Öt perccel az örökkévalóság előtt

Vaskarika, 2013.03.01.

Február legutolsó páros számú napján egy páratlan előadás került bemutatásra a Weöres Sándor Színházban.

Mesterjáték és játékdetektív

Vaskarika, 2013.03.14.

Logikai játékok, fantáziadús jelzők, találós kérdések, szerepjáték, gyilkosságok; avagy két óriásgyerek játékdélutánjai egy vidéki (Szín)házban.

Jordán Tamás ezer nebulót zengetett meg a sportházban

nyugat.hu, 2008.04.18.

A direktor arra vállalkozott, hogy több mint ezer középiskolással szavaltatja el Pilinszky Apokrif című művét.

Fekete-Fehér+1 szín

Vaskarika, 2009.03.18.

Fekete és fehér. Az örök ellentét színei. A K17 galéria alkotói azonban megmutatták, milyen, amikor egy pillanatra a kettőből egy lesz, és az ellentéteken felülkerekedik a harmónia. S ha plusz egy színt adunk hozzájuk - egy másik helyszínen -, akkor azt kapjuk, ami a valóság.

A nagytestvér pornófalván is rajtatartja szemét

Vaskarika, 2009.10.31.

A pornófalva nevű sakktábla figurái egytől egyik kiszolgáltatott bábuk. A hatalom játszik velük, ide-oda rakosgatja őket a kockákon, mi pedig ölbe tett kézzel nézzük… Nézünk egy filmet, melyben a színház nyelvén elmondanak rólunk, korunkról, világunkról valamit, de ha akarjuk úgy is vehetjük, hogy csak moziban vagyunk. Döntés kérdése, és ennek joga még a miénk. Farm Bt., a Weöres Sándor Színház legújabb darabja!

Fából vaskarika - Spiró György a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2009.10.02.

A művész addig művész igazán, amíg van hite a változtatásra, amíg bízik benne, hogy jobbá formálhat valamit - ezek voltak a bevezető gondolatai Spiró György író-olvasó találkozójának a Weöres Sándor Színházban. Jordán Tamás színházigazgató nem adja fel - ez az este is annak bizonyítéka, hogy igenis meg lehet mozgatni az embereket, be lehet őket csalogatni a színházba, el lehet olvastatni velük egy könyvet…

"Lökhajtásos változat a véreres valóságról"

Vaskarika, 2009.03.08.

Ha végignézünk a történelmen, férfiak és nők valamennyi korban harcban álltak egymással, és a gyengébb nem mindig megpróbálta érvényesíteni akaratát a férfiak uralta világban. Ezért érvényes számunkra ma is Arisztophanész: Lüzisztraté című darabja, és ezért ihlette meg Hamvai Kornélt, hogy a mai viszonyokra átdolgozza. A zenés vígjáték bemutatóját március 7-én láthatta a nagyközönség a Weöres Sándor Színházban.

Kéz a kézben a színészek és a szimfonikusok

nyugat.hu, 2009.11.10.

Összefogott a Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar. A két társulat ezután közös rendezvényekkel kívánja jól lakatni a kultúrára éhes közönséget. Jordán Tamás bemutatta a „csodapalota” terveit is.

Szabados Mihály teljesen kész a lányától

Vas Népe, 2009.10.11.

Szabados Mihály jó időszakát éli. Részese volt a Weöres Színház születésének, néhány hete Brighella-díjat kapott a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, szeptember 27-én pedig megszületett kislánya, Izabella. Közben gőzerővel próbál az Állatfarmban.

A kamatyadó atyja, Spiró György Szombathelyen (Vagy Zalaegerszegen?)

nyugat.hu, 2009.10.02.

Csütörtök este a színház parkolójában hiába kutatunk szabad hely után. Az igazi meglepetés az aulában ér, a kisterem csurig, egy darabig úgy tűnik, kint rekedünk mi is, helyesebben mehetünk a büfébe, ahol kivetítőn szolgáltatják a Spiró-Lévai talk-showt. Gyorsan döntünk: inkább irány haza, tévé ott is működik. Aztán mint sajtó, mégis bejutunk. (Külön köszönet Jordán Tamásnak.) Így végül lett cikk…

Idehallatszik

Ellenfény, 2010.01.19.

„Valami nagyon szép" és fontos jött létre a Liliom-bemutatóval a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, egy nap híján egy évvel a színháznyitó premier után. A pontos és árnyalt színészi játék - együtt, egymással és külön-külön - azt jelzi, hogy él és működik: hogy tényleg megszületett a társulat. Molnár Ferenc „külvárosi legendáját" Valló Péter rendezte.

Sínen a Hemo átalakítása – új helye lesz Szombathelyen a Színháznak

nyugat.hu, 2010.01.28.

A szombathelyi közgyűlés csütörtök esti zárt ülésén zöld utat adott a Hemo felújítására kiírt pályázatnak – rövidesen indul az építkezés.

Az MMIK-ba költözik a Weöres Sándor Színház a HEMO- átépítés idejére

Vas Népe, 2010.02.11.

Költözik a Weöres Sándor Színház: az Akacs Mihály utcában február 13-án a Liliom lesz az utolsó előadás; február 24-én este az Anconai szerelmeseket már az Ady téri MMIK-ban láthatja a közönség.

Magukkal vitték a színészek a HEMO ajtaját

nyugat.hu, 2010.02.17.

Búcsúmomentumként a szombathelyi színházi társulat le- és elemelt egy fehér öltözőajtót a volt honvédségi épületből. A rongálás nyomán feljelentés nem történt.

Kétségbeejtő kilátások

szinhaz.net, 2009.12.01.

Jeles egy-egy történetnek, előadásnak, satöbbinek kizárólag azokkal a részleteivel foglalkozik, amelyek érdeklik.

Pillanatfelvétel az MMIK-ból Kelemen Zoltánnal

Vas Népe, 2010.03.08.

Pillanatfelvétel: a Weöres Sándor Színház átmeneti szállásán, az MMIK büféjében; a szezontól búcsúzó Anconai szerelmesek előtt és a Malomország című verses-zenés est után. Kelemen Zoltán köszöni, jól van.

Németh Judit Tina Turnert énekel és Tankcsapdát hallgat

Vas Népe, 2010.03.14.

Budapest, Vörösberény, Szombathely, de főleg Szombathely: e tengely mentén telnek a mindennapjai Németh Juditnak. A Weöres Sándor Színház színésznője a nyolcason közlekedik, autójában hol Cecilia Bartolit, hol Tankcsapdát hallgat.

Március 15. Szombathelyen: közben majdnem tavasz lett

alon.hu, 2010.03.15.

Kelemen Zoltánnak, a Weöres Sándor Színház színészének sikerült a bravúr: megszavaltatta az MMIK előtt megjelent, korábban passzivitásra ítéltetett szombathelyieket. A többhelyszínes ünnepségen az időjárás volt a legnagyobb téma.

Jordán Tamás: 76 ezer szombathelyi kapta a díjat

Inforádió, 2010.03.17.

Szentimentálisan fogalmazva: 76 ezer szombathelyi kapta az elismerést - mondta Jordán Tamás, aki a magyar köztársasági érdemrend középkeresztjét vehette át a Weöres Sándor Színház alapítási munkásságáért.

Frayn: Kettő az egyben Amikor végképp nem tudjuk, hol az elöl meg a hátul

Vas Népe, 2010.03.22.

Azóta már többször is végigmentek - ajtóstul meg szardíniástul. A WS Színház utolsó bemutatója a szezonban Frayn Függöny fel! című bohózata, Jordán Tamás rendezésében.