Kéz a kézben a színészek és a szimfonikusok

nyugat.hu, 2009.11.10.

Összefogott a Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar. A két társulat ezután közös rendezvényekkel kívánja jól lakatni a kultúrára éhes közönséget. Jordán Tamás bemutatta a „csodapalota” terveit is.

Szabados Mihály teljesen kész a lányától

Vas Népe, 2009.10.11.

Szabados Mihály jó időszakát éli. Részese volt a Weöres Színház születésének, néhány hete Brighella-díjat kapott a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, szeptember 27-én pedig megszületett kislánya, Izabella. Közben gőzerővel próbál az Állatfarmban.

A kamatyadó atyja, Spiró György Szombathelyen (Vagy Zalaegerszegen?)

nyugat.hu, 2009.10.02.

Csütörtök este a színház parkolójában hiába kutatunk szabad hely után. Az igazi meglepetés az aulában ér, a kisterem csurig, egy darabig úgy tűnik, kint rekedünk mi is, helyesebben mehetünk a büfébe, ahol kivetítőn szolgáltatják a Spiró-Lévai talk-showt. Gyorsan döntünk: inkább irány haza, tévé ott is működik. Aztán mint sajtó, mégis bejutunk. (Külön köszönet Jordán Tamásnak.) Így végül lett cikk…

Idehallatszik

Ellenfény, 2010.01.19.

„Valami nagyon szép" és fontos jött létre a Liliom-bemutatóval a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, egy nap híján egy évvel a színháznyitó premier után. A pontos és árnyalt színészi játék - együtt, egymással és külön-külön - azt jelzi, hogy él és működik: hogy tényleg megszületett a társulat. Molnár Ferenc „külvárosi legendáját" Valló Péter rendezte.

Sínen a Hemo átalakítása – új helye lesz Szombathelyen a Színháznak

nyugat.hu, 2010.01.28.

A szombathelyi közgyűlés csütörtök esti zárt ülésén zöld utat adott a Hemo felújítására kiírt pályázatnak – rövidesen indul az építkezés.

Az MMIK-ba költözik a Weöres Sándor Színház a HEMO- átépítés idejére

Vas Népe, 2010.02.11.

Költözik a Weöres Sándor Színház: az Akacs Mihály utcában február 13-án a Liliom lesz az utolsó előadás; február 24-én este az Anconai szerelmeseket már az Ady téri MMIK-ban láthatja a közönség.

Magukkal vitték a színészek a HEMO ajtaját

nyugat.hu, 2010.02.17.

Búcsúmomentumként a szombathelyi színházi társulat le- és elemelt egy fehér öltözőajtót a volt honvédségi épületből. A rongálás nyomán feljelentés nem történt.

Kétségbeejtő kilátások

szinhaz.net, 2009.12.01.

Jeles egy-egy történetnek, előadásnak, satöbbinek kizárólag azokkal a részleteivel foglalkozik, amelyek érdeklik.

Pillanatfelvétel az MMIK-ból Kelemen Zoltánnal

Vas Népe, 2010.03.08.

Pillanatfelvétel: a Weöres Sándor Színház átmeneti szállásán, az MMIK büféjében; a szezontól búcsúzó Anconai szerelmesek előtt és a Malomország című verses-zenés est után. Kelemen Zoltán köszöni, jól van.

Németh Judit Tina Turnert énekel és Tankcsapdát hallgat

Vas Népe, 2010.03.14.

Budapest, Vörösberény, Szombathely, de főleg Szombathely: e tengely mentén telnek a mindennapjai Németh Juditnak. A Weöres Sándor Színház színésznője a nyolcason közlekedik, autójában hol Cecilia Bartolit, hol Tankcsapdát hallgat.

Március 15. Szombathelyen: közben majdnem tavasz lett

alon.hu, 2010.03.15.

