében, a Weöres Sándor Színház falai között.

Mesék a zongoránál - Selmeczi György sorozata a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2011.04.17.

Selmeczi György zongorával kísért operameséinek legendás híre előbb megérkezett Szombathelyre, mint maga a zeneszerző aki a Weöres Sándor Színház klubjában sem tesz mást, mint mondjuk a Balla Zsófia költőnél összegyűlő baráti társaságban: hónapról hónapra leül a zongorához, és mesél, mesél, mesél.

A Weöres rúzs árnyalatai

Vas Népe, 2013.05.04.

„A költő szerint nevét vörösnek kell ejteni, mint az ökör szót (Szerdahelyi Pál szóbeli közlése)”, olvasható a Weöres Sándor Színház aulájában látható centenáriumi Weöres-tárlat első tablóján; Lőcsei Péter rendezésében.

A fejétől bűzlik a hal… - Az új évadról tartott sajtótájékoztatót a Weöres Sándor Színház

Vaskarika, 2011.04.14.

A nagyon jó hangulatú, mondhatjuk így: előadáson megtudtuk a következő évadok programját, hallhattunk a társulat új tagjairól, statisztikákról és eredményességről, illetve még sok másról is…

Bálint Éva: legfontosabb most az anyaság

SZTV, 2013.05.03.

Szabó Bálint mondókát is mondott pénteken a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában: édesanyja, Bálint Éva volt a vendég. (01.20-tól)