Lehetnék bárki

premier: 2022. április 11.
Kortárs és kortalan versek a Zaporozsec zenekarral. Költészetnapi program.

LEHETNÉK BÁRKI

A magyar költészet napja

Ady Endrétől André Ferencig, Nemes Nagy Ágnestől Kemény Zsófiig: klasszikus és kortárs versek, irodalom és zene találkozik nálunk idén a költészetnapján.

Az estet Péczely Dóra szerkesztő, a Lehetnék bárki című antológia összeállítója vezeti: e kötetben, sajátos szervező elv szerint klasszikus és kortárs költők kizárólag harmincéves koruk előtt írott versei kaptak helyet. De szó esik majd nemcsak erről az antológiáról, hanem az irodalmi generációk találkozási pontjairól, a pályakezdés nehézségeiről, az irodalom lehetőségeiről is, ráadásul mindezt szakavatott vendégekkel, vagyis Seres Lili Hanna, Szauer Ágoston és Vajna Ádám költőkkel közösen járjuk majd körbe. Az ő verseikből hallhatunk saját előadásukban, valamint a Zaporozsec zenekar erre az alkalomra készített feldolgozásaiban, míg az antológia többi szövegéből Nagy Cili és Sipos László Márk felolvasásában kapunk ízelítőt, szintén a Zaporozsec zenei kíséretével.


Április 11. hétfő 19.00 , Nagyszínpad
Belépő: 2000 Ft. Diákjegy: 1300 Ft.
Online jegyvásárlás
Résztvevők: Pécely Dóra fotó: Bach Máté
Pécely Dóra / Bach Máté
Seres Lili Hanna fotó: Bokor Krisztián
Seres Lili Hanna / Bokor Krisztián
Szauer Ágoston fotó: Vas Népe
Szauer Ágoston / Vas Népe
Vajna Ádám fotó: Oláh Gergely Máté
Vajna Ádám / Oláh Gergely MátéWeboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.