ugrás a tartalomra

80 hang a Föld körül - Bozsodi Quartet

premier: 2022. április 28.
A Bozsodi Quartet koncertje, vendég Szabó Tibor. A teljesség felé összművészeti fesztivál eseménye.

80 HANG A FÖLD KÖRÜL - BOZSODI QUARTET

Nyolcvan nap alatt a Föld körül (Jules Verne) regény alapján. A történetben Phileas Fogg, londoni úriember és újonnan alkalmazott francia inasa, Passepartout próbálja megkerülni a Földet 80 nap alatt. A világot körbeutazó, különös utazás ez esetben attól lesz más, hogy zenével szemléltetjük az egzotikus kaland hangulatát. Indiai, amerikai, angol stb. zene teszi igazán élethűvé a történetet. 

A négy fiútestvérből álló Bozsodi Quartet 1995-ben alakult. Kamarazenei tanulmányaikat Bécsben: Thomas Kakuskanál (Alban Berg Streichquartett) és Budapesten: Devich Sándornál (Bartók Vonósnégyes) végezték.  1995-ben és 1998-ban közönség első díjat nyertek a Bécs-Budapest-Prága Nemzetközi Nyári Akadémián. 2005-ben Németországban különdíjban részesült a Weimari Nemzetközi Kamaraversenyen.  A Vonósnégyes több lemezfelvétellel és élő koncertfelvétellel büszkélkedhet.  Többek között olyan neves művészekkel koncerteztek együtt, mint Vásáry Tamás, Alexander Rudin, Stefan Metz, Devich Gábor, Ilan Rogoff, Horváth László, Gurán Endre és Sebestyén Ernő.  Az együttes tagjai jelenleg a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertmesteri, illetve szólamvezetői posztjait töltik be.

A koncertről Bozsodi Lóránt nyilatkozott!Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.