Kelemen Zoltánnak, a Weöres Sándor Színház színészének sikerült a bravúr: megszavaltatta az MMIK előtt megjelent, korábban passzivitásra ítéltetett szombathelyieket. A többhelyszínes ünnepségen az időjárás volt a legnagyobb téma.

Jordán Tamás: 76 ezer szombathelyi kapta a díjat

Inforádió, 2010.03.17.

Szentimentálisan fogalmazva: 76 ezer szombathelyi kapta az elismerést - mondta Jordán Tamás, aki a magyar köztársasági érdemrend középkeresztjét vehette át a Weöres Sándor Színház alapítási munkásságáért.

Frayn: Kettő az egyben Amikor végképp nem tudjuk, hol az elöl meg a hátul

Vas Népe, 2010.03.22.

Azóta már többször is végigmentek - ajtóstul meg szardíniástul. A WS Színház utolsó bemutatója a szezonban Frayn Függöny fel! című bohózata, Jordán Tamás rendezésében.

Színészek mesélnek beteg gyermekeknek

Vas Népe, 2010.03.28.

Mesedélutánokat tartanak a Markusovszky kórház gyermekosztályán. A Weöres Sándor Színház színészei önként és örömmel vállalták, hogy kéthetente egy-egy órára felvidítják a beteg gyermekeket.

Cannes-ban látja először a Pál Adrienn című filmet az egyik főszereplő, Horváth Ákos

Vas Népe, 2010.05.15.

Ma este, amikor eltapsoltuk a színészeket A Herner Ferike faterja bemutatóján a Weöres Sándor Színházban, Horváth Ákos maga mögött hagyja Krekács Béla ásóját, az árokpartot; sőt, azon sem gondolkodik tovább, hogy akkor most tényleg a Herner Ferikét mutatták-e a csigakettőn (vagy valaki mást).

A „szerethető rosszfiú”, Szabó Győző Szombathelyre szerződik

nyugat.hu, 2010.06.02.

Diplomája szerint képzőművész, a Tilos az Á csaposaként fedezték fel, azóta színész (is). Nem titok, a Valami Amerikának köszönheti hírnevét, mostanság leginkább a Beugróból és a Blikk reklámjaiból ismerik. Írt könyvet, és bluest is énekel. Ősztől Szombathely színész-csapatát erősíti…

Színház az egész világ és csalfa benne minden férfi és nő! A Karneválszínház előadása

Vaskarika, 2010.08.20.

Mit tesz egy férjes asszony, ha utoléri a magány? Szeretőt tart, ahogy az elvárható, és ha betoppan inflagranti a rokonság? Színész legyen a talpán, aki ismeretlenül is eljátssza a férj szerepét! Voltaképp nem más ez, mint egy csiki-csuki bohózat, amelyben mindenki csal, a többi meg hülye. Feydeau – Desvallières : A TARTALÉK TARTALÉKOS a Weöres Sándor Színház előadásában.

Nagy Cili csatlakozott a Weöres Sándor Színház társulatához

Vas Népe, 2010.10.02.

Nagy Cili az augusztusi karneválszínházi előadásban debütált Szombathelyen: ő játszotta Angélát, Gulicska festőművész szépséges - ráadásul rendkívül jó helyzetfelismerő képességgel rendelkező - feleségét. Beszélgetni vele üdítő lelki tréninggel ér föl. Határozott és sebezhető.

Újabb Jeles embermese - a szombathelyi Kis Lord

nyugat.hu, 2010.10.31.

Jeles András rendezése szimpátiát ébreszt - holott a befogadói oldalról odafigyelést, időt igényel. A Kis lord hosszúnak valóban hosszú, de ebből a színházból még egy felvonást simán végigültünk volna. Komolyan.

A kis Lord: Jordán Tamás és Grünwald Dávid

YouTube, 2010.11.18.

Jeles András rendezésében a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata mutatta be A kis Lord című színművet 2010. október végén. Az interjúban Jordán Tamás (Lord Dorincourt) és Grünwald Dávid (Cedric Errol) szólal meg. (Szombathelyi Televízió)