Pénz, paripa, fegyver - Jordán Tamás színiigazgató sajtótájékoztatott

Vaskarika, 2010.09.16.

Harmadik szezonját kezdte meg a Weöres Sándor Színház. Ennek apropójából a társulatban bekövetkezett változásokról, a műsoron maradt darabokról, az új évad előadásairól, a színház anyagi forrásairól illetve a Csodapalota tervezett megnyitójáról beszélt szerdán 11 órakor, sajtótájékoztató keretében Jordán Tamás színiigazgató.

Kávézók és akcióregény - kávé Frei Tamással

nyugat.hu, 2010.10.14.

Frei Tamás saját bevallása szerint akár négy napig is tudna mesélni arról, hogyan született meg a nevét viselő kávézóhálózat, de szombathelyi látogatása alkalmával megelégedett néhány perccel is.

Egy bajomi jó beszélgetés Bajomi Nagy Györggyel - Színházszerda a Café Frei-ben

Vaskarika, 2010.10.23.

A próbák között vagy újságot olvas, vagy honfoglalózik, színészként alakította Gerébet a Pál utcai fiúkban, kivételesen úgy, hogy nem árulta el őket, gimnáziumi évei végén pedig döntenie kellett a két nagy szerelem, a vízilabda és a színház között. Szerencsénkre utóbbit választotta. A Színházszerda második előadásán Németh Judit kérdezte őt a Cafe Freiben.

Az évszázados álom valósággá vált - felavatták a Weöres Sándor Színházat

Westindex, 2011.01.23.

Be van fejezve a nagy mű- szombat este ünnepélyes keretek között is felavatták a Weöres Sándor Színházat. Fényfestés, szalagátvágás, ökumenikus istentisztelet, Puskás Tivadar polgármester köszöntő beszéde, Hende Csaba és Szőcs Géza üdvözlő szavai, Jordán Tamás pohárköszöntője- végig ott voltunk, mindent megörökítettünk. Méltóságteljes, kifogástalan, alkalomhoz illő esten vagyunk túl- sokáig emlékezni fogunk rá.

Régi álom valóra vált

SZTV, 2011.01.24.

1991-ben született meg az első olyan közgyűlési határozat, amelyben a város képviselői kinyilvánították színházalapítási szándékukat. Többszöri sikertelen próbálkozás után 2007 áprilisában az Ipkovich György vezette testület Jordán Tamás Kossuth-díjas színművészt, a Nemzeti Színház korábbi igazgatóját bízta meg a szombathelyi teátrum koncepciójának kidolgozásával.

Závada Pál a Magyar ünnepről, a lassú olvasásról és a nevetés képességéről

Vas Népe, 2011.02.26.

A legtöbb, amit az ember ilyenkor tehet, hogy képes kinevetni a cenzorokat, mondja Závada Pál azokról a politikai természetű támadásokról, amelyek a Magyar ünnep bemutatója okán-ürügyén hangzottak el.

Jordán Tamás: bércsökkentés, az újakra megalázó fizetések várnak

nyugat.hu, 2011.03.03.

2011-es szombathelyi költségvetésének igazi vesztese a nemrég átadott színház. Ekkora elvonással ugyanis egy kulturális intézménynek sem kell szembenéznie.

Karneválszínház - Men in black: Gyula és Viktor

Vas Népe, 2011.08.22.

Pénteken itt is átvonult egy könnyű hidegfront, úgyhogy a megyeháza udvarán egy órával később kezdődött a Könnyű préda-premier. Meg se állt a mesés végkifejletig. Direkt jó, hogy közben ránk esteledett.

A feketeöves színész: Budai Dávid a Cafe Frei pódiumán

Vas Népe, 2011.09.18.

"Szervusz, Dávid!", üdvözli a fiatal Budai kollégát Horváth Ákos a Cafe Frei pódiumán. Az új évadban sem maradunk SzínházSzerda nélkül: a Weöres Sándor Színház volt stúdiósai mesélnek magukról - most már ők is a társulat teljes jogú tagjai.

