Koltai Róbert asszonygyilkost játszik

Vas Népe, 2016.10.04.

Mintha direkt azért érkezett volna meg ez a nyúlós, nyirkos, didergős ősz, hogy még könnyebben belehelyezkedjünk a Végállomás világába: Koltai Róberttel utazhatunk egy vonatfülkében a WSSz-Stúdióban, egy csendes orosz éjszakán.

Előadás az igazgatói irodában

SZTV, 2016.10.04.

A Grönholm-módszer különlegességeiről beszélt többek között Nagy Cili rendező, aki az előadás szereplője is, a Műhely című kulturális magazinban (29.44-től).

Kísértetek: bemutató

M5, 2016.10.02.

Zsótér Sándor első szombathelyi rendezéséről, Ibsen: Kísértetek című drámájáról láthattak a nézők bejátszást az M5 Hétvégi belépő című, élő adásában (34.11-től).

Kísértetek, melyek ott vannak bennünk

Vaskarika, 2016.10.01.

Családi titkok, szerelem, betegség, végzet. 130 perc Ibsennel, Zsótér Sándorral és 5 kiváló színésszel a Weöres Sándor Színházban arról, hogy kísérteteink legyőzhetnek ugyan minket, de meg soha nem törhetnek.

Odacsapósabb lett ez az Ibsen Zsótértól, mint a Való Világ legkigyúrtabb partiarcai

Nyugat, 2016.10.01.

Aki beül rá, ne akarja azt látni, amit színházban feltétlenül megszokott. Legyen kíváncsi, hagyja magát vezetni, ringatni, mert Zsótér szabdal, játszik nézővel és szereplőivel, térrel, történettel.

Kísértetiesen súlyos darabbal startolt az idei színházi évad

Frisss, 2016.10.01.

Előre leszögezem, hogy nem biztos, hogy ez lesz a legnézettebb darab idén a Weöres Sándor Színházban, de az biztos, hogy mióta létezik a szombathelyi teátrum, ez az egyik legfelkavaróbb előadás.

„A hitvesem fiút adott, cselédünk kutyakölyköt ellett.”- Ibsen kísértetei a Weöres Sándor Színházban

F21, 2016.10.01.

"Lehet-e az, hogy a hazugságok jelenbeli felfedésével átalakítjuk mások múltját. Szabad-e megkérdőjeleznünk származásokat és szilárdan álló ideálokat, elbizonytalanítunk identitásokat és felborítunk élettereket."

Kísértetek a színházban

SZTV, 2016.09.29.

Ibsen Kísértetek című családi drámája már a maga korában sem maradt visszhang nélkül, de a műben boncolgatott témák ma is éppúgy felkavaróak. A két felvonásos családi drámát péntektől játsszák a színház Márkus Emília-termében.

Lehet­e végighazudni egy életet? ­ Zsótér Sándor első szombathelyi rendezése

Vas Népe, 2016.09.28.

Ibsen újragombolva, új fordításban. Zsótér Sándor rendező és állandó munkatársa, Ungár Júlia dramaturg fontosnak tartották, hogy a közönség találkozzon az eredeti norvég címmel is: Gengangere.

Fény lesz mind, amihez érnek: Törőcsik Mari és Jordán Tamás a WSSz nagyszínpadán

Vas Népe, 2016.09.27.

Hosszú évtizedek után végre megint megtörtént: Törőcsik Mari és Jordán Tamás együtt, egy előadásban tűnt föl, ráadásul a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán.

Játsszunk! - Sor(s)vezetőnk: Törőcsik Mari és Jordán Tamás

Teremtuccse, 2016.09.27.

Vénasszonyok nyara. Vasárnap. Felolvasás. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban majdhogynem teljesen mindegy, milyen szöveget silabizál Törőcsik Mari és Jordán Tamás.

Négykezes a szerelemért

Vaskarika, 2016.09.26.

Törőcsik Mari és Jordán Tamás, Friedrich Nietzsche és Cosima – hívószavak, melyek hatalmas közönséget vonzottak Szilárdi Béla: Fakuló hajnalpír című drámájának felolvasószínházára a Weöres Sándor Színházban.

A szerelemben mindig van egy kis őrültség - Négykezes Törőcsik Marival és Jordán Tamással

Nyugat, 2016.09.26.

Eddig még sohasem játszottam a Weöres Sándor Színházban – mondja a végén Törőcsik. Majd fog – válaszolta erre Jordán. Így legyen – futott át sokak agyán a nézőtéren. Azt hiszem, ez jelenti az igazi sikert.

Nem csak monologizálnak

Magyar Narancs, 2016.09.22.

Ha magát Ványa bának mondja az előadás, máris jelzi valahogy a különállását: ez nem ugyanolyan lesz, mint a többi három tucat Ványa; nagyjából ennyiszer játszották magyarul a Csehov-drámát.

Mintha élnének

Vasárnapi Hírek, 2016.09.17.

Réthly Attila rendezésében tökéletesen megjelenik Csehov sajátos, az élet paradox voltát leképező hangneme. Réthly hol groteszkbe, hol bohózatba játszatja a drámát, hol meg lélektani realistába, vagy épp szimbolistába.

A farönk, a balta és az obligát laptop

Art7, 2016.09.14.

Miközben mi a világvégét vizionáljuk, Csehov elnézőbb a létezéssel. Nála a régi helyébe egy új világ jön, mit jön, már ott is lapul, csak éppen jóval fantáziátlanabb, kegyetlenebb és prózaibb mint a régi…

Végre: Törőcsik Mari és Jordán Tamás először játszik együtt Szombathelyen!

Vas Népe, 2016.09.18.

Végre: Törőcsik Mari és Jordán Tamás együtt a szombathelyi WSSz színpadán! Felolvasószínház, amelyben Törőcsik Mari Liszt Ferenc lányát, Jordán Tamás Nietzschét játssza.

Spoilerveszély nélkül mondjuk, ígéretes lesz a WSSz idei évada

Frisss, 2016.09.18.

Országszerte tartottak Színházak éjszakáját, így a szombathelyi Weöres Sándor Színház is bekapcsolódott a rendezvénybe - ennyi színházbarátot ritkán látunk egyszerre.

Látták Mertz Tibort és Horváth Ákost csípőt rázva Shakirára Waka Wakázni?

Nyugat, 2016.09.18.

Azt, hogy mekkora létjogosultsága van a Színházak éjszakájának itt Szombathelyen, a tegnap esti csúcsra járatott színházi aula és a teltházas programok jelzik. A WSSZ sem készült fel szerintünk ekkora rohamra.

Képgaléria - Színházak Éjszakája 2016 a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.09.18.

A Weöres Sándor Színház első alkalommal csatlakozott a Színházak Éjszakája országos programsorozathoz. Több helyszínen számos esemény várta az érdeklődőket.