ugrás a tartalomra

Böllérfesztiválon a színház csapata

2022. február 7.
Győrváron rendezték a IX. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt, a Weöres Sándor Színház csapata első alkalommal vett rész a nagyszabású hagyományőrző rendezvényen.
Böllérverseny / Mészáros Zsolt
Több, mint 30 csapat részvételével rendezték a Győrvári Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt, melynek célja elsősorban a tradicionális téli gasztronómiai magyar szokás, a disznóvágás rituáléjának megőrzése. 

A Weöres Sándor Színház első alkalommal vett részt a nagy érdeklődésre számot tartó eseményen. Némedi Árpád színészünk irányításával zajlottak az előkészületek, az ő gyermekkori barátja, Bocz László volt csapatunk szakavatott böllére. Jó fokhagymásan készült a kövesztett szalonna, valamint orjaleves, illatos sült hús került a kínáló asztalunkra és a legkelendőbb disznótoros étek szombaton a böllérmáj volt. Zenészeink, Keller Dániel és Peltzer Géza húzták a talpalávalót, de a pálinka csak módjával fogyhatott, hisz a Weöres Sándor Színházban este 7-kor felgördült a Nagyszínpadon a függöny: Vízkereszt, vagy bánom is én... 

A böllérversenyt Vajdahunyad csapata nyerte, gratulálunk a győzelemhez és köszönjük a szervezőknek a meghívást!