Orosz rulettből jeles

Alon, 2013.03.01.

A tavaszi ciklust idén Jeles András nyitotta a Weöres Sándor Színházban. A híres orosz író Dosztojevszkij: A félkegyelmű című művét állította a Márkus Emília terem színpadára.

Jordán Tamás színházat alapít Szombathelyen

index.hu, 2007.04.26.

A Nemzeti Színház jelenlegi főigazgatójának megbízatása év végén lejár, és Jordán Tamás jövőre már mással szeretne foglalkozni. Szombathely első kőszínházának épülete ugyan még nincs, de hamarosan Jordán közreműködésével belekezdenek a részletek kidolgozásába.

Szombathelynek van színháza! (A 9700 premierje)

nyugat.hu, 2009.01.17.

Feri Bácsi színházat csinált a Szaratov hűtőszekrényből eszkábált időgéppel. (Feri bácsi szerepében: Jordán Tamás. Jordán Tamás szerepében: Feri bácsi.) Péntek este megtörtént a varázslat, a Hemo-ból valódi zenés-táncos színház lett. Köszönhetően a szombathelyi társulatnak és közönségének.

Egy kék szemű óriás

Vas Népe, 2009.10.30.

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház Jászai-díjas színésze önálló estre készül - muzsikusokkal körülvéve. A pincér dalai-nak premierje november 8-án lesz a színház klubjában.

Magritte almája

Vas Népe, 2009.11.10.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház pártiumi és magyarországi turnéja befejezéseként érkezett vasárnap délután a szombathelyi Weöres Sándor Színházba "Három tánc Beckettre" című mozgásszínházi előadásával.

Csók, könny, vegeta

Vas Népe, 2009.11.24.

Csákányi Eszter Orlandót megszégyenítő sebességgel vált alakot újra és újra: A hét asszonyáért az idén megkapta a kritikusok díját - mint a legjobb női főszereplő. Akkor most melyikért is?

Anconai szerelmesek: zenés darabbal kezdi az évadot a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2009.08.26.

Béres Attila rendező tegnap - az első találkozás alkalmából - maga olvasta föl az Anconai szerelmesek című komédiát a színészeknek. Mert a hagyomány - az hagyomány.

Fényképek a Weöres Sándor Színházból

nyugat.hu, 2010.01.15.

Ezzel a címmel nyílt kiállítás csütörtökön kollégánk, Mészáros Zsolt munkáiból a szombathelyi színházban. A képek sokkal inkább az előadásokból, mintsem csupán az előadásokról készültek.

Merlin varázsló a Weöres Sándor Színházban - Szakmák Színháza Szombathelyen

Vaskarika, 2010.01.20.

„Ezt nem lehet írásba adni, ezt látni kell”- mondta Jordán Tamás kedd délelőtt a Weöres Sándor Színházban a Szakmák Színháza sajtótájékoztatóján. A jövő héten debütáló darab azon túl, hogy öt hiányszakmát mutat be, feszít vászonra és elevenít meg a színpadon, olyan újszerű technikát alkalmaz, melyben a tér- és idősíkok áthidalhatók, átjárhatók. A nem mindennapi vállalkozásról, annak előkészületeiről, illetve jövőbeni terveiről Jordán Tamás és Kovács Vince beszélt.

Liliom körhintáján – Felültünk rá

nyugat.hu, 2010.01.15.

Valló Péter mélyről fogalmaz, átgondolt és átkonstruált munkát végzett. A végeredmény, állítom, bárhol megállná a helyét. Ne szaporítsuk a szót: ez a Liliom tegnap este, a premier előtti nyilvános főpróbán Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban a „mennybe” ment.

„Nem történt semmi erkölcs”, csak eljátszottak egy életet, két felvonásban

Vaskarika, 2010.01.16.

