A szabadság bennünk lakik - Zsótér Sándor Ibsen-rendezése

Teremtuccse, 2016.10.05.

Olyan nincs, hogy ne lenne valamiféle mozgásterünk. Belső késztetéseink s képességeink szerint ilyen-olyan mezsgyén egyensúlyozhatunk. És közben haladhatunk. A szabadság bennünk lakik.

Emésztő szenvedély váratlan fordulattal - Végállomás

Vaskarika, 2016.10.05.

Mit tehet egy férfi, ha a féltékenység marcangolja? És miért önti ki a lelkét éjszaka a vonaton egy idegen hölgynek? B. Török Fruzsina egyrészes krimije Bálint Éva és Koltai Róbert főszereplésével a Stúdiószínpadon látható.

Végállomás a színházban

SZTV, 2016.10.04.

A Weöres Sándor Színház idei évadának második bemutatójára készül: a Végállomás című egyfelvonásos krimit szerdán este láthatja először a nagyközönség a Stúdiószínpadon.

Csapdákat állít a fénynek

Vas Népe, 2016.10.05.

Roncsolások, különleges vizuális hatások kinn és benn: a WS Színház Baráth Noémi Roncsolások című kiállítását ajánlja a közönségnek, a Kísértetek előterében. Egy jó előadás mindig határátlépés. A fiatal fotós is átlép most egy határt.

Koltai Róbert asszonygyilkost játszik

Vas Népe, 2016.10.04.

Mintha direkt azért érkezett volna meg ez a nyúlós, nyirkos, didergős ősz, hogy még könnyebben belehelyezkedjünk a Végállomás világába: Koltai Róberttel utazhatunk egy vonatfülkében a WSSz-Stúdióban, egy csendes orosz éjszakán.

Előadás az igazgatói irodában

SZTV, 2016.10.04.

A Grönholm-módszer különlegességeiről beszélt többek között Nagy Cili rendező, aki az előadás szereplője is, a Műhely című kulturális magazinban (29.44-től).

Kísértetek: bemutató

M5, 2016.10.02.

Zsótér Sándor első szombathelyi rendezéséről, Ibsen: Kísértetek című drámájáról láthattak a nézők bejátszást az M5 Hétvégi belépő című, élő adásában (34.11-től).

Kísértetek, melyek ott vannak bennünk

Vaskarika, 2016.10.01.

Családi titkok, szerelem, betegség, végzet. 130 perc Ibsennel, Zsótér Sándorral és 5 kiváló színésszel a Weöres Sándor Színházban arról, hogy kísérteteink legyőzhetnek ugyan minket, de meg soha nem törhetnek.

Odacsapósabb lett ez az Ibsen Zsótértól, mint a Való Világ legkigyúrtabb partiarcai

Nyugat, 2016.10.01.

Aki beül rá, ne akarja azt látni, amit színházban feltétlenül megszokott. Legyen kíváncsi, hagyja magát vezetni, ringatni, mert Zsótér szabdal, játszik nézővel és szereplőivel, térrel, történettel.

Kísértetiesen súlyos darabbal startolt az idei színházi évad

Frisss, 2016.10.01.

Előre leszögezem, hogy nem biztos, hogy ez lesz a legnézettebb darab idén a Weöres Sándor Színházban, de az biztos, hogy mióta létezik a szombathelyi teátrum, ez az egyik legfelkavaróbb előadás.

„A hitvesem fiút adott, cselédünk kutyakölyköt ellett.”- Ibsen kísértetei a Weöres Sándor Színházban

F21, 2016.10.01.

"Lehet-e az, hogy a hazugságok jelenbeli felfedésével átalakítjuk mások múltját. Szabad-e megkérdőjeleznünk származásokat és szilárdan álló ideálokat, elbizonytalanítunk identitásokat és felborítunk élettereket."

Kísértetek a színházban

SZTV, 2016.09.29.

Ibsen Kísértetek című családi drámája már a maga korában sem maradt visszhang nélkül, de a műben boncolgatott témák ma is éppúgy felkavaróak. A két felvonásos családi drámát péntektől játsszák a színház Márkus Emília-termében.

Lehet­e végighazudni egy életet? ­ Zsótér Sándor első szombathelyi rendezése

Vas Népe, 2016.09.28.

Ibsen újragombolva, új fordításban. Zsótér Sándor rendező és állandó munkatársa, Ungár Júlia dramaturg fontosnak tartották, hogy a közönség találkozzon az eredeti norvég címmel is: Gengangere.

Fény lesz mind, amihez érnek: Törőcsik Mari és Jordán Tamás a WSSz nagyszínpadán

Vas Népe, 2016.09.27.

Hosszú évtizedek után végre megint megtörtént: Törőcsik Mari és Jordán Tamás együtt, egy előadásban tűnt föl, ráadásul a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán.

Játsszunk! - Sor(s)vezetőnk: Törőcsik Mari és Jordán Tamás

Teremtuccse, 2016.09.27.

Vénasszonyok nyara. Vasárnap. Felolvasás. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban majdhogynem teljesen mindegy, milyen szöveget silabizál Törőcsik Mari és Jordán Tamás.

Négykezes a szerelemért

Vaskarika, 2016.09.26.

Törőcsik Mari és Jordán Tamás, Friedrich Nietzsche és Cosima – hívószavak, melyek hatalmas közönséget vonzottak Szilárdi Béla: Fakuló hajnalpír című drámájának felolvasószínházára a Weöres Sándor Színházban.

A szerelemben mindig van egy kis őrültség - Négykezes Törőcsik Marival és Jordán Tamással

Nyugat, 2016.09.26.

Eddig még sohasem játszottam a Weöres Sándor Színházban – mondja a végén Törőcsik. Majd fog – válaszolta erre Jordán. Így legyen – futott át sokak agyán a nézőtéren. Azt hiszem, ez jelenti az igazi sikert.

Nem csak monologizálnak

Magyar Narancs, 2016.09.22.

Ha magát Ványa bának mondja az előadás, máris jelzi valahogy a különállását: ez nem ugyanolyan lesz, mint a többi három tucat Ványa; nagyjából ennyiszer játszották magyarul a Csehov-drámát.

Mintha élnének

Vasárnapi Hírek, 2016.09.17.

Réthly Attila rendezésében tökéletesen megjelenik Csehov sajátos, az élet paradox voltát leképező hangneme. Réthly hol groteszkbe, hol bohózatba játszatja a drámát, hol meg lélektani realistába, vagy épp szimbolistába.

A farönk, a balta és az obligát laptop

Art7, 2016.09.14.

Miközben mi a világvégét vizionáljuk, Csehov elnézőbb a létezéssel. Nála a régi helyébe egy új világ jön, mit jön, már ott is lapul, csak éppen jóval fantáziátlanabb, kegyetlenebb és prózaibb mint a régi…