Mesék a zongoránál - Selmeczi György sorozata a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2011.04.17.

Selmeczi György zongorával kísért operameséinek legendás híre előbb megérkezett Szombathelyre, mint maga a zeneszerző aki a Weöres Sándor Színház klubjában sem tesz mást, mint mondjuk a Balla Zsófia költőnél összegyűlő baráti társaságban: hónapról hónapra leül a zongorához, és mesél, mesél, mesél.

A Weöres rúzs árnyalatai

Vas Népe, 2013.05.04.

„A költő szerint nevét vörösnek kell ejteni, mint az ökör szót (Szerdahelyi Pál szóbeli közlése)”, olvasható a Weöres Sándor Színház aulájában látható centenáriumi Weöres-tárlat első tablóján; Lőcsei Péter rendezésében.

A fejétől bűzlik a hal… - Az új évadról tartott sajtótájékoztatót a Weöres Sándor Színház

Vaskarika, 2011.04.14.

A nagyon jó hangulatú, mondhatjuk így: előadáson megtudtuk a következő évadok programját, hallhattunk a társulat új tagjairól, statisztikákról és eredményességről, illetve még sok másról is…

Bálint Éva: legfontosabb most az anyaság

SZTV, 2013.05.03.

Szabó Bálint mondókát is mondott pénteken a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában: édesanyja, Bálint Éva volt a vendég. (01.20-tól)

Itt a nők, ott a férfiak

Vas Népe, 2011.04.13.

Kilenc bemutatót tart, 4000 bérletesre számít a 2011/2012-es évadban a Weöres Sándor Színház. Jordán Tamás igazgató tegnap bemutatta a társulat új tagjait is.

Bidbull és kisfröccsi - messze Portugáliától

Nyugat, 2013.05.03.

Muszáj azzal kezdenem, hogy nem szeretem a Portugált – még akkor sem, ha az 1998-ban debütált darab mára kultikussá vált, amiért szinte mindenki kötelezően rajong. Biztos, hogy Szombathelyen sem marad el a közönségsiker.

Szabó Bálint Ákos

SZTV, 2011.04.12.

Hoztam magammal egy videót: Bálint Éva és Szabó Tibor kisfia, Szabó Bálint Ákos. A beszélgetés 02:30-tól indul.

Portugál: Új bemutatóra készül a Weöres Színház társulata

SZTV, 2013.04.30.

A képzeletbeli magyar faluban, Irgácson játszódó darabot, a Portugáliába vágyó és az első kocsmában elakadó főhős történetét sokan ismerik. A szerző művéből film és számos színházi bemutató is született már.

Weöres Sándor Színház: tervek, bemutatók, új tagok

alon.hu, 2011.04.12.

Kilenc bemutatóval készül az új évadra a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amelynek igazgatója, Jordán Tamás kedden ismertette a műsortervet.

Vágyakozzunk Portugáliába - élet a WSSZ-kocsmában

Nyugat, 2013.04.30.

A szombathelyi színház új premierre készül. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiájának fotóspróbáján jártunk.

Évadtervek a Weöres Sándor Színházban

nyugat.hu, 2011.04.12.

Üdítő fél órával lehetett gazdagabb az, aki ma délután a szombathelyi színház klubjában a társulattal pogácsázott. A jövő évad darabjait és az új tagokat bemutató sajtótájékoztatáson műfajteremtő performance-nak lehettünk szemtanúi: a kommentszínháznak. Feldobta a napot.

A Weöres-bumeráng

Vas Népe, 2013.04.27.

"Mindenki tudta, hogy Weöres Sándor zseni." - nyitotta meg Kenyeres Zoltán irodalomtörténész pénteken a Valse triste-konferenciát.

Bővülő társulat, kommentszínház, két bérlet- hírek a WSSZ házatájáról

Westindex, 2011.04.12.

Több mint húszezer néző 142 előadást látott- a 2010/2011-es évad színházi mérlege. Jövőre új tagok jönnek, bővülnek a Thea-tér programok, és lesz külön őszi, illetve tavaszi bérlet. – Hangzott el mindez a keddi sajtótájékoztatón, melyen Jordán Tamás színi direktor értékelt és ismertette a következő évad várható eseményeit.

Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd a Színészportréban

SZTV, 2013.04.26.

Színházon kívül is színházat csinál Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd. Erről is beszéltek legutóbb a Szombathelyi Televízió Hétvége című magazinjának Színészportréjában. (01.55-től)

Bodor Johannával Kolozsvártól Szombathelyig

Vas Népe, 2011.04.09.

Bodor Johanna kezdettől cselekvő részese a Weöres Sándor Színház életének: legutóbb a Kabaré létrehozásában működött közre, mostanában a készülő Naftalin-előadás kedvéért jön Szombathelyre. Hivatása szerint koreográfus. És összetartó erő.

Weöres Sándor centenáriumi kiállítás és konferencia Szombathelyen

Alon, 2013.04.26.

„Egyik nyár, akár a másik” címmel Valse triste-konferenciával és centenáriumi kiállítással emlékeznek Weöres Sándorra ezen a hétvégén.

Császárok napja: Nero

SZTV, 2011.04.05.

Hoztam magammal egy videót: Császárok napja; vendégek: Dr. Katona Attila és Barták Balázs. A beszélgetés 27:42-től indul.

Jordánnal, Puskással nyílt a Weöres Sándor-kiállítás

Nyugat, 2013.04.26.

Péntek délután kezdetét vette a Valse triste-konferencia, előtte pedig kiállítás nyílt Weöres Sándorról a színházban. Körülnéztünk.

A színház egy kabaré

7ora7.hu, 2011.04.06.

A januárban megnyílt, helyőrségi művelődési otthonból igazi színházzá varázsolt épület nagyterme a maga meleg hangulatú, bordó színvilágával nem áll ellent Béres Attila rendező elképzelésének, könnyedén alakul át egy kissé túlméretezett kabarévá.

Weöres Sándor konferencia a színházban

SZTV, 2013.04.26.

- Gazdagok vagyunk, mert olyan költő kötődik a városunkhoz, mint Weöres Sándor. - mondta dr. Puskás Tivadar. Szombathely polgármestere erről a Weöres Sándor Színházban, a költőről szóló konferencia megnyitóján beszélt.