„Én tényleg egy disznó vagyok… De nem vagyok házmester!” Irónia és múlt századi társadalomkritika bújt meg s feleselt egymásnak a Weöres Sándor Színház Liliom-premierén, mégis összeszorította a szívünket a vicceken túl rejtőző komolyság. A Valló Péter rendezte darab két felvonásban mutatta be egy letűnt kor édesbús romantikáját, egy külvárosi vagány hódítások mögött megbújó emberi gyengeségét és a „szívszerelem” tisztaságát.

Bónusz a közönségnek - A jó pálinka itassa magát

Vas Népe, 2010.02.01.

Bérleten kívül - bónuszként a közönségnek - tűzte műsorára a Weöres Sándor Színház A jó pálinka itassa magát című előadást. A biztos sikerre az élet által írt jelenetfüzér legendás előélete jelentett garanciát.

Lékhorgászat Zsennyén: Trokán Péter pontyot akasztott

Vas Népe, 2010.02.02.

Kipróbálta a lékhorgászatot egy baráti társasággal Trokán Péter, a Weöres Színház színművésze. A csapat megküzdött egy termetes csukával, a színész pedig pontyot zsákmányolt.

Jeles-laboratórium: korunk igazi arca tűnik elő

Ellenfény, 2010.02.17.

Amikor az előadás végén - a szája megcsonkítása folytán a nevetés örökös, borzalmas maszkját viselő - Gwynplane farkasnyüszítésben tör ki, akkor az a saját életétől és saját halálától végképp megfosztott (21. századi) emberi lény üvöltése.

Mezítelen talpak a múlt árnyékában- a Katona József Színház Ivanovja Szombathelyen

Vaskarika, 2010.04.20.

Anna Petrovna hisztérikus jelenetében a falnak dobálja betegpapucsát, mintegy megpróbálja levetkezni magáról a beteg nő szerepét. Orvosa azonban visszaerőszakolja rá lábbelijét, és ágyba parancsolja. Lehetetlen kitörni egy olyan világban, ahol bezárják az ajtót, nehogy beszűrődjön egy kis napfény, ahol minden nyirkos, mintha eső után lennénk (vagy inkább vihar előtt?), ahol nem járkálhatunk mezítláb, azaz nem mutathatunk magunkból semmit, s ahol egy férfi előbb nyúl az üveg vagy a cigaretta után, mint a nőért.

A legnagyobb katarzis, hogy sorstalan emberek sorsra lelnek – interjú Kelemen Zoltánnal

Westindex, 2010.05.16.

Háy János – kortárs magyar szerző – istendrámáját alkalmazta két felvonásban színpadra Kelemen Zoltán, a szombathelyi Weörös Sándor Színház színésze. A Herner Ferike faterja c. mű egy mélységesen összetett alkotás, állítja a rendező. Mi azonban a dolgok hátterére is kíváncsiak voltunk – Kelemen Zoltán pedig készségesen mesélt, a darabról, színházról, az életről.

Czukor Show a sanghaji filmfesztiválon

MTV, 2010.06.08.

A sanghaji premieren jelen lesz Dömötör Tamás rendező-forgatókönyvíró mellett Péter Kata és Árpa Attila, valamint Mátis Inez és Pusztai Ferenc producer

Szabados Misi is elhagyta a szombathelyi társulatot

nyugat.hu, 2010.06.25.

A Karneválszínházzal búcsúzik szombathelyi közönségétől Szabados Mihály színész. Pár hónapja mondott fel a Weöres Sándor Színház főrendezője, Dömötör Tamás is, vele együtt szerződött el Péter Kata és Czukor Balázs.

A WS Színház Revűziója a Nádasdy-várban

Vas Népe, 2010.08.02.

Kellenek az ilyen esték: kellemes környezet - a Nádasdy-vár udvara -, ma is eleven slágerek - a 66-67-es táncdalfesztiválokról -, és jó előadók: a WS Színház színészei.

Valós és virtuális

Vas Népe, 2010.09.16.

Harmadik szezonját kezdte meg a WS Színház, amely várhatóan novemberben foglalhatja el az Akacs Mihály utcai csodapalota egy részét: ott kezdődnek a Tragédia-próbák.