A kimondatlan konszenzus - Levelezés Jeles Andrással

Revizor, 2011.09.21.

Jeles Andrással nem készült interjú – ezekben a hetekben ugyanis az ország valamely eldugott pontján dolgozik, szöveget ír. Beszélhettünk volna skype-on, de ha már úgyis szöveget ír, inkább emailben kérdeztem, pontosabban fölvetettem néhány kiindulópontot

Tündi csodálatos élete

Vas Népe, 2011.09.29.

A szituáció mindig ugyanaz - a szombathelyi Weöres Sándor Színház két színésze beszélget egymással -, és mégis minden SzínházSzerda-délután nagyon más a Cafe Frei pódiumán. Legutóbb Németh Judit kérdezte Unger Tündét. Belső utakon jártunk, sok zenével, telt ház előtt.

SzínházSzerda Mertz Tiborral a Café Freiben

Vaskarika, 2011.10.22.

Október 19-én a Cafe Frei SzínházSzerda pódium beszélgetésén Alberti Zsófia kérdezte Mertz Tibort a Weöres Sándor Színház új tagját, akit "Az ember tragédiája" Lucifer szerepében ismerhetett meg a szombathelyi közönség.

Hetvenhét - Mesepremier a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2011. 11. 03.

Új szín a palettán: a hétvégén mesebemutató volt a Weöres Sándor Színház Márkus Emília-termében. A Hetvenhét igazi "bevonós" előadás.

A pódiumon Sally és Velma: Fekete Linda

Vas Népe, 2011.11.06.

Fekete Linda röpköd, ragyog, nevet, mesél és énekel, magával ragad és lehengerel; és biztos a fákat is jól megölelgetné, ha éppen lennének a közelben fák. Bár a közönség olyan sűrű, mint valami barátságos erdő, mondjuk valahol Brazília közepén.

Chá Chicago celebjei! (Kritika)

nyugat.hu, 2011.11.18.

Al Capone Chicagojában már azon se csodálkozol, ha kilövik alólad a nőt. Főpróba.

Színházbérletet venni muszáj

Vas Népe, 2012.01.18.

Az őszi szezonból még hátravan két bemutató, de már a küszöbön a tavaszi szezon: négy előadással a bérletsorozatban. Erről és más programokról tartott sajtótájékoztatót kedden Jordán Tamás, a WS Színház igazgatója.

Pszichohorrorgia folklórmérgezéssel – Zarándokének a WSSZ-ban

Vaskarika, 2012.01.22.

Ezek valamit elkaptak. Valami szörnyű betegséget. Vagy egy beszédes hangulatot, de valamelyiket elkapták. Fukazava Hicsiró ál-Brecht-i metszésekkel nyiszatolt Zarándokéneke bizonyára azért került a palettára, hogy a Weöres Sándor Színház színészei megmutassák, ahonnan a tündérpor jön, ott vér is tud folyni.

Egy héten belül a második bemutatójára készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.01.26.

Ezúttal a nagyszínpadon mutatják be Shakespeare Szentivánéji álom című darabját, Mohácsi János rendezésében. Athén királyát Trokán Péter, a világ szálait mozgató Oberont Mertz Tibor alakítja. A sajtó munkatársai tegnap kaptak ízelítőt az iróniától sem mentes előadásból.

Útban a Narajama-hegyre

frisss.hu, 2012.01.23.

Végy néhány színészt, akik egy terroristák által megszállt színházban próbálnak. Adj hozzá egy adag vidéki életet a középkori Japánból. Fűszerezd érdekes keleti dallamvonallal. Zarándokének a Weöres Sándor Színházban.

Exponálás címmel játékos vetélkedőt rendezett fotósok számára a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2012.02.10.

A hét szombathelyi médiában dolgozó fotósnak három feladatot előre, hármat pedig helyben kellett megoldania. A versenyzők egyben zsűritagok is voltak, értékelniük kellett egymás munkáját. Czika László, az MTI fotósa lett a győztes. A rendezvény célja az volt, hogy megmutassa: a színház nem csak előadások helyszíne, hanem találkozóhely is egyben.